Duben
ohodnotit

Jedna ruka netleská

Další název:
Hvězdy v očích; One Hand Can´t Clap;
Rok:
2003
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
18.9.2003
„Chcete ochutnat něco nového?“

Komentáře k filmu Jedna ruka netleská

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 48
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Tak David Odříček je   opravdu pan režisér skvělá   černá komedie skvělé   obsazení zejména v role   Standa v podání Ivan Trojan   je nepřekonatelná
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Vyjmečný film a super   hlášky kdo by takovému   filmu odolal a zároveň je   český tak to je co říct   určitě se na něj podívejte
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Tento film je takový   "klenůtek" s   vynikajícími herci a   zajímavým a roztomile   praštěným dějem. Užívám   si každou hlášku, každé   gesto všech herců, všechno   je dokonalé. Přiznávám,   že jsem příběhu nepřišla   na chuť hned, ale až po pár   letech. Teď ho můžu vidět   x krát a vždycky si tam   najdu něco nového.
adelkasprdelkas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Když jsem byla na tomhle   filmu v kině s rodinou,   smála jsem se snad z celého   sálu nejhlasitěji. Miluju   černý humor a v tomhle filmu   je ho požehnaně. Ivan   Trojan, Jiří Macháček a   hlavně Marek Taclík jsou   podle mého nejkomičtější   čeští herci. Originální,   dosti nechutná zapletka mě   taky nadchla takže není co   řešit.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2015
Pro mě jedna z nejlepších   komedií "novodobé   historie" českého   filmu. Opravdu jsem se   několikrát nahlas zasmála,   bavilo mě to celé a herci   byli skvělí - od dětí po   seniora ;)
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2005
Film Jedna ruka netleská mne   příjemně překvapil. Měl   jsme vždy jistou nedůvěru k   podobným snímkům a tímto   se tvůrcům omlouvám. :-)
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2021
Dnes jsem si konečně   doplnila mezeru v   Macháčkově filmografii.   Film se mezitím stal   kultovním. A já se tomu   nedivím. Je to ku*evsky   dob*é. Herci jsou příjemně   "vyžehlení" ve   tvářích, no bodejť ne,   když jsou o 18 let mladší,   ale taky je vidět, že ve   svém hereckém mistrovství   nijak moc nepokročili. Hrají   i dnes pořád stejně. Snad   jen na Trojanovi je znát   pokrok v grimasách a   procítěnosti. Ale už tehdy   byl boží. Dělá mi dobře   Macháčkova přímočarost a   bezelstnost, drobná mimická   vyjádření pocitů. Byl   dobrý tah obsadit do role   manželů skutečné manžele   Trojanovy. Nejen jejich   postelová scéna působí   naprosto věrohodně.   Mimochodem, jedna z   nejlepších scén filmu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2011
A neměl by jste si tam dát tu niť?
V prvom rade, Samotárov som   nevidel. Čo sa týka Jedna   ruka netleská, tak moc   nechápem to nižšie   hodnotenie, podľa mňa jedna   z najlepších českých   komédií vôbec. Jednoducho   sa vydarila. Uznávam, že je   trocha absurdnejšia a dosť   uletená, ale i tak, je to   jazda. Keď sme to prvýkrát   videli, zhodli sme sa na tom,   že snáď jediným normálnym   tam je ten bezdomovec.   Šialené scény, famózne   hlášky, hypnoticky sa   opakujúce slová, ktoré   majú svoj význam (orly,   ruka, kukadla). A plno   šialených postáv.   "Adolf" Zdeněk   ("Doufám, že vám to   pomohlo v   rozhodovaní."), jeho   manželka ("Dnes je   štvrtek".), chudáci   deti (poštolka a   ornitológia), bláznivý   Ondřej ("Vydrž Stando,   jdu za tebou."),   smoliarsky Standa   ("Normálni houbovej   čaj") a plno ďalších.   Neskutočné dialógy a asi   najlepší útek pred   policajtmi v dejinách filmu,   spolu so elegantným zhodením   popolníc. "To je tvoje   holka?" - "Vlastně   jo." - "Dobře sis   vybral, děláš mi   radosť." Skutočne   exkluzívna záležitosť
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Dobrá komedie plná magorů a   hlášek, které si budu   pamatovat snad do smrti. Svou   absurditou mě tento film   naprosto odrovnal. Je to film   do nepohody, který mě   zaručeně rozesměje.
ZuzikD
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Výborný film! Trio   Macháček-Trojan-Taclík je   opravdu dobrý, černým   humorem je to prošpekovaný,   výborný hlášky. Já se u   tohoto filmu nikdy nenudím a   jen se směji.... :-)))))
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Vyborná záležitost! Koncert   hereckých es jako jsou   Trojan, Macháček, ale i   famózně zahraný stárnoucí   homosexuál v podání pana   Třísky. Film nabitý   hláškami a černým drsným   humorem. No a scéna kdy pan   Trojan pronáší projev v   parodii vůdce - až mrazí,   ale chápu, že romantické   povahy tento kus   neocení......
petr-bures
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2014
Vyobrazení společnosti v   době po skončení 90. let   velmi reálné, avšak   schované za skvělý černý   humor. Snímek pro mě   kultovní, plný vtipných   hlášek, silně   připomínající svým stylem   Samotáře. A právě v   Samotářích se zapomněl J.   Macháček, který si bohužel   nesmazal tupý zhulený výraz   a tím mě občas štval.   Jinak standardně výborný   Ivan Trojan a pro mě   překvapením byl výkon Marka   Taclíka.
Pro někoho   asi humor přes čáru, ale   bohužel nemá k realitě té   doby zas tak daleko...
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Opět máme z čeho vybírat   skvělé hlášky - např.   Nečum na mě, nebo ti useknu   ruku.
Místy zamotaná   komedie kde převládal   černý humor je dobrý   snímek a řadí se mezi ty   lepší, na které se jen tak   nezapomíná.
Velice se   mi líbila "přeměna na   vůdce", která dospěla   do poslední fáze až na   konci filmu =)
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2008
David Ondříček umí točit   zvláštní filmy s obtížně   popsatelným sex-appealem. Má   na kontě čtyři   celovečerní - jeden slavný   a uznávaný, tři   originální. Jedna ruka   netleská přináší   nevšední příběh   /přátelé, je to vůbec   příběh?/, celou řadu   silných a skvělých   okamžiků, vyjímečné   postavy a herecké výkony.   Tak trochu stále stejný   Jiří Macháček je zde   zastíněn nejen hereckým   mistrem Ivanem Trojanem, ale   překvapivě i Markem   Taclíkem v roli   sebevědomého ňoumy, kterou   se tento herec poprvé uvedl   do povědomí širšího   publika. Vrcholnou scénou je   Trojanův fašistický projev,   sejmutý v jediném dlouhém   záběru.
pizzzaro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2004
každý má své tajemství
Vydařená česká komedie s   prvky černého humoru, řadou   velmi vtipných míst i   vážnějších pasáží.   Kvalitní herecké obsazení a   jeho skvělé výkony.   Rozhodně jsem se nenudil.
Karlos_S
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2003
Po dlouhé době dobrá česká komedie
Film mě zaujal hlavně   výborným hereckým výkonem   a určitou nadsázkou, která   navazuje na komediální   strukturu filmu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2014
David Ondříček si opět   hraje na vizionáře a z   divákem si značně   pohrává. Nikdo si není   přesně jist, na co se to   vlastně dívá. O co tu   vlastně jde. Hodně se tu   filozofuje za skvělého   použití černého humoru.   Smysl života a jeho   naplnění je hlavní devízou   příběhu. Co postava, to   charakter. Každý má svůj   úděl. Kdo v tom bude hledat   hlavně komedii, dosti   narazí. Je třeba také   pozorně naslouchat o čem se   tu hovoří, jinak snímek   vůbec nepochopí. Natočeno   je to zdařile a ku prospěchu   věci. Ondříček přesně   věděl co dělá.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2011
Hezky to vyjadřuje dnešní   dobu, kdy se uklidnila   bouřlivá devadesátá léta   a české domácnosti se   ponořily do studeného   švedského dekorativního   stylu v domění, že rychle   přeskočíme těch čtyřicet   let komunismu a hned   přeskočime na stejnou   úroveň Západu. V důsledku   toho všichni šílíme   stejně jako protagonisti v   tomto filmu. Kanibalistický   diktátor vedoucí   vegetariánskou restauraci. Co   k tomu dodat?
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2017
Jedna ruka netleská   servíruje si drží   svérázný styl ala   Samotáři a ještě trochu   přitvrzuje v otázce   "ulítlosti".   Skvělí Trojan i Macháček   skvělí... No prostě jízda!
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2007
Pohodová komedie o tom, že   může být ještě hůř.   Perfektní vtipy a gagy. Je to   potřeba vidět, protože na   papíře to tak nevyzní.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Docela dobrá černá komedie,   některé scény byly hustě   morbidní, vyhulenecký   řeči....jj typickej   Macháček!! ;) :D Líbilo se   mi to.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Fajn filmík. Nejvíc se mě   líbil Jirka Macháček, ten   je prostě dokonalej :) Taky   scénka, jak objímá strom je   pro mě z celýho filmu snad   úplně nejlepší :) Ivana   Trojana za výkon (nejen) v   tomhle filmu obdivuju, ale moc   se mě to tam zrovna   nelíbilo...
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2005
dej to ani nema mit.jen plnej   film dobrejch hlasek zarucuje   docela pohodovy pokoukani
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
To je ono...
Strome. kamaráde...   absorudní film plný   hlášek. Macháček jako   vždy úžasny. Marek Taclík,   sympatický potrhlík, který   chce pomáhat, ale vždycky   vše ješztě   zhoší.Závěrečná scéna s   Trojanem je nezapomenutelná.   Kvalitní herci i režisér.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2009
"Dneska je   čtvrtek...."
Dost   jsem se bavil, což se   nestává často:-D Jináč   Hitler dobrej, ale jsou tam i   lepší seky.
"Kdyby aspoň tak   nevalila ty oči!"
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2020
Tohle je podle mého názoru   opravdu velmi dobrá   komedie!!!!
Jednak mám   rád tento typ poněkud   absurdního humoru a pak je v   tomhle filmu k vidění   spousta výborných herců a   plno vynikajících hereckých   výkonů a víc člověk k   dobré filmové komedii   nepotřebuje. I když tenhle   film zdaleka nedosáhl slávy   komedie "SAMOTÁŘI"   kvalitou se jí téměř   vyrovnává.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Po Samotářích asi nebylo   jednoduché natočit další   film a přesto že se povedl o   něco méně je pořád   slušný a dobře obsazený.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Jedna ruka netleská
je slušná komedie,s   relativně dobrou zápletkou a   výbornými herci a jejich   výkony.Trochu mě vadilo,že   Taclík hrál takového   idiota,až to bylo   nereálné.Ale jinak jsem se   zasmál a to od komedie   požaduju:-)
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Takovej hodně zvláštní   film, je tam pár super   hlášek a pár fajn   scének(Hitler se nedá   zapomenout), ale stejnak sem   od toho čekal trošku víc.Je   ale pravda že je to totálně   ujetý:-D
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Ondříček nezklamal.   Oddechová komedie, která si   na nic nehraje a přesto se   nevyhýbá vážnějším   tématům. Některé gagy   působí trochu vytržené z   kontextu, ale celkové   hodnocení musí být   pozitivní. Skvělý Ondřej   Trojan.
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Slušnej film o zajímavém   tématu. Ale v některých   scénách se mi zdá už   výkon hlavního herce už   příliš okoukaný.
TSZ
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Jedna ruka
Neuvěřitelný výkon   Ondřeje Trojana (jeho   "Hitler"v závěru   filmu mi zůstane v hlavě   zřejmě navždy)táhne tento   film do českého   nadprůměru.
Ivesan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Nejsem nadšeným divákem   většiny českých filmů,   ale tento mě   oslovil....vtipný, herecky   velmi dobře vydařený a   navodí pohodu, u které se   budete doopravdy bavit....   rozhodně zkoukněte-vyplatí   se Vám to!
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2014
Na lámání v pase smíchy to   není, ale rozhodně pobavilo.   Některá místa jsou trochu   poslabší, nudnější, ale   dá se to zvládnout. Něco   přidávám za Siegfrida ke   konci filmu, takto mé   oblíbené hudbě.   201304149714/10154
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Docela dobrá černá   komedie,pár scén docela   povedeně vtipných,a,pár   povedených hlášek-scéna   usekni mu ruku a Matásek si   usekne svoji byla   dobrá.Macháček zase chtěl   lítat což se taky   povedlo.Taclík to zahrál   taky dobře.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2019
Komedie plná vtipných   dialogů, ale jako celek   trošku nedotažená. Herecké   obsazení a výkony na   vynikající úrovni. Trojan,   Macháček, Taclík, Klára   Pollertová-Trojanová,   Dlouhý jsou úžasní, ale   něco málo tomu chybělo, aby   se to stalo klasikou, jako   Samotáři.
topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Další originální snímek   Davida Ondříčka,   tentokráte hozen do žánru   černé komedie. Vtip občas   kolísá s trapností (hlavně   až dementně tupej Marek   Taclík) a některé gagy jsou   až moc okatě přizpůsobeny   tomu, aby se divák za každou   cenu musel pobavit (ale ono to   jaksi nefunguje). Nejlepší   je Trojanova proměna v   Hitlera a Klára   Pollertová-Trojanová jako   jeho manželka (a to i ve   skutečnosti), ze které chlad   srší velmi přesvědčivě.   Příběh celkově slabší,   chtělo by to dotáhnout do   správných kolejí.
Charlie35
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Spíše nepodařený pokus o   černou komediiČerné komedie   miluju, ale tahle mě bohužel   minula. Několik povedených   scén ještě nedělá celý   film. Škoda.
AcidBurn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2006
Nejlepší je, pokud má   člověk nějaký historický   přehled, pak si výkon   Ondřeje Trojana vychutná od   samého   začátku...nenápadná gesta   a postoje...rozhodně se u   toho dobře pobavíte...ale   rozhodně to není film pro   všechny. Tříska hraje opět   jedince tak trochu mimo   normál a i některé další   postavičky stojí za to...
rudyzzr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2010
nebyt mistrovskeho hereckeho   kousku,kdy Trojan zahral   "Hitleruv projev" s   veskerou gestikulaci a   artikulaci,dal bych tomuhle   filmu max.2 body..
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Zvláštní film, na české   poměry takový neobvyklý,   ale zajímavý. Ovšem jen   napoprvé. Pár príma   hlášek, ale u Jiřího   Macháčka mě napadlo   hrozící nebezpečí   hereckého stereotypu.   Nicméně u hlášky typu:   "Za patnáct minut se   sejdeme u stolu" -   "Ale já nemám   hodinky." - "Aha,   tak za dvacet, " jsem se   bavil, i když to nic   světového není. Zajímavá   kreace Jana Třísky.   Rozhodně ale tleskám   "hitlerovské"   etudě Ivana Trojana.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.7.2012
naše novější filmy jsou   prostě kraviny, kouknout se   na to dalo ale až na pár   dobrých hlášek to   postrádá nějaký smysl
Rosomak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Na první skouknutí vtipné,   napodruhé je to již o   ničem a akorát si   uvědomíte pokulhávání ve   scénáři...
Nicméně   napoprvé jsem se u toho   řezal smíchy, už kvůli   hláškám by se to mělo   vidět. nicméně udělat z   toho kult jako ze samotářů   se nepovedlo...
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Jedna ruka netleská
Pominu-li nereálnost celého   příběhu a hlavně   nelogické jednání postav,   dostáváme nakonec   odpočinkový jednorázový   film. Některé hlášky byly   sice až moc trapně   vykonstruované, někdy nám   stupidita snímku byla až moc   do očí, ale jinak se divák   celkem slušně baví a   párkrát se i zasměje.   Svojí klasickou roli zde má   můj ne zrovna velký   oblíbenec Macháček, který   vůbec nevím proč je všude   obsazován, ale hlavně   Trojan, který se jeví jako   tahoun celého filmu.
P. S.
Ta jeho   filmová manželka je i jeho   reálná? A děti měli taky   úžasnou podobu, hlavně s   matkou...
Nannar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Celý film je o ničem.   Jediný vtipný okamžik   nastane, když Trojan   paroduje Hitlera,u toho se   člověk docela posmál.   Někdy je třeba neočekávat   tak moc, protože muže   přijít hořké zklamání.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Absolutní nuda...
...tento film jsem viděla v   roce 2004 v kině. Od prvních   titulků až po závěrečné   jsem jen tupě civěla na   plátno a přemýšlela, kdy   konečně se zasměju a budu   mít pocit, že sleduju   komedii, byť třeba hořkou   nebo s černým humorem - NIC!   Ivan Trojan mne nezaujal ani   žádný jiný herecký   výkon, scénář je jen   kumulace nesouvisejících   dialogů. Nemám již   absolutně potřebu tento film   znovu vidět, protože mi   nedal vůbec nic.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2011
KRAVINA!
ŠKODA PENĚZ PRO TENTO FILM,   MĚL BY BÝT UŠLAPÁN A   SPÁLEN JAKO ÚTĚK PŘED   POTUPOU POZDĚJŠÍ GENERACE   !!
Plivník
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.9.2008
Pan režisér se nás sice   názvem filmu snaží   přesvědčit, že to, co na   co se díváme, je   zhmotněním provařeného   zenového kóanu, jehož   cílem je racionálního   jedince mentálně vykolejit.   Ne, ne, tím oklamete jen   pseudointelektuály, protože   mně je jasné, že jste jen   zahulili, zhltli směs vália   a efedrinu, zapili to tequilou   a za peníze z fondu na   podporu kinematografie   natočili to, co vás právě   napadlo. Jediné, co stojí za   zmínku je Hitler Trojan, ale   je to koneckonců herec, tak   by měl umět (potom, co si   nastuduje pár projevů)   zahrát i Ádu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41634minih41634Zástupce velitele (2006) 
Second in Command n
minih40225minih40225V tom domě straší! (2006) 
Monster House n
minih32705minih32705Ozvěny mrtvých (1999) 
Stir of Echoes n
minih153966minih153966Rudá volavka (2018) 
Red Sparrow n
minih23822minih23822Zjizvená tvář (1983) 
Scarface n
minih8296minih8296Hlava rodiny (1991) 
Father of the Bride n
minih19969minih19969Svatý (1997) 
The Saint n
minih41729minih41729X-Men: Poslední vzdor (2006) 
X-Men: The Last Stand n
minih19055minih19055Sloní muž (1980) 
The Elephant Man n
minih16527minih16527Poslední eskorta (1973) 
The Last Detail n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Výsledky losování Šťastných 10

21:59 - 22:05

1 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Kozoroh jedna (1978)

21:35 - 23:40

25 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

NOVA - Inferno (2016)

20:20 - 22:45

100 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

22:00 - 23:45

0 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10