Koko-di koko-da (2019)

Koko-di koko-da
40 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Švédsko / Dánsko
    Délka: 84 min.
POZOR, SPOILER

Lesem kráčí tři postavy. Zadní nese mrtvolu prasete a první zpívá něco jako Koko-di koko-da.
Je to píseň o mrtvém kohoutovi.

Ve veselé společnosti sní Eli pár mlžů a pak je jí špatně. Musí být vrtulníkem dopravena do nemocnice. Manžel Tobias a dcera letí také. V nemocnici má dcerka narozeniny, ale týž den ji naleznou mrtvou.

Nyní sledujeme stínové divadélko.

Uběhnou tři roky. Oba mladí manželé vyrazili do přírody. Ona má stále pocuchané nervy, a tak mu nadává. Večer muž postaví stan a jdou spát. Jenže pak se jde Eli vyčůrat a narazí právě na ty tři. A začnou se dít věci.

Tobias a Elin jedou lesem a ona má pocuchané nervy, proto mu nadává. Po příjezdu na místo on postaví stan a chystají se spát. Jenže pak se chce jít Elin vyčůrat, ale už to už jsou zde ti tři. Vytáhnou ji ze stanu a začnou se dít věci.

Tobias si na břehu jezera čistí zuby a pak jde za Elin do stanu spát. Jenže pak se chce jít Elin vyčůrat, ale on ji varuje, že tam někdo je a že něco slyší. Pak uteče a schová se v autě. Zde usne a ráno vidí přicházet ke stanu ty tři a začnou se dít věci.

Tobias a Elin leží ve stanu. Ráno se chce jít Elin vyčůrat, ale Tobiasovi se zdá, že tu někdo je. Oba prchají do auta a odjíždějí. Jenže ona jej přinutí zastavit, protože se jí chce čůrat. Je napadena psem a kolem auta je už zase ta trojice.

Jsme opět ve stanu a Elin chce jít opět čůrat. Všude kolem je sníh. Ona bere spacák a běží pryč. Doběhne až k jejich havarovanému vozu a pokusí se s ním odjet. Nepodaří se jí to. Proto odchází do lesa, kterým projde a dostane se k chaloupce. Zde nalezne oponu stínového divadélka, které již známe.

Elin se probouzí ve stanu a probudí i Tobiase. Ten ji začne tahat ven jako šílený. Ona mu však uteče zpátky do stanu. Přesto však poté oba odjíždějí. Jenže srazí psa a havarují...  Autor: Pitryx

režie:
Johannes Nyholm
 
 
hraje:
Peter Belli, Leif Edlund Johansson, Ylva Gallon
 
 
scénář:
Johannes Nyholm
 
 
kamera:
Tobias Höiem-Flyckt, Johan Lundborg
 
 
výprava-architekt:
Pia Aleborg
 
 
střih:
Johannes Nyholm
 
 
zvuk:
Gustaf Berger, Jacques Pedersen
 
 
koproducent:
Maria Møller Christoffersen
 
 
vizuální efekty:
Johan Rosenberg
 
 
výkonný producent:
Peter Hyldahl
 
 
producent:
Johannes Nyholm
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.