Duben
ohodnotit

Kokain

Blow

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2001
„Tento film obsahuje sex, drogy a rock & roll!“

Komentáře k filmu Kokain

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2009
rozhodně velmi zajímavý je   snímek kokain natočený dle   skutečných událostí.   ačkoliv jsou však dějinné   události věrohodně   vykresleny ve výsledném   efektu kokain naráží na   neúnosnou délku   přesahující dvě hodiny bez   rytmus a razantního spádu.   výtečné herecké výkony   místy s přesahem, i   poslání kokainu nechybí,   atmosféra doby je taktéž   všudepřítomná, přesto k   dokonalosti kokainu něco   chybí. pouhá jediná linie   navíc se silně rozvleklým   dějem je na stoprocentní   zboží skutečně málo,   stejně jako jediná lajna   nestoprocentního bílého   prášku nedokáže zaručit   nezapomenutelný prožitek.   kokain se přes všechny   výhrady ale i tak může   zařadit mezi nejlepší díla   střední třídy světové   kinematografie.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Výbornej filmek ve svižném   tempu s Johnny Deppem v   hlavní roli, jakožto   drogovým dealerem Georgem   Jungem. Začínají s   kamarádem trafkou v   Californii, postupem času   George zavřou za držení 600   liber této   "bylinky". Ve   vězení se seznámí George s   kokainem a jeho dealerství   pak na svobodě nabývá nové   rozměry! Film obsahuje   větší než malé množství   drog
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2012
Od prvního shlédnutí se mi   ten film líbil.
Skutečně zlatý Johny   Depp, ale nejenom on.Už jen   ten nápad to natočit si   zaslouží pochvalu.
Líbilo se mi, jak   začínal vlastně od píky a   pak z něj byl pomalu drogový   král.
Jediná kdo mi   tu neseděla, byla P.Cruz.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Na filmu jsem byl v 15 letech   v kině, i když jsem tam asi   původně nesměl, tak u nás   na vsi to bylo jedno. :-D   Rozhodně zajímavý snímek o   vzestupu mladíka po   zločinecké stezce.Když z   Kolumbie dováží a prodává   kokain. Myslím že na konci   zemře, ale to už si nejsem   jistý.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Opět z dalších snímků   J.Deppa nezklamal, ať hraje   co hraje je to pan herec s   velkým P. Vžije se tak   úplně do role, že mu vše   věříte, že to tak je.   Takové herecké cítění pro   detail má fakt málokdo.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Skvělý Johny Deep v hlavní   roli. Líbí se mi, jak tam   postupně jde čas. On se   ožení, narodí se mu dcera a   pak mu vyroste... On se   rozvede. Takovýhle filmy mám   ráda. Konec, kdy slíbi svý   dceři, že s ní odjede a oni   ho mezitím zatknou...   smutné. Ona na něho čeká a   nedočká se. No a pak je už   v lochu. A je starej... a   sám. Taky se mi líbilo, jak   si představoval, že jeho už   dospělá dcera za ním   přišla a pak zmizela jako   duch. Opravdu hezký film.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Oslepnutý od snehu
Mal som problém hlavne so   začiatkom, alebo skôr prvou   polovicou, že to vlastne   všetko tak jednoducho začalo   a všetko aj jednoducho   prechádzalo a neskôr   vzrastalo. Nechce sa mi   veriť, že by Jung bol   vlastne fajn chlapík v takom   surovom biznise, akým sú   drogy. Že by to šlo tak   jednoducho bez krve, podrazov,   uplácania a ťažkého   konkurenčného boja či   nájazdov polície. A tu sa   vlastne dostávame k druhej   výtke, ono ten fet nie je až   taká fajn vec a vlastne v   pohode drobný úlet, ako sa   to predstavuje vo filme, i   keď každého osobná vec. Aj   napriek skvelému (ako vždy)   Deppovi (ale aj jeho   parťákov), nebavilo a nebolo   to príliš dobré, všetko sa   však mení ku konci, film   naberá na obratkách, strmý   pád, rozpadajúca sa rodina i   dávne vzťahy a   priateľstvá, väzenie,   podrazy. A smutný koniec.   Veľmi dilematický film
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2014
Neuvěřitelná Johny Depp   stvárnil svou roli naprosto   dokonale!
Stejně tak i   režisér Ted Demme na svém   postu udělal dobrý dojem.   Zkutečný příběh člověka   - drogového dílera, drsný,   smutný a vlastně i ze   života.
Opravdu se mi   snímek velice líbil, jenom   Penelopé Cruz mi místy   přišla ve své roli slabá.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2008
Další z filmů podle   skutečné události jedoucí   po zaběhnutých kolejích   žánrově podobných filmů.   Johnny Depp hraje muže,   který našel smysl života a   hlavně spoustu peněz v   prodeji drog. Jako každý   "správný" dealer   začíná od podlahy. V tomto   případě od trávy až se   postupně propracuje k prodeji   toho co je již známé z   názvu filmu. Film víceméně   ničím nepřekvapí a divák   sleduje hrdinovy životní   problémy ve kterých nechybí   smrt ani časté návštěvy   vězení. Depp je ve své roli   přesvědčivý a jeho hrdina   si snadno získá divákovy   sympatie a co se týká   ostatních herců tak ti své   role zvládli také velice   dobře. Film jako takový mě   však nechal chladným a bylo   zde málo scén, které by se   mi vryly do paměti což je u   takového filmu škoda.   Chvílemi mi film připomínal   skvělého Obchodníka se   smrtí avšak ten je   minimálně o třídu lepší.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2015
Další suprový výkon Johnnyho Deppa
Když uvážím, že na film   jsem narazil jen náhodou, tak   jsem neměl žádná   očekávání. A možná i   proto pro mne veliký   překvapení. I když Johnny   Depp je skvělej asi v   každým filmu, ve kterým   hrál, protože do všeho   vkládá něco specificky to   "něco   Deppovského". Film tedy   sám o sobě je úžasný a   dívat se na něj je balalda a   když se k tomu přidá   Deppův výhon, tak prostě   pecka.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Jeden z mnoha skvělých   hereckých výkonů Johnny   Deppa, který se v tomto filmu   ukáže skoro ve všech svých   polohách.Projde si slávou i   peklem nemilosrdného světa,   aby nakonec zůstal   opuštěný a sám.Výborný   film - víc nedodám.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Zhlédnutí Blow se   odkládalo, a teď už vím,   že to byla chyba. Je to   totiž neuvěřitelná (nejen)   kokainová jízda s vrcholy a   pády, zalitá slunce září   i potem, krví a paragrafy.   Výčitky hl. hrdinu sice   dostihly... ale... sákriš,   George Jung v podání Deppa   je vážně dělo.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
První hoďku, hoďku a půl   hodně pohodovej filmek(Barbie   a Ken:-)o vzestupu jednoho   schopnýho a podnikavýho   týpka.Zbytek už je jenom   rychlej sešup dolu,   hlouběji, než by si George   vůbec dokázal   představit...a asi i   hlouběji, než si   zasloužil...poslední půl   hodina rozhodně nejni z   nejoptimističtějších...Nej   en ženský sou svině(pěkný   bylo:“slib mi, že my   takový nebudeme.“   )...možná víc zabolí,   když vám kuchnou nůž do   zad lidi, kterým ste   věřili.Tim myslim svině   převlečený za   kamarády:-)Georgeovi dlouho   nedocházelo co je v životě   to nejdůležitější, když   na to konečně přišel, už   bylo pozdě...
Opět   skvjelej Depp.Aj Liotta.Moc   pěkný.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Projel kolem vlak a nic moc po   něm nezůstalo. Neubráním   se srovnání s Obchodníkem   se smrtí a i když ani toho   nepovažuju za geniální   dílo, vychází mi jako   filmařsky zajímavější,   cyničtější a   působivější pokus na   podobné téma. Kokain má jen   toho Deppa, který to sám   nezachrání.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2006
Jonny Depp a příběh podle   skutečné události který je   navíc okořeněn velice   atraktivní tématikou, to je   velice silná kombinace a   záruka skvělé podívané,   jediné co filmu vytýkám je,   že je příliš   ``hollywoodský``, třeba   Scarface je takový   surovější snímek pro to se   mě líbil víc i Pacino je o   trochu lepší ve své roli,   nicméně Kokain je mazecovej   film kterej nás zavede do   světa do kterýho se jenom   tak někdo nepodívá...
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2014
Výhoda a zároveň nevýhoda   filmů jako je Kokain je, že   není moc co napsat, chce to   vidět. Skvěle zahrané,   skvěle zrežírované a   skvělý scénář - jaký   nejlépe píše život sám.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Blow je působivou sondou do   mezinárodního obchodu s   drogami a narozdíl od   Trafficu má i smysluplný   příběh. Demmeho režie je   standartní jako v   Nádherných holkách a Johnny   Depp jako už tradičně   naprosto skvělý. A když mu   sekundují Penelope Cruz a   Franka Potente, není co   dodat.
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2006
Nemastný neslaný film,   který mě ničím nazaujal.   Neubránil jsem se   srovnávání se   "Zjizvenou   tváří", tento snímek   ale postrádal atmosféru a   drive, i když řemyslně byl   zvládnutý. Johnny Depp   odvedl dobrý výkon, ničím   mě však nepřekvapil -   mohlo to být ale způsobeno   dabingem.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2008
sice to neni tak dokonale jako   Americky gangster, ale Depp je   proste bezkonkurencni travni   kral...:)
cragel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Kokain
Výborně natočený snímek o   životě jednoho z   nejznámějších dealeru   kokainu.O jeho vzrůstu a   následně rychlému pádu až   na dno.Už podle dvou   hlavních postav v podání   Johnnyho Deppa a Penelope Cruz   jde poznat že film bude za   něco stát.Film si odemě   zaslouží 8b.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Kvalitní životopisný   snímek George Junga   inspirovaný skutečnými   událostmi. Další z   výborných hereckých   koncertů Johnnyho Deppa.   Snímek má velmi hlubokou   myšlenku.   Peníze,drogy,přátelství,l?   ?ska...... životní osudy   hlavního představitele až   do úplného konce...
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2009
Právě doznívá hudba a   dobíhají poslední titulky   filmu .... a já nevím co   bych měl napsat ... po   dlouhé době jsem si sám   večer sedl k filmu s Johnnym   ... už jsem zapoměl jak mě   dokáže vtáhnout do děje a   donutí mě zapomenout na   všechno kolem.
Tenhle   film byl neuvěřitelně   nádherný zážitek, který   pro mne zatím nemá obdoby.   Skutečnost, že je natáčen   podle skutečné události mi   na začátku unikla a o to   víc to na mě dolehlo na   konci, když se na obrazovce   objevila fotka skutečného   George Junga.
Celý   film je výborně zpracovaný,   je vidět že tihle lidi   prostě umí umí umí ... a   řeknu vám to neskrývaně   ... při scéně kdy nahrával   vzkaz pro svého   umírajícího otce, jsem se   konečně po dlouhém roce u   filmu od srdce rozbrečel.
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Trip
Skutecny pribeh. A to je na   tom to dobry. Skvele povedeny   film s vynikajicim obsazenim.   A skvelej navod jak zbohatnout   kdyz vite co a jak... :-)))
luca-luciano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Pěkně zpracovaný snímek z   prostředí drog.... na   začátku to vypadá jako že   to bude nějaký film tom jak   parta zhulenejch borců se   potácí před kamerou, ale   postupem to získává celkem   náboj, některý scény jsou   dos dobrý. Líbila se mi ta   věznic a samozřejmě konec.   I když u toho člověk může   říct, že to bylo jenom   stereotypní klišé
sarf
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2008
Navzdory angažovování   Johnnyho Deppa průměrný,   zapomenutelný a ničím   vyjímečný film. Životopis   drogového dealera není sice   špatný nápad, ale nějak to   nemělo švih a napětí, a   opakované úniky před   vězením ani věrohodné   filmové vysvětlení. A v   závěru mělo být asi   divákovi Deppova hrdiny   líto, aniž se alespoň   náznakem řešilo, že   celoživotní povolání   obchodníka s drogama není   úplně košer a truchlivý   konec je jeho logickým   oznámkováním.
Karabekian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2006
Johnny Depps blonďatou   hřívou nemá chybu... :-)   Líbil se mi styl vyprávění   - kamera, střih... Hudba   samozřejmě též. Penelope   Cruz opět mrcha   největší... Přestože mi k   filmové dokonalosti něco   chybělo, vřele doporučuji.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Parádní film a parádní   výkon deppa, to je moje   hodnocení. Film je o to   cenější, že vypráví   skutečný příběh v celku   reálně.
filip.marley
Hodnocení:
Přidáno: 4.4.2010
Film se mi celkem líbil,   protože velice pěkně   znázorňuje život   nejúspěšnějšího   drogového dealera a to jak se   z nuly dá vypracovat úplně   na vrchol. Především se mi   pak líbil herecký výkon   Johnyho Deppa.
PinPrick
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Každý nový zhlédnutý film   s Johnnym Deppem mě   usvědčuje , že je to   opravdu výborný a   talentovaný herec. Depp ma   velký rejstřík svého   hereckého nadání a dokáže   zahrát skoro všechno. Pro   mě druhý nejlepší Deppův   film, hned po   nepřekonatelném Edu Woodovi
Korbitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Že Johnny táhne další   film, je patrné už od první   chvíle. Film vás vtáhne   svou syrovostí a máte pocit,   jako byste se koukali na   něco, co se opravdu děje.   Že je vše zfilmováno dle   skutečných událostí jen   podtrhuje sílu toho snímku.   HLÁŠKA: Hej, kam mám dát   těch pět milionů? Koukni se   do koupelny, jestli je tam   ještě místo. Ne, není.   Sakra potřebujeme něco   většího.
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Bezkonkurenčně jeden z   nejlepších filmů které   jsem viděl. Příběh se mi   líbil, byl zajímavý,   poutavý, místy hodně   akční. Líbilo se mi, že   bylo ve filmu vidět, jak   velké množství peněz   otupí člověka, který poté   není schopen rozpoznat ani   pravé přátele od   falešných. Vřele tento film   každému doporučuju.
zakoba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Kokain
Film založený podle   skutečnosti.Je opravdu   skvělý.I když je docela   dlouhý ani v minutě Vás   nebude nudit.
gilbert
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2011
KOKAIN
Johnnyho mistrovské   dílo.Velmi silný příběh   bravurně zahraný.Myslim si   že právě v tomhle filmu   Johnny exceloval svým   herectvím.Jestli chce někdo   vidět opravdu kvalitní film   ,tak je to právě tenhle.
Gareth-Costigan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Johny Depp jako vždy   vynikající, Penelopé   trošku slabší než na co   jsem u ní zvyklý ale   rozhodně aspoň průměr,   příběh fascinující s   frustrujícím, ale   zaslouženým koncem...
fl3ry
Hodnocení:
Přidáno: 8.1.2009
Tak jestli Vám tenhle film   připadá jako nudný, ničim   se nevymykající   životopisný film, ničím   odlišný od druhých, tak asi   dost dobře nechápete jeho   kouzlo. Myslím že další   skvělý film, který má   svoji hlubokou myšlenku.   Takovvýhle filmy by se měli   pouštět jako něco co   ukazuje jak je svět drog   vrtkavý.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24691minih24691Stav ztroskotání (1983) 
Stav ztroskotání n
minih40712minih40712Prci, prci, prcičky: Na táboře (2005) [Video] 
Band Camp n
minih54603minih54603Trable v ráji (2009) 
Couples Retreat n
minih24275minih24275Železný orel (1986) 
Iron Eagle n
minih17699minih17699Rambo 2 (1985) 
Rambo: First Blood Part II n
minih42534minih42534Slimák (2006) 
Slither n
minih60980minih60980Solomon Kane (2009) 
Solomon Kane n
minih91099minih91099Neobyčejný Odd Thomas (2013) 
Odd Thomas n
minih50653minih50653Třetí hlídka (1999) [TV seriál] 
Third Watch n
minih43084minih43084Robinsonovi (2007) 
Meet the Robinsons n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

14:00 - 14:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

52 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani