Duben
ohodnotit

Klub rváčů

Fight Club

Další název:
Klub bitkárov
Rok:
1999
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
10.2.2000
„Anarchie. Chaos. Mýdlo.“

Komentáře k filmu Klub rváčů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 62
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2023
Fincher vie aj lepšie...
Fincher má na svojom konte   niekoľko skvelých snímkov.Z   poslednej doby spomeniem   bravúrny seriál   Mindhunters.Fight Club patrí   do rannej tvorby a zo snímku   mám zmiešané   pocity.Pripadal mi pozérsky a   miestami nezmyselný s   pochybným filozofickým   odkazom.Zo súboja Norton vs.   Pitt vyšiel lepšie Norton,   ktorý podal skvelý   výkon.
Nie je to síce   perla, ale film jednoznačne   doporučujem.
Zaplix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2021
Můj nejoblíbenější film   vůbec! Brad Pitt, Edward   Norten a Helena Bonham Cartet   hrají svoji roli na   jedničku. I vedlejší   postavy jsou skvělé.   Samozřejmě opět skvělá   režie. Fincher je bůh ve   svém řemeslu. Film se na   začátku může zdát   pomalejší, ale poté se   rozjede a nedá za zastavit!   Pomáhá tomu také velice   nečekaný zvrat. Tento film   všemi deseti doporučuji.   100%.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2021
Podle hodnocení jsem   očekával něco jiného. Zas   tak špatné to nebylo, ale na   druhou stranu ne takové, že   by mě to nějak oslovilo.
AtemuLukas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2020
Klub rváču aneb legenda na plátně
Tento film je jedním z mých   nejoblíbenějších filmů   vůbec. Ponurá atmosféra a   děj zde podtrhuje skvělé   herecké obsazení. Pitt a   Norton jsou opravdu skvělá   dvojka, díky které má film   ten správný spád.

Tak ale teď o   čem je. Film se zaobírá   problémy dnešní doby.   Především o dopad konzumní   společnosti na jedince.   Norton je tu dobře   zaměstnaným analytikem   jedné automobilky, avšak   život se mu změní, až   když potká právě Pitta.   Jeho názory a pohled na svět   ho hned pohltí a společně s   ním založí Klub Rváčů.  

Ovšem ten se   postupem času začne vyvíjet   v něco víc. Něco, co bude   mít rychlý vzestup, ale taky   pád. Norton s Pittem tu zde   tvoří jakési protiklady.   Něco, jako když koukáte na   odraz v zrcadle, ale   nepoznáváte ho. A v tom je   právě to kouzlo. Film má   sice pomalejší rozjezd, ale   to se následně změní v   psychologický thriller,   který nebudete chtít   opustit...
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2019
Hlavním hrdinou komentovaný   příběh z překvapivým   vyvrcholením. Skvělé   obsazené ale někdy bych   zvolil jinou hudbu.
Knell
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2016
Po rokoch som zistil, že   číslo na Tylera Durdena mám   stále v mobile. Ak by teda   niekto nutne potreboval...
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Edward Norton a Brad Pitt.   Dobrá dvojka se skvělým   režisérem Fincherem. Nap   pohled lákavé se na film   podívat, ale raději to   nedělejte. Snímek je hrozně   stupidní. Scénář je   nezáživný a postavy bez   charakteru. Klub rváčů tím   pádem působí nezajímavým   dojmem. Nevím přesně, co se   na filmu širší veřejnosti   tak líbí.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2014
Zajímavý film, který mne   naprosto vtáhl do děje.   Divák je často na hranici   údivu a znechucení a děj v   jedné chvíli vtipný a v   druhé depresivní velmi   upoutává. Perfektní   kombinace herců pro hlavní i   vedlejší role. Trochu   překvapivý a přitažený   byl závěr filmu, ale úplný   konec opět pobavil.   Doporučuji
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2013
Klub rváčů
To že bude Klub rváčů   něčím speciálním, to jsem   věděl už od doby, kdy jsem   si přečetl obsazení Edwad   Nornton a Brad Pitt,   režírované Davidem   Fincherem. Tohle prostě   nemůže dopadnout špatně. A   také že ne. Začátek se   tedy rozjíždí dost pomalu,   na druhou stranu byl potřeba   aby vybudoval atmosféru,   kterou jsme nutně   potřebovali k dokonalosti. A   pak už to jede. Sirové   násilí, při kterém má   slečna neustále zavírala   oči a jako doktorka se   utěšovala tím, že to   nemůže být reálné, při   takových ránách by dávno   byli všichni bez zubů a se   zlámanými nosy. Já jí to   neberu. Medicíně rozumím   asi tolik, že když je mi   špatně, piju místo piva   čaj a občas, když už se   nemůžu zvednout ani z   postele, vezmu si nějaký ten   prášek, co mi někdo   podstrčí jako údajně   nejlepší chemickou bombu   ničící všechny bacili. Já   ale vím, o co tu jde. Je to   vše jen výplod konzuní   společnosti, kterou se   musíme snažit za každou   cenu bojkotovat. Takže hurá   do knihkupectví pro knižní   předlohu, tam by totiž měl   být návod na to, jak   doopravdy vyrobit podomácku   výbušninu...
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Zlobte se na mě nebo ne, ale   komu se může líbit tak   ponurý, depresivní a   ukecaný film o nudě a   prázdnotě, která vede k   sebedestrukci, to mi hlava   nebere. Mě se to nelíbilo   vůbec. Hlavním hrdinou   komentované filmy se mi   normálně líbí, tenhle je   však výjimka. Nebavilo mě   to a bylo mi z toho na nic.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tvrdá hra, která si   zaslouží jen to nejlepší   ohodnocení. David Fincher   nezklame a je to jistota   dobré podívané, Klub   rváčů je toho názornou   ukázkou. Nečetl jsem obsah   filmu ani nepřemýšlel, jen   poslouchal, napjatě čekal a   kochal. V prvních chvílích   jsem byl zklamán, poněvadž   jsem čekal úplně jiný   obsah filmu a byl naladěn na   jinou vlnu, ale Edward Norton   a Brad Pitt mě každou   chvilku říkali ty nám   stejně neutečeš a to mě   drželo, jejich   přesvědčení. Byl jsem   polapen atmosférou, která   neměla zákon a žádné   hranice. Soundtrack je   opravdová bomba. Budovy   vybuchovaly, my čekali a   dívali. Děkuji Chucku   Palahniukovi.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2012

Tento film je prostě   fascinuje. Viděl jsem ho už   několikrát
a nemohu   pochopit tu   "zábavu" se rvát   do krve. Je tam spousta   zvrácenosti a nechutnosti,   přesto ten možná   přátelský vztah mezi   Tylerem a Jackem je mi   nesrozumitelný, líp   nepochopitelný. Ta syrovost   příběhu je ale filmu   prospěšná. Myslím, že   Norton a Pitt jsou skvělí!
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Proč já si vždycky myslel,   že je to film o boxu? Tohle   jsem teda nečekal, šílenou   jízdu dvou psychopatů   (vlastně jednoho),   vynikající děj a dobrý   hlášky. Bavil jsem se od   začátku až do konce, ani mi   nevadilo, že má film přes   dvě hoďky. Musím pochválit   i herce, hlavně Nortna, to   byl jeho nejlepší výkon,   Brad standart a líbila se mi   konečně někde praštěná   Helena. Velká paráda. Za mě   90%:)
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Zajímavý počin od pana   Finchera rozehrávající   důmyslnou hru na   diváka.Hereckým výkonům   nelze nic vytknout, ale já   byl nejvíce udiven Bradem   Pittem.Do toho ještě   povedená hudba s výborně   pohrávající si kamerou   dotvářející zážitek ze   sledování snímku o   schizofrenii způsobující   události mnoha rozměrů.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Klub rváčů
Geniální knižní předloha   stejnojmenné knihy od Chucku   Palahniuka Klub rváčů si do   parády nemohl vzít lepší   režisér než David Fincher.   To jsou dvě geniální věci   jako podklad a Brad Pitt a   Edward Norton a Helena Bonham   Carter, lepší herce nemohl   Fincher vybrat. Takže moje   shrnutí filmu je jedno slovo   geniální. Knížku jsem   četla a přesto, že není   totožná s filmem tedy v   detailech je to nejlepší   provedení jakého jsme se   mohli dočkat.
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...podle mne je to film,   který se jako jeden z mála   vyrovnává knižní   předloze. Je až   neuvěřitelné jak dokázal   D.Fincher, tak sloužitou   knížku dokonale zpracovat.   Plus skvělé herecké výkony   hlavních představitelů...
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Ale tak docela dobrý, no.   Kniha je teda lepší a   osobně mám o dost raději   později natočené Choke   podle téhož autora.
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Zase jeden z těch filmů,   kterým (vážně) nelze nic   vytknout. Báječné herecké   výkony, vzpoura proti   společnosti, filosofie zenu a   vše to spěje do šíleného   a neodvratného konce. Musím   zmínit, že konec ve filmu je   odlišný než v knize a   trochu zavání nějakým tím   happyendem, abyste si prostě   mohli oddychnout.   Stoprocentně "must-see   film" :)))
Marign
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Skvělý film!!! Úžasně   zahrané, v průběhu filmu   jsem se ani chvilku nenudila a   konec je opravdu dech beroucí    Potřebovala jsem se na to   kouknout alespoň 3x abych si   to dobře zažila a viděla   všechny drobné detaily,   kterých jsem si na poprvé   nevšimla. Edward, Brad a   Helena jsou v tomto filmu   super. Doporučuji všem!
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Fincherovo mistrovske dilo. I   kdyz je schizofrennie obehrane   tema a patri spise do vod   Davida Lynche, tento film ji   dava novy rozmer.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Dost zajímavý dílko na   zamyšlení.Každej má svý   potřeby – někdo žije pro   stylový vjeci, někdo žije   tim, že ty stylový vjeci   nesnáší.Jack je druhej   případ a o svý   nesnášenlivosti jenom   nemluví, ale taky jedná.A   pjekně natvrdo, přeci jenom   když půl roku nemůžete   spát, musí vás to   poznamenat.A tak brzo po   Jackově setkání se   spřízněnou duší Tylerem   Durdenem vzniká první Klub   rváčů.Ale to je jenom   začátek…Zajímavje   natočený a zatraceně   originální dílko, kde sem   se v první polovině často   smál, ale od druhý hodiny   mě to vůplně   přešlo…Spíš mě z toho   mrazilo v zádech…Opravdu   povedený.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2009
Hustej film. Skvělý herecký   výkony jak Nortona, tak Pitta   a líbila se mi i Helena   Bonham Carter. Celej film je   prostě velkej mazec a ten   konec je úplně luxusní - to   sem fakt nečekala! Jako že   je Jack rozdvojenej a Tyler   existuje jenom v jeho hlavě,   to mě fakt dostalo! Rozhodně   stojí za zkouknutí!
indoska
Hodnocení:
Přidáno: 9.10.2009
Výborná věc.
Pitt i   Norton oba skvělí.
Řežisér se   vyznamenal.
Konec je   pecka.
Viděla jsem   několikrát,doporučuji   všem.
Prostě   zážitek,v tý šílený   nabídce amerických   blábolů,
který se na   nás valí.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2009
prostě pecka bohužel v době   vydání jen titulkované a   stojí to za to pěkné   zpracované téma velice   slušně obsazené
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Doporučuji všem,kteří   chtějí vidět zajímavý   neobyčejný film,kde Vás   režisér nechytá za   ručičku,ale musíte též   trošku při něm myslet.David   Fincher dokáže navodit   zvláštní ponurou atmosféru   s překvapením na konci   filmu.To platí nejen o jeho   Klubu rváčů.
Pro   ty,kteří se chtějí (znovu)   podívat na tento   film,doporučuji se podívat i   na závěrečné titulky.Ve   filmu totiž hlavní hrdina   říká,když promítá   divákům film,nalepí občas   do některého okénka záběr   z pornofilmu.Divák jakoby   něco zahlédne,ale není si   zcela jistý.Takže...ano,to   samé si na Vás připravil i   Fincher.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Velký nářez o velké   pravdě...nic dalšího by   nebylo nutné dodávat. Kdo   neviděl, nepochopí a   prohloupil. Stereotypy   společnosti zde dostanou   pěkně na frak!!!stejně jako   chlapi, co chtějí něco   změnit...
Anamorph
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2009
HE'S NAME IS DAVID FINCHER.   --- Po dlouhé době konečně   film, který má koule a   zároveň myšlenku a vše   zabalené v atraktivní formě   se skvělým (jako vždy)   Bradem Pittem a Edwardem   Nortonem. Tyler Rulez!
FDbJakub
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Vlastně tu 10 dávam jenom   kvůli tý myšlence na   začátku filmu v baru :   "Jsme vedlejší produkt   posedlosti životním   stylem" + "Věci   které vlastníš, nakonec   vlastní tebe".
Kdybych býval nikdy   neviděl tenhle film asi bych   si až do konce života   připadal nekompletní, ale   díky týhle větě budu   vždycky vědět, že nejsem   sám, kdo se tímhle   zaobírá. To, že člověk   chce mít televizi,   počítač.....když to nemá,   nepřipadá si kompletní....,   přitom ty věci vlastně   vůbec nepotřebuje, honí se   za penězi, aby to mohl   mít...., to všechno dokazuje   jak je dnešní společnost   nedomyšlená a má díry jak   prase...

Nicméně film taky super,   nakonec se z toho vyklubalo   svérázný psycho, u kterýho   mě mrzel né-tak povedený   konec. Takže za film jako   celek bych dal známku tak 8.
lady.vampyria
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2009
"Jste rozezpívané a   roztančené hovno tohoto   světa." - Když se   řekne Fight Club, rozhodně   se mi jako první vybaví tato   věta. A bude v mém mozku   vryta už navždy. Další z   takzvaných "psycho"   filmů. A říkám: Díky za   ně. V dnešní době, kdy se   točí takové hrůzy jako   americké romantické komedie   (nemůžu si vybavit ani jeden   název, jelikož jedna druhé   podobají se jako vejce vejci)   jsou tyto kusy téměř   vzácností. Další z filmů,   kde jsem musela obdivovat,   cože to tam ten Brad Pitt   dělá? :)
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Fincherův film s velkou   pointou. Edward Norton   (Jack),člověk s natolik   utlačeným egem a vnitří   osobností, který se dusí ve   stereotypu života, se náhle   změní. Snímek má výborný   scénář, sqelý děj , a   překvapivý konec. Nesmím   opomenout výborný herecký   výkon Brada Pitta a Helen   Bonham Carter (jako vždy) .   Trojice hlavních   představitelů opravu   vytáhla snímek až na   úplný vrchol.
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Tenhle film je geniální.   Nejen tím jak je natočen,   ale jakou to má pointu.   Nejsem žádnej rváč, ale ty   pocity jsou tam tak   vyjádřeny, že člověk po   shlédnutí by chtěl někomu   rozbít obličej..pro ten   pocit. možná jsem ale   ulítlej já...napínavé, s   velmi dobrým koncem.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Desítku nedávám jenom   proto, že jsem předtím   četl knižní předlohu a tak   pro mě závěr nebyl takovou   ranou na čenich jakou musí   být pro neznalého. Proto   doporučuju nečíst předem   Palahniukův román. Ten je   výbornej, ale když víte jak   to dopadne, zážitku z filmu   to ubírá. Takže hodnotím   svůj zážitek, film by byl   jinak na plný počet.
Petr1984
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Pojem americký nezávislý   film jsem nepochopil.   Nepochopil jsem ani toto   příšerné dílo. Nebráním   se dramatům z periférie, ale   má to svoje hranice. Při   sledování tohoto filmu jsem   si připadal jak v té   nejhorší žumpě. Jeden z   nejnechutnějších filmů, co   jsem kdy viděl. Děs běs!
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Zajímavý film s hvězdným   obsazením hlavních rolí.   Jedině co bych mu vytknul tak   to, že by mu slušel   play-time do dvou hodin. Jinak   všem doporučuji kdo neviděl   tak jako by nežil :-)
Pyjan_eS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Tak k tomuhle filmu jsem se   dostal až teďkom...ve své   době to byla   "legenda" tak sem na   ni byl docela zvědav...nikdy   jsem se nepídil o   podrobnostech či ději a   musím říct, že jsem byl   velmi mile překvapen!   (hlavně "tajemným"   rozšifrováním Tylera a   celou tou atmosférou kolem).   Být film trochu kratší dal   bych i 9/10. Vřele   doporučuji ke shlédnutí.
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Čekal jsem něco jiného. A   to o dost. Moje představy se   nenaplnily, a já nevím,   jestli to bylo dobře, nebo   špatně.
Film je   každopádně působivý.   Také originální, i když   někdy až moc násilně.   Dále má zajímavý námět.   A hlavně velmi dobrou kameru.   - To bychom tedy měli hlavní   klady.
A teď zápory.   Množství bojových scén je   zbytečné, scény se navíc   víceméně opakují. Také   ten takzvaný   "naturalismus",   který zde byl uváděn(i   když já bych použil jiný   termín) hodnotím jako   zjevný mainstreamový kalkul   ze strany tvůrců - lidé   prostě chtějí vidět krev.   Také délka filmu je poněkud   zbytečná, klidně bych ji o   nějakých třicet minut   okrouhl.
Co k tomu   dále napsat....nevím. Jsem   na pochybách. Každopádně   stojí za to film vidět.   Celkově vzato, myslím, že   snímek poměrně výstižně   zhodnotila moje přítelkyně,   která prohlásila, že   "to je prostě film pro   lidi, který chtěj patřit do   nějaký alternativnější   skupiny nebo komunity, tak se   prostě stanou ortodoxníma   fanouškama tohodle   filmu." To sedí   přesně.
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Podle psychoanalýzy existuje   v každém člověku alterego.   Alterego jsou naše touhy,   vše co bychom chtěli, co by   se nám líbilo. Superego ho   kontroluje a svazuje –   říká nám, že nemůžeme   dělat vše, co chceme,   protože jsou ve společnosti   pravidla, ani ne tak právní,   jako spíše morální. Když   je alterego příliš dlouho   utlačováno, najdou si lidé   obranný mechanismus. V   lepším případě si zvyknou   nebo začnou dělat tvrdou   muziku, v horším někoho   zabijí, zblázní se, začnou   pít nebo si proženou kulku   mozkem. Můžou udělat   vzpouru, můžou zabíjet   všechny, kdo používají   superego. V čem by byl svět   jiný, kdyby si všichni   dělali to, co by chtěli?   Měli bychom se líp? Ano, ti   silní by se měli líp. Ti   slabí by byli mrtví nebo   zneužití. Nakonec by ale   silní opět zjistili, že   potřebují někoho, kdo jim   udělá oběd, kdo jim zašije   roztrhané oblečení, navrhne   lepší zbraně, zlepší   život. A prošli bychom si   celými dějinami od pravěku   zpět do naší doby. Byl by   to tedy krok zpět, ale jen na   chvíli. Přesně takový krok   zpět udělal hlavní hrdina   filmu Klub rváčů. Ničil ho   stereotyp a přetvářka, tak   mu ruplo v bedně. Jeho osoba   se rozskočila právě na   superego (Edward Norton),   který snaží vše   kontrolovat, umírňovat a   chránit a na alterego (Brad   Pitt) – veškeré touhy,   zlost, chtíč – něco na   styl Zamilovaného profesora,   ale o dost tvrději. Skupinka   lidí, kteří by nejradši   viděli návrat pravěku, kdy   svaly znamenaly všechno, si   nejprve stvoří svět sami   pro sebe – klub rváčů.   Jenže potom už jim nestačí   mít sami svět pro sebe a   chtějí do toho světa   zatahovat i jiné lidi, až   nakonec stvoří armádu pro   zničení moderní   společnosti. Film je hlavně   skvěle natočený, herci   bezvadní, kamera zajímavá,   hudbu si už nepamatuji,   takže tak skvělá asi   nebyla. Docela dobré je, že   film má cenu na dvojí   shlédnutí – podíváte se   na něj poprvé a na konci   zjistíte věci, které jste   nevěděli, takže když se na   film díváte podruhé, jakoby   jste se dívali na něco   úplně jiného, protože má   mnoho věcí jiný význam.
ajdou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Pre mna najlepsi film vsetkych   cias. Dvojica Pitt a Norton, a   k tomu Fincher. Uzasne   nadacasove myslienky a cely   dej robia z tohto filmu nieco   co sa da pozerat stale a stale   dookola..
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
„Obdivuji Vaše dílo,“   jak praví jedna z filmových   postav. Nechť jde absolutní   svoboda ruku v ruce s   absolutní revolucí, stačí   jen zapálit doutnák. Čím   častěji film vidím, tím   víc jej obdivuji. Satira toho   nejtěžšího kalibru a   ohromná porce poselství.   Režie úchvatná, scénář   neuvěřitelný (v tom   nejlepším slova smyslu),   herecké výkony šokující   (po boku tradičně   výtečného Nortona válí   anarchista Pitt, který si   nastavuje laťku výš a   výš) a závěr doslova   zničující. V tuto chvíli   jsem si jednou věcí téměř   stoprocentně jistý –   Fincher mi jednou svými   závěry přivodí infarkt.
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2008
Základem tohoto filmu je   originální zápletka a   hlavní charakter, který   představuje typického   konzumenta žijícího ve   studeném bytě plném   skandinávského nábytku a   chodí se vybrečet mezi   umírající lidi. Pak ale   potká Tylera...a proměna   může začít.V jednu chvíli   se film rozběhne tak   rychle,že je opravdu   složité sledovat kdo je   vlastně sakra Tyler, ale   aspoň má člověk o čem   přemýšlet.Film také leží   na hereckých výkonech.O   Edwardu Nortonovi a Heleně   Bonham Carter jsem   nepochybovala,Brad Pitt   příjemně překvapil.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Po necelé hodině jsem odešla z kina...
...a tím je řečeno vše.   Naturalismus a drsnost mi   nevadí, mnohdy to spíš   preferuju, ale čeho je moc,   toho je příliš a tohle už   nebyl ani příběh z   periférie, ale snůška   vulgarit a hnusu. Pitt i   Norton jsou mí oblíbení   herci, ovšem ani kvůli   jejich očím jsem nehodlala   koukat na něco, co mi   absolutně nic neříkalo.
JindrusKiller
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Velmi rozporuplny film, mnoho   lidi ho uznava, mnoho ho   nechape, a neni pro ne tedy   nicim zajimavy a nelibi se. Z   mého pohledu genialni film s   genialnim Pittem,a Nortonem v   hlavnich rolich..nebo roli?   Pri sledovani tohoto snimku   mam chut strhnout triko a jit   se taky jen tak porvat. Film   ma velmi zajimave tema, myslim   ze kazdy z nas ma nekdy chut   vsechno hodit za hlavu,   prozivat chvili   anrchismu,rebelismu s dalsimi   lidmi kteri to tak taky citi,   a kde si sou i vsechni   rovni..dneska vecer asi pujdu   rozkopat par popelnic ale   pš!:-)
Vendisek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2008
vynikající film (přes   který jsem se mimochodem   dostala ke svýmu hodně   oblíbenýmu autorovi chucku   palahniukovi), který v   sobě ukrývá mnoho   nehezkých problému   současnýho světa. hlavní   hrdina nemůže spát. tim   to všechno začne.   diskuzní skupiny pro   problémový lidi a lidi s   problémy (mimochodem myslela   jsem že zrovna tahle část   je hodně nadsazená ale jak   je vidět v Americe je   možný všechno..),   zvláštní vztah s jednou   problémovou, schizofrenie,   smysl násilí a v násilí,   konzum, beznaděj, dnešní   "pokrokový" svět.   to vše dost důkladně   promíchaný a protřepaný,   no pohádka na dobrou noc to   fakt neni ale doporučuju   všem který o filmu po   filmu rádi přemýšlej...
Renuleee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
úžasný film. Snad jediný,   u kterého mi ani občasné   krvavé scény nevadily.   vykompenzovalo se to   napínavým dějem,   zajímavými postavami a   skvělými hereckými výkony.   Konec filmu mě fakt dostal.:)   Divala jsem se na něj s   přáteli a všichni jsme z   něj měli dost.:) další   hodinu jsme jej pak   probírali... Doporučuji.;)
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Na můj vkus celkem těžko   stravitelný film s   některými skoro až   nechutnými scénami. Co do   zpracování mu ale rozhodně   nelze nic vytknout. Výborně   zahráli oba hlavní   hrdinové, kteří se   perfektně vzájemně   doplňovali. Opravdu těžké   psycho.
petroniuss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Je vidět, že si David   Fincher dovede vybrat lidi do   týmu. Je to opravdu "pan   režisér" a teď nevím,   co bylo lepší. Jestli režie   nebo herecké fýkony.   Některé scény   "nemusím", ale   vcelku skvělá podívaná.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
:)
Obaja tu podali výborný   výkon. Film je vynikajúci a   už ani nenachádzam   superlatíva na tento film.   Obaja tu boli dbrý ako Norton   tak aj Pitt.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně ulítlá záležitost.   Ani nevím co na filmu   hodnotit nebo co si o něm   mám myslet. Rozhodně to je   poměrně originální pohled   na to co dělají lidé   znudění svou prací. Ale   pokud bych měl něco hodnotit   tak by to byl asi nápad,   zpracování a skvělý herci.
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
[[[ If you wake up at a   different time, in a different   place, could you wake up as a   different person? ]]]
Mlapiska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2007
Když jsem film viděla   poprvé v patnácti, byla to   pro mě jen jakási divná   akční kravina. Nepochopila   jsem to. Když jsem film   viděla po pěti letech, nutil   mě přemýšlet až jsem   zjistila, že mě naprosto   uchvátil. Prvně jsem to tak   vůbec nevnímala, ale tento   film je velmi složitý. A tak   jsem si ho teď pustila   podruhé, potřetí a   počtvrté... Všechny věci   se mi tak začaly dávat do   souvislosti. Je to dokonalý   film. Je akční i   psychologický. Člověk u   toho musí přemýšlet a   přitom si užívá velmi   podařených akčních scén.   Na začátku se nám   představuje Jack, typický   konzumní člověk dnešní   doby a divák si řekne:   Nejsem to náhodou já?

Edvard Norton je   naprosto dokonalý, stejně   jako prostředí   polorozpadlého domu. Celý   film je dokonalý. Doporučuju   pustit určitě víckrát.   Zaručuju, že po každém   shlédnutí tohoto filmu v tom   uvidíte něco nového, čeho   jste si předtím vůbec   nevšimli (alespoň u mě to   tak bylo).
Lilithka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2006
tak tenhle film jsem viděla   teprve teď na DVD a můžu   říct, že to bylo to   nejlepší, co jsem kdy za   poslední dobu   viděla...myslim, že jsem ho   určitě neviděla naposledy,   ještě teď mě mrazí z   podstaty filmu...
Myshitchka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2006
Vynikající herecké výkony,   střih, scénář, takhle bych   mohla pokračovat až do konce   filmu, kterej mě trochu   zklamal a tak dávám o bod   míň...
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2006
Velmi ale velmi aktuelní film   s opravdovou myšlenkou, nad   kterou stojí za to   zahloubat... upřímně   řečeno jsem to od tohodle   filmu nečekal. Podle názvu   jsem čekal, že půjde o   nějakej hroznej akčňák,   jenže už podle   začátečních scén, když   sem zjistil, že tam hraje   Norton a scény jsou nadupaný   až k neuvěření, klesla mi   čelist a já se do toho   zakoukal. No a hle, tenhle   film mě opravdu dostal.
Po technické stránce je   film pastvou pro oči, střih,   záběry, filtry, hudba   všechno do sebe úžasně   pasuje a podporuje   vyprávěný příběh, který   je moc a moc zajímavý.
Je to o tom, jak   civilizace dnes funguje,   všichni jsme konzumenti a   (doslova) "věci které   vlastníme nevlastníme, oni   vlastní nás". No a tak   začíná vyplouvat nová   idea... klub rváčů...
Tohle opravdu stojí za   shlédnutí, velmi   doporučuju. U mě má z   tohodle Fincher za 1 s   hvězdičkou a dotáh to na   9/10.

Doporučuju všem, co jsou   ochotní u filmu přemýšlet,   protože pro ty ostatní to   bude jen prostě film o   rváčích...
Hellblazer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2005
Fincher točí vynikajúce   filmy a tento je pre mna   najlepší. Dokonale odráža   náš konzumný spôsob   života a po zhliadnutí sa   aspoň na chvílu zamyslíte   či by sa nedalo žiť aj   inak. Edward Norton je ako   vždy dokonalý, Helena Bonham   Carter hrá tiež super a pri   tomto filme som zistil že aj   Brad Pitt vie hrať. K   vizuálnej stránke sa radšej   ani nevyjadrujem pretože ju   neviem opísať slovami. A tá   hudba ......
paxo44
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2005
Film je plný   nezabudnuteľných   scénok(samo rozbíjanie hlavy   v šéfovej kancelárie pre   účel financovania Klubu   Rváču), výborných   hlášok(když si lidí   myslí, že umíraš,   skutečně tě poslouchají) a   výnimočných detailov, pre   ktoré je film naozaj   nezabudnuteľný(Norton sa   prechádza po svojom byte,   ktorý vyzerá ako katalóg z   Ikeií).

jednoznačne najleší   film Davida Finchera, kde   dokonale ukázal svoju   schopnosť pre dynamický a   temný thriller(viď. 7edem).
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2005
to mejdlo byl dynamit.herdek a   stve me ze sem se to dovedel   od nejveciho blbecka na gymplu
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2005
David Fincher patří mezi   moje oblíbený režiséry a   ani tentokrát mě nezklamal.   Natočil film o dvojici   mladých mužů, kterým se   přestane líbit konzumní   styl života, a začnou žít   tak trochu jinak. Je to trochu   schizofrenní záležitost. Na   konci vás čeká celkem   šokující rozuzlení. Brad   Pitt hraje výborně, Edward   Norton v roli ušlápnutého   úředníka, který ve filmu   prochází zajímavým   vývojem, ještě lépe.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Super film, který mi vzal   dech. Je to prostě bomba.   Nápaditost, děj výkony   herců to vše je prostě   geniální.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Jestli se něco na tomhle   filmu nepovedlo pak snad jen   to, že když si někdo   prostřelí hlavu tak bývá   většinou mrtvý, ale to je   fuk. Pitt a Norton rozpoutají   v tomhle filmu takovou   smršť, že nebudete vědět,   kde vám hlava stojí. Možná   se vám bude zdát, že tím   filmem žijete a jste vlastně   tam a ne před plátnem.   Jestli se vám tohle podaří,   pak je to super zážitek.   Jedna rada: nezkoušejte v   kině prolézt plátnem ani   doma obrazovkou. Nejde to.   Fakt. Já to zkoušel.
Pete
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2004
Brada Pitta většinou   nemusím, avšak v tomto velmi   svižném filmu exceluje,   stejně jako Norton. Klub   rváčů jsem objevil náhodou   až nyní a jsem překvapen,   že jsem od nikoho ze   známých nedostal na tak   skvělý film tip. Pokud jste   film doposud přehlíželi,   neváhejte, není to ztracený   čas. Do děje vás vtáhne   úvodní titulková 3D animace   a vydechnete až u konečných   titulků za doprovodu   Pixies...
cold
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2004
Pitt vs. Norton
Film, kde krutost a   ublížení je osvobozujícím   zážitkem.
Dobře   natočený film s hvězdným   obsazením.
Brad Pitt a   Edward Norton ukazují, že   jsou ostří hoši a namají   to v hlavě v pořádku. Nebo,   že by to neměl jenom jeden?  
Koukněte se uvidíte   a třeba nepůjdete ani   nakupovat do IKEY
bouncer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2003
Klub rváčů
Podle mě malinko opomíjený   snímek - režie, příběh,   herci, myšlenky, nápad -   všechno je vynikající a   dobře skloubené dohromady.   Možná ta tvrdost (krutost) a   anarchie odradily oskarovou   komisi. Ale já se zamiloval   :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih127093minih127093Krajina smrti (2014) 
The Dead Lands n
minih102677minih102677Úsvit planety opic (2014) [2k digital] 
Dawn of the Planet of the Apes n
minih52091minih52091Experiment: Zombie (2006) 
Automaton Transfusion n
minih155391minih155391Ztracen v džungli (2017) 
Jungle n
minih17625minih17625Pyšná princezna (1952) 
Pyšná princezna n
minih44828minih44828Brouk (2006) 
Bug n
minih23822minih23822Zjizvená tvář (1983) 
Scarface n
minih161135minih161135Čarodějovy hodiny (2018) 
The House with a Clock in Its Walls n
minih49099minih49099Zelený sršeň (2010) 
The Green Hornet n
minih44671minih44671Hrdinové a zbabělci (2007) 
Lions for Lambs n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10