Duben
ohodnotit

Kobiety mafii

Další název:
Women of Mafia
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
135 minut

Komentáře k filmu Kobiety mafii

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Režisér filmů Pitbull se   pustil do podobného tématu s   řadou známích herců, ale   zločin zde přebírají   ženy. Má to svou kvalitu,   Patryk Vega se nebojí akce   ani krve či nahoty, ale tento   film je zbytečně   natahovaný. První půlhodina   a závěrečná jsou silné,   prostředek nudí a nebavil   mě. Nakonec i tak jsem   zvědavej, jak se to bude   vyvíjet v druhém filmu   Kobiety mafii 2.
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Je to klasická žánrová   ”gangsterka“, takže   vlastně pohádka určená   spíše pro věkově starší   děti. Tak jasně, je to   ”gangsterka“ - klasická   ”hollywoodská“   gangsterka, nedá se tedy   očekávat nějaké   filozofické poselství, nebo   zcela reálný a logický   děj. O tom tenhle žánr   není, je o střílečkách,   honičkách, vloupačkách,   přepadávačkách, nějakém   tom nasilíčku… O   rychlých, (né vždy zcela   oblečených), ženách. O   krásných, (né vždy zcela   nepomačkaných), autech. O   ještě rychlejších   zbraních a vysteroidovaných   intelektuálech, kterým co   chybí na hlavě, (i v   hlavě), to dohánějí   tetováním. Na tomto filmu,   (jde o volné pokračování,   předchozích gangsterek s   pitbullem v názvu: Pitbull,   Pitbull – Nové pořádky,   Pitbull – Nebezpečné   ženy), je   nejpozoruhodnější to, jak   dobře a věrně se polským   filmařům, (režisér Vega,   mladší čtyřicátník, se   na tento žánr úspěšně   specializuje), podařilo   takovou ”akční   hollywoodskou gangsterku“   natočit. K nerozeznání od   amerického originálu. U nás   občas taky proběhne pokus   natočit ”velký, akční   film“, ale výsledky jsou   většinou dost žalostné.   Patrik s tvrdým ”y“ a   jeho tým, tenhle žánr   opravdu umí.
Této   gangsterce tedy dominují   ženy. Pět žen   naplňujících klasické   žánrové škatulky. Bela -   policajtka, později tajná   policejní agentka, později   bývalá policajtka. Anka –   neschopná rozmazleně   zpovykaná blbka – manželka   gangsterského bosse. Toho   naprosto skvěle hraje   Boguslaw Linda, (u nás   známý jako Sekal), ”Marlon   Brando“ polského filmu.    Daria – původně   submisivní domácí služka a   pečovatelka v domě   mafiánského bosse, (kterou   Anka těžce šikanuje), se   později promění v drsnou   šéfku drogového gangu.   Siekiera – manželka   gangstera, romanticky věrná   a oddaná až za hrob, který   v tomto žánru nebývá   daleko. Stejně jako   zamilovaná něha, nebývá   daleko od drsné krutosti. A   ještě Futro –   nesnesitelně rozmazlená a   svým otcem hluboce milovaná   a opečovávaná, dcerunka   mafiánského bosse.
Opravdu žánrově   dokonalá gangsterka. Jen toho   naturalistického násilí by   v ní mohlo být, (pro má   oka), trochu méně,   (uřezávání nohy ruční   pilkou, roztlučení hlavy   geologickými kladívky,…).   Ale já vím, děti to v   pohádkách vyžadují a baví   je to :-( A navíc, od dob   Quentina T. a bratrů Coenů,   se hranice naturalistické   perverznosti, v zobrazování   těchto scén, dost posunula i   mimo ”béčkovou“ filmovou   oblast. Jediná scéna, která   mi ve filmu přišla   vysloveně trapná, to byla   hromadná bouračka aut na   dálnici. Ta byla jak   vystřižená z Kobry 11. Ale   opět je to o tom samém, já   vím, já vím, když   infantilní děti to ”buch,   buch, křáp“, tak baví…,   režisér nemá to srdce je o   to připravit, i když je to   nezdravé. V tom se podobá   mafiánskému bossovi,   milujícímu svou dceru.

Celkově ale   musím říct, že jak nejsem   milovníkem tohoto žánru,   tak mě tento film velice   bavil. Jak je k nerozeznání   od amerických verzí tohoto   žánru, tak jsou v něm   přeci jen drobné polské   odlišnosti a detaily, které   se mi na tom asi líbily   nejvíc.

.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kobiety mafii 2 (2019)

 Kobiety mafii 2 (2019)
Kobiety mafii 2 n
 
Žánr: akční
Země: Polsko
Režie: Patryk Vega

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

2 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

37 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani