Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Kanadská noc
POZOR, SPOILER

Mladý student Michal Vrána čte ve škole nahlas starou indiánskou moudrost. On vůbec inklinuje k přírodě. Snad i proto byl vybrán k půlroční návštěvě Kanady, respektive k rodině na půlroční pobyt, z čehož má Míša neuvěřitelnou radost.
Rodiče již méně. Je to jediný syn, a tak jim bude smutno. A také že ano. Po jeho odjezdu neví, co s časem. Naštěstí jsou v pravidelném kontaktu, a to díky moderním technologiím.

Michal se chlubí, že bude skládat indiánskou zkoušku a že se na to těší. A to byl poslední rozhovor s ním. Rodiče i Michalovo děvče jsou z toho velmi nervózní. A pak přichází rána v podobě pracovníka z agentury, která to vše zařizovala. Ten sděluje, že Michal měl autohavárii s celou hostitelskou rodinou. Přežil jen jejich syn Jan.
Následující dny jsou pro oba rodiče naprosto strašné. Hledají východisko, které neexistuje. Až napadne Michalovu matku Kláru vzít Jana do Čech a k sobě. Manželovi Luďkovi se toto řešení moc nezamlouvá, ale pak svolí. A po nějaké době již čekají na letišti.

Jan přiletí, ale moc nemluví. Ne že by neuměl česky, ale nějak se mu prostě mluvit nechce. Proto manželé Vránovi navštíví psychologa, ale ani ten si neví rady.
Luděk slaví narozeniny a Klára s Janem mu přejí. Luděk se však netváří nadšeně i proto, že Jan má Michalovy boty. Když pak na něm uvidí Michalovu mikinu, a že má Jan jeho další věci, dostane hysterický záchvat.

Nakonec se přes to přenese a bere s sebou Jana na ryby. Stále na něj tlačí, jak zemřel jeho syn. A když zatlačí dost drsně, dozví se to od něj pravdu.
To Luďkem zamává a vyřídí mu odlet. Jan to považuje za vlastní neúspěch a rozhodne se to řešit sebevraždou...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kanadská noc
Syn ústřední dvojice Michal odjíždí na půlroční pobyt v Kanadě. Odtud udržuje pravidelný kontakt se svou rodinou i přítelkyní, až najednou od něj přestanou přicházet jakékoliv zprávy.
Po dlouhé době nejistoty přichází za Michalovou matkou pracovník agentury, jež Michalův pobyt v Kanadě organizovala, a oznamuje jí, že auto rodiny, u níž Michal v Kanadě bydlel, mělo nehodu, kterou přežil jen syn hostitelské česko - kanadské rodiny Jan.
Ač Michalovi rodiče zprvu váhají, zda mají Jana přijmout, nakonec tento přijíždí. Jeho psychický stav i vztah s Michalovou rodinou je velmi složitý i kvůli jedné záhadné okolnosti oné osudové nehody...
V roli Michalovy matky se objevila bývalá první dáma Dagmar Havlová, jejím filmovým manželem byl Viktor Preiss, Jana si zahrál Filip Cíl známý ze třetí řady seriálu Zdivočelá země. Film byl prezentován hlavně jako návrat Dagmar Havlové; zhodnocení jejího návratu nechám na vás, za sebe bych v tomto případě konstatoval - Kdo uměl, umí -.


Autor: Ondrej_pribehar

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10