ohodnotit

Když muž miluje ženu

When a Man Loves a Woman

Další název:
Significant Other; To Have and to Hold; Kiedy mezczyzna kocha kobiete; Eine fast perfekte Liebe
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
27.10.1994
„Muž, který miluje svoji ženu, se nikdy nevzdává.“

Komentáře k filmu Když muž miluje ženu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
AlbertPeta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2006
Velmi dobrý film o   problémech léčby   alkoholismu. Tentokrát více   než samotnou léčbou se   zabývá předchozím stavem v   rodině Greenů, než si   dokázali problém uvědomit a   po krátké epizodě z   léčení hlavně problémy,   které nastanou při   příchodu do normálního   života.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2010
Špička
Již je to delší dobu co   jsem snímek viděl,ale v   paměti mi utkvěli famozní   herecké výkony obou   hlavních představitelů dle   mého názoru jejich herecký   vrchol,který byl podpořen   skvělým životným   námětem.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2017
Tady váhám s hodnocením,   ale musím vědomě přidat za   závažné téma a scény s   dětmi. Druhá věc je   uvěřitelnost faktu, že muž   se dokáže tak obětovat a   udělat všechno pro záchranu   rodiny a k tomu zvládat   profesi pilota a ještě   vypadat tak atraktivně, jako   Andy Garcia. Každopádně je   tento film plný emocí a   stojí za pozornost.
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2009
...
Těžko hodnotit, 7 mi přijde   málo, 8 moc..ale film je to   krásný..nejen problém   alkoholismu u ženských je   dost málo obvykle   zfilmovávaný..ale obětavost   manžela a problémy rodiny a   všechno co s tím   působí..Myslím že jsou   tady nejen skvělé herecké   výkony (proč já Garciu   vždycky měla jen za   hezouna), ale určuitě pomohl   i spoustě ženských, ktere s   pitím problémy začínají   mít nebo mají...
vlcinek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Zajímavý film zabývající   se problémem alkoholismu.   chvílemi mi bylo do breku,   člověk si uvědomí, jak je   to asi těžké přestat,   zvlášť když jsou ve hře i   děti. A když manžel je tak   milující a trpělivý.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2012
KDYŽ MUŽ MILUJE ŽENU

Pokus ukázat   světu problematiku   alkoholismu u žen. Téma,   které tu už samozřejmě   několikrát bylo, ale tento   film ukazuje ve větší   míře nejen osud samotné   alkoholičky, ale ukazuje i   dopad na rodinu, na životy   svých blízkých, přátel,   ale zejména dopad na životy   dětí. Sobectví jedné   alkoholičky dokáže   nenávratně ovlivnit životy   manžela, ale hlavně   budoucnost jejich vlastních   dětí. Příběh se mi zdál   docela obyčejný, vlastně   velmi jednoduchý až   prostince hloupý, ale svou   silou mě docela dostal. Tak   to je. Vlastně alkoholismus   nemá žádný pořádný   začátek, žádný skutečný   důvod, často zůstává po   dlouhou dobu utajen okolí.   Nakonec zůstává jen krutá   a bolestná rána v životech   lidí z blízkého okolí.   Hodně smutný konec. Celkové   zpracování příběhu je   trochu nemastné neslané,   někdy příliš odbíhá a   rozmělňuje hlavní linii,   místy je příliš roztahané   a nudné. To je daň za pokus   ukázat problém ze širšího   pohledu.

Bohužel filmu nepomohou   ani herci v hlavních   úlohách. Meg Ryanová se   velmi snaží, má ambice   ukázat světu, že je   charakterová herečka, ale   nějak jí to nevychází. A   chudák šarmantní gentleman   Andy Garcia, který nikdy   neměl hvězdné manýry a   proto je mi sympatický a mám   ho docela ráda, ten to sám   nemá šanci utáhnout ani   kdyby se rozkrájel. Přesto   se tady ukazuje o třídu   výš než jeho partnerka.

Nejlepší tak na   filmu zůstává stále   aktuální společenské   téma. A poněkud násilná a   patetická snaha o pozitivní   konec, který dává šanci na   nápravu. Co říci závěrem?   Je to sice dobrý film, ale   zase nic tak úžasného a   úchvatného to není. Ale je   to pravdivé a je to memento.   A možná se tomu divím i já   sama, ale nakonec se mi to   docela líbilo.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2011
When a Man Loves a Woman
Když muž miluje ženu a   když žena miluje alkohol, to   je případ mladého páru -   Meg Ryan a Andy Garcia. Já   nějak nevím, na mě to   úplně nezapůsobilo možná   to bylo tím, že Meg Ryan se   mi v téhle roli nejen   nelíbila, ale především se   do ní nehodila, i když její   snaha se počítá. Mám jí   ráda v těch romantických   limonádkách na které se   díky ní dívám ráda i   přesto, že dvakrát velká   romantická duše nejsem a co   se týče Andyho Garcii, ten   mě upřímně nikdy jako   herec neoslovil, nemůžu si   vybavit film, kdy by mě jeho   herectví posadilo na zadek,   ani v tomhle případě tomu   tak nebylo.
Příběh   postavený na ožraleckém   deníku mladé ženy, která   ničí nejen samu sebe, ale   také svou rodinu.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.6.2015
Drsné drama o tom jak to   vypadá když mezi manžele a   ještě hůř do celé rodiny   zasáhne další člen -   alkohol. Meg výborná, ale   stačí vidět jednou.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.8.2006
Lepší romantika která se   dokonce zabývá nějakým   problémem, což se u tohoto   žánru zas tak moc nevidí, a   není tvůbec na škodu   protože příběh je hned asi   10x zajímavější...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48448minih48448Až tak moc tě nežere (2009) 
He's Just Not That Into You n
minih110985minih110985Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 
Resident Evil: The Final Chapter n
minih157073minih157073Dívka za zrcadlem (2018) [TV film] 
Dívka za zrcadlem n
minih32630minih32630Mansfieldské sídlo (1999) 
Mansfield Park n
minih68794minih68794Sešlost (1980) [TV pořad] 
Sešlost n
minih25706minih25706Věčný příběh (1998) 
Ever After: A Cinderella Story n
minih48216minih48216Město Ember (2008) 
City of Ember n
minih29880minih29880Dost (2002) 
Enough n
minih131063minih131063U moře (2015) 
By the Sea n
minih16075minih16075Podnikavá dívka (1988) 
Working Girl n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

73.3 % (76)
4   - curil
7   - Erkul
7   - Veronika42
6   - hledasenik
7   - pataamat
8   - ajaajena
7   - Prasoid
7   - prvosenka
6   - mat.ilda
6   - Pecik
8   - vojtam
3   - beneva
9   - payo1555
8   - goranchorv
6   - REKBRIT
8   - collen
8   - catamount
9   - satyr
6   - Pardal
6   - Faye
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 162093
Osobností: 655910
Fotografií: 624250
Plakátů: 300033
Obsahů a biografií: 148825

Poslední komentáře

Johnny English (2003)

Johnny English
Komediální talent Rowana   Atkinsona byl plně   prezentován převážně v   televizi, kde je z jeho tvorby   nejznámější především   pan Bean. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Jeruzalém: Brána do pekel (2015)

Jeruzalém: Brána do pekel
Další hororový přírůstek   ve stylu Found Footage a opět   v plné parádě, tentokrát s   překvapením od izraelských   tvůrců. Dějová šablona je více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Volavka 2 (2003)

Volavka 2
Snímek slouží jako prequel,   který byl po úspěchu   předchozího snímku vyroben   dosti rychle. Vlivem toho ve   výsledku postrádá stejně   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Odříznuto (2018)

Odříznuto
Temná a napínavá filmová   adaptace bestselleru z roku   2012 autora Sebastiána   Fitzeka, který napsal   společně s právníkem   Michaelem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

The Circle (2017)

The Circle
Technologie očividně   poslední dobou nezná   hranice, naštěstí se tomu   stále ještě bráním. Nebo   se o to snažím.
Tady je   jasně ukázané, více >

Autor: M.A.G. | Hodnocení: 5 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.061/0.046