Duben
ohodnotit

Kmotr II

The Godfather: Part II

Další název:
Kmotr 2; Krstný otec II (SK)
Žánr:
Rok:
1974
Délka:
192 minut
„Pokračování osudů mafiánského klanu Corleonů je soustředěno kolem Vita Corleoneho, který se vypracuje na Kmotra.“

Komentáře k filmu Kmotr II

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Ani nevím, co se mi na tom   "líbilo" víc než   na jedničce. Jen vím, že   jsem to viděl, čímž si u 3   už nejsem jistý.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2006
Neméně skvělé   pokračování k filmu Kmotr.   Zde sledujeme osudy mladého   Vita Corleoneho a Michaela ve   dvou časových líniích.   Mám rád retro filmy.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2020
Vysoce ceněný snímek, ale   půjdu částečně proti   proudu. První Kmotr (1972) se   mi líbil o malinko víc, ale   neviděl jsem film úplně   celý a znovu ho asi nedám.   Druhá část této trilogie   je delší a neuvěřitelně   se to vleče. Ano dobová   atmoška, výprava, herci,   kamera to je velmi slušné,   film působí hodně   věrohodně v zobrazení   mafiánských klanů a   praktik, ale to věčné   žvanění o tom samém a   minimum akce a napětí to u   mně strhává k průměru.   Neberu filmu jeho kvality, ale   já zůstanu s hodnocením na   půlce - 50%.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
jedno z pokračovaní , ktoré   sa skoro vyrovná prvému   dielu , Pacino skvele zahral   svoju postavu , len škoda   ,že prvý diel nemal taký   výrazný úspech pri   Oscaroch.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2011
KMOTR II

Druhý   díl rodinné ságy   pokračuje úplně ve   stejných kolejích jako ten   první. Filmu se nedá nic   vytknout. Všechno je téměř   precizně provedeno, skvělá   kamera, dobrá hudba,   vynikající herci. Všechno   je tak dokonale propracováno,   skloubeno do sebe, ale   nemůžu si pomoct, nijak mně   to neoslovilo. Možná v době   kdy ten film vznikl byl víc   současný, více se lidem   líbil. Přitom v ostatních   komentářích je film   hodnocen velmi pozitivně.   Nebojte se hodnotit filmy   podle sebe. Kritici hodnotí   filmy pro peníze, my jen pro   zábavu. A mně tento film moc   zábavy nepřinesl.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Me uz se dvojka nelibila tolik   jako jednicka. Ale vrazda   Freda a herecky koncert Al   Pacina je na deset!!
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Velmi povedené pokračování    
hodně povedené   opět skvělé obsazení pod   vedením Coppoly se dílo   zdařilo
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2012
Zápletky,zápletky a ještě   jednou zápletky...kdybych na   to nekoukal s bráchou,kterej   to viděl už víckrát,tak   bych plno situací ani   nepobral...díky mu za   občasné   vysvětlení,protože jsem se   v tom chvílema   ztrácel...jsem toho názoru   ,že po jednom shédnutí   Kmotra,si člověk vše   nevychutná na   100%...chvílema tápe,kdo to   byl,proč to udělal,pro koho   pracoval,co tim sledoval,jak   se jmenoval atd. Myslim,že v   tom je právě síla téhle   mafiánské ságy ...ta   nevědomost,zápletky,zvraty a   herecké umění jsou důvody,   proč je to považované za   klenot světové   kinematografie...dlouho jsem   neviděl,tak dokonale   zamotanej a luxusně   natočenej film...10z10
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Jestli Kmotra 1 řadím na   jedno z prvních míst, tak   dvojka je o něco slabší, ne   sice o tolik moc, ale kvalit   jedničky nedosahuje, asi   sehrálo roli, že chybí   srovnání s knihou, což je u   jedničky naprosto   jedinečné. I přesto vidět   všechny tři díly, za to   zaslouží Fanda ocenění- ta   Nova není zase takový brak.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Největší chyba druhé dílu   asi byla že přišla až po   jedničce :-) bohužel se   totiž dle mého názoru   pohybuje v jejím stínu.   Délka filmu byla tentokrát   opravdu unavující a byť se   relativně pořád něco   dělo, přesto děj nebyl   natolik strhující a neměl   takový spád. Až příliš   se zde využívá metody   zabít kohokoli, kdo se   nehodí do plánů, na všech   frontách a ve všech kruzích   - ani rodina již není svatá   a nedotknutelná. Příběh   tím pro mě trochu ztrácí   na důvěryhodnosti a tím i   zajímavosti... Co ovšem bylo   na desítku byla retrospektiva   k Vito Corleonemu (DeNiro)
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $13miliónov║Tržby USA   $57,300,000║Tržby   Celosvetovo $193,000,000║   Pokračovanie vyšperkovaného   prvého Krstného otca už ani   z ďaleka neovplíva takým   silným príbehom, v tomto   prípade to už príde až   príliš moc naťahované na   silu, len aby tam bol nejaký   ten dej ale ide o to či aj   tak skvelo fungujúci pre   celý film, lebo mi tam už   chýbalo také skutočné   zanietenie postáv. Jedine   postava Al Pacina, keď sa   objaví na pľace dokáže   všetku pozornosť upriamiť   na seba, ostatné prídu   akési nevýrazne pre dej,   chýba tu aj nejaký silný   protivník, čo by to tam viac   rozprúdil. Vedľajšia   príbehová vetva s Robertom   De Nirom ako mladým Don   Corleonem je dosť nevýrazná   na to aby vyznela lepšie pre   celkový dojem v rámci   príbehu, aj keď sa tam   ukáže pár zaujímavých   vecí zo života mladého Dona   Corleone ako sa postupne   dostal na vrchol ale na danej   ploche to pôsobí trošku   strácajúce sa v sebe a aj   keď sa De Niro po hereckej   stránke celkom snaží,   celkový výsledok nevyznie v   žiadnu silnú vetvu pre daný   film. V podstate na celej   ploche filmu máme možnosť   sledovať len to čo už sme   zažili, lenže v lepšej   forme to bolo v prvom filme,   tu to už je len taká   opakovačka bez skutočnej   šťavy. Doslova mi to príde   ako Coppolová stávka na   istotu, na overenú istotu to   čom mu tak výsostne vyšlo v   prvom filme, chýba mi tu   nejaký progres, pokus o   niečo čo by štylisticky   obohatilo dej a nie len nám   ponúkalo v trošku inom   prevedení to čom sme už   videli. Samozrejme, že sa tu   nájdu nejaké tie lepšie   momentky, ako bol súd,   Sylvester na Havane,   vnútorný boj Mikea Corleone   s rodinou a starším bratom,   ale to je fakt málo na to aby   to bol až tak vychvaľovaný   film. /80%/ ...ak by som to   porovnával s prvým filmom   dal by som tomuto filmu tak   60%
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2015
Capo di tutti capi Mike Corleone
Kmotr II je v podstatě na   stejné úrovni jako první   část, a to takřka ve všech   spektech (atmosféra,   charaktery postav, děj,   hudba, herci - Pacino, De Niro   = radost sledovat). Jen bych   se ještě krátce zastavil u   hudby, protože je to také   ona, která oba dva díly   posouvá k oné proslulé   brilantnosti (kterou na tomto   díle všichni zbožňujeme) a   činí tak veškeré scény   nezapomenutelnými,   mrazivými, romantickými i   věčnými!
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Po prvním Kmotrovi pokračuje   příběh rodiny   Corleonových...v jedné linii   sledujeme nové hlavy celé   rodiny Michaela Corleona, v   druhé části mladého Vita   Corleona a jeho příchod do   New Yorku. Skutečně více   než důstojné pokračování   legendy, která je víc než   jen film.
Barney94
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.5.2022
Upřímně, vůbec nechápu   tak vysoké hodnocení. Oproti   prvnímu dílu mnohem   slabší. Žádné napětí,   akce minimum a hlavně pro mě   neskutečná nuda.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Druhý díl nesmrtelné   série, a podle většiny   diváků i lepší než díl   předešlý…Podle mě to   není až tak úplně pravda   nechci říct že mě nudil to   rozhodně ne, ale první díl   je prostě revoluční a   příjde mi jako urážka   když někdo řekne že první   díl je o 100% horší, to   prostě může říct jen blb,   co bych bral jako hlavní   důkaz je ne účast   charismatického Marlona   Branda…Co se mi docela   nelíbilo že už tady   přestala být taková ta   dusná atmosféra, co v   jedničce řešili v klidu   tady ho jednoduše zabili…Co   naopak byl vynikající tah   Coppoli byla ukázka vzniku   Vita Corleone a jeho začátky   které bravurně zahrál   Robert Deniso, tahle pasáž   mi přišla dokonce víc   zábavná a pro mlsný   jazýček to bylo to pravé   ořechové…Co se mi dál   líbilo byla ukázka   Kubánské revoluce, je až k   nevíře co Copplu   napadne…Vývoj postavy   Michaela Corleona je podán   naprosto přesvědčivě a   mimořádně zajímavě, když   jsem si jeho obraz   zarmouceného muže v závěru   srovnal s tím klukem ze   svatby z prvního dílu,   začal jsem ho až litovat…A   ta krásná italština,   nemůžu si pomoct, ale zdálo   se mi, že se v pokračování   objevuje mnohem víc, navíc   jak z úst Pacina, tak i De   Nira zní více než   příjemně…Co dodat? Kmotr   II je obrovským soubojem dvou   herců, kteří patří mezi   nejlepší herce, jací se kdy   narodili…Roberta De Nira a   Al Pacina…A tentokrát De   Niro Pacina možná skutečně   přehrál…Kmotr II si   rozhodně nezaslouží ode mě   menší hodnocení než 100,   to prostě neudělám,   poslední scéna filmu je   naprosto odzbrojující a při   jejím sledování mi bylo tak   nějak smutno po všech těch   co už byli mrtví…
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Jednička nasadila laťku   opravdu hodně vysoko, takže   sem byl hodně zvědavej, jak   se Coppola popere s   dvojkou.Ale vzhledem k   poutavýmu příběhu mladýho   Vita Andoliniho sem opět   nebyl zklamanej, i když zase   – v knížce to bylo podaný   líp.Na druhý straně De Niro   mě znovu přesvědčil, že   je to jeden z nejlepších   herců, co sem měl kdy   možnost vidět.Příběh ale   rozhodně nestojí jenom na   tomhle vypravování, zase se   setkáváme s donem Corleonem,   kterým je už sedm let   Michael.Přestože Kay   slíbil, že do pěti let bude   rodina legální, akurát   pokračuje v tom, co dělal   jeho otec, což má za   následek, že od něho   vystrašená Kay   odejde.Michael má ale svých   problémů dost, objevil se   zrádce, kterym nejni nikdo   jinej než jeden z jeho   příbuzných…
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Jedna z věcí, která z   kmotrovské série dělá   takový monument (a u dvojky   mi to docvaklo), je dokonalá   vyváženost mezi   rozmáchlostí celku a   propracovaností detailů. Je   to jako ohromná freska,   která je stejně působivá   při pohledu zdálky i při   nimrání se v maličkostech.   Absolutně dotažené a   nadčasové. Filmařský   jazyk, v jakém Coppola Kmotry   natočil, nenese dodnes   žádné stopy podmíněnosti   dobou a to je při jejich   stáří malý zázrak.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2006
Toto pokračování se nedá   považovat za nadstavenou   omáčku, to ne, část   věnující se Michaelovi (A.   Pacino) dostala jiný směr   než v jedničce, ale až moc   politicke a bylo v ní málo   té sicilské familie, navic   už tam nebyl Marlon Brando a   ten se mě v jedničce líbíl   nejvíc, takže tato pasáž   byla o něco horší než   jednička. Ale ta druhá   část s mladým Vitem   Corleone byla vynikající,   té se naprosto báječně   zhostil DeNiro (ten se taky   pro mafiánský role snad   narodil), moc se mě líbilo   že sem mohl zkouknout jak se   dostal Godfather k moci, díky   této části dostal druhý   díl Kmotra stejné hodnocení   jako první...
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Druhy dil je snad jeste lepsi   nezli prvni. Rozhodne jsou   postavy zivotnejsi a z   nekterych scen mrazi v zadech   (Fredova smrt, Michael opusten   ve svem sidle...).
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
SÁGA MAFIÁNSKÉ RODINY   POKRAČUJE.PŘIDAL SE NIRO A   FILM SE ROZJEL JAKO   CHOBOTNICE.PLYNUL POMALU A   LADNĚ V HLUBINÁCH ŠPÍNY A   MRTVOL A CESTOU NÁM UKÁZAL   DALŠÍ PŘÍBĚH V   PŘÍBĚHU.GRANDIOSO   MONUMENTALE DÁVÁM 20 Z 10
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Je to velmi povedené   pokračování. Přesto mně   ale druhý díl, malinko   zklamal. Z dílu prvního jsem   měl pocity větší. Absence   Marlona Branda je   citelnější, než jsem si   před filmem myslel. Robert De   Niro se snažil vžít do role   mladého Vita a povedlo se mu   to, to ano, ale Marlon se vám   v part 1 tak vryje do paměti,   že si nedovedete představit   někoho jiného v jeho roli.   Samozřejmě to jinak nešlo   tady, coby vykreslení jeho   mládí. Ona celá ta pasáž   s ním, jak sledujeme vývoj   Vita Corleona se mi líbila.   Za to má Coppola plusové   body. V další dějové   línii sledujeme   pokračování osudu Michaela   v podání opět skvělého   Pacina a rodiny Corleonových.   Ale tato pasáž mně   trošičku někdy nudila. Zdá   se mi že se z druhého dílu   se nějak vytratila ta dusná   atmosféra z jedničky. Ubylo   toho mafiánského   soupeření, v jedničce ho   určitě bylo víc. Přibyla   trochu politika. Ale i tady se   najdou dost odzbrojující   scény za které bych dal 10 z   10.
Na film jsem se   podíval nějakých 14 dnů po   prvním dílu, tak dlouho jsem   hledal vhodný termín, pro   192 minut dlouhý film, vyšlo   to na sobotu večer, stejně   jako Kmotr 1. A těm co se na   film chystají podívat bych   doporučil to samé. Najděte   si opravdu tu nejvhodnější   chvíli, kdy nebudete rušeni,   tři a čtvrt hodiny. Delší   film jsem asi neviděl, jen   pro srovnání, Kmotr 2 je o   kousek delší než Titanic,   tak si to představte.
Závěrem plátí to samé   co u prvního dílu, Kmotra   opravdu docením po dalším   shlédnutí, kdy si asi   zákonitě všimnu nějakých   detailů, které napoprvé   člověku utečou. A možná   že potom ještě zatlačím   na pilu a hodnocení pozvednu.   Prozatím je to takových 80 -   85%.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2015
The Godfather: Part II
Krstný Otec časť druhá je   v podstate rovnako dobrá ako   predchodca(čiže výborná   atmosféra,skvelí herci a   úžasný príbeh o rodine   Corleone)...film ale   výraznejšie prehráva v   charakteroch respektíve v   zaujímavosti postáv,zatiaľ   čo v prvom diely sme mali   horkorvného   Sonnyho,vyvíjajúceho sa   Michaela,rozvážneho Toma či   Dona Vita a celkovo nás   zaujímali jednotlivé postavy   kedže sme ich ešte nepoznali   a cheli sme vedieť čo sú   zač...tu nás zaujme   maximálne Michael a mladý   Vito(Samozrejme nie,že by   ostatné postavy boli bez   duše ale jednoducho to nieje   ako v prvej časti).Príbeh   druhej časti je taktiež   menej zaujímavý ako v prvej   časti(Kde zúrila Mafiánska   vojna)...samozrejme aj tu pár   silných momentov ako   napríklad zrada Michaela   alebo jeho rozvod...no omnoho   výraznejšia mi príde časť   s mladým Vitom a   Clemenzom,kde sa v podstate   stávajú s chudobných ľudí   stávajú mafiáni respektíve   ľudia z vyššej triedy...a   bolo veľmi príjemné ako sme   mohli sledovať ich začiatky   a to od emigrácie do Ameriky   až po vyšplhanie sa na   vrchol a následnú   "Pomstu" no chcelo   by to ešte o niečo viac zo   života Vita ako hej dozvedeli   sme sa všetko podstatné ale   aj tak by som rád vedel   viacej(Aj keď chápem,že   film má 192 minút takže   dlhšie by to snáď už ani   nemohlo byť).Ale celkovo   druhú časť hodnotím ako   veľmi vydarenú a   nezahanbujúcu predchodcu.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Skvele pokracovani kmotra sice   je v ni mene akci nez v   jednicce ale i tak je to dobry   film na ktery se stoji podivat
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2006
Někdy to vypadá, že na   plátně se nepohybují herci,   ale skutečné postavy,   protože prostě není možné   představit si, že by mohli   být někým jiným. AL   Pacino, Robert de Niro, Robert   Duvall a všichni ostatní   jsou v   "kmotrovských"   filmech perfektní!
A   upřímně, je mi úplně   jedno, že to měli být   vrazi, mafiáni atd. a že   fandit jim je v podstatě   nemorální...
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Co říct? Opakoval bych se a   to já nerad. Pokud to   neuvídíte tak vám k tomu   stejně budou všechny rady   málo platné
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Kult
Celá série Kmotr je vysoce   nadprůměrná záležitost,   ale jak už to bývá,   nejlepší je stejně vždycky   jednička. Druhý díl   vypráví příběh Vita   Corleona, malého sicilského   emigranta, který začátkem   20. století uprchne ze   Sicílie do Ameriky, protože   mu doma hrozí smrt. V Americe   se z Vita Corleona stává   mafiánský boss. Druhá   dějová linie nám pro změnu   přibližuje aktivity   mafiánské rodiny Corleone v   současnosti (asi v 60. - 70.   letech) v Nevadě, kde   provozuje kasino a řadu   dalších ne úplně   legálních činností.   Rozhodně doporučuji!
AshT
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Kmotr 2 proti 1 pro mě   propadák spoustu věcí jsem   tam nepochopil př Zabití   jeho Bratra Freda.Bylo to na   uspání 3 hodiny se to vleklo   jedinej okamžik bavení to   bylo jak hral Robert De Niro   Vita Corleoneho za mlada pro   mě nic moc.
Pauleta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2008
Lepší než první díl, ten   si pro sebe v podstatě ukradl   Marlon Brando, což sice není   na škodu, ale dvojka mi   přijde pestřejší
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2006
co dodat abych se neopakoval,   Kmotr II. nezaostává za   svým předchudcem ani o píď   a je to poprávu jediný   plnohodnotný sequel, který   kdy dostal oscara za   nejlepší film
Majda88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2010
Čekala jsem nějakou   pitomost, ale tohle mě   dostalo. Naprosto dokonalé.   Herecké výkony úžasné. Co   se týče mladého Vita   Corleone (jeho osud byl   popsán i v knize), neviděla   jsem Roberta de Niro, ale   Marlona Branda, což je podle   mě ta vůbec největší   poklona de Nirovi. Film je   stále ve stejném duchu   knihy, opět skvělá hudba,   výprava, silné momenty,   nečekané zvraty. A Michael,   který jde ve stopách otce   natolik, až zůstává sám.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Parádní znělka na začátku   mne hned přivedla do varu a   neskutečně jsem se těšil,   co v druhém díle bude... De   Nira bych skoro nepoznal, ale   zahrál svou roli tak   výborně, která byla navíc   postavená na parádním   scénáři, že si Oscara   opravdu zasloužil. Jinak   druhá dějová linie, s donem   Mikem Corleonem, byla celkem   nudná a nezáživná až do   závěrečných scén, kdy   napětí stoupá stejně jako   adrenalin v mé krvi. Měl   jsem obrovské nervy, jak to s   Fredou dopadne... Tušil jsem   takový konec, ale bylo mi   toho hrozně líto... Filmu   dávám 5 hvězd a 90% hlavně   za linii s De Nirem
mirhasik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Jednička byla lepší. Ve   dvojce jsou zajímavé   zejména sceny s mladým   Vitem, v jedničce bylo   zajímavé všechno.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2006
Vynikající film, zdá se mi,   že Al Pacino zcela podlehl   roli. On v tom filmu nehrál,   on ho žil. To je naprostá   herecká dokonalost. I De Niro   předvedl vynikající výkon.   Velmi dobře seskládané.   Výborné scény: zdánlivé   odpuštění bratrovi a vůbec   všechny ty hry očima   hlavního protagonisty.
Neméně vynikající je   filmová hudba.
Poe64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Druhý Krstný otec je veľmi   dobrý hlavne pre ukážku   vývoja Vita   Corleoneho,ktorého výborne   stvárnil Robert De Niro bol   to fakt vynikajúci výkon,Al   Pacino tiež výborný,ťažko   porovnať výkony týchto   herov,predsa len je postava De   Nira zaujímavejšia ako   postava Al Pacina.De Niro ako   Vito Corleone je silnou   zbraňou druhej časti   Krstného otca
Monk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Druhý díl a geniální   pokračování. Jedničce se   to nevyrovnalo, ale i tak   klenot mezi mafiánskými   filmy a máloco to překoná.
Palat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2006
jestli je Kmotr II srovnatelny   s I? Ani nahodou, jednicka   mela vsechno, co od gangsterky   ocekavate, II je velice   nepovedene pokracovani. Prerod   Michaela je az prilis   neuveritelny - lze srovnat se   sekvenci, kdy je Michael mlady   a naivni - ostatni postavy   jakoby ani neexistovaly. De   Niro film alespon trochu   ozivil, ale ani on nedosahuje   kvalit Marlona Branda - teprve   ted Brandovu pritomnost v I   docenuji. Filmu chybi takrka   jakykoliv dej, procesy s mafii   se daji delat zajimaveji -   napr. dokumentarni formou - ve   filmu to je naprosto zbytecne.   Kdo necetl knihu od Maria   Puzza, bude ve II zmaten,   nevysvetluje se, co se stalo s   rodinou v mezidobi od vrazdy   peti az do procesu s   mafii....a nejnaivnejsi me   prijde, ze po vrazde peti   rodin se muze Michael s klidem   producirovat na verejnosti a   Policie snad ani nezacala   vysetrovat...Coppollova   naivita dosahla vrcholu,   natocene realne zabery z   procesu s kmotrem Gambinem   jsou rozhodne zajimavejsi nez   tento sice dobre natoceny, ale   bezobsazny snimek
Becko.O
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Nechci tuhle filmovou sérii   nijak shodit, to ani náhodou.   Mafiánský prostředí a   vůbec ta atmosféra z 20. i   50. let jsou zachycený   opravdu fantasticky.   Nepopírám, že i to   pomalejší tempo vyprávění   se k tomuhle tématu hodí.   Mě prostě asi nesedne styl   režírování F. F.   Coppoly... Jeho filmy na mě   působěj sice autenticky, ale   ne emočně a celkově je to   pak prostě suchý   odvyprávění děje.   Mimochodem Kmotr 2 se mi   líbil o něco víc, než   první díl, ačkoliv tady   chyběl výtečný Marlon   Brando. Myslím si, že Robert   de Niro byla víc než   adekvátní náhrada a   mladého Vita Corleoneho   zahrál právem na Oscara.   Toho, co by se dalo na tomhle   filmu chválit je hodně, ale   stejně jakoby tomu něco   chybělo a díky tomu prostě   nemůžu dát lepší   hodnocení.
vjaburek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Lepší než jednička
I byla užasnej film, který   vytvořil nová, dnes už   běžná cliché, a překonat   jej bylo téměř   nemožné.Jenomže dvojce se   to povedlo.Já sám mám   raději část s Vitem, ale i   Michaelova část je   vynikající.Tenhle film nemá   chybu a představuje typické   americké filmy 70.let.Hudba   je lepší než v jedničce,   kde zněla jen melodie   různými   nástroji.Zkrátka:Godfather:P   art II
luccy.m
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2010
opět skvělé obsazení Al   Pacino Robert de Niro   úžasní. Tento díl se mi   líbil dokonce i o něco málo   více než jednička.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4633minih4633Breakhertský průsmyk (1975) 
Breakheart Pass n
minih50513minih50513Jerusalema (2008) 
Jerusalema n
minih4395minih4395Boeing 747 v ohrožení (1996) 
Executive Decision n
minih67855minih67855Obřad (2011) 
The Rite n
minih8601minih8601Hotel New Hampshire (1984) 
The Hotel New Hampshire n
minih39641minih39641Mistři hazardu (2005) 
The Dukes of Hazzard n
minih167647minih16764747 metrů: Mimo klec (2019) 
47 Meters Down: Uncaged n
minih101400minih101400Definice lásky (2013) [TV film] 
Definice lásky n
minih41463minih41463Lemra líná (2006) 
Failure To Launch n
minih31212minih31212Ve jménu Angela (2002) 
Avenging Angelo n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kmotr III (1990)

 Kmotr III (1990)
Kmotr III n
The Godfather: Part III
Žánr: krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Ford Coppola

(pokračování)

Kmotr (1972)

 Kmotr (1972)
Kmotr n
The Godfather
Žánr: gangsterka
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Ford Coppola

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

7 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

37 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

32 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190550
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376577
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10