Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Kimi

 
Angela se podílí na projektu KIMI. To je něco, jako sofistikovaná domácí chůvička, která přijímá hlasový povely a dokáže je splnit. Třeba požadavek k zesílení televize. Zároveň i ve standby režimu neustále nahrává zvuky z blízkého okolí. Při analýze jedné nahrávky dojde Angela k závěru, že byl spáchán násilný čin a rozhodne se jednat. Dost jí při tom limituje, že trpí agorafobií. Informuje své nadřízené a tím dojde k dalším pro ní nebezpečným skutečnostem.

Autor: PROCESOR
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kimi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2022
Hitchcockovský motiv připomínající svou   strukturou především „Okno do dvora“   (1954), je impozantní nejen svou atmosférou v   budování napětí a tajemna, ale hlavně   skromným a nikam nespěchajícím dějovým   vývojem. Právě tím se udržuje napětí a   daří se. Agorafobie hlavní postavy Angely   dává o sobě vědět už u ní doma, ale   především se vyobrazuje venku a pocovidová   atmosféra už působí jen jako doplněk. I když   je fakt, že pocit izolace a její dopad, zejména   v oblasti všeobecné úzkosti, je vyobrazen   naprosto reálně. A právě tím je hodně   zajímavý charakter Angely a to po psychologické   stránce. Vlivem covidové pandemie je uvězněna   doma a neochvějně ji paralyzuje už jenom vůle   projít dveřmi. Proto doma také pracuje a to   analyzováním nahrávek softwaru KIMI, což je   ovládací systém tzv. chytré domácnosti, ve   kterém manuálně zdokonaluje příkazy. A   právě tady vše začne. Po dějové stránce se   sice jedná o hodně jednoduchou záležitost, ale   jako sonda do dnešního světa vcelku impozantní   ve své výpovědi. Svět kolem nás takový,   jaký je. Například už ten fakt, že ani tady   není sběr dat žádný problém. Každopádně   se námětem vyjadřuje zranitelnost a   houževnatost a to se stejným přesvědčením.   Angelina počáteční křehkost se později stane   motivací a hlavně silou. Technologický průmysl   se svými zákeřnými aspekty je jen opatrně   naznačen, ale i tak z toho lze vyvodit mnohé. Je   to film, který v jádru věci poukazuje na víc,   než si dokážeme uvědomit, čímž je svým   způsobem i moralizačně varující.   Každopádně tu máme další filmový počin o   struktuře kapitalismu a lidech snažící se   proti nežádoucímu vlivu bojovat. Je to i přes   svou jednoduchost film, u kterého je třeba vše   dobře vnímat a zároveň u toho přemýšlet.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.4.2022
PROCESOR!
Hlavní hrdinka umí hezky mávat ručičkama,   jako malé dítě, když se mu něco líbí, po   aplikaci desinfekce. Asi jí to pálí či co, ale   to je za mě asi tak všechno co předvedla.   Vůbec tam není vykreslena ta její fobie, tedy   strach vyjít z bytu. Je to naprostá pohodička,   skoro, jako by byla na home office doma. No a k   velkolepému finále se vyjadřovat vůbec nebudu,   to prostě nemá smysl.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Kimi (2022)Kimi (2022)Kimi (2022)Kimi (2022)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10