Duben
ohodnotit

Kdopak to mluví 2

Look Who's Talking Too

Další název:
Pozri, kto to hovorí 2 (SK)
Žánr:
Rok:
1990
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
11.10.1991
„Rodina Jamese a Mollie se rozrůstá! Malý Mikey dostal sestřičku a náhle se cítí odstrkovaný...“
Popis / Obsah / Info k filmu Kdopak to mluví 2
Malý Mikey dostane posilu v podobě roztomilé sestřičky Julie, jejíž komentáře si v ničem nezadají s jeho. James a Mollie musí řešit běžné manželské starosti, jako jsou jedovaté poznámky tchyně, problémy se šéfem, kterému se nelíbí, když si Mollie musí vzít Mikeyho do práce, nebo Jamesova nová práce pilota u soukromé společnosti. Ani jeden si však neuvědomí, že jejich vztah míří k první vážné manželské krizi. Její rozbuškou se stane Molliin bratr Stuart, psychicky poněkud labilní nezaměstnaný účetní, který se k nim nastěhuje. Nejenže ruší rodinný život, ale navíc nosí Jamesovo oblečení, tahá z Mollie peníze, a na Jamese vytáhne dokonce pistoli, když ho při pozdním příchodu považuje za zloděje. Hádky se stupňují, až nakonec James odejde z domu. Zatímco Stuart se překvapivě sbližuje s Mollieinou kamarádkou Ronou, Mollie marně doufá, že se James, který se netají svou láskou k ní i dětem, vrátí domů. Jejich usmíření tak musí dopomoci náhoda, špatné počasí a překvapivě také Stuart.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kdopak to mluví 2
Mimořádný divácký úspěch rodinné komedie Kdopak to mluví (1989) vedl jeho tvůrce o rok později k natočení volného pokračování. V něm do rodiny Mollie a Jamese přibyde další ratolest. Malá Julie, stejně jako její starší bratříček Mikey, svérázným způsobem komentuje dění okolo sebe. Jednoduchý příběh řeší drobné konflikty, jak mezi rodiči, tak i mezi oběma dětmi, ale především opakuje osvědčený recept „dospělého“ nazírání obou ratolestí na okolní svět, jež je zdrojem většiny humorných situací. Stejně jako u prvního dílu se režie ujala Amy Heckerlingová (nar. 1954); na scénáři s ní spolupracoval její tehdejší manžel Neal Israel. Děj snímku je opět nápaditě doplněn známými písněmi. Zazní tu mj. skladby Are You Lonesome Tonight (Elvis Presley), Got My Mind Set On You (George Harrison), I Got You Babe (Sonny and Cher), Please Mr. Postman (The Marvelettes) a Sea of Love (Phil Philips). Beze změny zůstalo i základní herecké obsazení – John Travolta (James), Kirstie Alley (Mollie) a Olympia Dukakis (Molliina matka Rosie). Menší role ve filmu vytvořili scenárista Neal Israel i jeho dcera z manželství s Amy Heckerlingovou Mollie Israel.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kdopak to mluví 2
James a Mollie čekají další dítě a připravují malého Mikeyho na důležitou událost. Mollie dostane porodní bolesti v zaměstnání a v poslední chvíli dorazí do nemocnice, kde císařským řezem přichází na svět malá Julie. Všichni se točí okolo nového přírůstku do rodiny, což Mikey nelibě nese. Mollie na nátlak své matky zařídí málo vydělávajícímu Jamesovi místo u soukromé letecké společnosti. James se začíná cítit odstrkovaný a těžko snáší, když mu Mollie organizuje život. Do propukající manželské krize významně zasáhne Molliin bratr Stuart, který se k nim na neurčitou dobu nastěhuje. James odchází z domu. Mollie se trápí a uvědomuje si svůj podíl viny. Jednoho bouřlivého večera odjede na letiště, aby se s Jamesem udobřila a nechá u dětí svého bratra. Stuart pronásleduje bytového zloděje a děti zůstanou samy. Od hořícího vařiče se vznítí kuchyně a malý Mikey dopraví sebe i sestřičku do bezpečí. Smíření rodiče najdou sice byt v plamenech, ale děti v pořádku. Oba malí sourozenci si řeknou, že se musí především starat jeden o druhého, neboť na bláznivé dospělé není vždycky spolehnutí.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kdopak to mluví 2
Pokud se vám líbil film Kdopak to mluví, zcela jistě neodoláte ani jeho pokračování Kdopak to mluví II, ve kterém se znovu objevuje Mikey a s ním i jeho malá sestřička Julie.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Báječná rodina Johna Travolty a Kirstie Alley vstupuje do dalšího pokračování i s novým přírůstkem. Rodinná komedie. U Travolto - Alleyoů se již zase chystá kolébka a kojenecké potřeby. Mickey totiý bude mít sestřičku. A je jasné, že druhý capart bude stejně komicky užvaněněný jako jeho starší bráška.

Autor/Zdroj: /DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Kdopak to mluví 2
Brzy po obrovském úspěchu komedie o rodičích a dětech Kdopak to mluví natočila Amy Heckerlingoyá (tentokrát ve scenáristické spolupráci s manželem, režisérem Neilem Israelem) pokračování Kdopak to mluví II. V prvním dílu hledá emancipovaná svobodná matka Mollie nevlastního otce pro synka Mikeyho. Najde jej v milovníkovi dětí, taxikáři Jamesovi. Z jejich velké lásky se ve druhém díle do rodiny hlásí dcerka Julie. Vztah obou dospělých i obou dětí musí ovšem projít několikerými zkouškami. Krize jsou však zažehnány, posléze ,je včas uhašen i nebezpečný požár a vše se končí happy endem. - Bohužel se potvrdilo nepsané pravidlo, že navázat na úspěch rozhodně není snadné. Tvůrci opět využili stěžejního nápadu, totiž že děti dospělými hlasy komentují události, a1e nedokázali realizovat dostatečně nosný příběh s odpovídajícím počtem komických situací.

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Kdopak to tu zase mluví? Další dítě! John Travolta a Kirstie Alleyová se v rolích rodičů dvou samostatných děti přesvědčuji o tom, jak křehké je rodinné štěstí.
Jejich potomstvo dochází k názoru, že dospěli jsou prostě k ničemu.

Před necelými pěti měsíci měl v našich kinech premiéru úsměvný romantický snímek Kdopak to mluví režisérky Amy Heckerlingové, film, který lze označit za jednu z nejúspěšnějších komedií posledních let. Tržby přesahující sumu 300 miliónů dolarů jsou toho dostatečně přesvědčivým důkazem.
Není tedy divu, že režisérka neodolala a ke svým hrdinům se vrátila.Zanechala přece Mollii s Jamesem v situaci, která k pokračováni jejich rodičovské historie přímo vybízela. Upovídaný Mikey dosáhl svého, James se stal jeho adoptivním a právě narozené Julii skutečným tatínkem, Mollie má dvě děti a bláznivého manžela.
Je příznačné, že poslední slova prvního dílu patřila právě narozené holčičce: „Já chci zpátky!" (do maminky). Julie totiž, přesně podle vzoru svého velkého bratra, mluví. Výchova na ní ještě nestačila zanechat stopy, je proto stejně upřímná a mírně řečeno prostořeká, jako býval on. Na Mikeyho má ostatně vyhraněný názor:
„Shrňme si to. Můj bratr - to je 27 liber blbosti."
Zatímco v prvním díle si tvůrci k dosažení komického efektu vystačili v podstatě s jedním mluvícím kojencem, nyní není dosti dětí dvou. Dospělé „pozadí" je širší a pestřejší, nezbytně bláznivé a svérázné, takže sourozencům nezbývá nic jiného než hledat jistotu a oporu jeden v druhém, protože na ty větší není spoleh...
V daném případě se jim nelze ani příliš divit, protože rodinný krb obohacuje kromě dosti svérázné babičky (známé už z prvního dílu) i Molliin nezaměstnaný a velmi potrhlý bratr, rodičovský pár prochází manželskou krizí a vůbec ono domácí štěstí je jaksi v nedohlednu. Natáčen( Kdopak to mluví 2 svedlo dohromady většinu herců a tvůrčího i technického štábu z prvního filmu, režírovala opět Amy Heckerlingová, která si sepsala scénář společně se svým manželem Nealem Israelem. Režisérčin druhý počin na poli rodinného štěstí pracuje neobyčejně pečlivě se všemi úspěšnými prvky předchozího příběhu, nic z toho, co diváky rozesmálo v prvním dílu, nechybí, pre- i postnatálního humoru je tu dostatek, „vnitřní" scény jsou provedeny s obvyklou technickou precizností, příběh sleduje osvědčený vzorec. Dramaturgickým vrcholem filmu je pak scéna požáru v dětském pokoji, natočená tak realisticky, že se divák může bezděky i strachovat o bezpečnost malých herců.
Kdopak to mluví 2 - to jsou zkrátka děti na pokraji nervového zhroucení.
P. S. Naštěstí se zdá, že Julie bude posledním dítětem Mollie a Jamese, protože Kdopak to mluví 3 by zřejmě přivedlo na pokraj nervového zhroucení už i diváky.
r Cinema 1991/6/9

Autor/Zdroj: r/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kdopak to mluví 3 (1993)

 Kdopak to mluví 3 (1993)
Kdopak to mluví 3 n
Look Who's Talking Now!
Žánr: komedie / romantický / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom Ropelewski

(pokračování)

Kdopak to mluví (1989)

 Kdopak to mluví (1989)
Kdopak to mluví n
Look Who's Talking
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Amy Heckerling

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

38 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann