Duben
ohodnotit

Kleopatra

Cleopatra

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
192 minut, 217 minut (verze v českých kinech)
Premiéra v ČR:
26.1.1968
„Historické a poetické drama o královně Egypta - Kleopatře, jež usiluje o stabilizaci své moci tlakem na Římskou říší.“

Komentáře k filmu Kleopatra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Historické reálie jsou   celkem jasné: Kleopatra se   kolem r. 50 př.n.l. stává   milenkou Ceasara a porodí mu   syna. Později se postaví po   bok nového římského   imperátora Marca Antonia.   Když Antonius zemře ve   válce proti Augustovi,   Kleopatra spáchá   sebevraždu.
Příprava filmu a   počátky natáčení trvaly   čtyři roky a ty unavily   jednoho režiséra a několik   hlavních představitelů.   Navíc film spolykal na svou   dobu rekordních čtyřicet   miliónů dolarů. Po celou   dobu natáčení se   přetřásal v bulváru   skandální milostný poměr   mezi Elizabeth Taylorovou a   Richardem Burtonem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2015
Po Ben Hurovi další velice   impozantní dílo, kde se na   ničem nešetřilo a kde se   velice přísně kladl důraz   na detail. A taky proto se   stal snímek na dlouhá léta   nejdražším počinem ve   světové kinematografie,   který údajně do dnešních   dnů nebyl zcela zaplacen. A   je na co se dívat. Ohromná   výprava, nádherné, do   sebemenšího detailu šité   kostýmy, masová účast   komparzistů. Elizabeth Taylor   dala postavě takové kouzlo a   přesvědčení, že s jinou   tváří si už Kleopatru   málo kdo umí představit.   Vznikl tak nestárnoucí   filmový klenot, který stále   dokáže diváka v mnohém   okouzlit i dnes.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2010
Toto filmové zpracování o   královně Kleopatře se dá   jen velmi težko   překonat.Elizabeth Taylor a   Richard Burton nasadili laťku   hodně vysoko.Ten film je sice   dlouhý,ale je tak dobrý,že   se od něj nedá odejít.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Egyptskou královnu ztvárnila   ve filmu nejedna slavná   herečka (Vivien Leigh, Sophie   Loren atd.) Těžko říct,   kterou ze slavných hereček   by si ona historická   Kleopatra vybrala za   nejlepší. Ale nejvíce   vděčná by musela být   Elizabeth Taylor, neboť   zná-li svět ještě dnes   přes 2000 let starou   egyptskou královnu, zná ji   především její zásluhou.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2014
Kleopatra nestárne, ale zraje   jako dobré víno, teprve dnes   doceňuji to štěstí, že   byl film svěřen režiséru s   doménou v konverzačním   dramatu a opravdu to filmu   prospívá, navíc když   hlavní postavy jsou tak   výborně zahrané. Elizabeth   Taylor již zůstaně   nesmazatelně Kleopatrou -   zkrátka osudová volba a Rex   Harrison v roli Caesara byl   strhující a správně to   mezi ním a Kleopatrou   jiskřilo. Kdo ale předvedl   svůj životní výkon byl   Richard Burton v roli Marca   Antonia a jeho rozporuplné   osobnosti. V dnešní době by   to byla jen hromada bitev a   akce a k hlavním postavám by   se tvůrci efektů stěží   dostali, tak to po   několikátém shlédnutí   vnímám s povzdechem   vděčnosti, že zde je ta   monumentálnost a zároveň   pomalost starých časů   zachycena a ne přebita efekty   a rychlostí střihu doby   internetu, kde 2 sekundy   navíc už mohou zavánět   nudou.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2007
skvěle udělaný   film,výborně ztvárněný   historický příběh,no a liz   taylorová je úžasná,její   bohorovnost ztvárněná s   neskutečnou   přirozeností,dává tomuto   snímku punc velkofilmu bez   diskuzí
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Marcus Antonius nebyl nikdy   římským imperátorem, byl   pouze jedním z triumvirátu   Octavianus, Lepidus a Marcus   Antonius. Imperátorem by se   stal, pokud by nad Octavianem   vyhrál, což se nestalo.   Lepidus byl v této trojici   celkem nedůležitý. Tolik   připomínka k historii. Film   se mi líbí celý a ani na   chvilku jsem se u něj   nenudila a podívám se na   něj znovu. Pozdější verzi   jsem viděla jen jednou a   úplně mi to stačilo.   Elizabeth jako Kleopatra je   prostě neopakovatelná a   celý film má pro mne dodnes   zvláštní kouzlo.
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Nádherný film, skvělé   kostýmy i zpracování a   úžasní herci. Kleopatra   byla zpracovaná několikrát,   ale tohle je podle mě   nejlepší verze.
konik21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Skvělý historický film.   Příběh trochu limonáda   poplatná době vzniku   (1963)všichni hlavní   protagonisté se při   natáčení museli vyřádit a   na filmu je to znát v tom   nejlepším.
Aretha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Kleopatra
Tento film jsem viděla   poprvé v   dospívání,počátkem 80.let   a stejně jako dnes mě   fascinuje příběh,výprava a   skvělý výkon Liz Taylor s   kterou,alespoň já nemohu   žádnou novější verzi   srovnávat,neboť Kleopatra v   podání Taylorové - je   inteligentní   ,rafinovanou,neústupnou ale   především hrdou a   vládkyní Egypta...a Liz   taylor v této roli nastavila   laťku velmi vysoko..
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2014
Kleopatra, ano výborné, i   když finančně se film tak   trochu prodražil - úžasné   obsazení, a k romu chci jen   upozornit, a opravit pána   podemnou - že vedle Kleopatry   - Liz Taylor hrál CESARA   (Julia Cesara)   nezapomenutelný Rex Harrison,   a MARCA ANTONIA ztvárnil   tehdejší už napotřetí   vyženěný manžel Richard   Burton. Leč, kdo měl   možnost vidět Kleopatru s   neméně úžasnou, záhadnou   a okouzlující Claudette   Colbert, a výborným Henry   Wilcoxonem v roli Marca   Antonia, musí srovnávat,   byť tento film byl natočen   téměř o třicet let   dříve, a v působivé   černobílé verzi...
MHCB
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Jeden z nejslavnějších   historických filmů všech   dob! Egypstká královna   Kleopatra (Elizabeth Taylor)   se kolem roku 50 př.n.l.   stává milenkou Caesara (Rex   Harrison) a porodí mu syna.   Po Caesarově smrti se   postaví po bok nového   římského imperátora   Antonia (Richard Burton). Ve   své době rekordně   nejdražší film (40 milionů   $), který tento rekord po   přepočítání inflace   drží i v dnešní době.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2010
JEDEN Z NEJSLAVNĚJŠÍ FILMŮ   ELIZABETH TAYLOR skvělí film  
skvělé je i   další obsazení paráda i po   tolika letech sice šíleně   dlouhý ale krásně zahraní   úžasné kulisy a davové   scény.
Kuvik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Zatiaľ podľa mňa najlepšia   verzia historického príbehu   o egyptskej kráľovne   Kleopatre a jej ľúbostnom   vzťahu k Caesarovi a neskôr   k Marcovi Antoniovi, stačí   to porovnať s priemernou   "hallmarkovskou"   verziou z roku 1999 s Timothy   Daltonom v roli Caesara.   Jediné čo sa dá vytknúť   filmu je prevedenie kostýmov,   teda čo sa týka tých   rímskych, keď tie vo filme   príliš nezodpovedajú tým   skutočným. Stačí si   prečítať poznámky v   závere knihy Prvý muž Ríma   od spisovateľky Colleen   McCulloughovej a tam je to   pekne vysvetlené. Ale   ostatné stránky filmu sú   skvelé urobené - od veľmi   dobre prevedených bojových   scén až po kvalitné   herecké výkony viacerých   hercov. ja som sa pri ňom   vôbec nenudil.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Vynikající podívaná. Ty   reálie a skvostné kostýmu   spolu s hereckými výkony   dělají z filmu zážitek. Je   to sice zdlouhavé a ten   vášnivý vztah mezi   Kleopatrou a Marcusem Antoniem   je popsán velmi zdařile.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Taylorová
Viděl jsem ten film v 70 mm   kině Sevastopol na Kladně.   Nezapomenutelné - prostě   nádhera. Po desítkách let   jsem se na tohle dílo   podíval v televizi - rozdíl   je nesrovnatelný. Ï přesto   se dá kouknout na něj i   vícekrát.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2009
Tato verze Kleopatry byla dost   dobre natočená a určitě i   po tolika letech dokáže   diváka zaujmout.Liz Taylor   byla výtečná.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2011
Nádhera - lesk - davové   scény - výprava.. na svoji   dobu velkolepě podaný film s   hvězdným obsazením. Téma (   všeobecně známé ) je tu   zpracováno celkem obstojně,   stojí za to kouknout na něj   i vícekrát.
diamant
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Asi tady budu se svým   názorem osamocen ale to co mi   zde nejvíc vadí z hlediska   historie a reálnosti je sama   Taylorová. Nehodnotím její   herectví ale to, že typově   je jakékoliv egypťance na   hony vzdálená.
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2010
Film dělají davové scény a   velká reklama, která ani za   téměř 50 let nezaplatila   náklady, které byly   vynaloženy. Jsou zde hezké   scény ale celkově film   vyznívá neohrabaně.   Televizní verze je mnohem   přijatelnější.
Liz   se může jenom chytat za   hlavu, ale za ten milión co   dostala za film, na svou dobu   ohromnou sumu, a první   herečka, která dostala   milión dolarů za roli,   nedělej to!
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Kdysi dávno jsem na tom byl v   kině. Dvojité představení   s přestávkou. A vlastně si   z toho všeho pamatuju jen   Kleopatru zabalenou v koberci.   Ani tenkrát mě to nijak   zvlášť nenadchlo a na zadku   mozol.
Charlie35
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Souhlasím s Petrou Barbie,   tento film je především   velká nuda. Ve své době to   byl jeden z největších   filmových propadáků. Nebýt   hvězdného obsazení (Taylor,   Burton, Harrison) a skvělé   výpravy, tento film by   spláchly filmové dějiny.
Petra.Barbie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Nejsem ten správný divák.
Jinak si neumím vysvětlit,   proč se mi tolik   fenomenální příběh   egyptské královny Kleopatry   nelíbí. Mám ráda egyptskou   mytologii, ráda čtu o   archeologických nálezech v   Údolí králů, ovšem   velkofilm Kleopatra mě   neoslovil. Sice Elizabeth   Taylor byla krásná a celá   výprava filmu velmi   precizní, já se ovšem   pořád nemohla a dodnes   nemůžu "dostat" do   děje, aby mne zaujal. Nudím   se. Zkoušela jsem   několikrát tento film   sledovat, přece jen mnohdy se   nám může líbit nějaký   projekt až s odstupem času i   věku, bohužel se nic   nezměnilo, ať mi bylo 14   nebo 30. Filmoví příznivci   mě teď proklínají, ale   více jak 3 body vážně   nedám a to jenom za tu   krásnou výpravu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih84461minih84461Holky na tahu (2012) 
Bachelorette n
minih19327Sólo pro dva (1984) 
All of Me n
minih157729minih157729Kryštůfek Robin (2018) 
Christopher Robin n
minih57486minih57486Velká japonská válka (1982) 
Dai Nippon teikoku n
minih74279minih74279Tell-Tale (2009) 
Tell-Tale n
minih43878minih43878V ostře sledovaném pásmu (1978) 
V zone osobogo vnimaniya n
minih6768minih6768Dospěláci můžou všechno (1969) 
Dospěláci můžou všechno n
minih37882minih37882Svět zítřka (2004) 
Sky Captain and the World of Tomorrow n
minih25324minih25324Dávajte si pozor! (1990) 
Dávajte si pozor! n
minih40260minih40260Hlas smrti (2005) 
White Noise n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kleopatra (2003) [DVD]

 Kleopatra (2003) [DVD]
Kleopatra n
 
Žánr: muzikál / historický
Země: Česká republika
Režie: Filip Renč

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

21 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:05

31 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:55

11 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

16 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10