Duben
ohodnotit

Karlík a továrna na čokoládu

Charlie and the Chocolate Factory

Další název:
Charlie a továreň na čokoládu (SK); Charlie und die Schokoladenfabrik
Rok:
2005
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2005
„Připravte se na sladkou příchuť dobrodružství ...“

Komentáře k filmu Karlík a továrna na čokoládu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 80
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2021
Režisér Tim Burton mne v   tomto případě mírně   překvapil. Trochu vtipu,   krapet dobrodružství,   ždibec fantasy a to vše   zabaleno v úhledném   balíčku s velkoryse bohatou   vizuální složkou.   Mašličku tady tvoří   několik velmi dobrých   hereckých výkonů Johnny   Deppem počínaje přes Helen   Bonham Carter a konče   matadory Jamesem Foxem a   Christopherem Leem. Jako bonus   slouží bezvadně zahrané   party představitelů   dětských rolí. Největší   slabinou je tak sám   příběh. Děj chvílemi   obstojně drhne a naivita z   něj stříká jak   Křižíkova fontána. I s   těmito výhradami je to ale   příjemná a působivá   podívaná.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2019
Výpravné, barevné,   moralistické, poučné,   zpívající, trochu vtipné,   občas morbidní, alespoň   děti to přežijí   všechny...relativně. Tim   Burton bez vysoké úmrtnosti,   bez koster a s úchylným   Johnnym. Vadily mi jen   písničky Umpalumpů,   protože těm jsem opravdu   nerozuměla. Na Burtona pomalu   plynoucí a úsporné v ději.   Helena jako hodná maminka...   Avada!
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Karlík a továrna na čokoládu
Willy Wonka jako Johnny Depp   hodně dobrá volba. Navíc   osvědčená dvojka   Burton&Depp, která   rozhodně nezklamala a   myslím, že ani nikdy   nezkame. Film byl super dost   brutální, a rohodně ne pro   děti, podle mě. Superfilm na   který se rozhodně podívám   víckrát.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Karlík a továrna na čokoládu
Willy Wonka, Willy Wonka,   zpívám si od shlédnutí   neustále. Tim Burton a jeho   oblíbenec Johny Depp nám   opět ukázali, jak silná   dvojka jsou. Nasmál jsem se   od začátku do konce. Film je   určen jak pro nejmenší   děti (tady nechápu jen   uvedenou přístupnost 12 let,   to je asi omyl), tak i pro   dospělé publikum, přičemž   se nenudí ani jedna skupina.   Pro nás fajnšmejkry se zde   například v televizní   místnosti vysílá Kubrickova   Vesmírná odyssea a hraje   nám Beatles v podání   pidilidí. Prostě krása.
A jestli bude dvojka?   Původní předloha má i   druhou část, Karlík a   skleněný výtah, takže   možná můžeme v budoucnu   něco očekávat, v kinech si   vidělal dost:-)
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2016
Zajímavé nápady, technická   a triková stránka výborná,   dobří herci a humor. No a   nad tím vším vyčnívá   Johnny Deep jako potrhlej,   cvaknutej majitel   čokoládovny Willy Wonka:-)
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2007
I když tento film se na   první pohled působí jako   typická komedie pro celou   rodinu, je zde i několik   námětů k přemýšlení,   vztahy rodičů a dětí,   osamělost, ambice apod.   Výtvarně je celý snímek   přizpůsobený hlavně   dětskému diváku, za   zdařilé považuji taneční   a pěvecké scény, zařazené   vždy po nějaké nemilé   příhodě, jež se stanou   některému z pěti dětí,   choreografie stylizovaná do   různých hudebních žánrů   mě pobavila. Ocenit nutno i   herecký projev Johny Deppa v   hlavní roli.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Naprosto úžasně vytvořená   podívaná pro celou rodinu.   Johny Deep byl ve své roli   nepřekonatelný - ten chlap   skutečně zahraje cokoliv.   Vizuální efekty a triky   netřeba komentovat. Dost se   mně líbili   "umpalumpové" (   Deep Roy )-ti byli srandovní   :-). Celou podívanou   doplňuje vhodně vybraná a   zkomponovaná hudba. Tim   Burton odvedl kus práce. Já   a mé děti jsme byli velmi   spokojeni. Samozřejmě   doporučuju.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2013
Tim Burton při exkurzi po   čokoládovně prokázal   velkou dávku fantazie a v   panu Wonkovi nabídl divákovi   skvělého průvodce. S   dětskými výherci to však   zlehounka přepískl, protože   má nenávist k nim vysoce   překročila nezaujatost   filmového diváka. To však   nic nemění na tom, že jsem   se solidně bavil.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Určitě prima   zábavně-výchovný film pro   děti, mládež a jejich   rodiče. Ale protože jsem u   toho už dvakrát usnul, tak   mám pocit, že je v něčem   chyba... A nebo všechny ty   sladké tovární atrakce   schválně působí   hypnoticky.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Johny Depp je v tomto filmu   téměř k nepoznání.   Příběh plný cukrátek,   lízátek a čokolády je fakt   boží. Herci si to museli   opravdu užívat
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Samé prekvapenia
Videl som to už dávnejšie,   ale myslím, že viac by som   si to už nepozrel, mal som z   toho v konečnom dôsledku   zmiešané pocity. Bolo to   akési trocha kruté, neviem,   moc sa mi to nepáčilo, malo   to akýsi potemnelý a   posmutnelý tón, i keď po   vizuálnej stránke dosť   dobré. Niečo sa dalo, niečo   nie. Depp ako Wonka bol ale   riadny podivín
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Ačkoli jsem dospělý tak   tenhle fantazy film je skvost   i pro mě a nejen pro mé   děti.J.Depp v režii   T.Burtona je prostě nádhera   a ty efekty,taky bych se tam   chtěl podívat do takovéto   čokoládovny.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tenhle film mě bohužel moc   nechytl. Johnny Depp hraje   jako vždy dobře ale sám to   nějak neutáhne. Všechny   děti kromě hlavního hrdiny   jsou neuvěřitelně otravné   takže už od začátku víte   kdo to vyhraje. Tento film je   určený hlavně pro menší   publikum.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2015
Krásná pohádka ještě   krásněji demonstrující   schopnost rodičů udělat ze   svých dětí neskutečně   rozmazlené fracky. Johnny   Depp se do své role   přitepleného podivína   ponořil naplno, tak jako to   umí. Parádně ujeté   představení továrny   zevnitř se spoustou správně   ujetých nápadů. Nejlepší   byly louskající veverky :-)   Tim Burton tyhle neanimovaný   pohádky prostě umí.   Nejednou to potvrdil. Moc   pěkný ---->90%
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Krásná rodinná, vtipná   fantasy. Depp opět podává   skvělý výkon. Opravdu   zábava a film, který má   skvělé nápady. Burtonova   fantazie, kterou ztělesňují   hlavně interiéry továrny   opět zapracovala. Bohužel   jsem nedotčen předlohou, ale   myslím, že film je jako   adaptace dokonalý.
Prostě vždy, když se   spojí Depp a Burton nemůže   to dopadnout zle, a ani tento   film není vyjímkou. I   vedlejší postavy jsou   výborně zahrány a navíc si   odnesete i nějaké to   ponaučení.
Jeden z   nejkouzelnějších a   nejvtipnějších filmů,   jaké kdy byly natočeny.   Jasných 100%, tady vážně   není jediná chybka...
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Starší verze je lepší
Film to vůbec není špatný,   vizuálně téměř dokonalý.   Johnny Depp si s Wonkou   udělal další čárečku do   sekce divných postav,   nicméně jeho vzhled mi tu   připadal až příliš   umělý, vlastně všechno je   tu až moc umělé a   přeplácané. Osobně mám   mnohem radši starší a   přirozenější verzi tohoto   filmu (Pan Wonka a jeho   čokoládovna z roku 71).   Přemíra efektů zde dělá   své a z filmu se vytrácí   osobitost a kontakt s   čímkoliv lidským, i když   se herci vážně snažili.
Na vizuální stránce je   to dokonalé, ale vše   působí chladně,   nepřirozeně a odtažitě.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2021
Príliš veľa horkej čokolády...
Pani Spáčilová udelila   filmu 8/10 a myslím, že to s   odstupom času ľutuje.Asi   požila príliš veľa   kakaových bôbov...Krásne   efekty a design sprvu omámia,   ale pod pozlátkom tiketu sa   skrýva naivný príbeh.Hudba   je vyslovene trápna.Herecky   vyčnievalo duo Highmore   ,Kelly.Deppa a kreatívneho   Burtona mám veľmi rád.Tu mi   chýbalo viac temnej   atmosféry a hĺbka.Len z   úcty k týmto pánom   hodnotím ako hodnotím.Inak   by som išiel určite   nižšie.
Film s   výhradami doporučujem.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Snad mi můj oblíbený Johnny   Depp promine, že mne až tak   moc nezaujal tento snímek.   Neumím přesně definovat   proč, když čokádu mám   ráda skoro jako Deppa :-)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Willy Wonka, Willy Wonka...
neznám originální knihu a   její obsah, tak prakticky   nemohu soudit podle obsahu,   ale to zpracování, ty   čačky kolem, těch barev a   liliputů a správných grimas   dobře obsazených herců...   Johnny je v této roli tak   jiný - zjevem i chováním,   je úžasný... příjde mi to   jako trošičku zvrhlá   pohádka, sjetá na kvalitní   droze. Nedá se v tom hledat   hlava a pata, ale té fantazie   je zde i na Tima Burtona dost.   Každopádně je to jeho   opačný líc a on tímhle   dokázal, že umí tvořit i   jiné postavy než jen   kostlivce. A Johnny do Timovy   fantazie perfektně zapadá.   Jsou směskou života a smrti.   Skvělí umělci.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2006
Úžasné vizuální   divadlo,hlavně první část   má i spád.Na druhou stranu   jsou zde věci,které ruší   celkový dojem,scénář je   silně nedotažený, hudební   výstupy skřítků vyloženě   ruší,texty jsou na nízké   úrovni,ale možná je to vše   způsobeno špatným   překladem.Přesto Vás čeká   pěkná podívaná a dobrý   výkon Johnnyho Deppa.Jsem   celkem zvědav na názor   mladší populace, moc   nevěřím , že se jim to   bude líbit tak moc ,aby to   chtěli vydět víckrát.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.10.2019
Nějak jsem k tomuhle filmu   Tima Burtona nenašel cestu.   Je to od prvního pohledu   burtonovské, ale mě to   nějak nechytlo.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2022
Výborná podívaná, skvěle   natočeno, vynikající Depp.   Škoda jen naprosté   předvídatelnosti,   jednoduchosti a stereotypu.   Plus já osobně jsem měl   celkem problém i s   písničkami :-)
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Snění je zvláštně krásné
Filmy od Tima Burtona jsou pro   mě velice   "snové".Postavy,dom   y,kulisy a další věci mi   připadají,že spím,je   půlnoc a to vše co vidím je   sen,který se s probuzením   rozplyne a já během dne na   něj stále myslím.Ne jinak   tak na mě působí film   Karlík a továrna na   čokoládu.Nedovedl jsem si   představit,že někdo může   natočit snímek o továrně   na čokoládu.Tim Burton si   mě tímto filmem opět   získal.Je neuvěřitelné,jak   jeho vypravěčství dokáže   zaujmout a vtahnout do   děje...a nepustí!Bravo.
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Pěkný příběh obyčejného   kluka a jeho lásce k   rodině.
Zpracování   nic moc, příjde mi to   chvilkami dost kýčovité a   příliš infantilní jako   Teletubies.
Nicméně   bych vyzdvihla výkon Johnnyho   Deppa :)
Pardal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Asi nejhorší film od Tima   Burtona, pohádka pro děti mi   k němu nesedí, měl by   vrátit k hororovým   pohádkám pro dospělé,   Karlík postrádá hravost,   zajímavost, napínavost, snad   vše na co jsem u Burtona   zvyklý, jedině snad   barvitost a vůbec vizuálnost   filmu byla typicky   Burtonovská ale chvílemi až   moc kýčovitá, já vím, že   Karlík je určen pro děti,   těm se to líbit bude, ale   pouze kvůli barvám a   písničkám, příběh byl   moc zmatený pro malého   diváka, rozhodně se najdou   lepší pohádky, třeba v   Barrandovském archivu...
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Vizuálně pestré a   nápadité pro někoho s   místy až naturalistickými   obrazy. Co se scénáře   týče, nechybí cynismus ani   černý humor a příběh   přiměřeně moralizuje, což   v tomto případě velice   vítám. Režisér k   vyjádření   „důležitějších“   myšlenek využil mimo jiné   písní (autorem Danny   Elfman), což je příjemná a   celkem originální změna.   Jako celek film působí   velice kompaktně, přestože   konec je až moc   „typický“ (no, kdyby   nebyl, těžko říci, jak by   to celé nakonec dopadlo).   Nicméně humor je díky   naprosto geniálnímu Johnnymu   Deppovi, krajně zkaženým   spratkům a rodině Bucketově   všudypřítomný a proto jsem   se výborně bavil. Burton v   sobě Burtona ani tentokrát   nezapřel (to zní   příšerně :-)), což je moc   dobře.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Absolutně perfektní pohádka   pro dospělé. Typický Tim   Burton. Nezapře se ani na   chvíli. PS: takový výtah by   nebyl k zahození.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Krásný film, nádherně   udělaný, skvěle obsazený;   to vzniklo spojením předlohy   R. Dahla, režie T. Burtona a   výborného obsazení, o   němž ještě bude řeč.   Místy je film potrhle   vtipný, ale krásně, místy   je hodně škodolibý, ale   místně. Zkrátka stojí za   vidění; zasmějete se při   spoustě scén, ale zároveň   objevíte mnohé hluboké   myšlenky; nezřídka se   jedná o obojí najednou.
No a herci? Johny Depp a   Freddie Highmore se k sobě   dokonale hodí, Saša Rašilov   je prověřený a dle mého   názoru se i Highmorovi v   tomto případě dostalo   převhodného dabéra v Petru   Neskusilovi.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2016
Hrál vůbec Johnny Deep   někoho normálního? Na   nikoho si nevzpomínám a ani   Willy Wonka není výjimka.   Totálně ulítlý příběh.   K smíchu tam toho moc není,   ale některé scény jsou   zajímavé. Ovšem   "takéšílená"   Helena Bonham Carter jako   milující matka? Pořád   čekám na: "Avada   Kedavra!", nebo na   břitvu pod krkem :-).
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2012
depp a burton
Další super film Burtona   zaujímavá továren Depp sa   na to skevelo hodí proste   super film.Vtipný a aj   zaujímavý.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Skvělý Johnny Depp a ještě   lepší Umpa-Lumpa ty mě   dostaly. Příběh od   začátku pobavý celou   rodinu.Vše z čokolády je   prostě super a nebyla   potřeba žádná fialová   kráva.
Out-Of-Way
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Krásná pohádka pro děti   všeho věku. Trochu toho   moralizování čas od času   neuškodí, zejména když je   to podané takovou pěknou   formou. Pohádka je to zcela   jistě, protože zlí a   špatní byli po zásluze   potrestáni a ti hodní a   dobří dopadli skvěle. Tomu   fakt může věřit jen děcko   nebo velmi naivní člověk   – proto je to pohádka. Film   je to moc hezký, ale asi   není k ničemu, takové   rozmazlené spratky vidím   každý den na ulici.
Tim Burton opět   předvedl, že má fantazii na   rozdávání. Danny   Elfman vytvořil pěknou hudbu   a těch několik   „muzikálových“   vystoupení, které se mi moc   líbily. A také herci jsou   výborní, samozřejmě   nejlepší je Johnny Depp. Tim   Burton ho obsadil do mnoha   svých filmů, ale tady se mi   líbil asi nejvíc. Ta role mu   fakt sedla.
Jedině mne   překvapilo, že jsem vůbec   nedostal chuť na čokoládu.   To bude asi tím, že film   působí tak nějak uměle,   až kýčovitě (jen trochu).   Aspoň ta část v továrně,   která mi připadá taková   nějaká sterilní.
I   kdybych jsem se měl utopit v   čokoládě, tak nevím proč   tomuto skvělému filmu nedám   10 *.
Asi proto, že v   životě je to poněkud jinak,   a hajzlíci vítězí nad   těmi slušnými.
No,   tak to je.
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Je to pohadka o chudem klukovi   ktery se dostane mezi par   vyvolenych kteři se mohou   podivat do tovarny na čokladu   kde zažije ruzne   dobrodružství film se mi   velice libil
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Mooc pěknej filmek pro děti   i dospělé ;) Parádní   převlek Johnnyho Deppa,   celkové zpracování se mi   moc líbilo. Navíc ten film   je také o lidských   vlastnostech a vede trochu k   zamyšlení. Moc pěkný   kousek. Tim Burton a Johhny   Depp - to je prostě damn good   duo!!! :)
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2007
Ano,někdy z filmu čišel   docela kýč,ale Burtonovi to   prostě musím   odpustit.Opět,už po   několikáté,se mu podařilo   stvořit ve filmu úplně   jiný neznámý   svět.Tentokrát svět ve   kterém hraje hlavní roli   čokoláda.Celou dobu jsem si   říkal,že je to celé   nějaké divné,ale pořád   jsem jen zíral a   zíral.Prostě mě zase   dostal,je to okouzlující   film.Už jen třeba taková   maličkost jako je dům,ve   kterém Karlík bydlí,mě   naprosto uchvátila.Tu   neuvěřitelnou fantazii   Burtonovi závidím.Freddie   Highmore zahrál Karlíka   výborně a Johnny Depp,ten   už ani nepotřebuje   komentář.V poslední době   co film,to svostný výkon.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Ohňostroj fantazie a barev   podpořený nezapomenutelným   Deppem. Už dlouho jsem se tak   královsky nebavil.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Tim Burton nám vypráví   příběh , který nás zavede   do hodně zvláštního ,   bizardního a fantaskního   světa plného barev a   podmanivé hudby , tak jak to   umí snad jen on. Opět si   vzal na pomoc jako hlavní   akvizici vynikajícího   Johnnyho Deppa , aby spolu s   dětskou hereckou hvězdou   Freddie Highmorem vytvořili   dvojici , která nás provede   celým příběhem. Přiznám   se , že jsem ze snímku   vcelku rozpačitý , protože   jsem nebyl schopen pobrat   hlavně ty pěvecké vložky   liliputánů , neztotožňuju   se ani s bizardním   potrestáním některých   dětí a občas se dostavila i   mírná nuda. Zkrátka a   dobře je podle mě nejlepší   částí snímku jeho intro a   konkrétně do té doby , než   se za dětmi zavřou dveře do   továrny na čokoládu a to co   následuje poté mi už   zdaleka tak nechutnalo. Na   druhou stranu musím   vyzdvihnout velmi dobrou hudbu   Dannyho Elfmana a působivý   vizuál celého snímku.   Snímek si své fanoušky   zcela jistě najde , ale já   se mezi ně s největší   pravděpodobností   nezařadím.
michal33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Režisér Tim Burton a jeho   nepřekonatelná fantazie nám   ukazuje,co všechno se může   skrývat v jedné celkem   nenápadné továrně na   čokoládu.Také skvělý   výkon Johnnyho Deppa určitě   zaujme...i když se jedná jen   o pohádkový příběh o   chudém chlapci,zaujme   určitě celou rodinu...
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
pěkný film, s Johnny   Deppem... jinak si myslím,   ale že moc pro děti to   není... jistě je to Tim   Burton, tak to moc pro děti   nemá být, ale jinak si tento   film velmi chválím... :-)
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Willy Wonka je syn   věhlasného a precizního   zubaře,kterému byl odepřán   v dětství ten slastný pocit   z cukrovinek a sladkostí,to   ho velmi trápilo a otci se   vzepřel,z domova utekl a   pořídil si na čokoládu   továrnu,do té 15 let nikdo   nevstoupil a nyní si pan   wonka vymínil že udělá   exkurzi pěti vyvoleným   kteří získají zlatý   kupón,mezi nimi je i malý   karlík který jediný wonku   zaujme
Vanous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Velmi zdarile udelany remake   Karlika a tovarny na cokoladu.   Duo Burton Depp proste umi   udelat velmi dobry film. Opet   tajemne, vtipny a plny super   scen a hereckeho umu Johny   Deppa. Kazdeho musi dostat   vtipne udelane sceny v tovarne   a pracujici veverky :-)
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Nemám rad film o chudých   lidech,kteří nemají ani na   jídlo avšak tento film nebyl   tak špatný johny depp   výborně zahral hlavní roli   a v místech v továrně byla   i sranda a nakonec vše dobře   dopadlo.
Medousek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Dívat se na to dětskýma   očima,tak bych možná   přimhouřila oko,nebo radši   obě,ale vzhledem k tomu,že   už nejsem dítě,tak musím   hodnotit pouze průměrně(ten   průmeř mě donutil   přimhouřit i uši...).Je to   děsná nuda a to jsem dost   velký příznivec dětských   filmů a pohádek.Johny Depp v   jednom z mála pro mě   neoblíbených filmů.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Tim Burton a jeho neomezená fantazie
Barevné a zároveň temné.   Bizarní a zároveň veselé.   Burton, Depp a   nezapomenutelná hudba   jedinečného Dannyho Elfmana.   Zajistila hltání filmu   každou minutu. A snad každý   z nás si po skončení filmu   zazpívá uvítací song   Willyho Wonky.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Opravdu stojí za to
Celý film je přizpůsobený   spíše dětskému divákovi,   ovšem ani dospělý se   určitě nudit nebudou.   Výborná byla výtvarná   stránka filmu a digitální   efekty. Hvězdička navíc je   zde také za brilantní výkon   Johnyho Deppa v roli Wiliho   Wonky.Za zmíňku stojí taky   hudební a taneční   vystoupení Umpa-lumpů,   kteří byli výborně   zahraní. Jen pro zajímavost,   herec Deep Roy, který   zvárnil Umpa-Lumpu je   držitel světového rekordu   za největší počet rolí v   jendom filmu.
Závěrem:opravdu vtipná   podívaná, která pobaví jak   malé i velké
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Tim Burton se opět předvedl!   Svou neomezenou fantasií mě   vždycky dostane. Samozřejmě   fenomenální Johnny Depp jako   podivný Willy   Wonka,umpalumpové..... no   není co dodat!
Mimochodem uvítací   Wonkova veselohra mi ještě   dlouho zněla v uších :-))  
Willy Wonka, Willy   Wonka...
The Amazing   Chocolatier.
Willy   Wonka, Willy Wonka...
Everybody give a cheer!
JanaOss
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Pohádka Karlík a továrna na   čokoládu mne svým   zpracováním trochu zklamala.   není to to, co jsem si   představovala podle knihy a   celé mi to připadá dosti   podivné. Motiv je hezký, je   zde humor, nechybí nadsázka   a ukázka špatných i   dobrých lidských   vlastností. Celkově - není   to styl našich pohádek, ale   není možné odsuzovat vše,   co není přesně podle   našich zvyklostí. Děti   pohádka zaujala a to je   hlavní.
Čokoládový   magnát pozve děti do svého   království čokolády, aby   jedno z nich - to nejlepší -   převzalo jeho impérium.   Vyhraje nejchudší chlapec a   získá celé toto   království. Hezká a   neotřelá myšlenka. Krásné   jsou písničkové scénky.
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Super filmeček! Manželovi se   líbí tedy hlavně proto, že   miluje čokoládu, já jí   zase tak nemusím, ale film si   mě dostal. Dá se na něj   koukat pořád. Johnny Depp   sice vypadá trochu blbě s   tím sestřihem ale námět   jedinečný, nové nápady,   pěkné triky, prostě   skvělý film na   odreagování. Doporučuji!
biscutstar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Dobrodružství karlíka a   williho bohužel neohromí   všechny ale je nabytý   inteligentním humorem který   jistě pobaví
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2008
I když se v tomto případě   jedná o snímek svým   zaměřením určený spíše   dětskému divákovi,   potěšil a jistě ještě   potěší spoustu diváků   velkých. Tak jako mne a to   rozhodně již pěknou řádku   let se mezi malé diváky   nepočítám:-) Originální,   zajímavý a pro diváka,   zvlášť právě toho malého   určitě poutavý, lákavý a   sladký námět. Výkon   Johnnyho Deppa byl jako vždy   vynikající, tento   všestranný herec mne ještě   v žádné ze svých rolí   nezklamal. Rozhodně jej   doporučuji všem těm,   kteří "KARLÍKA" z   nějakého důvodu snad   ještě neviděli.
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2015
uzasny film, pribeh   dokonaly..., ako sa spomienky   vratia, ked na nich clovek uz   pomaly zabudol... dokonala   "tovaren" na   cokoladu, prostredie   fascinujuce...
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2006
Jestli se chcete podívat na   další sqělý herecký   výkon Johnnyho Deppa,tak si   určitě tento film nenechte   ujít.Podívat se totiž do   obrovské továrny na   čokoládu je jako se dostat   do pohádky.A hlavně   zezačátku sem nepřemohla   velkou chuť na sladké.Takže   nedoporučuju pro ty co drží   dietu:)
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2019
Osvědčená klasika
Dnes už osvědčená klasika   od legendárního Tima   Burtona. Téměř každý   viděl tento snímek, a kdo   ne, měl by to bleskurychle   napravit! Je to zkrátka   klasika.
michaela11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Podivín Willy Wonka je   proslulý svou továrnou na   výrobu čokolády, kterou   zásobuje celý svět. V   továrně však již dlouho   nikdo nebyl, ani nikdo neví,   co se tam vlastně odehrává.   Před lety totiž několik   lidí ukradlo jeho tajné   recepty, což Wonku namíchlo   natolik, že vyhodil všechny   zaměstnance a továrnu   zavřel. Později jí opět   spustil, ale již bez   zaměstnanců. Tedy jen   zdánlivě. Na své cestě do   hlubin tropického pralesa se   setkal s domorodým kmenem   Umpa Lumpa, se kterým se   dohodl, že se všichni Umpa   Lumpové odstěhují do jeho   továrny a tam budou pracovat   i bydlet.

Když   byla továrna zase v plném   provozu, vyhlásil Wonka   zvláštní soutěž pro   děti. Pět šťastných mohlo   v čokoládě najít zlatý   ticket, který umožňoval   ztrávit celý den ve Wonkově   továrně. Jedním z nich je i   hlavní postava filmu -   Karlík. Karlík je z chudé   rodiny a čokoládu si může   dovolit jen velmi zřídka.   Bydlí s rodiči a prarodiči   v polorozpadlém domečku,   který je ve filmu udělán   naprosto úžasně. Řekla   bych, že je to stěžejní   objekt první poloviny   filmu.

Kromě   Karlíka jsou ostatní děti,   které vyhrály, nevychovaní   spratci. Wonka je za to také   po zásluze odmění. Nikdo z   nich nedopadne dobře. Wonka   má totiž velmi zvláštní   způsoby a smysl pro humor.   Čokoládová pohádka se   může snadno změnit v   čokoládové peklo.

hrají: Johnny   Depp,Freddie Highmore, Helena   Bonham Carter, James Fox,   David Kelly a další...
simca.talpi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Můj oblíbený režisér mě   tentokrát trošku zklamal,   čekal jsem víc. Timolinový   úsměv Johnny Deppa byl, jak   jinak, neodolatelný.   Neříkám, že film neměl   myšlenku, to určitě ano,   ale vyvrcholení jaksi   nepřicházelo a napřišlo,   nepočítám-li hezký,   sentimentální konec.
Taneční a zpěvná   vystoupení byla bezchybná,   ani výkony nebyly špatné, a   celkový svět také ne, jen   mi to přijde trošku   nedotažené.
Nejlepší bylo číslo   loutek s katastrofickým   koncem v úvodu.
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Tim Burton je kouzelník mezi   režiséry. Vykreslit tak   užasně postavičky a celou   čokoládovou továrnu to se   jen tak někomu   nepodaří.Nadšená jsem byla   i výkonem Johnyho Deppa a   umpalumpů.A hudba Dannyho   Elfmana tomu dává pověstnou   třešínku na dortu.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Hlavním důvodem shlédnutí   tohoto filmu pro mne byl Johny   Depp v další ze svých   "podivínských"   rolích. Ten člověk snad   umí zahrát dokonale   jakoukoliv opdivnost lidské   mysli. Mírný souboj mezi   pohádkou a fantasy prostupuje   celým filmem a ten sám o   sobě je prošpikován velice   poutavými vynálezy a   zvláštnůstkami.
usov
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
tento film s(mým jinak   nejoblíbenějším   hercem)Johnnym Deppem mě   maličko zklamal zkrátka jsem   očekávala zážitek který   jsem vždy pocitovala při   shlédnutí filmu s Johnnym   Deppem jinak je to pohodový   ridinný film
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Fantazie Tima Burtona je   neuveritelna a dechberouci. Z   tenke knihy vytvoril perfektni   vicegeneracni dilo. Jiz v kine   jsem nevychazel z udivu nad   nevycerpatelnym mnozstvim   napadu. Uz jen uvodni faze,   kdy se po celem svete lide   pachti po zlatych kuponech, mi   prijde genialni. Skvela   vyprava(treba mistnost s   veverkama nema chybu) a   umpalumpové(parodující vše   možné).
Rosomak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2005
Je to takovej muj sladkej   čokoládovej sen   přetvořenej do filmovýho   díla...
dokonalá   fantazie, já prostě na tom   Burtonovi ulítávam...
cejtil sem se jako dítě,   byl sem na chvíli malej   Karlík a jen sem žasnul, jak   to ten Willi Wonka   dělá...

výborný,
tlesk,   tlesk, tlesk
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Tim Burton je moje slabina.   Musím vidět všechny jeho   filmy, protože mi prostě   přijdou úžasné. Hlavně po   stránce vizuální. Teď tedy   nemám na mysli Planetu opic,   protože v Burtonově podání   byla prostě propadákem.   Jinak mám rád všechny filmy   tohohle maníka a Karlík   patří k těm snad   nejoblíbenějším. A může   za to Johnny Depp, který je   prostě úžasný a také   trojice Highmore-Bonham   Carter-Lee.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Velice dobré zpracovaní   filmu skvělé prostředí   originalní továrna na   čokoládu a skromně   zařízený byt Karlíka a   jeho rodiny. Tento film na mě   působil velice dobře.   Skvělý Johnny Depp opět   nesklamal. Rozhodně je to   skvělá filmová podívaná
kajka9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2008
podle mě dobrá pohádka se   spoustou fantazie.Johhny Depp   dokáže zahrác cokoliv,ale   tohle se mu fakt povedlo.Co   dodat prosě super film
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Moc se mi tahle pohádka   líbila Johnny Depp v hlavní   roli je prostě neodolatelný   a taky mu výborně sedí je   to prostě něco jiného než   jeho dosavadní filmy ale je   skvělí
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2006
Výborná hudba. A velmi   poučný příběh, jak pro   děti, tak i pro dospělé.   Johnny Depp toho ale moc   nepředvedl.
geojezek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2015
Hraje Depp nekoho normalniho?
Odpoved: s Burtonem to snad   ani neni mozne. Karlik a jeho   priserna rodina a rozpadla   chatrc, kde ani jednoho z   obyvatel nenapadne zabezpecit   diru ve strope a radsi stastne   lezi vsichni v jedne   posteli...no prekvapive na   Karlika sedne stesti v podobe   podivne "vyhry" za   kterou stoji utratit z   neznameho duvodu jakoukoli   sumu penez. Prochazka Wonkovou   tovarnou je pak jako z   barevneho snu zavislaka na   LSD. Presto je film necim   zvlastni a stoji za opakovane   pokoukani.
aduliatko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
cakala som od tohto filmu   trochu viac. kniha bola o vela   lepsia. autori sa moc   nepopasovali s hereckym   obsadenim, neladil mi tam   dokonca ani Johnny Depp. ale i   napriek tomu musim vyzdvyhnut   pekne spracovanie po vizualnej   stranke. velmi sa mi pacili   cokoladove stromy, trava a   vsetko ostatne, co bolo z   cokolady:)
TSZ
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Karlík a továrna na čokoládu
Tima Burtona mám prostě   rád. Ať   Batmana,Střihorukého   Edvarda,Ospalou díru či   nejnověji Karlíka, vždy   jsem zkrátka fascinován jeho   schopností natočit úžasné   vizuální divadlo.Stejně   jako v dalších filmech,na   kterých se   podílel,předvádí Johny   Depp vynikající herecký   výkon.Proč tedy nakonec   "jen" 7 bodů pro   tento film?Není zkrátka jeho   nejlepším, v některých   pasážích jsem se poměrně   nudil (i když takových chvil   bylo jen velmi velmi málo).I   přesto se však již teď   nemohu dočkat Mrtvé   nevěsty:-)
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2008
náhodou umpa-lumpové jsou   skvělí! nejvýchovnější   ze všech hrdinů:-) ty jejich   písničky jsou k sežrání a   vůbec...všechno na tomhle   filmu je k sežrání:-) Depp   je samozřejmě   nepřekonatelný jako vždy a   představitel Karlíka taky.   Je to film nejen pro děti,   protože je velice poučný,   jen se na něj podívejte!!!
poiu1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Pohodový rodinný film,   některá místa snímku byla   sice slabší, ale stejně   stojí za to si Karlíka a   továrnu na čokoládu alespon   půjčit a podívat se na něj   :)
Elí
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Willy Wonka,Willy   Wonka,....Svět fantazie a   plno čokoládÿ a jiných   dobrůtek.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Willy Wonka, Willy Wonka...
A je to tady. Burton se u mě   konečně vyšplhal mezi TOP   pětku režisérů. Charlie   and the chocolate factory je   geniálně natočený a plný   (na malé dětičky někdy až   moc složitých) gegů. O   efektech se rozepisovat   nebudu, protože by to vydalo   na celý komentář, jen   napíšu, že jsou nádherné   na pohled a k sežrání :-).   Fantastické kulisy lemují   skvělé herecké výkony a   krásné Wonkovy mašinky. A   vždycky, když se na Karlíka   dívám, musím jíst   čokoládu. Prostě skvělý!
Renuleee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Jak se dalo čekat, Tim mě   opět nezklamal:) Barevný,   ale ne kýčovitý film o   velkém sladkém   dobrodružství.:) A s   tajemným (a také sladkým)   Johnnym Deppem v roli   podivínského majitele   továrny... Jediné minus   celé pohádky jsou Umpa   Lumpové. měla jsem z nic   strach.. byli tak divní!!!
panKaplan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Film pro děti - nejen ty   opravdové, ale také pro   děti v nás, dospělých.   Karlík je mimořádně hravý   film, který zapojuje ty   nejskrytější kouty lidské   fantazie a klade si otázku:   CO je důležité v životě?   Mírně - nebo lépe řečeno   - silně patetický závěr   jsem sice filmu víceméně   odpustil, ale trošku to   snížilo celkový dojem.
Dobrutka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2009
To byla moč pěkná film. Jen   škoda, že das továrna   žíškal ten tupá Karel.   Měl ji doštat ta August   Gdoule. To byl skutečná kus   chlapa. Und das byla jen rada   pro Tima Burtana, který by   mohl natošit Karel a továrna   na šekuládu 2.
How_Up
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2010
3* sláva...Krásný   příběh, krásné efekty,   nenahraditelný Johny Depp a   vynikající režisér. Burton   + Depp jsou dvojice, kterou   jinou budete těžce hledat.   Bez tohoto filmu by byl můj   filmový svět o dost   chudší.
zuzulka1702
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Dá sa povedať, že je to   rozprávka. Je to príbeh   Karlíka, ktorý ako jeden z   piatich vyhral jeden deň v   čokoládovni pána Wonka.   Veľmi ma uchvátila postava   Johnyho Deppa...
zakoba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Pan Wonka
Tohle je prostě nádhera.Je   to tak krásně zpracovaný a   Johnny Depp se tam na 100%   hodí.Člověk by jsi po   zhlédnutí tohoto filmu   přál aby opravdu nějaká   taková továrna na čokoládu   byla a šel se tam   podívat.Hlavní je že je to   opravdu vtipný a   nápaditý.Všichni herci to   zahrály bez pochyby na   jedničku!!!Škoda že   takových filmů není   víc.Mohu se na to koukat   fůrt a neomrzí mě to.
SalamAleikum
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2006
Fantazie! Se vším všudy.   Filmeček má svoje drobné   chybičky (rušivé výstupy   Umpa Loompů, nepochopitelné   proměny "zlých"   dětí...) ale ty velice ráda   zapomenu a ocením skvělý   výstup pana Wonky (miluju   Deppovy grimasy:o)), oskarové   herectví malého Karlíka   (jukněte na Finding Neverland   - tam je malý Freddie   hvězda) a okouzlující   atmosféru čokoládovny.   "Daddy, i want   squirrel!!"
ak_im
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Žádný extra výkon od   Johnnyho Deppa. To mu ostatně   ani scénář nenabídl. Na   můj vkus byl film až   přiliš dlouhý. O   čtvrthodinku bych jej   prostříhl. Ale dětem, pro   které byl určen, se určitě   bude moc líbit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43961minih43961Mutant : Probuzení (2007) [Video] 
Species : The Awakening n
minih62499minih62499Král Ubu (1968) [TV divadelní představení] 
Král Ubu n
minih81391minih81391Dokonalý smysl (2010) [DVD kinodistribuce] 
Perfect Sense n
minih19253minih19253Smrtonosná zbraň 2 (1989) 
Lethal Weapon 2 n
minih47639minih47639Impromptu (1991) 
Impromptu n
minih6423minih6423Divoká svině (1989) 
Divoká svině n
minih198286minih198286Atomový žralok (2016) 
Atomic Shark n
minih151352minih151352To (2017) 
It n
minih54843minih54843Růžová sobota (1974) [TV inscenace] 
Růžová sobota n
minih154219minih154219Přání smrti (2018) 
Death Wish n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... na plátně

17:00 - 17:30

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Sousedé (2017/1) [TV pořad]

16:45 - 17:15

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

28 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann