Konec světa (2001) [TV film]

Konec světa (Epoch)
55 %
 
 

Epoch

Další název: Koniec sveta; Taurus

    Žánr: akční / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
POZOR SPOILER!!

Nad Bhútánem se objeví podivuhodný kolos. Má tvar obráceného jehlanu (značně zubatého a jakoby skalnatého), postaveného na špičku. Jeho energie způsobí kolaps el. sítě, ale také způsobí „zmrtvýchvstání“ chlapce.

Massonovi zbývá rok života. Dr. Taja Sabanová dělá pro NSA. Oba s vojáky a kapitánem Toverem mají vykonat misi a předmět, domorodci nazývaný Taurus prozkoumat. Přilétají na místo a zde vidí onu věc, asi půl míle vysokou a půl míle širokou v nejširší části. Na tomto kolosu je devět bodů. Které Masson považuje za 9 planet naší sluneční soustavy. S pomocí vojenské techniky nastaví ony body do současné polohy planet a Taurus se otevírá. Také se k němu blíží dvě čínské stíhačky. Vystřelí a jsou zlikvidovány paprskem z Tauru. I vojáci uvnitř použijí zbraně a jeden mizí. Ostatní se vrací a na Taurus jde jen Masson a Taja. Dorazí čínská armáda a dochází ke konfliktu a zranění, které však vlivem energie z Tauru ihned mizí. Z Tauru vychází mrak, který má začít novou epochu vývoje lidstva a tu starou zničit. Armáda do Tauru umístí atomovou bombu a spustí odpočet. Massson a Taja se to snaží zastavit, což se jim kupodivu nepovede ani tu známou sekundu před koncem. Taurus však explozi pohlcuje a všichni přežijí.  Autor: Pitryx

režie:
Matt Codd
 
 
hraje:
David Keith (Mason Rand), Ryan O'Neal (Allen Lysander), Stephanie Niznik (doktorka KC Czabanová), Raul Julia-Levy (Jose), Brian Thompson (kapitán Tower), Steve Bond (plukovník Tell), Craig Wasson (Hudson), Michael Cavanaugh (Williams), Shannon Lee (Pamela), James Avery (doktor Solomon Holt), James Hong (velvyslanec Po), Donald Li (čínský vědec), William Zabka (řidič), Marc McClure (německý vědec), Eloy Casados (mexický doktor), Donna Magnani (reportérka), Richard Keats (reportér), John McCook (prezident), Elaine Corral Kendall (0)
 
 
námět:
Jonathan Raymond
 
 
scénář:
Jonathan Raymond, Phillip J. Roth
 
 
kamera:
Ken Stipe
 
 
hudba:
Richard McHugh
 
 
střih:
Randy Carter, Ken Peters
 
 
výprava:
David Huang
 
 
výkonný producent:
Richard Smith
 
 
producent:
Jeffery Beach (Briggs), Ken Olandt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.