Duben
ohodnotit

Komando

Commando

Žánr:
Rok:
1985
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
30.1.1992
„Někde. Nějak... Někdo jde zúčtovat!“

Komentáře k filmu Komando

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 58
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2020
Tohle byla noční návštěva   v mém VHS archivu. Naprosto   typická Schwarzeneggerovská   akční klasika. Arnold ve   vrcholné fyzické formě a   podpořen překvapivě i   řadou dobrých herců jako   jsou Dan Hedaya, James Olson,   Bill Duke, Rae Dawn Chong,   David P. Kelly nebo tehdy   mladičká Alyssa Milano.   Příběh sám netřeba   rozebírat a upozorňovat na   zjevné absurdnosti. Ve   filmech tohoto druhu je   reálnost počínání hrdinů   a celého děje marginální   záležitost.   "Osmdesátky" byly   pro tyto filmy dobou   zaslíbenou a tahle dnes už   klasika mezi nimi určitě   patří k těm lepším.
SvoKar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2010
V době, kdy k nám dorazil,   ho zejména moje generace (r.   80) dost žrala. Dnes s   odstupem času zavání   béčkem, a když si vzpomenu   na původní dabing (nový se   Soukupem je z r. 2006) -   "Ó, vy bastardi!" -   tak se občas zasměju i tam,   kde autoři nechtěli. Dřív   jsem se hodinu nudil,   vychutnával si až řežbu na   ostrově, až později jsem   víc vnímal děj a jeho   "zvraty". Ale už   jen za ten začátek - pravý   biceps, levé rameno s   kládou, nohy, pak teprve   Arnie v celé   "kráse", úvod a   titulky s dcerkou,   přivítání generála... jo,   pro mě to je klasika. A   možná se dotknu skalních   Arnieho fanoušků, ale   protože obecně vzato nejsem   fanouškem sci-fi, hodnotím   ho výš než i Terminator.
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2017
Mám rád, když není děj   takový divoký a přehnaný,   vidět snad dvakrát a již se   k němu nevracet. Jako   zručně je to dobře   natočené ale nafouknutý   obličej Arniho nevěstí již   dopředu nic hřejivého,   stovka postřílených mužů   od rodin, jejich matky   pláčí, hrdina skáče za   letu z letadla a teď mě   zrovna napadla taková   blbůstka, kdysi jsem viděl   ani nevím v čem, letadlo   letí a letuška oznamuje, že   budou let muset zastavit,   protože na zastávce   nastoupí cestující. Arného   opravdu nemusím, ani   Policajta ve školce...
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2022
Nesmíte si všímat chyb a   nesmyslů, a zaručeně se   pobavíte. Akce stíhá akci a   občas je zde i nějaká   legrační hláška. Skvělý   film, i když hloupý.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Komando
Nikdy jsem nebyl příznivcem   Arnolda Schwarzenegera a 40 %   dávám spíš z nostalgie,   než kvality. Neměl jsem rád   tyhle bezduché akčňáky ani   začátkem devadesátých let,   kdy byli hodně v módě. Ale   prostě jsou to filmy mého   dětství, a tak, přesto že   je nevyhledávám, aspoň   trochu nadržování si   zaslouží.
John Matrix   je dnes pojem a asi jen   málokomu toto jméno nic   neřekne. Nynější guvernér   amerického státu Kalifornie   sází ve svých filmech   hlavně na vypracované svaly   a tvrdou pěst. Z typů   hrdinů já osobně spíše   preferuji ty méně   obdařené, kteří   používají více lsti a   vychytralosti, lépe se s nimi   dá ztotožnit.
Jinak   neříkám, že všechny   Arního snímky jsou špatné,   většině jsem sice nikdy na   chuť nepřišel, ale třeba   takový   "Terminátor" se   stal mým oblíbeným dílem.   "Predátor" už na   tom tak dobře nebyl, komedie   jako "Policajt ze   školky",   "Junior" nebo   "Rolničky kam se   podíváš" dopadly   ještě hůře. Docela by mě   zajímalo, co by dělal tento   herec dnes, kdyby se nedal na   politiku, protože doba   akčních béček je už   dávno pasé...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Klasické a známé akční   "b" film, který   nezná málokdo. Arnie   Schwarzenegger ve své velké   roli, kde kosí nepřátele   bez hnutí brvou. Jasně je to   nereálná pohádka, ale i po   letech se na ní dobře   dívá:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2016
Režisérská verze
80. léta akčním takřka   nesmrtelným hrdinům velmi   přála a tak to by nebylo,   aby si na tom Arnold   Schwarzenegger, stejně jako   mnozí ostatní, nevybudoval   kariéru. Příběh   plukovníka Johna Matrixe,   bývalého velitele elitní   bojové jednotky, je značně   jednoduchý. Aby ne, neboť je   zaměřen převážně na akci   a hlavně na exhibici   samotného Arnieho. Není   třeba si nic nalhávat,   Matrix tu vyznívá jako   přímý příbuzný   samotného Ramba. Je shoda   jejich křestních jmen   čistě náhodná? Akční   komiksový nářez si nehraje   na žádné umění. Jedná se   pouze o brutálně efektivní   a dobře provedený b-film,   jehož jediným cílem je   pobavit. A to dělá velmi   dobře.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Tak na svou dobu dost dobry   akcni film,ktery jsem jako   maly hodne zral.Arnie je tady   dost velky hrac.A i kdyz s   postupem casu jsem si   uvedomil,ze je to hodne   prehnany film.Porad ho mam   docela rad.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Matrix nejenže připomíná   Ramba, na něhož   pravděpodobně reaguje, ale   dotahuje válku jednoho muže   ještě do větších   extrémů. Milovníci   zběsilé svalnaté akce   chrochtají blahem, hledači   logických chyb však také.   Omlouvám se za zaujaté   hodnocení, ale Komando je pro   mne kult a jeden z filmů,   které bych si pustil, kdybych   věděl, že mi zbývá   přesně tolik hodin života,   co Matrixově dceři.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Arnoldovi Schwarzeneggerovi   role v takýchto akčných   filmoch sedia. Bez neho by   tento film bol o ničom. Celý   dej je síce dosť divoký a   akčný, ale je sa tu aspoň   načo dívať.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Vypustil jsi páru Bennete??
Padouch Arius se chce stát   prezidentem země Val Verde ,   ovšem nejdrřív se musí   zbavit toho který je v   úřadu teď. Vybere si na to   toho nejhoršího možného   člověka, protože unese   dceru muže kterému   současný prezident   věří,Johnu Matrixovi ,ten   ví že i kdyby zabil   prezidenta jeho dceru -jeny   stejně zabijí a tak se s   pomocí mladé černošky   vypraví na ostrov kde vězní   Jenny a rozpoutá peklo na   zemi
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Komando je dnes už klasika ,   kterou asi už nikdo   nezopakuje příběh o   unesení dcerky byvalemů   členovi elitní jednotky   Matrixe aby jej mohli vidírat   pak začíná akční jízda ,   že mrtvé ani nezpočítáte.   Na DVD vyšla i nevystříhada   verze, na ktere je ještě   více mrtvých.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Jako je Rambo klasika   S.Staloneho tak je Komando   klasika Arnolda.Skvělá   akční podívaná s dávkou   humoru.Už jsem to viděl snad   desetkrát a pustím si to   zase,prostě klasa.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2010
OD TOHOTO FILMU JSEM ČEKAL   VÍC ALE JDE TO ZAJÍMAVÉ  
TÉMA AKCE JSOU   NA DOBRÉ ÚROVNI.občas něco   přehnaného jinak dobré
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2010
film s Arnoldem, no, není   špatný, ale víc se mi   líbyl když jsem na něj   koukal poprvé, po druhé už   mě to i nějak přestávalo   bavit.
Hned od   začátku, kdy se něco semele   je totiž jasné, že Arnold   to zvládne na plné čáře a   jasně víte jak film dopadne.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z filmů na kterých   jsem vyrůstal a jako malej   zbožňoval. Sice to je blbost   ale kouká se na to i teď   dobře.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Kde je   Sally??,,Uletěl´´!!NA tuhle   hlášku snad nikdy nezapomenu   :DD Pěkná americká   pohádka,jeden borec se s   jednim zásobníkem   prostřílí až ke své   jediné dceři :)Je mi   jedno,jak je to dneska už   spíše naivní a bláznivej   film,ale v roce 1985 to byl   masakr :)A když o něj někdy   v televizi zavadim,tak ho s   radostí dokoukam :)) Velké   hrubky ve filmu a trošku   suchej hlavní protivník   Bennett ovlivňují moje   hodnocení na 8z10...
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2014
Arnie prostě v těchto   filmech je jako ryba ve vodě   a bez něj by to byly naprosto   průměrné filmy. Bývalý   člen elitních jednotek musí   pod hrozbou smrti své dcery   vykonat sebevražednou misi,   ale samozřejmě to dokáže a   vyřídí si i svoje soukromě   účty - Arnie ve své   nejlepší formě - ať jako   termnátor nebo jiný bouchač   - těmhle to stejně jako   Stallonovi v Rambovi lze   věřit - to se u jiných tak   říci nedá, byť   předvádějí stejné nebo   ještě lepší výkony než   tyhle klasici akčního filmu.   Zajímalo by mne, jak by byl   tenhle film natočen po 30   letech se současnými   možnostmi, které mají   filmaři k dispozici.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2022
I´ll be back!
Arnie v akčnom filme z jeho   začiatkov /za sebou už mal   sériu Conan a prvého   Terminátora/ rozhodne   nesklamal.Snímok je   prešpikovaný hromadou   akčných scén a   "chlapáckych"   hlášok /včetne tej   najznámejšej "I´ll be   back!"/.Všetko drží   slušne pohromade a ja som sa   skvele bavil.A to je   podstatné.
Film   jednoznačne doporučujem.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2017
Klasický béčkový   akčňák. Jeden z prvních   filmů, které jsem viděl na   VHS kazetách se simultánní   českým dabingem. Tehdy   naprostá bomba. Dnes na to   koukám trošku s úsměvem,   ale nic to nemění na tom,   že je to opravdu super   řežba. Arnold ve vrcholné   době. Nezapomenutelné byly   jeho drsné hlášky. Je to   prostě klasika.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Jeden z mojich   najoblúbenjších filmov s   Arnoldom Schwarzeneggerom,   ktorý ma baví stále.
Arnold v skvelej úlohe   otca, ktorému unesú   teroristi dcéru a podarí sa   mu utiecť z lietadla.
K tomu veľa vtipných   hlášok je tu, niektoré   vtipné scénky ale hlavne   dosť akčné.
Arnie   si zaslúži odo mňa 10 z 10.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Plukovník Matrix odešel na   odpočinek a nyní žije kdesi   v horách jenom se svojí   dcerkou. Idylka je ovšem   rychle narušena příchodem   vojáků jakýhosi Ariuse –   bejvalýho diktátora,   kterýho Matrix pomáhal   svrhnout. Jejich návštěva   má k tý zdvořilostní   opravdu daleko – dcerku   vezmou s sebou na výlet a   nebohej tatínek musí   odstranit prezidenta jakýsi   jihoamerický republiky, páč   na jeho flek si stále brousí   zuby exdiktátor Arius. Matrix   jakožto zkušený voják ví,   že jedinou šancí jeho   dcerky na přežití je   vykašlat se na ty hovada i s   jejich úkolem a nejlépe   nenápadně dostat svou Jenny   do bezpečí. To by ovšem   nemohl být Arnold   Schwarzenegger aby se někde   skrejval za keříkem a   pěkně potichu likvidoval   svoje nepřátele – ne,   Arnold prostě potřebuje   pořádnej arzenál a alespoň   stovku potenciálních   terčů…
Než sem   vložil film do mechaniky byl   jsem docela dobře obeznámen   s tím, co by mě mělo čekat   – prý jedno z nejlepších   akčních béček   osmdesátých let. Hm tak to   potom nechci vidět ty   ostatní, jestli tohle má   bejt to nejlepší –   příběh jsem zde   samozřejmě nehledal a dobře   jsem udělal – hledal bych   totiž marně (což není   výtka, s tim jsem počítal),   ovšem to, na co jsem čekal   mi bylo předkládáno pouze v   množství menším než   malém – Hlášky? Asi   čtyři. Akce? Dokonale   průměrná. Nezapomenutelný   scény? Nula. Ale abych nebyl   tak přísnej – třeba hned   na začátku, kdy dělá   Matrix dřevorubce, jsem se   musel usmívat, stejně tak se   mi líbila ještě akce v   obchoďáku – manévry s   telefonní budkou a klubko   nepřátel, jedna rána a je   po nepřátelích (Jenže to   beztak okopčili od Buda   Spencera, ten to někde dělal   taky). Jak řikám, nečekal   jsem zázraky, ovšem zklamán   jsem byl, je to totiž jenom   další tuctová akce na jedno   podívání…
Akana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.8.2009
No jasně že je to akční   klasika. Jenže prošlými   roky pořádně omlácená.   Dneska to má silnou   béčkovou příchuť a   spousta scén působí až   směšně (ne vtipně!). Když   klasického Schwarzeneggera,   tak rozhodně radši oba   první Terminatory. Navíc   tady nestydatě vyhřezává   na povrch tradiční americká   namachrovanost: srdnatý ,   nezničitelný americký   soldát proti zlotřilým   jihoameričanům, kteří   neznají nic jiného, než   státní převraty (kdopak to   tenkrát ty převraty   organizoval, hm?). Koukat se   na to dá, ale mozek musí   být jen v pohotovostním   režimu.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Arnie proti všem
Kultovní akční klasika   plná alce, humoru, výbuchů   a kultovních hlášek z 80   let s Arniem jako one man   commando proti všem. Film   mého dětství co nezklame.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Ponekud nezazivny zacatek   vynahrazuje prehrsel akcnich   scen. Zvlaste one-man show na   ostrove je nezapomenutelna.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
"Johne, nechal jste nám   někoho?" "Jenom   mrtvý." Já tenhle film   prostě žeru a pokaždé mne   pobaví.
rimmerova-motorka
Hodnocení:
Přidáno: 1.4.2016
Dobra prdel :-)
Kdysi to byl akcni trhak.   Dneska se to da brat jako   dobra komedie. Drsny Arnie   krmi srnecka, miluje dceru a   usmiva se (v jeho podani je   usmev krec). Dal uz je to   podprumerny akcnak bez   fantazie a logiky. Ackoli nevi   kde je dcera schovana, tak   Arnie vyhodi do povetri   nekolik budov. Pak na nej   strili ze samopalu asi padesat   vojaku. Netrefi nikdo i kdyz   Arnie stoji jako socha. Pak   vystreli on a lidi padaji jako   svestky. Proste Komando.
Rocky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2008
Ne, plný počet nebo 9 to mu   nedám. Na to to určitě   není. Jasně je to kravina,   která kopíruje o dosti   lepšího Ramba. Ale některé   scény jsou opravdu kultovní,   ale hoooodně přitažené za   vlasy (skok z letadla,   zhoupnutí se v supermarketu,   nebo náraz autem do stromu,   kdy se posádce nic nestane.   Ale zase to tolik   nekritizujme, ono by se pár   věcí našlo i ve dvojce nebo   trojce Ramba. Příběh   klasika, jak tak u takových   filmů bývá. Je to   oddychový akční snímek, u   kterýho nesmíte přemýšlet   nad logikou. A já   nezastírám že když to   tuhle dávali naposled, zase   jsem se podíval, sice ne na   celý filmek,ale to hlavní,   masakr na ostrově jsem   viděl. Ve filmu zazní   spousta skvělých hlášek,   film oplívá takovým   černým humorem. V   porovnání s Rambem je to   samozřejmě béčko jak   vyšité. Rambo u mně   vyhrává na plné čáře.   Nezlobte se na mně že ho   pořád tak vyzdvihuju. Ano   taky se nesmí brát vážně,   ale je to tak. 2, 3 a 4 jsou   silné krváky, kde hlavně 3   je hrozně přehnaná a ve   čtyřce je to zase více   realistické.
Začínám se do toho   trošku zamotávat, tak toho   nechám, ani jednoho filmu   bych se nechtěl dotknout,   nebo je urazit.
Tady   Komando, film s akcí 80 let,   dávám lepší 6, hodně se   rozmýšlím i o 7. Kompromis   65%. :-)
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2008
musim souhlasit s vratikem7.   jeho komentar vystihuje presne   ma slova. Nikdy bych nemyslel,   ze muze Arnie natocit skoro   tak dobry snimek jako je jeho   kultovni role terminatora.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Arnold tady v podobě   dokonalého otce a vojáka   zachraňuje dceru a svět   před nebezpečnými   šílenci...sám a jen sám   zlikviduje na co   příjde..tenkrát to bylo   úchvatný a vzpomínám si   jak bolševická reklama   kritizovala tyto ( štvavé )   filmy. Dnes už se na to   koukám tak trochu s   úsměvem.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Je to tak hloupe,az je to   skvele,kdyz sem byl malej   capart tak sem se u tohohle   filmu tetelil blahem :))
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Neuvěřitelně stupidní a   tím vlastně také   neuvěřitelně dokonalý   brak. Mě osobně opravdu   potěšil nejen Arnieho   zabijácký, nesmiřitelný   pohled, za který by se   nemusel stydět žádný   akční hrdina, ale také   fakt, že nezapomenutelné   hlášky v tomhle filmu   lítají asi stejně rychle   jako páně guvernérovy   projektily.
"Víš   jak jsem ti říkal, že tě   zabiju jako   posledního?"
"Ano"
"Tak to jsme   kecal!"
Rival
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2014
Když člověk řekne"   Akční klasika   80.let",Vybaví se mi   Komando.Arnold má spoustu   super filmů ale tento je   opradu suprový.Super   hlášky,hustá Arnieho   výbavička a Arnie.Tohle je   film na který se dá koukat   pořád.
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Právě se díváte na jeden z   nejhorších filmů Arnieho   kariéry (kromě pornofilmů   ovšem). Kdo z nás by   nechtěl aspoň jednou   prožít 3d střílečku na   vlastní kůži,nést s sebou   celý arzenál zbraní,   postřílel/povraždil stovky   nepřátel a nezraněn se   dostal až na konec ? To je ve   zkratce děj tohoto filmu.   Název ještě sliboval   béčkovou podívanou, ale kdo   vydržel až do konce filmu,   musel být opravdu otrlý.   Schwarzenegger si nejenže   poradí se vším, ale je   rovněž neprůstřelný a   skoro nezranitelný. A to vše   kvůli své malé unesené   holce.
Pokud to   musíte vidět, zkuste to, ale   nevím, jestli to znechuceně   nevypnete. Pusťte si   Terminátora, kterému tento   film nesahá ani po jeho   ocelové kotníky.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2015
Toto je film, který je   Arnoldovi šitý přesně na   tělo a opravdu mu sluší. S   radostí jsem se na něj před   pár dny znovu podívala,   chyby a určitá naivita mi   naprosto nevadí, protože   tento styl Arnie prostě umí.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2005
je to porad jeho nejlepsi film
messerschmitt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2007
Možná se budete divit mému   hodnocení,ale tento film jsem   viděl dávno v dětství a   celkově zhruba 10x.Vím,že   je hloupý a naivní,ale jinak   hodnotit nelze.Kvalitní   vyvražďovačka,nekonečné   zásobníky,oběti   skákající z trampolín a   mnoho výborných hlášek   typu:''Kde je Sully?Uletěl.''   nebo ''Došla ti   pára,Bennette.''Srdeční   záležitost.Samozřejmě   snímek je brak :-(
Area
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Naprostá úchylnost, vůbec   mě nenapadá, k čemu takovou   zhůvěřilost přirovnat, to   se snad ani jinde v celém   světě natočit nedá, k tomu   by se nesnížili ani v   Mosfilmu blahé paměti, ani v   Bollywoodu ani snad v Severní   Koreji...Kdyby se dala dát   nula, nebo něco v záporných   číslech, takto hodnotím jak   hodnotím - odpad, brak,   škvár , nevím jak to   ještě nazvat...
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Už pro to, jaká to je   klasika, pro ty hlášky a   proto, že to je takřka   učebnicí klišé akčního   filmu ;)
Pauleta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2005
Celkem dobrý
Příběh nic moc, ale dobrý   jsou ty kecy, dá se na to   koukat
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Pravý starý akční film s   nesmrtelným hrdinou tak jak   to má být. Jednoduchý   příběh ale film má své   kouzlo teda v mých 7 letech   určitě měl i teď se na   něj rád podívám :-)
Paul36
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Komando je výborná akční   klasika osmdesátých let,   která mě asi nikdy neomrzí.   I po několikerém zhlédnutí   se stále dobře bavím.   Některé scény jako   například "v   letadle",   "nakupování", a   další zkrátka vždy   pobaví. Arnie v nejlepší   formě. Tomuto filmu nemůžu   dát jiné hodnocení než   10/10.
SNCIS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2017
"Jseš fajn hošan,   Sully, líbíš se mi. Proto   tě zabiju jako   posledního."   Neporazitelný a   nezastavitelný Arnie v   nejlepším akčním filmu!   "Říkal jsi že mne   zabiješ jako   posledního." -   "Lhal jsem." Má   rychlý spád, pořád se tam   něco děje. Akční scénu   střídá akční scéna,   hláška střídá hlášku.   "Vždyť to není   letadlo, to je kánoe s   křídlama." Arnold kosí   padouchy originálně a s   nikým se nemazlí. Klenot   akčního žánrů!   "Ukradnete mi auto,   vyrvete mi sedačku, unesete   mě, chcete, abych vám   pomohla zachránit dceru, já   to udělám a vy mě   zatáhnete do střílení, kde   umírají lidi, všude okolo   je plno krve, pak vás vidím,   jak vyrvete telefonní budku   ze zdi a skáčete ze stropu   jako Tarzan a pak vás ten   polda chce zastřelit, já   vás zachráním a on začne   honit mě. Tak už mi   řeknete, co se vlastně   děje?" - "Ne."   Je to prostě klasika a Arnie   je Bůh. - 100%.
vratik7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Role Johna Matrixu byla   úplně přesně napsaná na   Arnieho. Svaly, zbraně a v   neposlední řadě nějaké to   místo i na vtipnou hlášku.   Fakt good film.
Berny.GB
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Když mě bylo 12 let   považoval sem tento film za   velmi dobrý a mohl sem si   pouštět každý den na   videu.Dnes ho považuju za   velmi slabý a příliš   najivní.Příběh o bývalém   vojákovi,který postřílí   celou armádu žoldáku,to je   prostě pohádka pro děti.Ale   abzch film jenom   nekritizoval,je to určitě   film který se dá zařadit   mezi klasiku akčních filmů.
notime
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2006
Když jsem tenhle film poprvé   viděl, bylo mi asi deset a   naprosto splnil mé představy   o tom, kým jsem chtěl být,   pořádně nabušeným   tvrďákem, který každého v   klidu vyřídí. Naštěstí   jsem trochu povyrost a dneska   se nad tím už jen   melancholicky pousměju. Je to   prostě úplně trapná   blbost, které musím dát ale   aspoň pět bodů, i když   vlastně ani není zaco.
sisakov
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Když jsem film viděl prvně,   říkal jsem si, že větší   hovadinu jsem snad neviděl,   ale když jsem ho viděl   podruhé a potřetí, smál   jsem se a uvědomil si, že   Komando je tak blbé až je   geniální. Děj je ubohý,   dabing je příšerný   (originál asi taky), Arnold   nesmrtelný a vostrý, jako   nože z teleshopingu, které   krájí jiné nože. Jestli   režisér film nemyslel   vážně, zabodoval, jestli ho   myslel vážně, pak je to   mimozemšťan.
Joker93
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Pro někoho tupý akční film   s nesmrtelným vojákem, pro   mě srdeční záležitost.   Arnold zde opět předvádí   svůj brilantní výkon,   obvzlášť když mu taková   role přesně padne. Sice se   zde dá vše předvídat a je   jasné že Arnold se ze vším   bez mrknutí oka vypořádá,   ale je zde jednoduchý-dobrý   příběh a hodně akce, při   které se budete určitě   skvěle bavit. Pro mě je film   kultem 80. let (samozřejmě   svého žánru).
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2017
Svarcneger
Schwarznegger je proste buh!!   Poradnej chlap ze stary skoly,   kde, zensky byly zensky,   chlap byl chlap a homoklada   byl homoklada, zadny genderovy   kravoviny. Takze Komando je   klasa, ostrej typek, kterej to   nanda cely armade, protoze mu   unesli dceru. Neni zelenej,   neni Batman, neni Pavouk ani   jina komiksova   "postavicka"   metrosexualni. Je to ostrej   typek, kterej lidem seka hlavy   kotoucem od pily :). Ovsem   vsimnete si nekolika keksu,   napr. chyby na zlutem porche,   ktere je znicehonic na prave   strane po bouracce jako nove   ;)). Takze lidi, bud jste   fanda, nebo buzna, tohle neni   o filozofii ;))
cesta64
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2012
Jako komedie
dobrý, i když Simpsonovi   jsou lepší. Natočené je to   před 27 lety a jeden by   nevěřil, že to tehdy lidi   brali jako napínavý akční   film.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2017
Proste co dodat vzpominky na   detsvi film u kteryho vypnu a   uzivam. U tohohle bijaku vim   ze se na nej kounu i v   devadesati coz se o filmech   jedenadvacateho stoleti rict   neda to si dneska radeji hru   na ps nez koukat na pocitac ve   filmu.....
Utah79
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Jako tady asi většina jsem   tento film viděl už jako   malý kluk tenkrát se mi   líbil ale tedkom už ne.   Jeden postřílí celé   komando.
lineak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Komando
Tenhle film se mi libil od   začatku do konce.Musi bojovat   o dceru.Akční scény v   tomhle filmu jsou skvělý.
marecek.7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2009
samozřejmě klasická   arnoldovka.i když sem se ani   trochu nenudil občas jsem se   musel smát trapnostem keré   tam byli....a ty arnoldovy   rádoby vtipné hlášky:D
ale na druhou stranu ho   tento film hodně proslavil a   ani by to nebyl on kdyby   neměl natočené podobné   akční bojovky.ale děsí mě   to že ho v té době brali   vážně.
Ilemas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.12.2015
Kdybych měl hodnotit z   dnešního pohledu tak odpad!   Tehdy velice zábavný akční   film, který rychle omrzí.   Dnes se na to nedá dívat ani   z nostalgie. Spousta   neskutečných chyb, např.   žluté auto s úplně   pomačkaným bokem když se   otočí je jak nové nebo na   závěr když Arnie utíká   před spoustou vojáků, tak   ho nezasáhne ani kulka, on se   jen otočí a bez míření   skosí všechny, ale kdyby   nějaké kaskadéry!   Všimněte si, že to jsou   plechové postavy, které se   jen sklopí. Děsná   trapárna.
BumBleBee.
Hodnocení:
Přidáno: 23.12.2009
...
Na dobu kdy byl film natočen   velice dobré, je to takova   akční klasika s Arnoldem,   každý by to měl videt.:)
F.Castle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2011
Skvely akcny film jeden z   najlepšich arnoldovych je tam   vela akcie a nechybaju ani   vtipne hlasky a scenky
G_I_S_M_O
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Arnie power
Ano, možná je tento film   docela za reálnými   možnostmi.. Ano, možná   tento film není ničím   výjmečný.. Ano, i přes to   jsem hodnotil za deset..   proč?
Arnie prokázal   opět jaká je postava,   skvělý herecký výkon a   úžasné hlášky, které v   jeho rolích nemají   obdoby..
"Kde je   Sully?.. Uletěl"
"Došla ti pára   Benette (po vhození párové   trubky do trupu   Benetta)"
"Slečno? Nerušte   prosím mého přítele, spí   jako zabitej (po zlomení vazu   Arniem)

atd.   atd. .. jasný top :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20723minih20723Tělo jako důkaz (1993) 
Body of Evidence n
minih20776minih20776Tenkrát na Západě (1968) 
Once Upon a Time in the West n
minih72308minih72308Co medvědi nevědí (1988) [TV inscenace] 
Co medvědi nevědí n
minih48945minih48945Muž, který miloval ženy (1977) 
Homme qui aimait les femmes, Ľ n
minih137940minih137940Přístav (2015) [TV seriál] 
Přístav n
minih77334minih77334Wild Cherry (2009) 
Wild Cherry n
minih32870minih32870Rukojmí (2001) [TV film] 
The Tracker n
minih21411minih21411Tři přání (1958) 
Tři přání n
minih50662minih50662Derrick (1974) [TV seriál] 
Derrick n
minih36080minih36080Terminál (2004) 
Terminal n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

161 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10