Duben
ohodnotit

Jurský svět

Jurassic World

Další název:
Jurassic Park 4; Ebb Tide; Jurassic Park IV
Rok:
2015
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
11.6.2015

Komentáře k filmu Jurský svět

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.5.2021
Tenhle film je jen   "těžba" z   fenoménu, který rozpoutal v   roce 1993 Steven Spielberg.   Milovníci dinosaurů a ti co   si potrpí především na   vizuální aspekty budou   spokojení ale filmu schází   aspoň špetka původnosti a   samostatné tvůrčí invence.   Neškodilo by taky trochu   reprezentativnější herecké   obsazení, které by tomu snad   dodalo víc přesvědčivosti.   Takhle mi to připadá jako   sice technicky dobrá ale   trochu bezduchá práce.   Nějakou tu nadstavbu, která   by film udělala   zapamatovatelným byste tady   asi hledali marně.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Jurský svět
Protože od natočení   prvního Jurského parku už   uplynulo více než dvacet   let, je třeba tento kultovní   biják zrecykolvat. Aby   úplně neurazili fanoušky,   jede se jako na pokračování   a z Jurského světa se   stává jakýsi čtvrtý díl,   v podstatě je to ale remake   jedničky. Dvě ztracená   děcka mezi dinosaury, kteří   se vymkli kontrole. Klasika.   Od první chvíle si člověk   dokáže tipnout, kdo   přežije a koho sežere   nějaká prehistorická   obluda.
Režisér Colin   Trevorrow se ale ujal snímku   dobře a vymáčkl z něj co   se dalo. Hlavní hrdinka sexy,   jen to její věčné   běhání na podpadkách jsem   moc nedával. Navíc se mi   více líbila ta její   asistentka v podání Lauren   Lapkus, která pokud se líbí   i vám, doporučuji seriál   Crashing, kde se objeví   nahoře bez...
Masoks
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Totální kravina moderně   zpracovaná a to je na tom asi   to nejhorší. Tak trapné   herce a suchý humor jsem   naposledy viděl ve Špindlu   (2017). Příběh je naprosto   WTF a nevím, proč má někdo   potřebu natáčet takovou   hloupost. Asi nejvíc vtipné   (cti trapné) byla ta divná   koule jak byla u těch   Ankylosaurů :DDDD Zlatej   jurskej park z 1993
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Blockbuster, ktorý to má   VŠETKO! Nostalgickou   previazanosťou s jednotkou,   prepracovanosťou tuctov   motívov a nápadov, akčným   spádom a rýchlosťou, robí   z dvojky a trojky nepotrebné   spin-offy (a to mám dvojku   veľmi rád a trojka mi   nevadí). V Jurskom svete si   nájde každý tu svoju,   presne definovanú postavu -   od prežitku dobrodružstva   očami dvoch chlapčenských   hrdinov, cez protipólne   iskrenie medzi sympatickým   dobrodruhom a chladnou sexy   manažérkou, až po mladého   brýlatého geeka v e-bay   tričku "Jurský   park" či indického   finančného riaditeľa parku,   ktorý je inside-joke   alegóriou indických   investorov, sypúcich do   Hollywoodu haldy investícií.   Jurský svet obsahuje všetky   zákonitosti blockbusterov,   ale nepoužíva ich pasívne a   lenivo, nýbrž s nimi   nápadito a vtipne žongluje.   Jurský svet nás ako žiaden   iný blockbuster vťahuje do   fenomenálnej kultúry   amerických entertainment   atrakcií a parkov - vrátane   scény skrývania sa v stánku   s tričkami, akým v Universal   Studios povinne, ale s   nadšením prejdete po každej   atrakcii. Jurský svet má   dlhé a krásne plynulo   zostrihané intro, ktoré nás   s tónmi Williamsovho motívu   a načrtnutím rodinnej   konštalácie časti hlavných   hrdinov perfektne uvedenie do   parku na ostrove Isla Nublar s   oživením nostalgie z roku   1993 a jej posunutím do   technologicky vyspelejšej   súčasnosti (prerod komorne   skrytej atrakcie v   megalomanskú mašinériu,   odbavujúcu denne 20 tisíc   návštevníkov). Jurský svet   parádne graduje odhalovaním   génov, z ktorých je   vyvinutá hlavná potvora.   Vďaka jej inteligencii   ponúka nečakané zvraty,   boostujúce zážitok z   dobrodružstva. Posun v deji,   ku ktorému sa dlho schyluje a   na ktorý sa tešíme (raptor   attack), sa stáva iba   predložkou k dramaturgickému   posunu o level vyššie.   Jurský svet má grandiózne   finále, ktoré strihom a   priestorovým zasadením   živých postáv medzi   digitálne potvory prebíja   finále monster a transformer   movies celej dekády, a v   poslednej, dokonale   načasovanej chvíli vyťahuje   svoje najväčšie skryté eso   v rúkave takým spôsobom,   že som chcel kričať a   tlieskať ako malý fakan.   Nehodnoťte Jurský svet   porovnávaním s jednotkou,   ktorej unikátnosť sa zviezla   na historicky prvom   veľkoplátnovom predstavení   živých CGI bytostí.   Hodnoťte ho ako súčasný   blockbuster, ktorý, držiac   sa historických základov,   musí konkurenčne obstáť   vedľa Nolana a Baya. IMAX,   3D!
Pswat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2018
T-REX
Skvele natocene, pocta k   prvnimu dilu. Herci,   dinousauri super obsazeni,   efekty a ostrov na jednicku
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2018
Nečekala jsem zázraky, ale   věřila jsem, že mne film   přece jen zaujme. A taky že   jo. Já vím, že děj byl   skoro stejný jako u   jedničky, byl   předvídatelný, bylo jasné,   kdo přežije a kdo bude   sežrán, ale bylo to   zajímavé, efekty podařené   a spád rychlý. Určitě se   podívám ještě jednou,   abych vychytala, co mi uniklo.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $652,270,625║Tržby   Celosvetovo $1,671,713,208 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $92,737,212║ Tržby za   predaj DVD v USA   $37,982,162║ na začiatok   pre mňa až nečakané   prekvapenie keď film to v USA   odštartoval z rekordnou   víkendovou tržbou   $208,806,270 pekné si takúto   sumu utrhnúť, to som teda   fakt nečakal, pocity z kino   sú prevažne dobré aj keď   na prvý diel mi to nesiahlo a   druhý ma tiež o niečo viac   bral, Spielberg je proste pán   režisér a takmer vždy ma   dokázal svojím vyprávackým   štýlom naplno upútať a   očariť, jeho náhrada Colin   Trevorrow na malé skúsenosti   si ani nepočína zle, veď   ani nemohol keď mal okolo   seba toľko skúsených ľudí   a hlavne Spielbergovo krytie,   takže prepojenia a odkazy na   predošlé diely nemohli   chýbať a lahodili, aj keď   prvá polhodinka filmu mala   taký nevýraznejší rodinný   rozbeh, ktorý začal tak   trošku otravovať a hlavne   keď chlapci vyslaní na   výlet do parku museli mať   tú nechutnú módnu bújnu   šticu a museli vystrájať   ako puberťáci v prvom diely   tie decká omnoho lepšie   zapadli do deja, tu rázne   kraľuje dvojica krotiteľ   raptorov Chris Pratt a opäť   príjemné chladná šéfka   Bryce Dallas Howard, tým to   sekne v každom ohľade a aj   ich utrúsené vtipy majú   šťavu, nuž Chris Pratt to   bude mať ťažké, teraz sa   mu bude sypať jedná ponuka   za druhou, minulý rok ešte   skoro neznámy herec sa   dostáva na výslnie ako to   dokázal Robert Downey   Jr.(Iron Man, Sherlock   Holmer), takže môžeme   rátať že nový Indiana   Jones bude mať jeho tvár,   trikovo slušné ale prijal by   som u dinosaurov radšej viac   mechanických trikových   masiek ako to bolo v prvom   diely, plusom vytvorené   napätie pri lovení   zabijáckého vyklonovaného   dinosaura, 3D efekt prevažne   dosť dobrý, český dabing   ušiel /videl v kine 3D verziu   2x: 80%/
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2018
Film překonal má   očekávání, to se moc   často nestává. Efekty,   dinosauři a celý park se   povedly. Herci v čele s   namakaným Chrisem Prattem   hráli vše dobře a všichni   se do svých rolí hodili. Ve   filmu se díky Bohu   soustředili trochu i na   vývoj postav. Bylo pěkný   pozorovat obnovení   sourozeneckých vztahů, když   se sourozenci sami   nevycházíte. Trochu   ozvláštnili příběh,   ačkoli byl stále stejný.   Ale ten geniální,   neviditelný a   nepřemožitelný rex se   povedl. Sem tam padl i dobrý   vtip, takže já jsem   maximálně spokojená.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Za mě prostě prázdné,   předvídatelné, v intencích   podobných akčních /   dobrodružných / sci-fy,   postavy obdobně.
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
ak takovej sešup s mým   hodnocením, sem nečekal. Po   zdařilém začátku a   uvědomění, že je to   vlastně furt stejný. No ono   co by se mělo vymýšlet   jinýho, než zase- ztracení   parchanti, ještěrka na   procházce, ambiciózní   šéfová se spoceným   hrudníčkem, zájmy   boháčů-uličník, a   Drsnák. S!- Co mě rozsekalo   poprvé bylo, jak si Drsnák   cvičil ještěrky, jako   pejsky. Chyběla už jen   píšťalka kolem krku,   podrbání za ouškama a   panáčkování. A   závěrečný drama kdy se   malý daly dohromady s velkým   ještěrem proti zlýmu...   happyend chybělo už jen, kdy   velká ještěrka uznale   poplácá po zádíčkách   malou a ta jí za to aspoň   zamává.-S! Určitě je tu   trocha nostalgie po prvním   díle, ale sebelepší efekty   nenahradí jakýž-takýž   "normalní" děj.
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2017
Prostě normální americká   super velkoefektová   podívaná. Kdysi dávno jsem   viděl jako první dvojku, pak   o hodně let později v kině   trojku a potom jsem si pro   velký úspěch pustil   jedničku. Musím říct, že   mě to vlastně nikdy moc   nebralo a tenhle film to taky   nevylepšil. Je samozřejmě   pěknej a je to klasická   ukázka toho, že když si   lidi hrajou s něčím, čemu   nerozumí, tak to prostě   dopadne blbě. Ale to už tak   bývá. Na jeden nevydařený   letní a ldouhý zimnbí   večer je to pěkná   podívaná:D
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2017
Velkolepe divadlo,bez wau efektu...
Velkolepe pokracovanie   legendarneho filmu   nesklamalo.Akcne a trikove   sceny su strhujuce.Zvysok v   podobe hereckych vykonov,ci   usmevneho scenara su na druhej   kolaji.Oddychovy akcny   film,ktory dava presne to,co   som od neho cakal.
Film   jednoznacne doporucujem.
ph33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2016
+++
Za mě pecka mám rád celou   sérii ,určitě (pokud se   líbí dinosauři )vidět .Je   to jeden z posledních dob   film na kterým jsem kdy si   byl dvakrát v kině za mě   9/10 efekty pecka,dej jasné   ,zase to zdrhne ! :-)
bluetheraptor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2016
Jurský svět
Myslím, že se Jurský svět   opravdu povedl a troufám si   říct, že je lepší než   Jurský park(1993).Nejvíc se   mi líbily herecké výkony   Bryce Dallas Howardové jako   Claire Dearingové a Chrise   Pratta jako Owena Gradyho.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2016
Myslím že čtyřka Jurského   parku není žádný průšvih   jen co uteče mutantní   dinosaur z výběhu přidá   snímek na obrátkách jak na   napětí tak na   akčnosti.Masožraví   ptáci,ochočený   pejsci(tyranossaurusové) a   závěrečný souboj.Hercké   výkony některé v pohodě   některé míň.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Od dob Jurského parku   uplynulo sakra hodně času,   takže volné pokračování   pobaví, protože za tu dobu   také počítačové triky   hodně pokročily kupředu.   Takže pro milovníky soubojů   s dinosaury všeho druhu a   všechy typických klišé co   k tomu patří (útěky,   lekačky, hrůzou ztuhlí   lidé, hajzl co zaslouží   sežrat apod.) to je film   který rozhodně pobaví. A   pro nás ostatní je dobré   sledovat alespoň tu   počítačovou grafiku.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2016
Film Jurský park uchvátil   skoro celý svět a jeho dvě   pokračování také byly   přijaty s víceméně   úspěchem. Mně osobně se ta   série líbila.
I proto   jsem byl zvědavý, co nám   tvůrci po tolika letech a s   dnešní vizuální   technologií nabídnou. Co se   týče tohoto, tak se jim to   podařilo - v dnešním   světě těchto technologií   by si ani nic jiného nemohli   dovolit. Příběh byl taky   celkem přijatelný, ale tak   trochu očekávaný - žádné   velké překvápko. Faktem je,   že na zajímavosti filmu   přidali ty genetické pokusy   - to byl dobrý nápad.
Ale, jak už jsem řekl,   nic moc neočekávaného.   Jednou mi to vidět   stačilo.
Ovšem je to   jenom můj názor.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2016
Trochu jsem se bál že to   bude spíš kopie již   kultovního snímku, ale   obávat jsem se měl úplně   něčeho jiného.   Zpracování, děj a hlavně   efekty naprosto bomba, ale hit   poslední doby - válčící   monstra mě zcela nenadchl.
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Stále dokola to samé a   stále mě to baví,   dinosauři nikdy neomrzí.   Příběh skvělý, ale pro   mne dost dětský, efekty   parádní, zvuk vynikající.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2015
Návrat po letech....
Tak v roce 1993 to byl Jurský   park, poté se návštěvy do   parku zopakovaly no a teď po   letech je to Jurský svět.   Veskrze to samé, jen s   jinými herci a něco   lepšíma efektema, které ale   i tenkrát byly BOMBA!   Upřímně být tam víc akce   s vojáky a krve, chrochtal   bych si blahem, ale tohle bylo   určeno i pro menší   publikum, tak se násilí a   gore musí mírnit, což je   škoda, tohle si o to   říkalo:-) Závěr už byl   taky takový přeplácaný a   né moc reálný, ale zde se   to musí brát. Skvělá   výprava, triky, lokace a   celková technická stránka   filmu je špička, takže 70%   a někdy možná číhnu   znovu.....
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2015
Znovuoživení pro novou   generaci spotřebitelů, je   třeba plnit kapsy. Ale   nakonec to nebyl takový   propadák, jako jsem čekala.   Technicky slušné, pár   slušných vtípků,   zvířátka jako živá, Chris   celkem akční, docela i   hrál, postava Bryce určitě   udělala radost mnoha   feministkám, původní   hudební motiv navozoval   nostalgickou atmosféru, ale   ten pocit prvně viděného   už nenastal, což byla velká   škoda.
elomani
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2015
tenhle film nezklamal
mám syna který se narodil   až když byl dotočen a   uveden jurský park III jemu   se zase pro změnu nelíbí   první dva díly ale trojka a   juský svět z toho je   nadšený i nám dospělým se   film líbil prostě dinosauři   to je naše
Didinka
Hodnocení:
Přidáno: 14.8.2015
Všeobecně považuji u tohoto   žánru na škodu, když   další díl vzniká po 20   letech od prvního. Nejen že   samozřejmě filmová technika   je někde jinde, ale i my jsme   o 20 let starší a životem   protřelejší a neuspokojí   nás tedy to samé. Toto si   asi recenzenti neuvědomují.   I když forma příběhu je   stejná a patrně má i   stejně působit, přesto jsem   u sebe pozorovala velkou   změnu. I když u prvního   filmu jsem měla stejně   otevřenou pusu jako Laura   Dern a rozechvěle jsem   čekala, co Sam Neil vymyslí   a čekala dychtivě na každý   šílený pohled Jeffa   Goldbluma, tak tady jsem si od   začátku říkala:   "Nechte si tu omáčku a   ukažte dinosaury, jak žerou   lidi." I dál je to   všechno jaksi špatně.   Zatímco Bryce Dallas Howard   nesnáším už od Vesnice a   Ženy ve vodě, o   Terminátorovi ani nemluvě,   Chris Pratt si mě získal   hned ve Strážcích galaxie a   jaksi jsem od něho   očekávála, že zase bude   legračně nakopávat ty   potvory na všechny strany. Je   to velký rozdíl. Někde   během dvaceti let se z   uznalého diváka, který si   váží každé kvalitní   zábavy, stal rozmazlený   náročný konzument, který   už jen tak tvůrcům něco   neodpustí a neváží si   ničeho. A současní filmaři   to o něm ví a podle toho   taky točí filmy.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.8.2015
Původně jsem na tohle vůbec   koukat nechtěl, protože jsem   předpokládal opakovanou i   nastavovanou kašičku a nic   nového. Nespletl jsem se.   Toto už je fakt obehraná   vesta. Ano, triky   prvotřídní, jenže dost   okoukané a nebýt gyrokoule,   snad skutečně nic nového.   Dějově to dodržuje   předchozí filmy a nezbývá   než poděkovat za původní   hudbu. Ale jinak mne to vůbec   nebavilo. Měli vymyslet něco   jiného. Dialogy mi lezly na   nervy, ani ne že byly   stupidní, ale to že byly   obehrané. V hlavních rolích   mne nikdo ničím nezaujal a   tak dávám něco za efekty a   to je vše. Podruhé nemusím.   A to ani   omylem.2015080811532/12405
brizaa
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Srovnávat původní Jurský   park a tohle, je asi to samé,   jako srovnávat misku crème   brûlée s kýblem hoven. Je   vidět, že na to padla   hromada peněz, ale to je tak   vše. Jinak roztahaná nuda v   čele Krisfetem Evrvůdem a   Redhet Noutitsovou. Výslednou   pachuť nezakryl ani badass   T-Rex.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2015
Moc dětinské, moc nijaké a   dost zbytečné. Hlavní   představitel nijak zajímavý   a bez charisma, spíš mi   přišel jako kreslená   figurka. A s např. s Jeffem   Goldblumem se nedá srovnávat
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Vynikajúci, kvalitný film!!!   Celý dej bol v napätí,   očakávaní, úžasné   herecké obsadenie,   jednoducho- treba ho vidiet!!!
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Nevím , čím se mnozí kochají....
Ach bože to byla zase   volovina. No aspoň, že to   bylo zadarmo. Původní   Jurský park mám rád, ale   tohle oživení značky po   více než dvaceti letech za   účelem totálního   finančního vyždímání se   moc nepovedlo. Od začátku   mě to nebavilo. Když jsou   dinosauři na scéně, tak se   na to koukat dá, ale oni jsou   bohužel na scéně jenom   hodně málo. Po většinu   filmu se řeší velmi   křehký vztahy a spousta   zbytečný vaty která mi byla   úplně ukradená. Já se   prostě nudil. Nemá to skoro   žádnej tah na branku,   gradace naprosto nulová,   žádný napětí, žádný   hlášky, nic. Jo a pokud by   jste mi chtěli oponovat, že   nemám pravdu a dinosauři   neslezou ve skutečnosti z   plátna, tak já musím   namítnout, že scény kdy se   předvádí nadšeným   divákům v Jurským parku ze   kterýho se stal cirkus   nepočítám, protože to bylo   totálně uhozený a ti   raptoři na povel to zabili   úplně. Postavy všechny do   jedný, tak sympatický, že   jedinou rozumnou věcí která   by se s nimi dala udělat je   hodit je k Rexovi do výběhu.   Fakt mi bylo u prdele jestli   to někdo z nich přežije.   Takže akce a efekty celkem   ok. Zbytek stojí za velký   kulový
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Překvapivě dobrá zábava ve 3D
Ano, tohle je film, na kterej   můžete v klidu vzít svou   dívku/ženu i když oba   vyznáváte naprosto   rozdílné typy snímků...   ona si tam najde svýho   svalnatýho krasavce a   románek s hepyendem, on zase   trochu napětí, slušné   akce, dobré dávky krve,   solidních dějových zvratů   a audiovizuálního   šílenství. Tedy velmi   slušně natočenej snímek a   ve 3D stojí za to vidět.   Kupovat DVD si ale nebudu..   spíš počkám, až to budou   někdy dávat v sobotu večer   v telce.
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Updatovaná, technicky   (samozřejmě) dokonalejší   verze / poklona původnímu   Jurskému parku. Akorát   Spielberg je (byl???) holt   Spielberg a napínavý film o   parku, kde se atrakce   zblázní a začnou požírat   návštěvníky, uměl líp.   Tahle verze není špatná,   ale přes vysoké tempo (tedy   od doby, kdy uteče   "nejzápornější"   dinosaurus) tomu občas trochu   chybí napětí a scény, jako   byly v původním filmu   raptoři v kuchyni nebo střet   raptora s Ellie, běh o život   na 10 cm podpatcích jím   určitě není.Suma   sumárum-budete se slušně   bavit (a občas ve vypjatých   scénách i smát), Jurský   svět je standartní letní   blockbuster s relativně   sympatickými herci, nic víc,   nic míň...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2015
Z tohoto čtvrtého   pokračování jsem měl   krapet obavy, že se příběh   opět bude držet zavedené   šablony a ty obavy se   potvrdili. Park je v provozu a   jezdí do něho tisíce   spokojených návštěvníků.   Jenomže jedna ohromná   potvora uteče a opět se   začnou dít věci, jehož   aktéry jsou i dva kluci. A   pozor, ta potvora je   tentokrát setsakramensky   chytrá. Takže po dějové   stránce žádné   překvapení. Natočeno je to   však s respektem k prvnímu   snímku a nedá se říci, že   by si to divák neužil. Vše   začíná jako přívětivý   rodinný film, jehož   dramatizace se postupně a   velmi plynule navyšuje až do   vskutku monstrózního   finále. Škoda že se v ději   vyskytuje spousta náhod,   které příběh značně   zjednodušují. Výtku bych   měl i na 3D efekt. Pozorný   divák objeví obrazovou   nesrovnalost, kterého jsem si   poprvé všiml u Cameronova   Titaniku. Byť si postavy při   dialogu dívají do očí,   jejich pohledy se viditelně   míjejí. Typický neduh   vznikající při dodatečném   vytváření 3D efektu z 2D   materiálu později v   postprodukci. Film je jinak   velmi povedený a sérii   dělá čest.
aneri1961
Hodnocení:
Přidáno: 16.6.2015
Zklamání
Nečekala jsem žádný   složitý děj, ale   překvapilo mne, že to byla   až taková nuda! Technické   triky byly dokonalé, o tom   žádná. Ale melodrama nad   umírajícím dinosaurem a   podobné scénky, tak to bylo   příliš. Chvílema jsem se   ve vypjatých chvílích   musela i smát. Absolutní   propad zachránil jen   alfa-samec.
Marylin21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2015
Dechberoucí podívaná
Je jedno kolik absurdních   situací a klišé ve filmu   je.Je to přeci Jurasic   World-vymyšlený svět s   nádhernými prehistorickými   zvířaty.Efekty a scény jsou   ohromující!!!Napětí   takové,že většinu filmu   ani nedýcháte,aby vás   některá potvora náhodou   taky nesežrala☺Byla jsem   dnes s dcerou(7let)A unešené   jsme byli obě. Myslím,že   pár nedostatků se dá s   klidem přehlédnout. Určitě   půjdu na tenhle kousek   ještě jednou.První Jurasic   park byl prostě první a   nezapomenutelný,ale tenhle   kousek ho předčil a dotáhl   myšlenku téměř k   dokonalosti.
geojezek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2015
Akcni pecka
Prijemne prekvapilo.   Rodicovsky sentiment tu   nastesti dostal jen malo   prostoru. O to vic ho dostali   jesteri. Film je urcen i pro   deti a tak jsem tam zaznamenal   jen jeden strikanec krve i   kdyz jesterky hoduji o   stosest. Zrejme pouzivaji   bryndacky. 3D je na urovni   konverze v televizi 2D-3D. To   me moc neohromilo. Samotny   Jursky svet jako atrakce se   tvurcum povedl.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.6.2015
Je to přesně a dobře   odvedená filmařská práce   se spostou hvězd. Příběh   není ani převratný ani   udivující.... Hezká   podívaná, ale podruhé už   to vidět nemusím.
jentak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2015
super vzpomínka na mladší věk.
Opět se musím přidat k   enejcelovi. Rozhodně   nejlepší film poslední doby   ve všech těch amerických   krajinách.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2015
Jurský park se vrátil. V   názvu Jurassic World a v   podání režiséra Colina   Trevorrowa. Stejně, jako   před 22ti lety zde hrají v   dnešní době ne moc známé   tváře. Stejně, jako před   22ti lety i zde hrají hlavní   roli dinosauři, ale T-Rex byl   zde zastíněn a nahrazen   novým fiktivním králem   Indonimem Rexem. Na tento film   jsem se hrozně těšil,   protože Jurský park z roku   1993 beru jako nejlepší film   všech dob a jeho další   pokračování se mi také   velice líbí. Jurassic World   konečně dorazil. Máme tu   zcela novou podívanou s   efekty, které jste v   žádném předchozím díle   ještě neviděli. Od   scénáře nečekejte, že se   bude jednat o zcela nový   děj, kdepak. Z mého pohledu   to vypadá, že filmaři   spojili všechny tři díly   dohromady a vytvořili Jurský   svět, ve kterém se na   rozdíl od jedničky podaří   dosáhnout snu Johna Hammonda   a park bude navštěvován   lidmi, což se před 22ti lety   nepodařilo. Ty Simpkins zde   hraje malého všeználka o   dinosaurech a synovce Bryce   Dallas Howard, stejně, jako   Joseph Mazzello ve   Spielbergově prvním díle,   ale tenkrát to byl   Attenboroughův vnuk. Film ale   hrozně trpí na jalové   scénáristy, kteří místo   toho, aby nám zde   naservírovali pořádný film   s promakaným dějem, tak nám   sem dali předvídatelnou   hapmatilku plnou klišé a   trapných scén, vyjma pár   vyjímek. Nápad na hlavní   dějovou zápletku s Indonimem   vám sice bude připomínat   několik filmových příšer,   jako Godzilla, či Spinosaurus   ve třetím Jurském parku,   ale ve filmu se najdou i dost   chytré nápady, jako   například ochočení   Velociraptoři, či zcela   jiná ukázka filmového   parku, která mi zde přišla   reálněji provedená.. Film   se mi nakonec líbil. Z kina   jsem odcházel spokojen jen   částečně a upřímně jsem   čekal větší řežbu a   větší zážitek. Efekty   jsou bohužel to jediné, co   stojí v tomto filmu za řeč,   jinak co se týče herců,   např. hlavního hrdiny Pratta   - ten si mě rozhodně   nezískal. Nebo Bryce Dallas   Howard, která vlastně hraje   Johna Hammonda v ženské   podobě a malí kluci, což   jsou vlastně Lexi a Tim z   jedničky. Pokud si všechny   tyhle scénáristické   "nápady" spojíte,   vznikne mix všech dílů a   tím pádem nic nového,   žádný nový děj, prostě   nic. A ještě filmaři mají   tu drzost a tímto snímkem   ignorovat dva předchozí   díly. Jedná se o nejslabší   Jurský park. Částečné   zklamání... Scénář bych   hodil všem účástníkům na   hlavu, včetně panu   Spielbergovi na kterého jsem   spoléhal, že na Treworrova a   ostatní tyhle látra   dohlídne, bohužel se tak   nestalo.
jvj
Hodnocení:
Přidáno: 13.6.2015
Kali
Dnes jsem byl se synem 2,5   roku. Jurský park byl a je   paráda, ale tohle je   dopilováno k dokonalosti.   Film pecka
willy112
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2013
Tento film se až na hvězdné   obsazení podle mě moc   nepovedl. Režisér si   nejspíše vzal trochu   inspirace z Hvězdné brány,   což se mu nevyplatilo a tento   film mě tedy moc neoslovil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50756minih50756Lev je v ulicích (1972) [TV inscenace] 
Lev je v ulicích n
minih27633minih27633Rabín, kněz a krásná blondýnka (2000) 
Keeping the Faith n
minih45863minih45863Jan Saudek - V pekle svých vášní, ráj v nedohlednu (2008) [HD CAM (HDTV)] 
n
minih41024minih41024Kmotři z blat (1983) [TV inscenace] 
Kmotři z blat n
minih41803minih41803Nevinný (1997) [TV hra] 
Nevinný n
minih3696minih3696Bažanti (1971) 
Les Charlots en Folie n
minih49397minih49397Nejlepší je pěnivá (2005) 
Nejlepší je pěnivá n
minih17807minih17807Gauneři (1991) 
Reservoir Dogs n
minih43373minih4337388 minut (2007) 
88 Minutes n
minih8296minih8296Hlava rodiny (1991) 
Father of the Bride n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jurský svět: Zánik říše (2018)

 Jurský svět: Zánik říše (2018)
Jurský svět: Zánik říše n
Jurassic World: Fallen Kingdom
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Španělsko
Režie: Juan Antonio Bayona

(pokračování)

Jurský park 3 (2001)

 Jurský park 3 (2001)
Jurský park 3 n
Jurassic Park III.
Žánr: sci-fi / thriller / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Johnston

(pokračování)

Ztracený svět: Jurský park (1997)

 Ztracený svět: Jurský park (1997)
Ztracený svět: Jurský park n
The Lost World: Jurassic Park
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Spielberg

(pokračování)

Jurský park (1993)

 Jurský park (1993)
Jurský park n
Jurassic Park
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Spielberg

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10