Quién grita venganza (1968)

Quién grita venganza
65 %
 
 

Další název: I morti non si contano; Cry for Revenge; Dead Men Don't Count!

    Žánr: western
    Země: Španělsko / Itálie
    Délka: 88 min.
Velký vlastník půdy Steve Rodgers z Blagstone Hills se dozví, že v okolí městečka má vést železnice. Začne skupovat od okolních rančerů půdu. Zároveň si najme skupinu nemilosrdných banditů, kteří likvidují bez milosti rančery nesouhlasící s přepuštěním pozemků.

Bezmocní rančeři si najmou dva lovce odměn Johnnyho a Freda, aby jim pomohli v boji proti gangu a odhalili jeho vůdce. Po příjezdu do města jsou vsazeni do vězení zkorumpovaným šerifem Bobem Watsonem. Propuštění jsou na základě Rodgerse, který se je snaží přetáhnout na svou stranu, ale neúspěšně. Kromě vzájemných šarvátek situaci komplikuje dosud utajený původ Johnnyho, syna bývalé milenky Rodgerse, a také dcera jednoho z rančerů - Elisabeth, do které se Johnny zamiluje.  Autor: curil

režie:
Rafael Romero Marchent
 
 
hraje:
Anthony Steffen (Fred Dalton), Mark Damon (Johnny Dalton), Luis Induni (Steve Rogers), Piero Lulli (šerif Bob Watson), Barta Barri (Forrest), Dyanik Zurakowska (Elisabeth), Raf Baldassarre (Gregory Lassiter), María Martín (paní Rogersová), José Marco (Jack Logan), Jesús Guzmán (Jonathan 'Alegría'), Miguel del Castillo (soudce Wright), Luis Barboo (Anderson), Carlos Romero Marchent (Forrest Hijo), Fabián Conde (Jim), Guillermo Méndez (Lassiterův bratr), Giovanni Petrucci (Harrison)
 
 
námět:
Marco Leto, Vittorio Salerno
 
 
scénář:
Marco Leto
 
 
kamera:
Franco Delli Colli
 
 
hudba:
Riz Ortolani
 
 
střih:
Antonio Gimeno
 
 
vedoucí produkce:
Ignacio Gutiérrez-Solana
 
 
masky:
José Echevarría
 
 
asistent režie:
Mariano Canales
 
 
kaskadér:
Miguel Pedregosa
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.