Duben
ohodnotit

Jurský svět: Zánik říše

Jurassic World: Fallen Kingdom

Další název:
Untitled Jurassic World Sequel; Jurský svet: Zánik ríše
Rok:
2018
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
21.6.2018

Komentáře k filmu Jurský svět: Zánik říše

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2018
Claire a Owen se spolu opět   pouští mezi dinosaury.   Oběma to sluší a Owen   trousí občas vtipné   hlášky. Myslím, že tenhle   díl se mi líbil víc, než   ten předchozí. Tedy až na   ten "happy end"...   to už bylo na mě moc. V   jednom místě mě pobavila   genderově vyvážená   skupinka: raptor, černoch,   běloch, žena a asiatka.   Chybí už jen indián a   eskymák. Počkat...tihle   vlastně nejsou obchodní   partneři a tak se s nimi   počítat nemusí. Jedna   perlička na závěr: ačkoli   sežraných bylo dost, tak   neukápla ani kapka krve. Jen   a pouze krev zvířecí.   Zvláštní.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2018
Dobrý biják.
Tradičně skvělé efekty.  
A to je asi všechno.   Nehledejte v tomto filmu   žádnou hloubku,   složitější   scénáristické zvraty,   prostě nic navíc.
Jde   jen o jednoduchou šablonu:   kladní hrdinové, velká   nebezpečná zvířata,   padouch. Každý chvilku tahá   pilku. Happy end. Otevřený   konec.
Problémem také   může být, že žádný z   hlavních hrdinů není nějak   extra výrazný,   zapamatovatelný, nebo   nedejbože dokonce   sympatický. V paměti vám   nejspíš utkví jen   blankytně modré oči,   představitelky jedné z   hlavních rolí, Bryce Dallas   Howard. Kameraman do nich   zíral co pět minut...
Také se nenechte zmást   názvem snímku. Tenhle biják   může mít klidně ještě   dalších sto pokračování.   Problémem je, že pokud se   nestane něco zásadního,   další pokračování už   budou tuctovou záležitostí   a ne velkou, dlouho   očekávanou událostí, jak   tomu bývalo dřív.
Ale přesto, že můj   komentář může vyznívat   trochu negativně, mě další   díl Jurské ságy bavil. Je   to klasická popcornová   zábava bez většího smyslu,   ale také bez nějakých   hluchých míst.
A   proto přeci do toho bijáku   chodíme ne ? Nebo ne ?
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2018
Fajn, sežraných, řevu a   paniky a krve bylo dost.   Dobré to bylo.
OK, v   dalším díle armáda malých   blue-mutantů bude   zachraňovat klasika-dinosaury   terorizovaný americký   venkov. Letitá Blue se bude v   dlouhých vsuvkách pateticky   prohánět na kole po New   Yorku a pátrat na tajňačku   po nezodpovědně uniklých   nových prototypech. Všichni   se nakonec sejdou na vrcholku   Empire State Building abychom   si pobrečeli.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2018
Povedené pokračování   předchozího dílu,podobné   herecké obsazení v   poho,efekty výborný,objeví   se i ochočený BLUE,který   hlavní hrdiny zachrání,akce   dobrá.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2018
Nemůžu říct, že to bylo   vyloženě špatný. Akce a   sežraných bylo dost, jen mi   bylo těch dinosaurů líto.   Každopádně první film z   roku 1993 zůstane nejlepší.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2018
V normálním měřítku se   film povedl - skvělé efekty,   realističtí dinosauři,   návaznost na předchozí   díl, sem tam vtip. V   porovnáním s předchozím   filmem jsem se ale trochu   zklamala. Děj byl zajímavý,   zase další geneticky   vyrobený Indominus, ale   nebavil mě konec (já mám   ráda šťastné konce, ale   tohle bylo zvláštní).   Přesto film stojí za   zhlédnutí, upřímně, oči   jsem od něj neodtrhla.
Pswat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2018
T-REX
Druhy dil opet epicky, ale na   jednicku to uz bohuzel nema.   Pribeh nic moc, efekty super.   Herci na jednicku jako u   predchoziho dilu
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.10.2018
Indominus Patris et Indoraptor sancti amen...
Predchadzajuci film ma   prijemne   prekvapil.Pokracovanie je na   tom horsie.Nastavovana kasa   nechuti a mnohe sceny   vyvolavaju pocit   deja-vu.Sympaticky par   Pratt-Howard su za zenitom a   chemia medzi nimi   nefunguje.Zmena prostredia   tiez nie.Snaha o moralny odkaz   vyznela trapne.
Film   doporucujem s velkymi   vyhradami.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2018
Už s předchozím dílem jsem   konstatovala, že nechápu   důvod jeho vytvoření, tedy   kromě peněz a za další   tři roky je tu další díl.   Vytvářet dinosaury a jejich   další kamarády je díky CGI   jednoduchá záležitost,   takže běhají, žerou,   skáčou, krvácejí a   dýchají hercům pod rukama a   je třeba je pustit do světa,   aby bylo zase o čem točit.   Příběh tak nějak   splácaný, hlavní hrdinové   jsou velcí naivové,   „zvířátka“ se   zachraňují za každou cenu,   všichni i zlobiví byli   sežráni a po Zemi běhá a   létá už kde co. Ian Malcolm   má pravdu a Bryce už   alespoň neběhá v   podpatkách, ale vzala si   pořádné boty.
Jarda1420
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2018
Zklamání
Efekty na výbornou, scénař   na těžkou nedostatečnou.
A samozřejmě nemůže   chybět otevřený konec,   abychom viděli, jak níž se   dá ještě klesnout v honbě   za zisky...:-(
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.8.2018
PROCESOR!
Tak je mi to líto, ale i   další díl nepřekoná mé   poslední hodnocení této   série o velkých   ještěrkách. Je to vždy   vlastně stejný. Celkem   slibný začátek se rychle   umrtví, aby se z toho stala   ptákovina. Tentokrát si dali   dostaveníčko v baráku.   Příště půjdou asi rovnou   na kafé do Starbucksu.   Panebože tvůrci mají   prachy, efekty prostě   všechno a nedokáží   vymyslet nic jiného, než,   že si budou hrát na honěnou   v baráku. Vážně už sem   jen čekal, kdy začnou jezdit   výtahem.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2019
Dělá si z nás někdo prdel?  
Proč toto ještě   někdo točí? Svézt se na   vlně kultu a vytřískat   prachy? Očividně ano. To   mně přijde jako jediné   vysvětlení.
Tři   hvězdy jsou jen za efekty.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $170miliónov║Tržby USA   $264,787,335║Tržby   Celosvetovo $932,387,335▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Ďalšie zbytočne   prepálené pokračovanie,   ktoré sa zverilo do   nesprávnych rúk. Tvorcovia   natočili povrchnú   zlátaninu, bez nápadu. V   podstate okopírovala sa   dejová kostra z Jurského   Parku: Stratený svet a   vznikol takýto nesúrodý   paškvíl. Kde si človek   môže vybrať, ktorú postavu   pre svoju otravnosť bude viac   nenávidieť. Najhoršie je   že v tomto už nemá čaro   ani ústredná dvojica aj keď   sa ako tak snaží. Naivita na   každom kroku láme väz   tomuto nešťastnému   nepodarku. Človek už ani   nevie a ani nechce veriť keď   vytvoria mutáciu dinosaura   že Indominus raptor či čo   to ako malo byť, fakt   otravné. Proste tu zlyháva   všetko, najhoršie dopadajú   nasilu napchané emócie.. A   nejaké to 3D tu ani nie,   aspoň som nič zvláštne   nepostrehol. Jednoznačne   najslabší diel tejto série.   /videl v kine 3D verziu: 40%/
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.10.2018
Na začátku i na konci   ekologický proslov a mezitím   dinosauří řežba a věčný   řev a útěk a skrývání   se. Nejslabší a zbytečný   díl celé série.
victorio
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.7.2018
Bacha,dinosauři píšou scénáře
Tak scénář k tomuto dílu   snad napsali dinosauři.   Postavy se hned na začátku   úhledně rozdělí na kladné   a záporné (tipněte si,   které budou sežrané a   které ne, i když hovadinu   typu vlízt do klece ke   spícímu dinosaurovi dělají   všichni) a pak to na   ostrově, respektive na   strašidelném zámku frčí   podle očekávaného a   předvídatelného scénáře.   Na začátku a na konci se   objeví Jeff Goldblum (achjo,   od Jurského parku 1,2 už   uběhlo tolik času!!!), ale   jinak je to podívaná spíše   směšná (smát se budete   tam, kde to tvůrci rozhodně   nezamýšleli). Když to   porovnám s Jurskými parky z   90.let: ano, digitální   dinosauři jsou nepochybně   dokonalejší, ale úplně   chybí napětí, navíc se ty   zvířata chovají na   zvířata moc mazaně a   vychcaně. V JP1 třeba byli   raptoři chytří, ale asi tak   jako třeba dnešní vlci,   teď se chovají tak, jak by   se sebechytřejší zvířata   nechovala. Navíc by tvůrci   měli jít ke SPielbergovi do   školy, jak natočit scény,   které budou opravdu   napínavé. Některé scény   tady navíc připomínají   neúmyslnou reklamu   ("naše sklo udrží i   dinosaura!") a   závěrečné poselství je   hodně diskutabilní...Já   bych si třeba (kdybych byla   dítě) z filmu odnesla, že   ekologové jsou největší   zlo...
RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.8.2018
Tak tohle fakt ne.
Nejen že film věrně   odráží nenasytnou   chamtivost autorů, jasně   viditelnou ve snaze   vytřískat na stokrát   provařeném tématu ještě   další peníze, ale zrcadlí   i naprostou bezkoncepčnost,   kdy je děj stvořen hodem   dolem poslepovanou směsicí   útržků dějů filmů   jiných.
Aby toho   nebylo málo, scénář je   prodchnut tím nejhorším, co   může soudobý zaslepený   globalistický idealismus   nabídnout, a ještě to drze   nabízí jako kladnou   devizu.
A celá   příšernost graduje   okamžikem nejvyššího   zeleného rauše, kdy   děvčátko stiskem   červeného čudlíku   přivodí velmi   pravděpodobně smrt mnoha nic   netušícím lidem (patrně i   dětem) na kterých si   raptoři rádi pochutnají.
Za mě: nikdy více.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.7.2018
PROSTĚ HRŮZA
Jen bohužel filmová pro   diváka a pro diváka   znající počátky pak   určitě. Když první Jurský   svět přišel poprvé před   lety do kin byl to dobrý film   s tématem dobře   zpracovaným, dvojka začala   pokulhávat a pak ...   postupně přišla další už   velmi otravná serie, která   jen trapně kopíruje a   nepřináší absolutně nic   nového, jen a pouze   novější a bohužel i   agresivnější triky, ale   jinak naprosté nic.
Masoks
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Čekal jsem a trochu jsem se   obával, že tohle bude   stejná nesmyslná slátanina.   Slátanina to bylo a   nesmyslné taky. Nevím, proč   se točí pořád další   filmy o Jurském světu. 1   hvězdu za CGI a jinak herci   jsou nejvíc trapný z celý   série.
jentak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.6.2018
Mentální vyplach
Bohužel, je to tak. Co bylo v   Jurskem světě super, je tady   naprosto přihlouple. Šel   jsem z kina otrávený jak už   dlouho ne. A to mám dinouse   fakt rad:) Úroveň dialogů   odpovídala ústavu pro   choromyslne a pranic to   nezachrání účelové eko   kecy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n
minih47953minih47953Hlídač č. 47 (2008) 
Hlídač č. 47 n
minih69031minih69031Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) [TV minisérie] 
Red Dwarf: Back to Earth n
minih55982minih55982Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 
Mad Max: Fury Road n
minih22100minih22100Vánoční prázdniny (1989) 
Christmas Vacation n
minih42534minih42534Slimák (2006) 
Slither n
minih18129minih18129Rudá Sonja (1985) 
Red Sonja n
minih43050minih43050Maharal - Tajemství talismanu (2007) 
Maharal - Tajemství talismanu n
minih9570minih9570Jen ho nechte, ať se bojí (1977) 
Jen ho nechte, ať se bojí n
minih4469minih4469Bonnie a Clyde po italsku (1982) 
Bonnie e Clyde all'italiana n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jurský svět: Nadvláda (2022)

 Jurský svět: Nadvláda (2022)
Jurský svět: Nadvláda n
Jurassic World: Dominion
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Trevorrow

(pokračování)

Jurský svět (2015)

 Jurský svět (2015)
Jurský svět n
Jurassic World
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Trevorrow

(pokračování)

Jurský park 3 (2001)

 Jurský park 3 (2001)
Jurský park 3 n
Jurassic Park III.
Žánr: sci-fi / thriller / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Johnston

(pokračování)

Ztracený svět: Jurský park (1997)

 Ztracený svět: Jurský park (1997)
Ztracený svět: Jurský park n
The Lost World: Jurassic Park
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Spielberg

(pokračování)

Jurský park (1993)

 Jurský park (1993)
Jurský park n
Jurassic Park
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Spielberg

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10