Duben
ohodnotit

John Q

Další název:
John Q - Srdce pre syna
Rok:
2002
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2002
„Když nemáš na výběr, zbývá jen poslední možnost…“

Komentáře k filmu John Q

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2007
Výborný
Film určitě není tak   špatný, jak se píše   výše. Nesmyslné chování   rukojmích??? Určitě jsem   tento komentář moc   nepochopil, rád bych věděl,   jak by se měli podle   kolegy(ně) chovat rukojmí.   Film mě určitě potěšil a   hlavně Denzel Washington...to   je pan herec a role se zhostil   vynikajícně.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Drama v americkém stylu.   Čím je však film hodnotný   a je v něm to trochu skryto,   je kritika amerického   zdravotnictví. Moderní   společnost by si měla   uvědomovat, kde jsou hranice   toho, co ještě může být   předmětem nepřiměřených   zisků. Film, ač je místy i   akční, patří mezi   sociálně kritické   příběhy. Kdyby si tvůrci   odpustili některá ta   hollywoodská klišé a   banality, zajistili by si u   mne hodnocení deset.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Že peníze nejsou všechno?   Jak kdy a jak pro koho.   Známé rčení vyslovují   pouze bohatí jedinci, kteří   jsou na tom po finanční   stránce dobře a mohou si   koupit bez rozmyslu takřka   cokoliv a kdykoliv. Příběh   snímku v thrillerovém   ražení poukazuje na rodinu   mající přesně opačný   problém. Problém, který   známe i v Česku, i když v   Americe byl zdravotní systém   přeci jen daleko   problematičtější. To, že   nejsou mnohdy peníze na   důležitou operaci k   záchraně umírajícího   dítěte a úřady jakkoli   odmítají pomoc, však máme   společné. Děj tedy   poukazuje v širokém spektru   na daný problém a tak je   zároveň i značně   kritický. Neopomenuta není   ani známá lékařská   Hippokratova přísaha, která   je však v rámci ekonomiky   značně pokrytecká.   Příběh příkladně   vypráví osud zoufalých   rodičů bezmocně   přihlížejících na   umírající dítě a na   neochotu vedení nemocnice a   úřadů cokoliv dělat. A tak   otec ze zoufalství pozvedne   zbraň. V tomto bodě se již   však vyprávění odebírá   ryze do thrillerové   popkornové zábavy, neboť   skutečná realita by přeci   jen vypadala poněkud jinak.   Bezmoc, vztek, zoufalství.   Koho zajímá na smrt nemocné   dítě a čin zoufalého otce,   když to poškozuje politický   zájem. Ano, peníze nejsou   všechno, ale mají větší   cenu, než lidský život. A   tak lidé umírají i když   nemusí. Na tento snímek je   potřeba se dívat jako na   kritiku systému a ne jen jako   na obyčejný thriller.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2009
John Q
Velmi dobrý thriller, který   mě zaujal svým poměrně   silným příběhem. Filmu   nechybí emoce ani trochu   nepříliš výrazné akce. Na   můj vkus to mohlo být mnohem   napínavější. Ocenil jsem,   že se film dotýká   závažného aktuálního   problému. Poukazuje na   nedokonalost světa, ve   kterém žijeme. Tím myslím   lhostejnost doktorů a jiných   lidí. A právě tuhle   tématiku, kde se krituzuje   nějaký nedokonalý systém,   mám rád.
Petrusis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2004
Má nemocného syna, jeho   pojištění tento typ operace   nezahrnuje a peníze nemá.   Syn může zemřít a tak otec   udělá vše pro to aby byl   syn operován.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Jak jsem už několikrát   řekl,nemám vůbec rád   D.Washingtona,ale i přesto   musím uznat,že některé   jeho role jsou dost dobré a   doba mě nutí sledovat jeho   filmy,protože (pro otatní)   je to oblíbený herec.Tento   film patří také mezi   ně.
Celkem dobře   vymyšlený příběh.Zoufalý   otec kvůli těžce nemocnému   synovi obsadí nemocnici,aby   ty byrokraty přesvědčel,aby   jeho synovi pomohli-hm,dobrý   nápad.
Ostatní   herecké obsazení je také   velmi kvalitní.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Film o rodině které   onemocní syn vážnou   smrtelnou chorobou a nutně   potřebuje operaci ,na kterou   rodiče nemají dostatečné   pojištění. tak otec vezme   pistoli do ruky a obsadí   nemocnici. skvělý Danzel
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Jeden z mála filmů ve   kterých Denzel Washinghton   opravdu zazářil. Moc dobře   povedený herecký výkon.   Brečela jsem z něho,   protože mě dostal tím, co   všechno pro svého syna   dokázal udělat bez ohledu na   následek a jak to uměl   dobře záhrát. Opravdu se do   té role ponořil naplno.   Věřím, že kdyby se mu to   skutečně stalo, udělal by   úplně to samé. Ale   vlastně, kdo né?
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2013
Plať pojištění a možná   ti tu operaci zaplatíme -   jako dělané pro naše volby   - tak asi si připadá hlavní   hrdina. Čas se krátí a   šílený otec má poslední   možnost.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2021
Tedy ne, že by to byl   špatný film ale nějak se to   vymklo. Nejen ostrá kritika   amerického zdravotnictví ale   i emocemi našlapaný biják,   který má každého chytit za   srdce. Jenže z mého pohledu   jsou ty emoce natolik   předimenzované, že jsou   kontraproduktivní a   ztrácejí svou působivost a   věrohodnost. Nick Cassavetes   měl lépe sledovat práci   svého otce a zjistil by, že   méně je často ve výsledku   více. Naštěstí, když   postavíte na plac vedle sebe   Washingtona. Jamese Woodse,   Roberta Duvalla, Raye Liottu a   na okrasu k nim přihodíte   Anne Heche tak film snad ani   nemůže dopadnout úplně   špatně.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2019
Já už to kdysi viděl, je to   celkem slušný film na téma   zdravotnictví, pojištění v   USA. Máte nemocného   člověka v rodině a jste bez   peněz v hajzlu, tak jako   jinde samozřejmě. Ale zde to   byl dlouhá léta palčivý   problém. Léčba a operace   pro ty méně movité.   Zahrané slušně, emoce to   má, napětí také. Jasné to   ždímání emocí a občasná   ukecanost lehounce vadí. Ale   je to film, který když už   nic, tak alespoň reflektuje   ožehavý problém i když je   cca 17 let starý.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Skvělé herecké obsazení   ,ale bohužel film chce být   až příliš emocionální a   dojemný a někteří herci to   neumějí zahrát nebo spíš   je film horší   scenáristicky.Denzel zahrál   svoji roli výborně,i když   je to drama pár vtipných   hlášek tam bylo,takže   lepší průměr.
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.10.2007
naprosto průměrný   film,který se sice zabývá   závažným tématem, ale   svojí šablonovitostí   naprosto ubíjí. Všechny   charaktery ve filmu, jsou   naprosto černobílé, stejně   jako pohled na situaci, kdy se   muž=živitel rodiny neumí   postarat o syna...a volí na   jednu stranu špatné cestu   přestoupení zákona, na   druhé straně lidsky   správné řešení...a   samozřejmě veřejnost náhle   skanduje hesla na jeho   podporu....no klišé   nejhrubšího zrna.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2005
Denzel Washington famozny   herec v zlej ulohe nestastneho   otca,ktory urobi vsetko pre   zachranu svojho syna.Je to   blbe,ale ak nemas v USA dobre   poistenie,tak mas jednoducho   smolu.S cim absolutne,hoci je   to kontroverzne suhlasim a to   som lekar.PS:Transplantacia   srdca je operacia,ktora   vyzaduje obrovsky tim lekarov   a vo filme to spravi Duvall za   2 hod!!!:).Pribeh   neuveritelny.The end
scajo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2005
Kromě dobrých herců (v   čele s vynikajícím Denzelem   Washingtonem) nenabízí   tenhle film vůbec nic, co by   stálo za opakované vidění.   Scénář je naivní, místy   až neuvěřitelně pokažený   (přitom námět je slibný),   zejména rukojmí v nemocnici   jednají ukázkově nesmyslně   a některé postavy (hlavně   Robert Duvall coby vyjednavač   a Ray Liotta jako policejní   šéf) jsou trestuhodně   nedotažené.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Takové množství klišé a   neuvěřitelné sentimentality   na jednom místě se jen tak   nevidí. Těch rádoby   srdcervoucích proslovů a   přesvědčovacích dialogů,   toho patosu a těch hodně   divných nelogičností...
Celkově hodně divně   působí celý scénář,   mimochodem průhledný jak   čistě umytý okno, a také   zápletka. Obětavý,   statečný únosce, kterému   najednou začnou všichni   fandit, všichni si ho   oblíbí, protože pro   záchranu syna je ochoten   udělat úplně vše,   hysterická matka, rukojmí,   kteří se i podle mého   názoru chovají podivně a   nesmí samozřejmě chybět   ani hyenovitý reportér   (kolikrát tohle už tady   bylo!). Je to celý tak   přitažený za vlasy, že by   tomu neuvěřila snad ani ta   největší naivka. Snaha o   silný příběh, který by   vyvolal dojetí, je tak   strašně přehnaná, že   spíš než slzy dojetí film   vyvolává slzy smíchu. O   hereckém výkonu Denzela   Washingtona se radši nebudu   ani vyjadřovat. S   pochvalnými komentáři   bohužel nemůžu souhlasit.   Pro mě je to typicky   americký uslzený odpad,   jenom by mě zajímalo, proč   se na něm podílelo tolik   výborných herců jako je   Robert Duvall nebo James   Woods.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2019
Kdyby byl běloch, tak ho   picnou. Ale že, jak jinak,   chudinka černý, tak lidi   kolem skandují. Další   americká stupidita.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih115631minih115631Svatba o Vánocích (2012) [TV film] 
A Christmas Wedding Date n
minih57660minih57660Vánoční panenka (2004) [TV film] 
Vánoční panenka n
minih66191minih66191Utajená operace (2010) 
Operation: Endgame n
minih36138minih36138Nejkrásnější portrét (1988) 
n
minih30730minih30730Insomnie (2002) 
Insomnia n
minih3647minih3647Barva peněz (1986) 
The Color Of Money n
minih91217minih91217Příběh z periferie (2012) 
Příběh z periferie n
minih36697minih36697Spider-Man 2 (2004) 
Spider-Man 2 n
minih66706minih66706Zkus mě rozesmát (2011) 
Just Go with It n
minih12733minih12733Modrá ocel (1989) 
Blue Steel n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Jak chutná smrt (1995)

22:35 - 00:10

58 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

22:50 - 23:40

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

98 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:40 - 23:45

53 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10