Kde vládne zbraň (2014)

Kde vládne zbraň (By the Gun)
55.6 %
 
 

By the Gun

Další název: God Only Knows

    Žánr: krimi / drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 105 min.
Nick Tortano se narodil a vyrostl v Bostonu. Nyní je z něho drobný kriminálník, který stále věří v moc mafie, jejíž vliv postupně ve zločineckém podsvětí slábne. Nick se se svou rodinou nestýká, protože otec nesouhlasí s jeho životem. Mladík pracuje pro šéfa Sala Vitaglia. Od Sala dostane za úkol urovnat vztahy s konkurenčním gangem a předat omluvu Tonymu Matazanemu za urážku jeho dcery Ali. Setkání málem skončí roztržkou, protože oba muži vystupují značně arogantně. Nick navštíví s květinami Ali a omluví se.

Nick společně se svým přítelem Georgem oloupí místního dealera drog. Peníze se snaží předat svému otci na podporu studia svého mladšího bratra Vita. Otec krvavé peníze odmítne. Nick dostane od Sala další úkol - zabít nepohodlného muže. Sám nedokáže vraždu provést, ale zastoupí ho brutální George. Nick se rozhodne získat větší respekt v organizaci a rozhodne se jít svou vlastní cestou. Setkává se znovu s Tonym Matazanem, ale jejich spolupráce nekončí dobře. George unese Tonyho a zavolá Nicka. Chystá se se gangstera zabít a nic nedá na Nickovy námitky. Nick Tonyho zastřelí, jinak by musel zabít George. Zástupce Tonyho Joe podezřívá Nicka a George z únosu svého šéfa. Snaží se zjistit, kde se oba skrývají a při potyčce smrtelně zraní Nickova otce Vincenta. Vše směřuje k závěrečnému vyúčtování. Ve hře zůstává Nick, Sal, Joe, George, Ali a nakonec i Vito.  Autor: curil

režie:
James Mottern
 
 
hraje:
Leighton Meester (Ali Matazanová), Ben Barnes (Nick Tortano), Harvey Keitel (Salvatore Vitaglia), Toby Jones (Jerry), Kenny Wormald (Vito Tortano), Paul Ben-Victor (Vincent Tortano), Ritchie Coster (Tony Matazano), Slaine (George Mullins), Jay Giannone (Joe), William Xifaras (Salvatorův bodyguard), Billy 'V' Vigeant (mafiánský boss), Robert Masiello, Armen Garo (Angelo), Michael Yebba (Big Victor), Julie Ann Dawson (striptérka), Billy Concha (Mob Henchman), Stacey Queripel (striptérka), Damien Di Paola (Michael), Brian White (Frank), William Bloomfield (Mob Boss), Sasha Olson (Lena), Don Tempesta (Marty), Bobby Randall (Eric Tortano), Tully Banta-Cain, Jobian Herron, Mickey Gilmore (dělník v přístavu), Gary Roscoe (mafián)
 
 
scénář:
Emilio Mauro
 
 
kamera:
Jimmy Lindsey
 
 
hudba:
Nathan Whitehead
 
 
výprava-architekt:
Jennifer Gerbino
 
 
kostýmy:
Honah Lee Milne
 
 
střih:
Banner Gwin
 
 
zvuk:
Ryan Baker, Aaron Bouchard, Jason Fyrberg, Yagmur Kaplan, Matthew Whitehurst
 
 
koproducent:
Jenna DePaul
 
 
koordinátor kaskadérů:
Paul Marini, John Vincent Mason ((dodatečný) + double Harveye Keitela)
 
 
masky:
Brenda McNally, Shayna Passaretti, Nichole Pleau, Liz McCracken
 
 
asistent režie:
Anthony Ambrosino (první asistent režie (Boston)), Ramses Del Hierro Ericstam (první asistent režie), Nicholas Delmenico (druhý asistent režie (Boston)), Tim LaDue (druhý asistent režie)
 
 
výprava:
Kevin C. Lang
 
 
výkonný producent:
Kevin Scott Frakes, Emanuele Moretti, Ankur Rungta, Vishal Rungta, Raj Brinder Singh
 
 
producent:
Matthew E. Chausse, Robert Salerno
 
 
vedoucí výroby:
Nicholas Delmenico (Boston), Colin Walsh
 
 
vedoucí postprodukce:
Tim Pedegana
 
 
casting:
Jessica Kelly
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.