Duben
ohodnotit

Konfrontace [TV film]

Rok:
1971
Délka:
133 minut
„Obětí zelenooké stvůry přibývá… Televizní adaptace kriminálního románu P. Quentina“
Popis / Obsah / Info k filmu Konfrontace
POZOR SPOILER
  
Andrew Jordan je ředitel velké obchodní firmy a také její majitel. Zrovna sedí v kanceláři, kam mu sekretářka přinese kávu a anonymní dopis, který se týká jeho manželky Maureen.  
Andrew pak přijde domů, kde je již i jeho bratr Ned. Ale ten pospíchá pryč a Andrewova žena také. Chce si koupit novou kabelku. A on jí začne prohrabávat tu, co zde nechala.  
Pak mu manželka lže o tom, co dělala, a to už sem přichází její sestřenice Rosemary, která si bude brát Neda. Rodičům o tom zatím nic neřekla.  
Jordanovi jsou spolu na večírku, kde Andrew odhalí přes kamaráda Billa další lež své ženy.  
Když se vrátí manželé domů, najdou zde Neda s dívkou. Ta je vyhozena a Maureen vyhrožuje, že to poví Rosemary. Ned ji nenápadně varuje, že to bude její chyba.  
Andrew přichází ke své matce na její pozvání. Bydlí se svým manželem Lemuelem. Andrew pak při návratu domů najde svou byt vzhůru nohama a ženu mrtvou. A vedle ní svůj revolver.
Vyšetřující policista přijde na to, že vloupání bylo fingované a chce po Andrewovi, aby mu sdělil jakýkoli motiv ke zločinu. Jinak strčí do basy jeho.  
Andrew podrobí výslechu svého bratra, který přizná simulaci vloupání. Udělal to prý proto, aby sejmul podezření právě z Andrewa. Také mu dá dopis, ve kterém o něm Maureen nepíše nijak lichotivě. Dopis byl adresován Rosemary. Když za ní však Andrew přijde, tvrdí, že dopis nezná.
Andrew nalezne údajně uloupenou krabici se šperky a ihned ji nese k Nedovi. Ten přiznává, že ji ukradl. Z ní vzal šperky, protože chtěl, aby je pojišťovna zaplatila. V kazetě najde Andrew výstřižek z novin, kde se píše o napadení strážníka psy paní Roweny Martcherové. Andrew za ní jede.  
U ní zjistí, že je to alkoholička. A kdo se u ní neobjeví jako Lemuel. Prý je to jeho sestra. Což ovšem není pravda, protože Ned našel oddací list těch dvou. Andrew na Lemuela uhodí a ten mu poví o tom, že ho Maureen vydírala.  
Andrew pátrá dále a dozvídá se spousty věcí. Hlavně to, že jeho žena byla pěkná mrcha. Věděla o nemoci jeho matky, čachrovala s jejími šperky a další a další věci. A matka to věděla a nyní to synovi sděluje.
Andrew je nakonec u rodičů Nedovy snoubenky a ten mu sem volá, že už vše rozluštil a ví, kdo je vrah. A má na to důkazy...  
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Konfrontace
Příběh natočený podle povídky Patricka Quentina „Zelenooká stvůra“ (The Green-Eyed Monster) líčí rodinnou tagédii, která nabývá hrozivých rozměrů. Zámožný ředitel obchodní společnosti v New Yorku obdrží anonymní dopis, ve kterém stojí, že jeho krásná žena žijící ve víru každodenních radovánek ve vysoce postavené společnosti není ta milá a bezelstná kráska se zelenýma očima, jak ji vnímá její muž, ale že se jedná o vypočítavou zlou bytost, která se zajímá jen o sebe sama a svůj prospěch. On se však obsahem dopisu odmítá zaobírat, ovšem jen do té doby, než se stane zločin. Obětí zelenooké stvůry přibývá…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Svůdnice na šest (1975) [TV in...

09:50 - 10:30

16 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

41 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:40 - 10:55

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Lež na pláži

09:25 - 10:30

41 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190538
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178263

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10