Jejich den (1962) [TV inscenace]

Jejich den
87.5 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 129 min.
„Poetické drama z maloměsta šedesátých let 20. století. Převzaté představení činohry Národního divadla v Praze v režii Otomara Krejči.“
Hra Josefa Topola "Jejich den" měla premiéru na Národním divadle v roce 1959 v režii Otomara Krejči. Patří k prvním skutečně kvalitním současným divadelním hrám té doby, které usilovaly o pravdivé zobrazení lidského života. V roce 1961 byla pak přenesena do televizního studia a zaznamenána. Uvádíme ji nejen jako mimořádný doklad divadla té doby a počátek dramatické práce velkého básníka českého jeviště Josefa Topola, ale také jako doklad hereckého mistrovství paní Marie Tomášové.

režie:
Eva Sadková
 
 
hraje:
Miloš Nedbal (Dohnal), Vlasta Matulová (paní Zdena), Vladimír Brabec (Vladimír), Jarmila Kronbauerová (stará paní), Jiří Dohnal (primář), Marie Glázrová (paní Magda), Marie Tomášová (Irena), Luděk Munzar (Pavel), Naděžda Gajerová (Milada), Bohuš Záhorský (inspektor), Jaroslav Marvan (host), Olga Scheinpflugová (hospodská), Karel Pech (vrchní), Jarmila Krulišová (blondýna), Bořivoj Navrátil (mladík s motorkou (jako Bořek Navrátil)), Josef Velda (první voják), Jan Kodet (druhý voják), Eva Sirotková (dívka z redakce), Lída Sudová (paní s pejskem), Jan Tříska (chlapec s fotoaparátem), Soběslav Sejk (výpravčí), Ela Poznerová (žena výpravčího), Luba Skořepová (vrátná), Bohuš Hradil (člen SNB), Jiří Benátčan (kluk), Václav Roubal (šofér)
 
 
scénář:
Josef Topol
 
 
kamera:
Vladimír Opletal
 
 
hudba:
Jan Klusák
 
 
kostýmy:
Jindřiška Hirschová
 
 
střih:
Jiří Šebelka
 
 
zvuk:
Josef Rozhoň
 
 
II. kamera:
Ilja Bojanovský, Vladimír Řezníček, Karel Holub
 
 
výprava:
Josef Svoboda
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.