Duben
ohodnotit

Klepání na nebeskou bránu

Knockin' on Heaven's Door

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
5.11.1998
„Rychlé auto, milion v kufru a poslední týden života.“

Komentáře k filmu Klepání na nebeskou bránu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2014
Tohle jsem si zamiloval hned   při prvním shlédnutí a   měl chuť to vidět znovu a   opravdu se to neokouká.   Netradiční spojení rakoviny   s komedií ale road movie zde   funguje skvěle a film se tak   zařadil do mé opravdové   topky. Německá   kinematografie mě začala   opravdu zajímat a je tam   opravdu hodně pokladů.   Škoda že filmy od našich   sousedů se u nás moc   nevysílají, nepočítám-li   ty seriálové stupidity.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Pro mně asi nejlepší   smutná černá komedie   vyrobená v té zemi, kde   komedie moc neumí a skoro na   první pohled se pozná, že   film je natočený tam.
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2007
Šílená road movie, od   začátku do konce naivní,   ale nádherně naivní. Film   je vtipný i dojemný,   skvělá hudba, co chtít   víc?
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Perfektna a obdivuhodna cierna   komedia.zaujala ma   predovsetkym osudom dvoch   chorych ludi a ich uzastnou   cestou za svojim cielom.Vo   filme padne mnohe vystrely   ktore nikoho netrafia fakt   uzastny film. Preto 10-tka.
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2015
jen pár německých filmů   stojí za to a tento je jeden   z nich. Depresivní smutný   film probíhající skoro   celý jako černá komedie, o   akci a vtip není nouze.   Občas člověk zapomene, o co   vlastně jde, ale vzápětí   to hned zase zjistí. Krásný   nápad takhle ztvárnit   poslední přání v malém   úseku života, který ještě   zbývá a to odhodlání a   síla to uskutečnit za   každou cenu....Věděla jsem,   že i přes ten veškerý vtip   budu brečet na konci, s tím   se počítá už na začátku,   ale stálo to za to a   doporučuji shlédnout
demon.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2009
10/10
V podstatě je to smutný   film,který je paradoxně   naplněn různými směšnými   situacemi.
Hezký   příběh,slušné herecké   výkony obou protagonistů.
Na to že je to Německý   film je dobře natočený.
Krásně jsem si pobrečel   a zároveň jsem se místy   řehtal.
Mafiáni jsou   fakt vyvedení.
Dopručuji.
ICEMAN1979
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2008
jeden z mala filmu který mě   totalně dostal a patří mezi   ty které můžu vidět   vždycky:o)Nevím co k tomu   více napsat tohle prostě   musíte vidět děj sice   jednoduchej ale užasnej humor   nemá chybu.Kdo chce zbalit   holku kupte dvd a pozvěte ji   na něj protože tohle fakt   dostane uplně každýho.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2017
Nemít rodinu a mít smrtelnou   nemoc u který vím že to   nedám tak se zachovám   úplně stejně jako tady ty   dva borci .. Film mě bavil   celou dobu už jen pro svoji   myšlenku... Žijeme jen   jednou........
Sonney
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2007
Tenhle film se mi moc líbil.   Trochu nereálný (nevím, jak   to říct lépe) námět,   přesto žádný kýč.   Žádný stupidní humor, jak   to u mnoha komedií bývá,   přesto se člověk   příjemně pobaví. Akorát   jsem byla trochu zklamaná z   dabingu, ale to je jenom   subjektivní názor, osobně   bych se bez dabingu obešla u   všech filmů. Nevím, co bych   ještě dodala. Výborný   počin...
biba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2006
Tak to jsem nečekal, že mě   dostane německý film.   Opravdu skvělá tragikomedie,   která se musí vidět   vickrát! Některé scény si   přehrávám opakovaně, jako   u Pulp Fiction. Máte rádi   Tarantina? Tak doporučuji!
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Kvalita made in Germany
I v Německu se dá občas   natočit velmi kvalitní   film.Hlavním hrdinům nelze   jinak než fandit a přát jim   užití posledních chvilek   života za mafiánské   peníze.Film je po celou dobu   velmi originální a   nevybočuje k žádným   zrádným klišé.Překvapil   mě i konec (velmi   příjemně),kdy samotný   mafiánský boss nechá   "zlodějíčky" na   pokoji,protože si na nich už   stejně nic nevezme.Peníze   budou pořád,ale...
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Martin a Rudi jsou dva mladí   muži, jenž se zrovna   dozvěděli, že umírají na   rakovinu. Se smrtí se   nedokážou jen tak smířit.   Alespoň do tý doby, než   uvidí moře…A potom je tu   taky dvojka neschopných   gangsterů, vezoucí luxusní   Mercedes ukrývající   kufřík s milionem marek na   místo určení a je tak   mimochodem taky desítky   německých policistů…
Neviděl jsem příliš   filmů německé provenience,   vzhledem k tomu, že většina   věcí která se k nám   dostane, jsou romantický   příběhy jež nemám zrovna   ve velký oblibě, vlastně s   výjimkou v případě   Manitouovi boty mě nenapadá   jediný. Na tuhle věc jsem   byl ale opravdu zvědavej –   Pulp Fiction podle   němčourů? Proč ne.   Některé rysy Tarantinovo   filmů jsou dobře čitelné,   ovšem celý je to natočený   trošku jiným způsobem –   gangsterka bez kapky krve a   jedinýho mrtvýho, přesto   velmi stylová, s šíleným   ústředním nápadem a   skvělým provedením –   scénář je opravdu bomba,   díky níž tohle velmi   sympatický obsazení   hlavních rolí (obzvláště   Til Schweiger a dvojka Thierry   van Werveke a Moritz Bleibtreu   a policajt nadšenec Ralph   Herforth jsou řízci jak se   patří) kupí hlášku na   hlášku a já byl svědkem   mnoha úžasných scén jako   vyloupení banky, bloudění v   podzemním parkovišti,   předání pravomocí   komisařem na asistenta,   konfrontace v kukuřičným   poli, dvě přání,   „svlíknout“ (pěkná   policajtka), pumpa nebo „já   jsem taky policista,   potřebuju váš vrtulník.“   Výborně jsem se též   pobavil u několika narážek   na jiné filmy jako Pravdivá   romance nebo samozřejmě Pulp   Fiction. Velmi stylový je   taktéž soundtrack. Škoda   jen, že je to tak   krátký…No, možná budu   Němcům pro příště trochu   víc důvěřovat.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Martin je ten správný cool   chlapík. Dobře vypadá.   Ženy se po něm otočí. Z   žádného zákazu si nic   nedělá. Kouří, kde se mu   zachce. Martin má tumor. V   hlavě.
Rudy je   outsider. Dodržovatel   pravidel. Nesnáší   kouření. Není právě   objektem touhy žen. Je   opatrný. Rudy má rakovinu.   Kostí.
A tahle dvojka   se sejde v jednom   nemocničním pokoji. Po   zjištění svých diagnóz se   opijí nalezenou tequilou a   protože Rudy nikdy nebyl u   moře, ukradnou auto a vydají   se na svou možná už   poslední cestu. Nemají, co   by mohli ještě ztratit.   Ukáže se, že tahle cesta   bude protkaná nejen smutně   melancholickými tóny, ale   hlavně absurdním humorem.   Zvláště když duo ukradlo   ono auto dvěma mafiánským   poskokům. Rozbíhá se řada   absurdních situací od   vyloupení benzinky přímo   policistovi před nosem.   Přestřelka uprostřed polí.   "Nenápadné"   sledování v podání   německé policie. Únos v   přímém a bezprostředním   přenosu za přítomnosti   televizní kamery. Splnění   "posledních"   přání. A hlavně cesta,   která měla na svém   začátku jediný cíl -   moře.
Skvělá   německá (!) komedie,   protkaná nitkami melancholie,   absurdně směšných   okamžiků, vůní slaného   moře i vědomí   neodvratitelného konce.
Pulletka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Hořkosladká podívaná,   která ani po letech   neztrácí šťávu. Navíc se   skvělým Tilem Schweigerem.   Vtipné, smutné,   sentimentální,   inspirující...
Buckmister
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Klepání na nebeskou bránu
Toto je jedna z nejlepších   komedií , které jsem kdy   viděl
Humor je mi   velmi blízký a herecké   podání bylo famózní
Nevšední příběh ,   který chytí u srdce a   přitom se člověk musí   stále smát . Moje hodnocení   vyplívá ze síly příběhu   .
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Til Schweiger exceluje. Velmi   pohodový příběh, který   plyne bez zádrhelu a je   krásnou ukázkou   "Užívání si   života". Doporučuji.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Opravdu velice povedený a   pohodový snímek o cestě   dvou mužů v ukradeném autě   plném peněz, kteří nemají   co ztratit. Možná nejlepší   německý film vůbec.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2008
Tohle byla mnohem   příjemnější a   zábavnější   "poslední" jízda,   než byla k vidění např. v   Než si pro nás přijde.   Však ony taky ta poslední   přání, co Rudi s Martinem   mají jsou mnohem   realističtější. Navíc   když náhoda a dva   gangsterští troubové   pomohou, tak dát mámě   caddilac jako Elvis, vyspat   se...pardon opíchat dvě   holky najednou a zajet se   podívat k moři, to není zas   takový problém. Když se to   navíc podá tak vtipnou   formou, jako to udělal Thomas   Jahn, tak je to více než   příjemně strávená hodina   a půl.
Myshitchka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2005
Dojemnej film, nazvala bych to   spis tragikomedii...kazdopadne   je to jeden z nejlepsich   nemeckejch filmu, rozhodne   stoji za shlednuti. Vytkla   bych tomu pouze dva momenty -   prvni kdyz oni dva tezce   nemocni kamaradi stoji mezi   policii a mezi "tema   zlyma,kterym vzali milion   marek", zmizeji jim do   kukuricneho pole a policie (ac   je tam dobrej 15 aut) tam po   sobe dal strili s tema zlyma a   do kukuricneho pole zmizi snad   jen dve auta, ktery se   samozrejme v tom poli jeste   srazi. Druhej moment byl, kdyz   byli tema zlyma dopadeni, tak   prisel ten nejvetsi boss a s   velkym pochopenim, ze zna   jejich pribeh, je poslal k   mori....precejen slo o milion   marek a on mel bejt ten   zlej....:)Ale jinak super   film, zabavnej a jak uz sem   psala, dojemnej....:)
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Pěkný snímek, jeden z mála   filmů německé provenience,   který si pouštím   opakovaně. Opravdu   povedené.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2006
Komedie na odlehčení   situace,příběh jako celek   mi moc nesedí,ale jednotlivé   etapy dobrodružství jsou   dobré,dost se   nasmějete,dobrý hudební   podklad,dobře   natočeno,chybí   výraznější herecké   tváře.Tvorbu mága   Tarantina,k níž je   vzdáleně přirovnáván   tento snímek mám rád,ale i   přesto mi tento snímek moc   nesed.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2019
Umírající muži rozjedou   nečekané road movie. Mělo   to humor, neuvěřitelnou akci   a opravdu zajímavý   příběh.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Těžko říct v čem   spočívá kouzlo tohoto   snímku, ale podobné filmy   musí asi každého dojmout a   nutí ho přemýšlet, co by   asi dělal on v podobné   situaci…Nedávno se na   světě objevil film ( The   Bucket List ) který má   téměř stejný příběh ale   dle mého názoru je daleko,   daleko lepší…Sám sebe se   ptám proč to tak je, abych   pravdu řekl nemám tušení,   mohu se jen domnívat…Na   rozdíl od Bucket Listu má   tento film, více možností a   rozsáhlejší děj, vlastně   by se dalo říci že zde   vznikají dva různé filmy   které vrcholí a neustále se   prolínají…Jedním z dějů   jsou dva smrtelně nemocní a   druhým dějem jsou   gangsteři-amatéři kteří   mají většinu vtipných   scén odehrát samy…Dost se   to podobá filmům Sbal prachy   a vypadni a skvělí   Pod(f)uck…Dalo by se říci   že tvůrci skvělí název   dost podcenili a neukázali   nám všechno, je to škoda   protože z tohoto díla by se   dalo vytřískat mnohem   více…Dost jsem si sliboval   od konce filmu, který se dal   hned od začátku   předpokládat, bohužel   silný zážitek se nekonal, a   mě se nudou zalili oči   slzami…Dost velký   potenciál ale koukal z hudby,   ta mě místy dokázala k   obrazovce připoutat, bohužel   jen na chvilku…Tak si to   shrňme, určitě nasadil   laťku podobným filmům dost   vysoko, pár záchvatů   smíchů jsem tam taky zažil,   ale jak říkám dalo se z   toho vytřískat mnohem   víc!!!
Rosomak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2005
Pěkný,
smál jsem se   od začátku do konce. Dost mi   to připomělo stylem   Tarantina...
Myslím,   že je to jeden z asi nejvíc   povedenejch německejch   filmů, co jsem poslední   dobou viděl. Pěkné herecké   výkony, originální   příběh a skvělé   fóry...
To je mix,   který vám vydrží na víc,   než jedno skouknutí...
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.1.2015
KLEPÁNÍ NA NEBESKOU   BRÁNU

„Jak   ses dostal k policii?“
„Stopem!“

To hovoří za vše.   Praštěná komedie se   skvělým, neotřepaným,   velmi odvážným a zároveň   vážným a seriozním   nápadem, který byl hrubě   utlučen trapnými vtipy na   mafiány a policajty. V   porovnání s Intouchables,   která je rovněž komedií na   vážné téma, vypadá   Klepání jako kozí bobky   vedle kaviáru. Dalších slov   netřeba. ©

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56585minih56585Království Surikat: Příběh začíná (2008) 
Meerkat Manor: The Story Begins n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih46850minih46850Vražedné představy (2008) 
Clean Break n
minih2312minih2312...a zase ta Lucie (1983) 
...a zase ta Lucie n
minih32018minih32018Collins Phil - Live And Loose In Paris (1997) [TV koncert] 
Collins Phil - Live And Loose In Paris n
minih9053minih9053I.Q. (1994) 
I.Q. n
minih52014minih52014Dějiny Jaroslava Šabaty (2007) 
Dějiny Jaroslava Šabaty n
minih18603minih18603Sedmikrásky (1966) 
Sedmikrásky n
minih11415minih11415Lhář, lhář (1997) 
Liar, Liar n
minih28417minih28417Já, mé druhé já a Irena (2000) 
Me, Myself and Irene n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

38 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

20:00 - 21:00

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:40

28 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

33 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10