Duben
ohodnotit

Obsah filmu Just Before Dawn

 
Skupinka mladých lidí se vydává kempovat do lesa. Místní šerif je varuje, že prý se tam ztrácejí lidé a možná jsou tam ukryti nějací démoni. Na varování však není brán zřetel a šerif je považován za blázna. Již brzy toho však všichni budou litovat, protože jim je na stopě brutální vrah, který má jediný cíl a to všechny zabít za to, že narušili jeho prostor. Podaří se někomu zachránit?

Autor: Justik66
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jeff LiebermanJeff Lieberman  
hraje:
George KennedyGeorge Kennedy.....Roy McLean [56]   
Mike KellinMike Kellin.....Ty [58]   
Chris LemmonChris Lemmon.....Jonathan [26]   
Gregg HenryGregg Henry.....Warren [28]   
Deborah BensonDeborah Benson.....Constance   
Ralph SeymourRalph Seymour.....Daniel   
Katie PowellKatie Powell.....Merry Cat Loganová   
John HunsakerJohn Hunsaker.....Mountain Twins   
Charles BartlettCharles Bartlett.....Vachel [39]   
Jamie RoseJamie Rose.....Megan [21]   
Hap OslundHap Oslund.....Pa Logan   
Barbara SpencerBarbara Spencer.....Ma Logan   
scénář:
Jeff LiebermanJeff Lieberman  
Mark ArywitzMark Arywitz  
námět:
Jonas MiddletonJonas Middleton  
hudba:
Brad FiedelBrad Fiedel  
kamera:
Joel KingJoel King  
střih:
Robert Q. LovettRobert Q. Lovett  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Just Before Dawn >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Ikdyž jsou mým nejoblíbenějším hororovým   odvětvím slashery z lesního prostředí, film   Just Before Dawn mě moc nenadchnul. Sice je tady   pořádná dávka napětí a hororové atmosféry,   ale některé pasáže spíše nudí a vražd je   pomálu a navíc špatně natočených. Dva   obrovití burani ozbrojení mačetami celkem   potěší a jejich smích a chrochtání taky, ale   chtělo by to nějakého lepšího zabijáka.   Nebudu tady rozepisovat celý děj, protože ten   je rozebírán už v komentářích výše,   prostě je to klasická, tentokrát průměrná   vyvražďovačka teenagerů, kteří si přijeli   do lesů tábořit. S tím že se v 80.letech   točily nejpoctivější horory musím ale   rozhodně souhlasit.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2013
Vandrování s kňoury.
Jak si zavzpomínat na zlatá osmdesátá léta?   Vyrazit si do hlubokého lesa na fajnový   horor-čundr. S kamarádkami, co rády ukážou   kozičky (byť malé :-). A pak si užívat   honění mládeže mezi duby a buky (a nakonec   její vyloženě radostné mordování) v téhle   romanticky krvavé vykopávce.

// Tichá a   chladná noc je provoněná dýmem, po kmenech   stromů tančí mihotající se stíny.   Jiskřičky z ohně poletují jako světlušky nad   křovinami vzhůru, až do korun stromů. Do   praskání hořícího dřeva se jen tu a tam   zdálky ozve tklivé pískání, až nepříjemně   zvláštní hvízdání. Snad je to nějaký   neznámý noční pták. A ve stínech, těsně za   hranicí světla vrhaného plameny, se zřejmě   dusí nějaké zvíře. Je slyšet vzduch   unikající se svistotem z jeho mordy, až se   zdá, jako by se sípavě smálo... Musí být   hodně velké, neboť pod jeho vahou praskají na   zem spadlé větvě, když ve tmě obchází v   kruhu kolem tábořiště. Chvílemi se dokonce   zdá, jako by sípalo za kmeny stromů na dvou   různých místech naráz...//

Hodnocení   filmu: prima čundr, jehož scénář napsal   buďto tramp nebo aspoň nějaký hajný.   Příběh je 100% uvěřitelný a bez jakýchkoli   nelogických vylomenin a atmosféra hutná, že   bys ji mohl mačetou krájet. A to tklivé   pískání? Brrr... husí kůže po celém těle,   snad i uvnitř žaludku! To nemělo chybu!

Já   si můžu jen gratulovat, že jsem to neviděl v   době natočení, kdy jsem měl za sebou teprve   prvních pár spaní pod širákem. Bych s tím   vandrováním hned seknul! (Než by mě někdo   seknul.)
Ovšem ten přerostlej kňour s   mačetou, to jsem celej já... Ale nebojte, hned   od zítřka začínám hubnout! ;-)
Robinson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2013
Málo známá vyvražďovačka z lesního   prostředí, stylově něco mezi Vysvobozením a   Pátkem třináctého. Nic originálního, ale v   rámci žánru slušné. Film má dokonalé   prostředí pro horor, horské lesy jsou vždy   "creepy", k tomu správná hororová   hudba a o atmosféru je postaráno. Bůček s   mačetou jako hlavní záporák ok, ze známých   tváří se zde objeví George Kennedy. Začátek   vypadal na velice brutální podívanou, což se   bohužel nestalo, ale jinak mě film docela bavil.   Fanoušky žánru může potěšit, zbytku to asi   moc nenabídne.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani