Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Kanadská noc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2010
emočně něco tak silného s   naprosto sugestivním přitom   civilním hereckým výkonem   všech tří hlavních hrdinů   se tvůrcům kanadské noci   podařilo vytěžit z filmu   nečekané maximum a s minimem   výrazových prostředků   opírajících se jen o   citlivé zelenkovo režijní   vedení včetně přístupu k   původní látce vše   podtržené jednoduchou a   nevtíravou škorpíkovou   hudební linkou v podkresu!   před kanadskou nocí je nutno   smeknout klobouk, zatleskat a   několikrát zvolat bravo,   protože přes poněkud   rozpačitý rozjezd s   telefonováním a hrátky s   mobilem v autě, dostává   snímek od oznámení synovy   smrti neskutečný dějový   spád i dramatický rytmus,   čímž se rozjíždí na   strmou cestu do nejvyšších   příček dějin světové   kinematografie, kde v závěru   po janově dobrovolné   sebevraždě, odkrytí jeho   pohnutek včetně motivu v   celkovém rozuzlení, končí   na jeho samotném vrcholu.   kanadskou noc vřele   doporučuji všem skutečným   filmovým fandům, protože je   mistrně zvládnutým dílem,   kterému nechybí přesah,   poslání a hlavně   poselství. bravo, bravo,   bravo a velké díky autorům   i za triumfální návrat   před kameru dagmar   veškrnové havlové.
tedickove
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Silný a strhující zážitek
Přestože od uvedení filmu   uplynuly dva měsíce, dojem,   který ve mně zanechal, je   stále velmi silný. Nechci   tvrdit, že nemám vůbec   žádné výhrady - týkaly se   především scénáře:   idylický vztah matky se synem   v pubertě i s jeho dívkou   byl, dle mého mínění, dost   vzdálen realitě a bylo mi   trochu líto mladého herce J.   Grafnetra. Jeho postava byla   napsána tak jednostranně,   že neměl chudák co hrát.   Musel se stále jen tvářit   velmi slušně a šťastně -   takový klaďas až někdy   leze na nervy, protože mu   nevěříte, že je z masa a   kostí. Kýčovitý a   několikrát se opakující   moment s černým ptákem,   symbolizujícím předzvěst   neštěstí, byl naprosto   zbytečný a mám ho   scénáristovi asi nejvíc za   zlé. Bohužel i špatná   kvalita postsynchronů,   zejména na začátku filmu,   při jízdě autem, nemohla   uniknout ani nahluchlému   laikovi. Přesto,pro někoho   možná překvapivě,   hodnotím 10, neboť klady   tohoto filmu naprosto   převýšily zmíněné   nedostatky. V první řadě to   byl velmi silný příběh,   který nemohl emočně   nezasáhnout. Paní   Veškrnová-Havlová mě   ohromila svým výrazovým   rejstříkem. Naštěstí se   už dávno vymanila ze   škatulky potrhlých ,   přidrzlých, stále se   chichotajících střelených   holek a ukázala své umění   v plné šíři. Ona nehrála   trpící matku, ona trpící   matkou skutečně byla a   divák mohl číst v její   tváři každé hnutí mysli.   Totéž lze překvapivě   říci o mladém   představiteli kanadského   studenta F. Cílovi. V takto   mladém věku uhrát takovou   roli a téměř beze slov, je   výkon par excellence. Když k   tomu připočtu vynikající   výkon pana Preisse, který   mne nepřekvapil, protože od   něj prostě vynikající   výkon očekávám, i   nádhernou práci s kamerou p.   Faireisla, vychází mi film,   vysoko převyšující   současnou televizní produkci   ,se strhujícími hereckými   výkony. Nezbývá mi, než   rvát si vlasy, že jsem si ho   nenatočila a doufat, že   Kanadskou noc v dohledné   době ČT zopakuje, nebo   alespoň vydá na DVD.
lucienamoriena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Tak jsem zase jednou brečela
Na tohle se vážně nedalo   dívat bez pláče... velmi   strhující film a ještě   strhujícnější   závěr...který naprosto   převrátil vše, co se do té   doby dělo. Skvělé výkony   vše ještě podtrhují.   Vážně skvělý film, ráda   ho vždy zkouknu znovu.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Všichni hlavní aktéři
na mne působili tak   přesvědčivě! Zoufalství   matky, zvláště scéna, kdy   leží schoulená do   klubíčka u vody, to byl   opravdu pro mne velký   filmový zážitek. Viktor   Preiss je již celá léta   můj nejoblíbenější   český herec, zvláště na   divadle, ale zde se   překonával. Nebylo to, že   bude držet on manželku, ale   bylo zde patrné, jak trpí   on. Četla jsem srovnávku se   Soukromými pastmi. Ale proč   srovnávat? Že by zde bylo   více melodramatu, než je   zdrávo? Kdo může napsat,   jak má zoufalství opravdu   vypadat? Jde naprosto o   individuální přístup   těch, kterých se to týká.   Děkuji touto cestou a smekám   před skvělým stvárněním   jak paní Havlové, tak pana   Preisse. I výběr obou   chlapců byl skvělý,   zvláště mne zaujal chlapec,   který přežil. Krásný   okatý kluk. Znovu ráda tento   televizní film shlédnu. Je   fakt, že jsem bulela a   nemohla v noci spát. Ale   nikomu nikdy neuškodí   shlédnout místo nekonečně   přiblblých seriálů film,   který se může téměř v   každé rodině změnit v   tvrdou realitu. Tvůrcům,   všem, moc děkuji a film   vřele doporučuji ke   shlédnutí.
siana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Krásný TV film pro nejen nedělní večer
Tento film jsem proslzela asi   jako každá milující matka,   která cítí, jak těžce by   se smiřovala se ztrátou   svého dítěte. Skvělé   herecké výkony Dáši   Havlové-Veškrnové, Filipa   Cíle i Viktora Preisse v   režii Zdeňka Zelenky stojí   za ocenění. Zápletka   vyjasňující okamžik   úmrtí syna, o němž matka s   otcem nemají dlouho potuchy,   je důmyslně vymyšlená a   nečekaně mění závěr   filmu. Kdyby tento film vyšel   na DVD nebudu váhat a   obohatím jím svoji   filmotéku.
Kompromis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Tak tento (24.3.) večer se   opravdu vydařil.Po skvělém   snímku Klukovina ze série   Nevinné lži jsem si   vychutnal reprízu tohoto tv   filmu,jehož premiéra mi   unikla.Nádherný lidský a   humánní příběh,ve kterém   exceluje Dagmar Havlová.To se   ČT povedlo,bravo!
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Je vidět, že televizní   tvorbu nemohu jen podceňovat,   protože Kanadská noc mě   překvapila a vážně   zaujala. Vděčí tomu   především díky výborným   výkonům Viktora Preisse a   Dagmar Havlové. Přesně   takové projevy a ztvárnění   vypjatých emocí mi v našem   filmovém království   normálně chybí.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Jak takovéhle filmy nemusím,   nelze než pochválit herecké   výkony, a hlavně se zkusit   vžít do jejich situace. Ne   že bych vždy souhlasil s   jejich jednáním, ale leccos   se dá pochopit, i ta   "averze" otce.
Film na diváka určitě   zapůsobí, na druhou stranu   necítím potřebu ho někdy   vidět znovu...
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.5.2019
Nesnáším psychologická   dramata a tohle je klasická   ukázka. Akorát že za   hysterku je tu chlap. Mladý   Kanaďan mi byl nesympatický   od samého začátku. Nedal   bych ani bodík, ale to by   nebylo odpovídající   pravdě. Musím férově   uznat, že tohle bylo   natočeno velmi dobře. A   herci tomu dali, co mohli.   Tereza Voříšková. Kvůli   které jsem to chtěl vidět   si tu moc nezahrála. Takže   za čtyřicet s tím, že to   podruhé vidět nechci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24556minih24556Muž, ktorý luže (1968) 
L'homme qui ment n
minih11349minih11349Let černého anděla (1990) [TV film] 
Flight of Black Angel n
minih53735minih53735Domov šedých motýlů (2008) 
Tummien perhosten koti n
minih41115minih41115Není houba jako houba (1996) [TV inscenace] 
Není houba jako houba n
minih16281minih16281Policajt nebo rošťák (1979) 
Flic ou voyou n
minih48333minih48333El Alamein (1958) 
El Alamein n
minih8777minih8777Upíří krev (1987) 
Graveyard Shift n
minih46055minih46055Leningradské nebe - 1. díl (1960) 
Балтийское небо 1 n
minih34335minih34335Intacto (2001) 
Intacto n
minih51275minih51275Krysí muž (1988) 
Quella villa in fondo al parco n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

18 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10