Jeden svět
ohodnotit

Klauni

Další název:
Clownwise
Rok:
2013
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2013
„Kdo se směje naposled...“

Obsah filmu Klauni




 
Na počátku kariéry vytvořili OSKAR, MAX a VIKTOR klaunskou skupinu Busters. Jejich klauniády představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace v komunistickém režimu bývalého Československa. Pak se však mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo. Jak se ukáže, národem milovaní klauni se mezi sebou nedokážou vystát.
Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci. Osud jim tak nabízí ještě jednu šanci, jak to naposledy pořádně roztočit. I po třiceti letech otázka zůstává stále stejná: Kdo se bude smát naposled?

 
Související odkazy
 
RECENZE: Kéž by nevšední a zvláštní Klauni víc šetřili slovy

Do kin vstupuje nevšední film, v němž Oldřich Kaiser a Jiří Lábus dokazují, že umějí hrát s šaškovskými nosy i bez nich. Je to film jedním slovem zvláštní. Nikoli dokonalý, ale ani špatný a v žádném případě laciný, což platí obrazně i doslova. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
Být klaunem, ještě neznamená celý život se smát

Trojice klaunů, která dříve byla vyhlášená svými společnými vystoupeními, se po 30 letech opět schází na jednom místě. Co z takového setkání může vzejít? To bude divákům během dvou hodin vyprávět snímek režiséra Viktora Tauše Klauni. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Viktor TaušViktor Tauš  
Boris HybnerBoris Hybner.....klaunerií [71]   
hraje:
Oldřich KaiserOldřich Kaiser.....Max [57]   
Jiří LábusJiří Lábus.....Viktor [63]   
Didier FlamandDidier Flamand.....Oskar [66]   
Kati OutinenKati Outinen.....Sylvie [51]   
Julie FerrierJulie Ferrier.....Fabienne [41]   
Eva JeníčkováEva Jeníčková.....Markéta [48]   
Taťjana MedveckáTaťjana Medvecká.....Anna [59]   
Ivana UhlířováIvana Uhlířová.....Natálie [32]   
Juraj NvotaJuraj Nvota.....Karel [59]   
Zuzana KronerováZuzana Kronerová.....Soňa [60]   
Joseph Arthur OsborneJoseph Arthur Osborne.....Matěj [10]   
Michaela ProcházkováMichaela Procházková.....Vendulka   
Robert NebřenskýRobert Nebřenský.....Kolsovský [49]   
Lubor ŠplíchalLubor Šplíchal.....realitní makléř [42]   
Jan SlovákJan Slovák.....Radek Toman [48]   
Johanna KokkoJohanna Kokko.....zdravotní sestra [36]   
scénář:
Petr JarchovskýPetr Jarchovský  
Boris HybnerBoris Hybner.....klaunerií [71]   
námět:
Petr JarchovskýPetr Jarchovský  
Boris HybnerBoris Hybner  
Viktor TaušViktor Tauš  
hudba:
Petr OstrouchovPetr Ostrouchov.....+ písně [40]   
Johannes BrahmsJohannes Brahms.....Symfonie č. 3 F dur   
kamera:
Milan ChadimaMilan Chadima  
střih:
Alois FišárekAlois Fišárek  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www. klaunifilm.cz
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
česká, francouzská, slovenská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Klauni >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.5.2016
Podle názvu a obsazení jsem čekal nějakou   legraci. Bohužel, dostalo se mi rádoby   psychologické polostudie se zdlouhavými dialogy   a ničím jiným. Asi po hodině jsem se podíval,   kdy už bude proboha konec a málem mne jeblo. To   co se mi zdálo hodinou, byla polovina. Některé   scény jsou o lidství, o lásce, o štěstí i   smutku. Jenže to všechno je poskládáno tak   debilním způsobem, že se na to velmi špatně   dívá. Nemá to prostě břink. Snad až po   hodině a čtvrt. Jenže to je sakra pozdě.   Takže váhám mezi nulou, anebo alespoň něčím   malým…
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2015
Klauni nejsou legrace
Tušil jsem, že Klauni nebudou žádná legrace.   Nejsou, ale film se mi líbil. Čistě napsané   charaktery postav. Kaiser s Lábusem výborní.   Vztah emigranta a jeho dávných přátel je   vykreslen pravdivě. Smutný Lábus, který   tráví život s bláznivou ženou mě nejdřív   vyděsil jak sešle vypadá, měl jsem obavu, že   je v civilním životě nemocný (tlustá tvář   je typická pro léčbu kortikoidy). A tak sem   měl nakonec radost, že je to jen výborná   maska. :-) A Kaiser v roli stárnoucího   nemocného komedianta s mladou ženou, kterou   výborně hraje stará známá Eva   "Vendulka" Jeníčková.
Roman1964
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Klauni
Velmidobrý film a velmi dobrý výkon Lábuse i   Kaisra. Osobně si myslím, že Kaisr byl lepší,   než Lábus. Byl opravdu skvělý.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2013
Film je hořkou komedií o třech postarších   umělcích, kteří se po mnoha letech opět mohou   setkat a dát dohromady nějaké to představení.   Jsou to mimové. Před třiceti lety od   současnosti měly na československých prknech   úspěchy, ale trio se v polovině osmdesátých   let rozpadlo. Jeden z členů navíc opustil   rodinu, opustil přátele a emigroval do Francie.   A právě jím začíná celý příběh. Jeho   návratem do vlasti, kdy s sebou veze svoji   současnou partnerku a celou uměleckou skupinu a   hodlá v Praze uskutečnit nějaká představení.   Tuto postavu Oskara vytvořil francouzský herec   Didier Flamand. Ten asi z tria udělal největší   kariéru.
Dalším, koho poznáváme je Max   (Oldřich Kaiser). Bylo mu už šedesát a má   mladou ženu Markétu. V příběhu   pětatřicetiletou matku dvou dětí. Ty děti   mají spolu. Tedy v pozdějším věku si   vytvořil rodinu a také se snaží prosazovat v   umělecké branži.
Třetím do tria je Viktor   (Jiří Lábus). Ten občas učí umění mimů a   klaunů, bydlí v rozpadajícím se postarším   domě a je skoro čtyřicet let ženatý se   Sylvií. Kdysi byla velice nadějnou umělkyni a   krásnou dívkou, o kterou se kdekdo ucházel.   Dnes je ženou těžce postiženou Alzheimerem.   Viktor se o ní trpělivě a s láskou stará. Ale   jinak prožívá těžký mindrák. Nesnáší   své bývalé kolegy a mluví o nich nepěkně a   hází na ně jen a jen špínu.
Aby to nebylo   málo. Tak pozitivnímu ladění filmu moc   nepřispěje Maxova nemoc v podobě rakoviny   konečníku. Zde asi hodně Boris Hybner (autor   scénáře) čerpal ze svých vlastních osobních   zkušeností. Max postupuje chemoterapie,   ozařování a stejně musí postoupit těžkou   operaci, kdy je mu udělán vývod.
Pozitivní to   nemá ani Oskar. Vrací se ke své české   rodině, resp. Se s ní setkává. Snaží se   najít cestu k dceři Natálii. Dnes už je jí   přes třicet let. Natálie jej však nenávidí a   nemůže mu odpustit, že ji v pěti letech   opustil.
Takže – sečteno a potrženo, je to   Psycho. Moc pozitivně film nepůsobí, ale   přesto je komedií a přináší více   úsměvných situací. Je tu silný smysl pro   detail a mnohé situace se divákovi mohou zdát   povědomé. A to jen proto, že je zná z   vlastního domova. V určitých aspektech film   může připomínat letos uvedený film Revival.   Určitá skupina lidí se opět dává dohromady a   jeden člen skupiny je vážně nemocen.
Pro   mužské oko můžou být zajímavé některé   scény s Evou Jeníčkovou. Nic naplat. Píši to   s maximální poklonou i úctou, je to ženská   stále k světu.
Co bych snímku vytkl? Tak v   prvé řadě, čeho jsem si povšiml, byla hrůza   v titulkách. Dialogy ve francouzštině jsou   doprovázeny českými titulky. Nevím, jestli   proběhla nějaká korektura, ale ty hrubky a   další chyby proti češtině jsou příšerné.   A není to úmysl. Prostě ten, kdo dělal   titulky, neumí gramatiku. Např. věta :   „…před třiceti letu tu byly komunistický   kasárny“. Tuším, že jsou to „ta   kasárna“. Anebo jsem blbě viděl.
Jedná se   trochu o autobiografické vyprávění a osobní   pocity. Utvrdil jsem se v tom, že skutečně   umělci žili a žijí v úplně jiném světě,   než ostatní lidé.
Klauni jsou filmem smutným   i veselým. Pokud máte deprese, nechoďte na   něj. Nelze označit ani za divácký film. Plus   bych mohl dát za to, že se našel někdo, kdo   dal opět dohromady Jiřího Lábuse a Oldřicha   Kaisera a nabídl jim společné účinkování ve   filmu.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16846minih16846Pramen panny (1960) 
Jungfrukällan n
minih36404minih36404Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho (1991) [TV divadelní představení] 
Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho n
minih120601minih120601Sex v Paříži (2014) 
Sous les jupes des filles n
minih67628minih67628Julie pod balkonem (1978) [TV inscenace] 
Julie pod balkonem n
minih41485minih41485Hraběnky (2007) [TV seriál] 
Hraběnky n
minih26559minih26559Roj (1978) 
The Swarm n
minih124751minih124751Knick: Doktoři bez hranic (2014) [TV seriál] 
The Knick n
minih5526minih5526Černý hřebec (1979) 
The Black Stallion n
minih41686minih41686Populace 436 (2006) [Video] 
Population 436 n
minih50288minih50288Agent Palmer : Případ Ipcress (1965) 
The Ipcress File n


Hodnocení:n12345678910
Klauni (2013)Klauni (2013)Klauni (2013)Klauni (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10