Duben
ohodnotit

Kapitál

Le capital

Další název:
Capital
Země:
Rok:
2012
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
10.10.2013
„Jsem novodobý Robin Hood. Chudým beru a bohatým dávám.“

Komentáře k filmu Kapitál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2014
Film mě zaujal a nejen proto,   že jsem pracoval deset let v   bance. Příběh je   částečně pojat politicky z   levicového pohledu, jak už   to u režiséra Costy-Gavrase   bývá. Téma bankovních   operací a spekulací se   zevšeobecněno a spíše   naznačeno na jednom   konkrétním případě jedné   banky. Taková svinstva se   dějí všude stejně a tak   pravdou je v závěru   provolání znovu zvoleného   ředitele banky Phoenix Marca   Turneuila: "Jsem   novodobý Robin Hood. Bohatým   budu dávat a chudým   brát". Neboli banky   dělají bohaté bohatšími a   chudé chudšími, což platí   i u nás.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Za mě to takovej nářez   nebyl i když pan Elmaleh toho   arogantního hajzlíka zahrál   dobře, tak mi na filmu vadily   jiný věci. Především   děj, který měl být   nervydrásající se jaksi   nedostavil. Nový pan   prezident musí, aby dokázal,   že je hoden místa propustit   tisíce lidí, to je normál   žádný drama. Vždycky když   sleduji tu nabubřelost si   říkám z čeho pramení.   Pořád je to jen člověk.   Není nic jednodušího než   chodit na porady a tvářit se   důležitě. Když je krize a   nůžky se rozvírají, tak se   musí člověk postarat sám o   sebe a to on umí,S! proto se   nechá vydírat podvyživenou   smažkou-pardon modelkou,   která ho může kdykoli   zkompromitovat.S! A   závěrečný   "drama" s koupí   černého petra a   znehodnocení firmy a   následný zisk z transakce se   učí už na základce.   Nicméně konec překvapivý   není. Téma je to sice   atraktivní, ale zpracování   bylo horší.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.10.2014
Očekávání, že budu chtít   ztrestat alespoň svoji   bankovní pobočku a začnu si   pomstychtivě cpát peníze do   matrace, se naplnění ani   nepřiblížilo a takový   nasírací námět by to byl!   Všechno, co člověk tak   nějak podvědomě tuší, je   mu sděleno hrubě   nezajímavou formou skrz   nudného suchara, co si za   svoje miliony neumí pořídit   ani luxusní poběhlici - k   smíchu!... a náznaky   emočních aktivit vydoluje   jen ve svých srandovních   bleskových představách!   Přehlídka morální   zkaženosti nehrozí ani od   party bankovních dinosaurů,   co jsou od sebe k   nerozeznání, až na Byrnea,   ten je zde ovšem natolik   tragický, že byste ho zase   raději nerozeznali... a tak   to chodí ve všech rovinách,   včetně té rodinné - nuda   jak u přepážky ve Spořce a   jako bych i mezi tou úřední   mluvou zaslechla řehtat   nějakého šimla, či co...   Za dvě, Costo-Gavrasi, a to   jen díky tomu, že jsem se   dobře vyspala.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

37 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani