Duben
ohodnotit

Kmotr

The Godfather

Další název:
Krstný otec (SK)
Žánr:
Rok:
1972
Délka:
168 minut
„Nabídka, která se nedá odmítnout.“

Komentáře k filmu Kmotr

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 95
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Čím slavnější a   kultovnější film, tím víc   za... prostě mi to nic   neřeklo. Ale aspoň jsem   poznal některé scény z   parodií a teď už vím, z   čeho jsou:)
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2022
Tentokrát budu stručný.   Jeden z mála případů, kdy   film překonal knižní   předlohu (Mario Puzo).   Skvělé herecké obsazení,   filmová hudba, atmosféra   padesátých let s temným   prostředím zločinu. Právem   patří "Kmotr" mezi   deset nejlepších filmů   natočených ve dvacátém   století. Mé osobní   absolutorium patří Marlonu   Brandovi; úchvatný herecký   výkon.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.10.2015
Epické rozmáchlé obrazy...   to je pravda, těch jsem   dostala až dost.. Také díky   nim je film až skoro   neúnosně dlouhý. Na druhou   stranu, mě nepřišel nijak   extra napínavý, tak jsem si   ho klidně rozdělila   natřikrát, takže jsem z   toho měla takový   miniseriál. A budu   upřímná, podle mě se v   celém filmu extra nic   nestane, jde asi spíše o to,   aby se divákovy dala pocítit   atmosféra té doby,   prostředí mafie.
Neříkám, že jsem byla   zklamaná, ale přišlo mi to   trochu nezáživné a také   herecké výkony byly... ..no   řekněme průměrné, ovšem   kde není CO hrát, tam není   JAK hrát. Ovšem epické to   je, to zas ano.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Konečně jsem tuhle kládu   dokoukala do konce. Nešlo o   to, že by se mi film   nelíbil, ale vždycky jsem se   k němu nějak nachomýtla v   pozdní podvečer a já musela   ráno brzy vstávat a tenhle   film je potřeba zhlédnout v   jednom zátahu.
Prostředí mafie   (zaplaťbůh) neznám, ale   fascinovalo mne to pojetí a   herecké výkony. Přerod Ala   Pacina z toho hodného   chlapečka v chladného   gangstera byl děsivý.
Množství protivníků,   souputníků a zrádců bylo   značné a člověk se v tom   pomalu ztrácel.
Co   mě ale vyděsilo úplně   nejvíc, byla scéna, kdy   manžel bije svou těhotnou   manželku v podání Talii   Shire řemenem. Z této scény   mi bylo fyzicky špatně a   hořce jsem litovala, že   James Caan nedojel na místo a   nepomstil se jako poprvé.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2006
Snad jeden z nejlepších   filmů, jakých jsem kdy   viděl. Příběhy   italoameričanů z druhé   poloviny čtyřicátých let.   Jsou natočeny podle knihy   Maria Puzza a inspirované   skutečnými událostmi.   Úcta, laskavosti a nabídky,   které se neodmítají. Film   je skvostem historie   kinematografie.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2008
Kmotr
Jak tak pročítám   příspěvky, jsem asi   jediný, komu se film   nelíbil. Omlouvám se, nerad   bych znesvěcoval kvality   tohoto klasického díla, jen   nejsem stvořen pro   gangsterky...
Na můj   vkus je tu až příliš mnoho   postav, děj se místy vleče   a místy je až tak rychlí,   že vůbec nestíhám...
Úplně dokonalá je   ovšem Michaelova proměna,   kdy z civilisty se postupně   stává mafián. Mezi mé   klenoty se tento film   nedostane, ale od dvojky mě   rozhodně neodradil (jinak   mnohem lepší snímek z   tohoto prostředí se mi zdá   "Představení")
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Kmotor je bezpochybne   najlepší gangsterský film   ,má síce geniálny podklad   ,ale to nič nemení na tom   ,že je to super film , Brando   predviedol jeden z   najlepších hereckých   výkonov v celej   kinematografii vôbec .
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Román Kmotr od Mario Puza   patří k tomu lepšímu,   spíše nejlepšímu, co jsem   během svého života   přečetl. Mnozí jistě   namítnou, že srovnávat   literární předlohu a film   je prakticky nemožné, ale   určitému porovnání se   člověk neubrání. Nejde o   to, zda je kvalitnější   román či film. Při čtení   knihy si však každý   utvoří v hlavě vlastní   představu o jednotlivých   protagonistech a prostředí,   fantazie jede na plné   obrátky. Ve filmu jsou ovšem   tyto subjektivní představy   konfrontovány s pohledem   filmových tvůrců. V tomto   případě se jednalo o pohled   poněkud odlišný od mého,   proto až tak vysoko   nehodnotím. Film se   soustředí hlavně na   zpracování základní osy   příběhu a zabývá se   především členy   mafiánské rodiny. Ochuzením   děje o zajímavé životní   osudy a příběhy některých   vedlejších postav se celý   film stává poněkud   jednotvárným.
Docela   se divím, že se sám Puzo na   zfilmování svého díla   podílel, celková atmosféra   filmového zpracování mně   přišla nepoměrně slabší   od atmosféry románu. Nesedlo   mně ani herecké obsazení,   nic proti jejich kvalitám,   ale Marlon Brando a ani Al   Pacino nepatří zrovna mezi   moje oblíbence. Dle mého   názoru je tento snímek, snad   pod vlivem excelentní   literární předlohy,   poněkud přeceňovaný. Když   mafiánský film, tak raději   Tenkrát v Americe od Leoneho.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Mám pocit,že nemá cenu tady   k tomuto filmu ještě něco   dodávat. Řeknu to jednoduše   : Rád bych vlastnil celou   sérii.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2020
Je neuvěřitelně podmanivá   ta nekonečná moc dosáhnout,   čehokoli si zamanu. A v tomto   filmu podmanivě natočená,   divák by těm gaunerům v   podání Branda a Pacina   málem fandil.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2011
KMOTR

Tak jsem   se právě dodívala na film,   který patří k nejlepším   filmům. Alespoň by to tak   mělo být podle hodnocení   jak divácké veřejnosti, tak   odborné kritiky. Je pravdou,   že tomu dílu se v podstatě   nedá nic vytknout. Jde o   dokonale provedené   filmařské řemeslo. Bohužel   mně osobně tento film nijak   blíže neoslovil. Zřejmě   téma mafie je mi tak   vzdálené, místy až   faktografický popis   událostí mně přijde málo   zajímavý a stejně je pro   mě dost nepřehledný počet   postav ve filmu. Taky   přehršle mrtvol je   ubíjející. No já nevím,   určitě dalo spoustu práce,   v době, kdy film vznikal,   dát dohromady tak obsáhlé   dílo s tehdejší dostupnou   technikou. Přesto bych   řekla, že dnes už byl tento   film překonán. Na dnešní   dobu je prostě málo akční,   zato celkem přesvědčivě   vykresluje tehdejší dobu. Po   mně osobně mírné   zklamání. Čekala jsem něco   víc, nebo spíše asi něco   jiného.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2009
kniha vs. film
videl jsem film po precteni   knihy do ktere jsem byl   neskutecne zazrany,myslel jsem   ze nikdo nedokaze natocit   podle naprosto bezchybneho   romanu Maria Puza stejne   perfektni film a hle, F.F.   Coppola to dokazal! Klobouk   dolu! Marlon Brando byl proste   trida! Al Pacino podal   neskutecny vykon proste   PECKA!!!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2014
Možná je to skvělá   podívaná a návod jak mají   vypadat gangsterky ale mě to   přišlo až moc natahovaný   co se času týče ,sice tam   bylo dost zajímavých a   napínavých scén ale občas   jsem se i nudil třeba při   svatbě Michaela atd.Jinak   přestřelky a herecké   výkony byli výborný.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Naprostá senzace jo COPPOLA   ten umí  
skvěle zpracováno   bombové obsazení ten film   snad nemá nej menší chybu
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2012
Zatracená práce,tak tohle je   teda něco...když pominu   takový menší nedostatky   jako,že 50ti letej chlap   ustojí 5 kulek z   bezprostřední blízkosti   nebo,že tam skoro celej film   běhá Al Pacino s   monoklem,tak musim s čistým   svědomím říct,že jsem   dlouho neviděl tak nadupanej   film, jako je Kmotr :)   Dokonalý příběh   mafiánské rodiny v jejíž   čele stojí dokonalý Marlon   Brando a dokonalý Al   Pacino...scénář   100%,obsazení 100%,napětí a   drama 100%,příběh a   zpracování 100%,herecké   výkony 100% ---->celkový   dojem z filmu?Platina mezi   kusy železa!! Výborná   práce Francisi Forde Copollo!
thejduk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Hláška "nabídka, která nejde odmínout"
Tak jako don Corleone z filmu   dle epopeje Maria Puza, tak   tento film patří mezi   nezapomenutelná díla   světové kinematografie,   tahle hláška je na 2.místě   všech dob. Je fakt, že 1.   díl ty další nepřekonaly,   ačkoliv snaha byla - asi dle   mne knižní zpracování je   ještě lepší a zahrnuje   hlavně první díl filmu.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Dlouho jsem čekal než jsem   si tento snímek pustil -   nevím jestli mě   odstrašovala délka nebo   stáří, ale musím říci   že ani jedno filmu vůbec nic   neubralo, ba naopak. Skvělý   filmový zážitek a toto je   opravdu film, který každý   filmový fanoušek musí   vidět a znát!
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $6miliónov║Tržby USA   $134,966,411║Tržby   Celosvetovo $268,500,000 ║   Až druhé pozretie tohto   ospevovaného filmu mi   prinieslo neskutočný   zážitok, prvý krát ma   sledovanie tohto filmu na TV   obrazovke moc neupútalo ale   pustenie filmu cez projektor   po niekoľkoročnom odstupe   už bola úplne iná káva. A   výsledok sa dostavil, film   som zhltol zo všetkým čo   ponúka ako malinu. Tento film   je právom tak ospevovaný, v   prvom rade má hustú   atmosféru vďaka   ponúknutému príbehu z   prostredia mafiánskych bosov,   členitosť príbehu má   stále čím upútať nech sa   odohráva kdekoľvek, k tomu   výborne vytipované obsadenie   od samotného Marlona   Branda-Al Pacina-...   jednoducho radosť pozerať   tento herecký koncert   všetkých zúčastnených.   Francis Ford Coppola natočil   majstrovské dielo, plné   vypätých scén a postáv čo   konajú v zápale   vyúsťujúcom v   krviprelievanie. /100%/
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2015
Klasika
Vedle dnešních filmů má   tento příběh hodně   rozvleklý děj, což má na   svědomí rozsáhlé   popisování života rodiny.   Přesto stále poutavý   snímek s klasickou   atmosférou gangsterských   filmů, se špičkovými herci   a výbornou kamerou. Jednou za   čas tedy není od věci se   zklidnit, zvolnit a nechat se   pomalu unášet dějem...
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Dávám taky 10,nemůžu jinak   a vlastně ani nevím   proč.Vím jen,že jsem   shlédnul film jedním   dechem,že jsem viděl   nádherné herecké   představení všech herců   podle dokonalého scénáře a   hlavně jsem pochopil,že   Kmotr je pouze jeden,že Kmotr   s velkým K je pouze Marlon   Brando.Al Pacino se snažil a   hlavně ve třetím díle se   hodně přiblížil postavě   Vita Corleoneho.Je škoda,že   musel tak brzo umřít.Slabiny   film určitě má,ale stejně   jako např u Pulp Fiction je   nemá cenu rozebírat,protože   zbylých 95% je naprostý TOP.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2022
Film je to dobrý, ale přijde   mi, že je přeceňován.   Brando svou roli zahrál velmi   dobře a je to asi největší   plus tohoto filmu. Jednou mi   to stačilo vidět. Aspoň   jsem si rozšířil obzor o   další klasiku.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Všechny ty staré filmy   které jsem viděl, byly   přípravou na Kmotra,   protože si myslím že   lepší film už nikdy   neuvidím, od teď to budou   už jen horší a horší   snímky…Je to prostě   labužnická pochoutka kterou   si může vychutnat jen divák   který má na svém kontu už   pár klasik…Marlon Brando   má jeden z   nejfantastičtějších hlasů   všech dob a Al Pacino musel   snad být dobrým hercem od   svého narození, ale každý   kdo viděl pár jeho filmů   musí uznat že on prostě   nedokáže natočit film ve   kterém by nepředvedl   nadlidský herecký   výkon…Miluju ty pocity, kdy   ve vás herec dokáže   probudit mrazení v zádech   jen svým pohledem, a že zde   se mi to stávalo skoro při   každé scéně…Když jsem   si tak pročítal názory   ostatních uživatelů tak   píší že knižní předloha   je daleko lepší, bohužel   neměl jsem tu čest si ji   přečíst ale jestli je film   aspoň z poloviny tak dobrý   jako je knížka, klobouk   dolů všem co na filmu   pracovali…Jednou z   nejgeniálnějších scén   která byla kdy natočena byla   pro mě hned ta první když   kamera zabírá Bonaseriho   který "žaluje"   donovi, a jen na krajíčku   obrazu je vidět právě   donova ruka a s tím jak   kamera oddaluje obraz a pomalu   se vynořuje to prostě   nemělo chybu, už jen tohle   slibovalo neuvěřitelný   film…Hodně lidí si   stěžovalo na délku filmu,   co to je 175 minut, jestli   chcete vidět dlouhý film tak   si pusťte Lawrence z Arábie,   Ben-Hur a Jih proti Severu, a   máte na 12 hodin   vystaráno…Kmotr je prostě   klasika klasik, kdo neviděl   nepochopí!!!
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2009
„Konečně“ chce se mi   říct po těch letech, co mi   tenhle poklad unikal.Knížku   sem čet během posledních   několika let asi třikrát a   pořád sem si jenom   představoval, jak asi dopadlo   ono slavný filmový   zpracování.Přesto že sem   se načekal opravdu dost,   výsledek stál za to.Al   Pacino je prostě dokonalej a   už nadosmrti si při   vyslovení ména Michael   Corleone představim jeho   obličej.I ostatní herci   podali skvjelej výkon,   příběh pjekně odsejpá a   než sem se nadál, bylo tu   grandiózní finále.Když se   nad tim zamyslim, tak mám   dojem, že většina situací   z knížky je tu taky,   samozřejmě hodně   zjednodušených, ale   potěší to, dát svým   představám konečně   nějaký reálný   ztvárnění.Skutečně   výborný dílko se skvjelou   atmosférou, napínavym   příběhem a skvělym   obsazenim.
decepticon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2012
Klasika zanru, po technickej   stranke uz trochu zastarala   ale nie je to nic zavazne.

/x200x/ cz sub
/19.8.12/ cz dab Tvůrčí   skupina Josefa Petráska 2008   [4. v poradi, komplet novy pre   restaurovanu verziu]
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Všichni ho milují, obdivují   nebo aspoň respektují.   Nemám proč bych se   nepřidal. Tahle sága   italo-americké loutkářské   familie je natočena s   nevídanou bravurou. Od   scénáře přes výpravu až   po herecké výkony marno   hledat chyby.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Začátek nejznámější   gangsterské ságy se opravdu   povedl a ukazuje že si   zaslouží místo na   výslunní, skvělý   propletený příběh   sicilské rodiny Corleone,   který má díky třem   hodinám příběhu hodně   prostoru mě úplně vtáhl do   poválečného podsvětí v   americe... Marlon Brando byl   skvělý ve své roli Kmotra,   se svojí propadlou tváří a   vychraptěným hlasem vypadal   jako by nějakou zkušenost s   vedením rodiny opravdu měl,   největší díky tomuto filmu   patří ale za Al Pacina,   tento film jej objěvil, před   Kmotrem byl Pacino pouze   tuctový herec ale díky své   skvěle zvádnuté roli se   dostal nahoru.... V kmotrovi   je vůbec plejáda hereckých   hvězd.... Lepší   gangsterskou ságu asi   nenajdete, jediné co znám a   může konkurovat je Tenkrát   v Americe, to se svými   čtyřmi hodinami se taky dá   považovat za jakou ságu, a   to také se skvělým   příběhem a pro změnu s De   Nirem v hlavní roli...
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Tezko rici jestli nejlepsi   film vsech dob. Spis je to   nejlepsi film sveho zanru.   Nezapomenutelny Marlon Brando,   al Pacino s kamnnou tavri,   divoky Sonny a klidny Tom   Hagen. Skoro lepsi nez kniha.
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
FILM BEZ CHYBY.TAKOVÝCH JE   OPRAVDU MÁLO.NĚCO JAKO CAPO   DI TUTI CAPI.TEN MŮŽE BÝT   TAKY JEN JEDEN.DÁVÁM 20 Z 10
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Prostě a jednoduše, klasika.   F. F. Coppola natočil film   který se řadí právem mezi   nejlepší filmy světa. A   dost možná že to ten   úplně nejlepší film světa   je. Samozřejmě i tady se   našla nějaká scéna, která   byla spíše trošku   nudnější. Ale bylo   dalších sto, které to   vynahradily. Do 3-hodinového   filmu se toho samozřejmě   vejde habaděj. Míň než 10   si ale tento film, opravdu   nezaslouží. Marlon Brando   byl opravdu výtečný   patriarcha rodiny, on je   pravý KMOTR. A proměna Al   Pacina v roli Michaela byla   provedena opravdu mistrovsky.   Z vojáka, který nechtěl   mít s kšefty rodiny nic   společného se postupně   stává nový Don. Jeho scéna   v restauraci, byla jedním z   vrcholů filmu. Já z toho byl   dost v napětí. Nebo poprava   Sonnyho, tak to bylo taky   maso. Tady je zbytečné psát   nějaké obsáhlé pochvaly,   všechny si film bezpochyby   zaslouží. Herecké výkony   prostě geniální, líbila se   mi v menší roli Talia Shire.   Příběh, mrazivá atmosféra   a další. Fakt paráda,   myslím že film opravdu   docením až po dalším   shlédnutí, tohle dílo   opravdu není jen na jedno   pokoukání. Ale teď už se   těším na další díly   série.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2015
The Godfather
Krstný otec je pre mňa   osobne niečo neprekonateľné   a to nielen vo svojom   žánri(Gangsterská   Dráma)ale aj celkovo vo   svetovej   kinematografii.Krstný otec je   ten typ Drámy(Radšej   uprednostňujem názov   Gangsterská Dráma),ktorá   nepotrebuje mnoho akčných   scénok,vulgarizmy alebo   to,že sa všetci herci budú   tváriť alebo hrať na   Bohov...Krstný otec je   nádherný príbeh o rodine   Corleone,ktorú sa Don Vito   pevnou rukou snaží   udržiavať v ako tak ucelenom   stave...no nie všetko ide   podľa plánu a čoskoro sa   ocitnete v tak zamotanom   deji,ktorý je spracovaný   veľmi zaujímavo ba až   fascinujúco s mnohými   metaforami a takými   perličkami z Talianskeho   mafiánskeho sveta...mojou   obľúbenou časťou vo filme   je "Vojna Mafie"   alebo "Krvavé   Krstiny" nebudem scénky   podrobne popisovať,pretože   to proste musíte   vidieť...prešiel by som k   postavám,ktoré sú   fascinujúce a to od   horlivého Sonnyho cez   nováčika v Mafiánskom svete   Michaela až po samotnú hlavu   rodiny Dona Vita.Filma navyše   obsahuje mnoho dojemných   scén a zaznamenáva celú   rodinu vo veľmi   nepríjemných situáciách a   to od Mafiánskej vojny cez   Michaelove skrývanie sa až   po krvavú(A mafii)aj   zaslúženú   "Pomstu"...k záveru   film môžem len dodať   jediné slovo...Dokonalosť.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Myslím,že podobná   gangsterka se už nikomu   natočit nepodaří.Film je   totiž téměř bez   chybičky.Vtáhne vás do   děje aniž by vás nechal   vydechnout.Po jeho skončení   budete litovat,že snímek   nebyl ještě lepší.Skvělý   film.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Už ani nevím, kolikrát jsem   ten film viděl, a až teď mi   konečně mi došlo (díky   poslednímu uvádění v ČT,   byť nesmyslně   rozkouskovanému), že je to   vlastně zejména díky   poctivé filmařině.   Dokonalé řemeslo ode všech   zůčastněných! Od předlohy   přes scénář a výpravu,   hudbu, kameru až po Coppolovu   netrčící režii. A když   práci dělají ti, kteří ji   dělat umějí, vypadá to   nakonec, jako by to bylo   strašně jednoduché...
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Naprosto dokonalý,precizně   natočený film,který   ,přestože byl natočen v   70.tých a 80.tých   letech,lehce překoná dnes   natočené   gangsterky.Vynikající   obsazení,dokonalá   režie,smysl pro ty nejmenší   detaily.Myslím,že se hned   tak někomu nepodaří nové   ztvárnění filmu Kmotr.Je to   jako náš Švejk-toho už   NIKDO taky líp   nenatočí.Hluboce smekám   před režisérem a před   všemi,kteří se na filmu   podíleli.Doporučuji   shlédnout bonusový   materiál.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Jsem milovnik podobnych filmu   a az ted jsem videl kmotra a   lituju jen jedne veci a to ze   jsem to nevidel jiz driv... je   to super super super film :-)
Jiika
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2007
perfektní režie Coppoli a   hvězdné obsazení filmu -   Marlon Brando, Al Pacino,   James Caan a Richard   Castellano předvádí v této   gangsterce herecký koncert.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Kdo by mohl lépe natočit   tuto ságu o mafiánské   rodině Corleonů, než   Francis F. Coppola, který   sám pochází z Itálie. Je   to to nejlepší co jsem kdy   viděla a myslím si, že   tohle mistrovské dílo již   nikdo nepřekoná.
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2005
Excelentně natočená   mafiánská gangsterka,   výborní herci, skvělá   dobová atmosféra a i když   je poměrně dost dlouhý,   člověk se nenudí a   jakékoliv zkracování by   tomu jen uškodilo. Film,   který i po letech nijak   nezestárnul.
pepatulen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2015
pepatulen
Výbornej film z okolí mafie.   Chvíli mě trvalo než jsem   se zabral do filmu, ale pak to   dostává smysl k dívání.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Kmotr je lotr:)
Kmotr je prostě klasika a   opravdoví fanoušci filmu by   ho měli vidět aspoň jednou,   aby se podívali na kultovní   klasiku filmařkého umění.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Marlon Brando, Al Pacino,
všichni, kdož se v hlavních   rolích tohoto filmu objevili,   předváděli poté své   herecké umění i v dalších   filmech. Film znám nazpamět,   knihu též (i když kniha je   kniha, film je film). Skvělá   hudba, film, ke kterému se   vždy ráda vrátím. Pan   Coppola vytvořil zcela   ojedinělé dílo, nebojím se   napsat - kultovní. Jsem   přesvědčena, že tak to v   mafii přesně je, či bylo.   Je plno dalších filmů -   skvělých, např. Americký   gangster, atd. Toto je však   sága nemající konkurenci.   Samozřejmě, Marlon Brando   vévodí všem! Film jsem   viděla mnohokrát - přesto   nikdy neodolám užít si to   znovu. Film vřele doporučuji   všem filmových nadšencům.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tak, konečně se mi dostalo   seznámení s tímto   úchvatným dílem od Francise   Ford Coppola. Celá mafie   Corleonů byla postavena na   osobě velice charismatické a   osobité, kterým byl don Vito   Corleon. Celkový vzhled   snímku nemusí nabízet tak   bohatý scénář, ale je   tvořen z okamžiků, které   jednoznačně uchvátí   každého chlapa. Dříve kdo   nebyl členem mafie nebyl nic,   což se nám zde i potvrdilo.   Jeden vůdce a všichni ho   respektují. Dnes by tomu tak   dá se říci nebylo. Typické   prvky, které jsme zhlédli   byly k popukání.   Především realistické   chování a výrazy   některých mafiánů byli   opravdovou třešničkou na   dortu. Snímek celkově   čerpá především ze   silného příběhu rodiny   Corleonů. Nejmladší syn   rodu Corleonů Michael (Al   Pacino) na závěr nastolil   pořádek a ukázal i nám   divákům, že on je ten   velký šéf po smrti svého   otce. Pokud se dnes pokouší   režiséři o nějaký remake,   tak zbytečně. Film co by   tvořen z mnoha důležitých   faktorů = herecké obsazení,   děj, skutečné vnímání   mafiánského prostředí,   správná drzost.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Kmotr patří k nejlepším   gangsterkám filmové   historie. Doporučuji   každému, kdo pouze četl   knižní předlohu (která je   mimochodem skvělým   čtenářským zážitkem)a   doposud neviděl. Postavy z   knihy dostávají ve filmu   skutečnou tvář. Výborné   herecké výkony, skvělé   zobrazení New Yorku. Prostě   film na který se vždy rád   podívám.
Ondrus21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Kult
Poprvé jsem film viděl,   když mi bylo asi 13 let a   musím přiznat, že do té   doby a možná ani potom jsem   neviděl něco tak úžasného   jako je Kmotr. Film   pojednává o osudech New   Yorské mafiánské rodiny   Corleone, která v New Yorku   ve 40. letech soupeří s   dalšími 4 rodinami o moc.   Později se toto soupeření   zvrhne v pravou mafiánskou   válku. Tuhle kulovní   gangsterku jsem viděl už   snad 100x a vždycky se rád   podívám znovu.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Na tom papíře bude buď váš podpis nebo mozek
Ani nevím co se mi na tomto   filmu líbí nejvíc, ale   pravděpodobně to, že   ukazuje praktiky mafie:   koňská hlava v posteli - moc   dobrý způsob jak někoho   vydírat :))Dle mého je to   film plný mouder se kterými   si průměrný člověk musí   vystačit ;) A Marlo Brando   jako Kmotr je   nezapomenutelný, je to jeho   životní výkon.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Kmotr
Kmotr 1 byl výborně   zpracovaný film na tu dobu   1972 efekty vše vynikající   herecké výkony Marlona   Branda a Al Pacina.
Měl příběh každou   minutu divák čekal co se   stane určitě to bylo best of   3
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Je málo tak skvělých filmu   a málokdy se film může   rovnat knize. Tady se to   podařilo. Knihu jsem četla   snad desetkrát, před i po   shlédnutí filmu. Nebyla jsem   zklamaná. Marlon Brando a Al   Pacino to zahráli mistrovsky.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Vynikající film,   vynikající herci,   vynikající scénář....   Ale.... Nemohu si pomoct,   příliš dlouhá stopáž   zkombinovaná s lehkou   realizační nedokonalostí   (souboj Sonnyho a Carla plný   školáckých chyb či kulky   vraždící bez poskvrny   šatů) a až přílišná   ukecanost některých scén   mě nutí ubrat alespoň   pomyslný půlbodík z   finálního hodnocení. Jinak   se však jedná o ztěžejní   dílo svého žánru s   nezapomenutelnými scénami a   úžasnou stylovostí, která   je vidět jak v obrazech z New   Yorku, tak v suitě   odehrávající se v Itálii.   Stačilo pár tahů pilníkem   a mohla to být zcela   bezchybná podívaná!!! 95%
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Chvílemi sice zdlouhavý, ale   skvěle natočený a obsazený   film s několika opravdu   silnými momenty. Hlavně   scéna se zabitím v   restauraci stojí za to,   ještě se mi u filmu nestalo,   že by mi začalo fakt   napětím tlouct srdce. :)
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2006
Nenapadá mě lepší film,   který bych kdy viděl.   Nejlépší adaptace románu   vůbec. Brilantní herecké   výkony - zvláště Brando a   Pacino, a úchvatná režie   Coppoly
Majda88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
KNIHA
Upřímně, na to, jak jsem se   moc těšila na film, tak jsem   velmi zklamaná. Po   přečtení, veskrze   geniální knihy mi přišel   film jako směšný, ale   ubohý pokus o zfilmování   skvělé hierarchie mafie.   Některé scény jsou opravdu   věrné předloze(   postřelení dona Corleone,   zabití v restauraci,   Itálie), ale některé   pasáže mi chyběly, a   zvlášť ty, na které jsem   čekala ('Pozdravuje tě   Michael Corleone´). Nevím,   děj mě nijak nezaujal,   narozdíl od knihy a přišlo   mi to zdlouhavé.. Asi jsem   jediná, ale je to tak.
K dobru ale budiž   geniální hudba a   nezapomenutelně úžasný   Marlon Brando!!!


Poprvé jsem   viděla Kmotra v televizi, kdy   byl rozdělen na dva díly a   po týdnu. Poté také vznikl   tento komentář. Nedávno   jsem ho viděla najednou a   musím uznat, že je velký   rozdíl. A musím uznat, že   jsem se dřáve mýlila. Film   mě bavil a zajímal. Nic to   ale nemění na faktu, že   kniha je lepší, což je   většinou.
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Úžasné výkony Branda a   Pacina ve spojení s krutě   reálným scénářem a pravou   gangsterskou hudbou dají   vzniknout takový parádní   film. Perfektně zaznamenané   důležité vztahy mezi členy   takové rodiny. Líbí se mi,   že každé dítě zastupovalo   určitý typ lidí a povahově   byli velmi odlišní. Je to   klasika, kultovní film,   který i po tolika letech má   úspěch. V porovnání se   ostatními díly z trilogie je   společně s dvojkou mnohem   výš než trojka. A nebýt   Branda, scénáře a scén z   úžasného (pro mafiány) New   Yorku, byl by tento film pro   mě horší než druhé   pokračování... Nejlepší   scéna byla ta na setkání   bossů. 100 %
mirhasik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Viděl jsem to poprvé až   včera (rok 2007) a seděl   jsem u toho celou dobu jako   přibytý a doslova hltal   každičkou scénu. Co víc k   tomu říct? Uz se nemuzu   dockat az si najdu cas na   dvojku, ktera mi lezi doma na   stole :o))
ondrech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Jistě, je to klasika, je to   perfektní film jak má být,   ale že to je nejlepší film   všech dob se říct nedá.   Dá se říct, že jsem se v   některých chvílích   téměř nudil. Netvrdím, že   úplně, ale bylo to opravdu   na hranici. Klobouk dolů   před celou tou prací,   věřím, že je to opravdu   výjimečné dílo, ale   plynutí příběhu je   příliš pomalé.
fifoml
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2005
Kto to tam dal iba   "9" bodov. Sakra   panove ze se nestydite. Tenhle   film si zaslouzi jen to   nejlepsi, nejlepsi, nejlepsi.
luca-luciano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Tak tenhle film jsem viděl   chvíli potom co jsem si   přečetl knihu a musím   říct, že už na prvních   stránkách se stal Mario Puzo   mým oblíbeným spisovatelem.   Jakmile jsem přečetl knihu   byl jsem zvědavý na film,   ale říkal jsem si, že není   možné aby to tak někdo   skvěle vystihl a co můžu   říct...mýlil jsem se. Hold   pan Brando je "pan"   herec. A Al Pacino to je   další skvělý herec. Kmotr   je obdivuhodná klasika,   kterou musíte určitě   vidět. Jeden z nejlepších   mafiánských filmů. A mafie   je podle mě geniální   organizace. Obdivuju tyto   muže.
L4cost3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Bezkonkurenční   film.Nejlepší co jsem kdy   viděl.Al Pacino   perfektní.Brando také.Nemám   co dodat, kdo nevidel dela   velkou chybu.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2006
Film Kmotr je označován za   klasiku, to uznávám.
Výkon Marlona Branda za   excelentní, to nesouhlasím.   Neříkám, že ve všech   scénách vyhořel, ale   nesedělo zabarvení hlasu   (nevím, třeba měl nějaký   problém s hlasem- ale prostě   neseděl hlas k výrazům-   postě to vyznívalo strašně   strojeně) Excelentní výkon   předvedl Al Pacino, Robert   Duvall.
Tak i tak, film   je zážitek.
Nej   scéna: závěrečné líbaní   rukou nového Dona a přeměna   osobnosti Michaela.
TSZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Trilogie
SNad nejlepší filmová   série všech dob.Kultovní   klasika,kterou by měl znát   každý kdo chce mít alespoň   základní povědomí o   kinematografii jako celku.Je   zajímavé,že zájem o tyto   snímky u mě vzbudil až   seriál Rodina Sopranů,ve   kterém jsou filmy KMOTR   často zmiňovány:-)
charlie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2007
Je s podivem a výjimkou, že   film bývá stejně dobrý   jako kniha. Samozřejmě kniha   je podrobnější, ovšem tady   jde spíše o rozdíly mezi   knihou a filmem než   porovnání díla a díla.   Filmu nic nepřekáží, ani   nechybí.
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Tu niet čo dodať čistá   10.Marlon Brando excelentne   stvárnil Vita Corleoneho,Al   Pacino o číslo nižšie,ale   tiež výborný výkon,esá   ako R.Duvall a J.Cann taktiež   nie sú na škodu.Hudba je   fantastická.Režisér filmu   tomu patrí najväčšia   zásluha na tomto veľkolepom   diele,výborne poskladaný dej   vás očarí.
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Dlouho jsem se bránil   shlédnutí tohoto filmu,   protože jsem četl knihu a   nevěřil jsem, že film bude   tak úžasnej jako kniha.   Musím říct, že moje obavy   byly liché a tento film   patří právem mezi   nejlepší filmy všech dob.
Fisch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Co napsat noveho o umeleckem   dilu jmenem Kmotr? Je to   fantasticky film s   fantastickymi herci. Prvnimu a   druhemu dilu trilogie Kmotr   patri jasna 10. Posledni dil   se hure hodnoti, protoze uz na   divaka nepusobi to klasicke   mafianske kouzlo prostredi,   urcite nedela ostudu   predchozim dilum, reziser   Francis Ford Coppola natocil   super dilo a hodnotim slabsi   10.
PinPrick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Nepřekonatelný. Tohle   jediné slovo by stačilo k   tomu, abych vystihl jaký   Kmotr je. Nepřekonatelný   děj o rodině Corleonových.   Nepřekonatelné hercké   výkony a to se mi právě na   filmu nejvíc líbilo. Že   herci typu Brando,Duvall nebo   Caan zahrají dobře bylo   samozřejmé. Ale oni i herci   v malých nebo i maličkých   rolích předvedli   nezapomenutelné výkony,   namátkou funebrák Bonasera,   filmový magnát Wolzt nebo   kapitán McCluskey. Kmotr je   jednoduše kult, který zná   téměř každý.
richi23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Tak KMOTR je te nejlepší   gangsterka a Al pacino je pro   tu roli naprosto úžasný a   přesvědčiví je to pan   herec a ta role mu naprosto   sedla....
iwan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Godfather 10/10
Nemôžem si pomôcť, ale   ináč, ako teatrálny výkon   hercov Marlon Brando a Al   Pacino sa to nazvať nedá.   Doslova som čumel na to, ako   môj obľúbenec Al Pacino   ešte lepšie ako vo filme   Scar face(Zjazvená tvár)   poukazuje na fakt, že asi od   narodenia bol veľmi   výnimočný herec. Neviem čo   môžem tomuto filmu vytknúť   až na to, že natrval možno   dlhšie. No za to ostáva mi v   pamäti už nejaký ten   rok.
(možno mi bolo   kus ľúto toho dievčaťa čo   zomrelo v aute na Sicílií,   ale pasuje to do deja)
ICEMAN1979
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Prostě klasika film.Co k tomu   dodat více,myslím že tenhle   film komentář   nepotřebuje.Takže kdo   neviděl honem napravit.
romarikan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
!! pribeh mafianskej   rodiny.krstny otec je kultova   postava,ktora zosobnuje   cloveka,ktory bol pre niekoho   bohom a pre niekoho   zlocincom.."ak pre teba   krstny otec nieco spravi,musis   mu to   oplatit"..vynikajuci   film.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2017
co dodat vse dobre i spatne   bylo receno. Dilo ktere by   mozna nevzniklo kdyby nebyla   porusena omerta. Skvela sonda   do hiearchie famiglie.   Obdivuji rodinne hodnoty. To   ze je rodina svata dneska asi   nikdo nechape.
Monk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Miluju gangsterky, a tohle je   klasika všech klasik.   Úžasná kniha, úžasný   film (celá trilogie). Vedle   Scarface (Zjizvená tvář)   můj nejoblíbenější   snímek.
Anamorph
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Knihu jsem zhltl jedním   dechem a následně film tím   samým způsobem a ani mi   nepřišlo, že to mělo   bezmála tři hodiny. Jdu   zalehnout na matrace, doufám,   že tam nenajdu koňskou   hlavu.
Shugy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Dnes už nejde o film ale o kult...
Tak tohle je klasika...   Nejlepší film s gangsterskou   zápletkou jaký jsem kdy   viděl... Snad nejlépe   provedená adaptace knížky.   Skvělá režie, skvělá   zápletka, svižný děj, film   který připoutá diváka do   křesla, aby mu náhodou něco   neuniklo... Kdo četl Kmotra   určitě nebude tímhle filmem   zklamaný, ba co víc spíše   nadšený a kdo ho nečetl   bude na tom úplně stejně...
Palat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2006
Dal jsem 9, film je to urcite   nadprumerny, dnes se jiz   podobne gangstarky netoci,   skvely je Robert Duvall jako   Tom Hagen - samotna postava   pravnika a mozka rodina je   vubec nejzajimavejsi z celeho   filmu a take Al Pacino hraje   mistrovsky zpocatku trochu   naivniho Michaela. Vykon   Marlona Branda je pro me   trochu nevyrovnany, vypada   jako pravy kmotr, ale jeho   hlas se vzhledem prilis   nekoresponduje. JInak uvodni   scena se svatbou se mi zdala   pomerne dost dlouha, poradny   dej film nabira od postreleni   Kmotra. Jinak famozni je   samozrejme scenka s konskou   hlavou v posteli. Kmotr je   skvely film, ale z krimifilmu   mam nejradsi filmy noir z 40.   a 50. let viz Maltezsky sokol
Becko.O
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Marlon Brando opět ukázal   svoji velikost. Mladý Pacino   rovněž nastínil svoje   kvality a perfektně se   předvedl i Robert Duvall.   Hereckému osazenstvu vážně   nejde vytknout vůbec nic.   Všichni se natolik položili   do svejch rolí, že člověk   zapomene, že má před sebou   Branda - místo něj vidí   mafiánskýho bosse Vita   Corleoneho se vším všudy.   Film dokáže dokonale navodit   atmosféru Ameriky v 50.   letech a daří se mu to k   mojí smůle tím, že   záběry jsou nekonečně   dlouhý a občas dost   nudný... Copollovu trilogii   uznávám, je to opravdu   mistrovskej počin, Copollovu   filmařinu jako takovou ale   nemusím a právě díky tomu,   kvůli čemu si tenhle film   všichni jeho fanoušci   vychvalujou, mu já sražim   hodnocení. Jako argument   uvedu jakejkoliv film z jiný   trilogie - z tý od Sergia   Leoneho. Byť i tam jsou   záběry opravdu dlouhý,   nenudil jsem se ani vteřinku,   jen jsem s otevřenou pusou   čekal co se stane. Nevím jak   věrně dokázal Copolla   přenést knižní předlohu   na filmový plátno, protože   jsem knížku nečet. Někdy   si na to ale čas udělám a   pak se možná ke svojemu   hodnocení vrátim. Do tý   doby 7*...
Jarda30
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Prvá polovica nemá chybu ale   v tej druhej sa mi zdá že   tempo trocha spomaluje. Čo sa   týka réžie nemám   Franciscovi Coppolovi čo   vytknúť. Skutočne remeselne   veľmi zručne natočený   film.
MovieAtom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2007
..
Na tu dobu, ve které byl byl   film natočen musím opravdu   smeknout. Brilantní   ztvárnění nepřekonatelné   knihy. Film vás vtáhne do   děje a budete s herci   prožívat děj.   Nepřekonatelný Brando a   Pacino z tohoto filmu dělají   vzor všem filmům tohoto   žánru... Jedním slovem :   PERFEKTNÍ.
hellstorm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2005
Excelentní předělávka   jedné z nejlepších knih na   světě, vyborné herecké   obsazení - bezchybné výkony   Al Pacina, Marlona Branda a   ostaních. Drsná gangsterka,   která se stala tou   největší klasikou tohoto   žánru.
fanthomas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
film na urovni
Kmotr je vyborým spracovaním   mafie v predvojnovom období,   poukazuje na rozkvet mafie a   ako zasahuje do životom   ludi.
vyborne herecké   obsadenie. Al Pacino je proste   GANGSTER
lesumir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Po precteni knihy jsem byl   uplne v tranzu, taky mi to   trvalo pouze dva dny a stale   jsem usilovne shanel dvd a   kdyz se chce, tak to jde. Hned   po prvni projekci to bylo   jasnych pet bodu, mozna bych   dal i vic, kdyby to slo! Ale   ted, kdyz tak po case uvazuji,   tak existuje par lepsich   gangsterskych filmu, ktere se   zameruji primo. Kmotr je imho   dost precenovan a ma spoustu   chyb, ktere si malo kdo chce   pripustit. Urcite u plneho   poctu zustanu diky Marlonovi,   ktery je dokonaly
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
[[[ Do you spend time with   your family? Good. Because a   man that doesn't spend time   with his family can never be a   real man. ]]]
Sybelle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Kmotr...Ten patří do   základního   vzdělání....Já sama nejsem   svým založením typ na   akční, gangstarky a tak, ale   Kmotr...To je klasika a   navíc, není to uplně   obyčejná gangstarka...Konec   konců nejsou zde jen akční   scény...Je tu i mnoho vtipů   (viz. Ta scéna kde jde Mikel   se svoji ženou na procházku,   nebo jak zabíjí toho   řidiče...Nezapoměň   tyčinky...)
dk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Nechápu jak sem 5 let tento   film nechal v původní folii   a ve držáku na DVD až do   dneška, myslel sem si že   nikdo nedokáže natočit tak   ůžasnou knihu minimálně na   stejne ůrovni. Ale hluboce   sem se zpletl tento film je   KULT ! Bezpochyb jeden z   nejlepší filmu na světě !
vohralda015
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2009
bezkonkurenční
the godfather k tomuhle se dá   vracet neustále a pořád do   kola. nejlepší herci,výkony   a nezapomenutelný Marlon   Brando
Basil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2008
tak to je jasnejch 10!!   Klasika, povinnost pro   každýho, kterýmu nekončí   obzor u Slunce seno.. Coppola   se jednoduše překonal,   Brando je sqělej.. 100%
petr4721
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Teprve dnes jsem dozrál na to   abych mohl poctivě ohodnotit   tento kousek. Nejsem velký   příznivec mafiánských a   gangsterských filmů, ale   výjímečně musím přiznat   ,že se mi KMOTR moc líbil   {až na tu délku} hlavně   vývoj mladého Al Pacina.   Takže jinak to nejde musim   dát 90%.
prochor666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Kmotr Merik
shlédnutí tohoto   legendárního gangsterského   filmu mě vedlo k tomu, že i   v našich pubertálních   letech natočíme film pod   názvem Kmotr merik,který je   z velké části inspirovaný   již výše zmiňovaným   Kmotrem..... Od srandy jsme   se dostali ke scénáři   jejíž jsem s velké části   autorem, až k celovečernímu   filmu, který je plný nových   postav jmen a osudů s   originálním příběhem....   tento film kmotr merik je   odrazem skvělé režie a   plné inspirace a odhodlanosti   jako u filmu Kmotr. po 1.   shlédnutí kmotra se zdá   být děl jednoduchý,, ale   opak je prvdou plno alegorie a   vinikajícím hereckým   výkonem marnona Branda a   alpachnina se tento film   dostal také na přední   příčky   "hitparády"   fdb.cz.... pro více infa o   našem filmu kmotr merik   pište na adresu...   prochor666@seznam.cz
jenspifarevenge
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Poslouchat mezi řádky
Asi nejlepší zpracování   mafiánského světa a její   hierarchie. Mě osobně se   líbí jak kniha tak film   podle mě má oboje své   kouzlo.
mraaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Klasický mafiánský snímek   Kmotr je pro mě důležitý   asi jako kyslík pro   lidi.Zachycuje opravdouvou   dobovou mafii a někdy   pochubuji jak mohl někdo   takový film stvořit aniž by   nebyl v nějaké mafii.
panHnědý
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2013
"Udělám mu nabídku,   kterou nebude moci   odmítnout". Kolosální   mimika, giganticky filmařské   dílo, které je vytvořené v   nejdokonalejší režii co kdy   byla na filmovém plátně   (jakoby divák padal na kolena   a klaněl se). Dokonalý ve   všech stránkách filmu.   KMOTR je monument, který   změnil krimi žánr (múza   Marlon Brando a Al Pacino).   Umělecké dílo pro který   bych "možná"   obětoval život. Dlouho   hledal skladatel Nino Rota   hudbu, která dokáže   zachytit mafiánské   podsvětí ve vyzařujícím   tónu, který vyvolá mrazení   a nepopsatelný pocit, bez   sebemenší destrukce filmu.   Epická Coppolovská krimi   lyrika, která ve mě bude   znít navždy. DOKONALÝ film,   který "nepředčil"   vůni stránek Maria Puza, ale   stal se nejlepším FILMEM   všech dob. Fenomenální   pocit, jako když jsem poprvé   viděl PULP FICTION.   „Neříkám, že nechci   umřít. Jen nechci být u   toho, bez puštěného KMOTRA,   nebo PULP FICTION až se to   stane“.
taker2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2012
taker2
naprosto úžasný filmový   zážitek.tento film mě nikdy   neomrzí.skvěle zpracované   dílo.čest hercům a   režisérovi.
Daniel.Day.Lewis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Konečně viděno a úžas!!!   Po přečtení knihy člověk   očekává od filmů totiž   většinou méně. Jenže,   dokonale prokreslené postavy   včele s Brandem a Pacinem,   ani minuta huchého místa,   nádherné dialogy a samotný   děj nechá v klidu snad jen   totální limonádu. Copollův   vrcholný majstrštych!!!   Jediný film u kterého   nestačí 10 hvězdiček.   Takže za mě 11*
Dr.Scorp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2008
Naprostá špička mezi filmy,   obsazení, děj, příběh.   Nemám výhrad, je sice pravda   že 3 díl je trošku slabší   ale i tak patří tato   trilogie mezi mé nej.
executionmilitaire
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2014
nejlepší film všech dob
Upřímně řečeno, tenhle   film má pro mě všech pět   pé. Je to skvělý příběh,   brilantně natočený, který   je plný úžasných momentů   a nezapomenutelných scén. A   přitom to není   samoúčelné! Tleskám!!!
elea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Na Kmotra jsem se strašně   moc těšila, a doufala jsem,   že jako často uváděný   nejlepší film, bude něčím   výjiměčný, bude jiný než   ty filmy, které známe   bežně, ale ne. Nemůžu   však říct, že je to   špatný nebo nepovedený   film, ale taky není nijak   zvlášť skvělý. Ze   začátku byl děsně nudný -   25 minut svatba a zbytek   příliš zdlouhavý. Zkrátit   tak o 50 minut by neuškodilo.   Samozřejmě nemůžu   opomenout skvělého Al Pacina   a Marlona Branda, trošku mě   však zklamal Nino Rota,   samotný soundtrack se   poslouchá líp. V některých   připadech jsou celkem dost   morbidní scény - hlava koně   v posteli - to bylo na mě   trochu moc. Stejně pořád   přemýšlím, proč zrovna   tento film (nebo občas taky   Občan Kane) je považován za   nejlepší film... U mě teda   mezi ty NEJ bohužel patřit   nebude. Vidim to tak na 85%.
Vincent.Mancini
Hodnocení:
Přidáno: 23.7.2013
Jistě jeden z nejlepších   filmů o mafii. Skvělý   herecký výkon Ala Pacina.   Jedna z nejlepších scén   byla ta, když se ten pán   probudil s koňskou hlavou v   posteli
brichacek
Hodnocení:
Přidáno: 13.2.2008
Kmotr
Kdo mi prodá Kmotra 1,2,3   česky dabovaného? Dík za   odpovědi. Můj mail   Kachy.P@seznam.cz Nemůžu ho   nikde sehnat. Díky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33326minih33326Fimfárum Jana Wericha (2002) 
n
minih139124minih139124Anthropoid (2016) 
Anthropoid n
minih3926minih3926Beznadějní (1965) 
Szegénylegények n
minih21619minih21619Ucho (1969) 
Ucho n
minih37137minih37137Těžký prachy (2002) 
Run for the Money n
minih24512minih24512Vánice (1962) 
Vánice n
minih68978minih68978Bouře (2009/2) 
De storm n
minih40903minih40903Zúčtování (2003) 
Ghost Rock n
minih125575minih1255751001 gramů (2014) 
1001 gram n
minih38833minih38833Vyskočilová Anife / Orientální tanec (2004) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kmotr II (1974)

 Kmotr II (1974)
Kmotr II n
The Godfather: Part II
Žánr: gangsterka / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Ford Coppola

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:35 - 05:00

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

4 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:20 - 04:55

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10