Duben
ohodnotit

JCVD

Další název:
J.C.V.D.; Jean-Claude Van Damme; Codename: JCVD; JCVD - The Movie; Rois des Belges, Le; Van Dammage
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
9.4.2009
„V hlavní roli Jean-Claude Van Damme osobně... vyčerpaný, autentický a s nadsázkou. – Jsem zpět!“

Komentáře k filmu JCVD

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
A to si říkáš chlap, když   ještě ve čtyřiceti   koukáš na   karate-filmy?" Bystrá   sebereflexe bývalé akční   hvězdy, která se dostala na   rozcestí nejen v profesním,   ale především osobním   životě. Zapomeňme na   chvilku, že je to náš   bývalý idol a hodnoťme   film. Herecký výkon je jeho   nadprůměrný a je to cesta,   kterou by se měl vydat až   přestane zvládat kopat tak   vysoko. Nicméně nesmím se   unést nostalgii a snímek   víc, jak 8x* neoznámkuji.   Hlášky-" Vejce, který   padá nemůže zachránit   svět".
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.5.2012
Tento film jsem moc   nepochopil. Příběh   samozřejmě ano, ale co tím   chtěli říct nebo tak, to   ne. Jediný zajímavý je ten   jeho monolog o sobě, v něm   však nejde o hraní, ale   osobní zpověď. Ale stejně   tak mohl kdokoli ztvárnit   fiktivního herce; proč on,   je mi záhadou. A ty   prostřihy!
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2011
JCVD

Jean-Claude Van Damme v   hlavní roli snímku, který   je velmi zvláštní tím, že   je jakýmsi životopisem   známého herce a přitom je   to vlastně hraný film o   přepadení pošty, ke   kterému se náhodou dostane   slavný herec. Muži jako Van   Damme to mají dost těžké.   Ostatní herci jak stárnou,   tak přestávají hrát   mladíky, začnou hrát   úspěšné muže, otce rodin   a nakonec i stárnoucí   chlapíky, kteří kolem sebe   šíří životní moudra,   která nasbírali za svůj   dlouhý a zajímavý život.   Herci, kteří žili ze své   znalosti bojových umění, to   mají nesrovnatelně horší.   Všichni si o nich myslí, že   v tom filmu byli jen pro těch   několik dobře mířených   ran a kopů, a že vůbec   nešlo o to, aby tam i něco   hráli. Když zestárli, tak   co s nimi? Pro boj s novou   generací se už nehodí, a   dívat se na staříky,   kteří se mlátí hlava   nehlava, to by bylo trapné. A   tak jim nezbývá než sbalit   krám a ukončit činnost a   nebo se pokusit dokázat   lidem, že v těch filmech   nebyli jen proto, že se   uměli prát. Film JCVD je   přesně takový. A   Jean-Claude Van Damme v tomto   filmu dokázal, že herec je.   Pro něj to byla jistě jedna   z nejlepších rolí vůbec. I   když samotný příběh nebyl   žádný skvost, tak zpověď   herce působila velmi   věrohodně a přirozeně. To   dalo filmu opravdový smysl.
Phreaker
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2011
JCVD je poměrně zajímavý   film, ale na to co se ve filmu   dělo, to bylo moc dlouhé.   Pokud by se jednalo o nějaký   kraťas se stopáží 30 - 50   minut neřekl bych ani slovo,   ale tohle bylo prostě   natahované až hrůza.   Zejména příchod na poštu,   který je servírovaný z   několika perspektiv je do   nebe volající, protože tyto   další pohledy nevnášejí   do děje naprosto nic nového   a jsou zde tedy téměř k   ničemu.
Lordbob
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Asi nejlepší na tomto filmu   je když Van Damme mluví o   sobě a svém životu:Jinak je   to o ničem a ztráta   času.Ten proslov mohl třeba   natočit do nějakého   dokumentu.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2010
clovek na to musi koukat s   nadhledem a necekat nic extra.   skouknout se to da,ale vickrat   uz to videt nemusim !! parkrat   se i zasmejete.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2009
JCVD ako ho nepozname...
Tento vynikajuci film,pri   ktorom sa smiech miesa so   slzami nam ponuka unikatny   pohlad do sukromia akcneho   hrdinu.V minulosti   obdivovany,v sucasnosti   zatracovany JCVD sa vo filme   obrazne vyzliekol do naha a   bez servitok ponukol pohlad na   svoju osobu.Konecne som   pochopil preco su filmy s   nim,Seagalom,Lundgrenom v   poslednej dobe tak slabe.Prave   scena s obsadzovanim do noveho   filmu /kde to nakoniec dostal   Seagal,lebo sa nechal   ostrihat/ a s drzou taxikarkou   /ta si zasluzila bombu/ su   vrcholom snimku.JCVD ukazal,ze   aj hora svalov moze mat   herecky talent.Film   jednoznacne doporucujem,ale   kto caka akcne sceny bude   sklamany.
smrkac
Hodnocení:
Přidáno: 20.8.2009
Jaktože není DVD?
Lidičky jaktože není   ještě na trhu k mání DVD ?   Jelikož nemám možnost   chodit do kin a ani se to   příliš nevyplatí tak si   vybírám "fláky"   na DVD a tenhle jsem chtěl   vidět už z principu. Někdo   ho tu vyzdvihuje, někdo   zatracuje, ale chca nechca Van   Damme byl aktuální během   mého mládí a tak je i po   filmařské stránce akčních   béček z 80tých let jistou   nostalgií zrnivých kazet se   špatným dabingem, které   předčí dnes kdejaký   blueray nesmysl. A tak se   ptám - vydá někdo toto DVD   nebo zůstane zapomenut JCVD   stejně jako mnoho dalších ?   Není to žádost ani smutek   na hrobem neznámého   akčního hrdiny je to pouze   normální průběh, který   bych očekával leč se   neděje nic ... Je ještě   někdo kdo by to chtěl   vidět, neviděl a DVD mu   schází ? Možná se čeká   až na stánky za 49 Kč, to   by se pak docela mohlo   prodávat, přeci jen Van   Damme za pade pořád táhne   ;-)
vekyka33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2009
JCVD
JCVD-Jean Claude Van Damme   puvodem belgican si zahral   vmnoha slavnych filmech   bojoveho umeni napr. leon   dvojty zasah atd...v tehle   filmove roli je plnym opakem   co to melo vse znamenat to   nevim film byl vlastne o nicem   ztrata casu Van Damma znam   jinak .ale co delat starne   nebo je uz nepotrebnej
Smyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2009
JCVD
Tak tady se opravdu Jean   vytáhl,zápletka jednoduchá   ale přitom zajímavá.Film   dokáže vtáhnout už pří   úvodu,kde začíná nabitá   tříminutová akční   scéna,ze začátku příběh   sice působí zmateně a   nevíte co se vlastně   děje,ale jak příběh jede   dál začne se pomaličku   otevírat a zároveň   pochopíte podstatu   děje.Celý film je taková   zpověď(viz. Van Damme   mluvící k divákům o své   minulosti).Jean nám i zde   dokazuje že je to Pan herec.
adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2009
Nevím, co si o tom myslet.   Tohle je cesta z jeho   špatných akčních filmů...   Ale mám obavu, že to je   jenom krátké   "umělecké"   zastavení a že zase začne   kopat... Ale třeba nás JCVD   v budoucnu překvapí...
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Milovníci béček se možná   radovali, když zjistili, že   Van Damme natočil nový   snímek. Zápletka určitě   zajímavá. Van Damme se   zaplete k přepadení pošty.   Avšak tentokrát se vše   odehraje (takřka) bez   slavných otoček a kopanců.   Nový Van Dammův snímek   totiž není akčňák ale   krimi ve stylu "Psího   odpoledne" kombinující   autobiografické drama s   komediálními prvky. Dá se   říci, že za celou svojí   kariéru JCVD poprvé hraje   hlavou a ne nohama a věřím   tomu, že sám sebe dokázal   do filmu přenést se vším   všudy a že je opravdu   takový jaký se zde ukazuje a   potvrdí to ve svém několika   minutovém nesestříhaném   monologu, ve kterém v   rychlosti popíše svůj   "hvězdný" život.   I když se film tváří   hodně vážně je v něm i   plno povedených hlášek,   které si užijí převážně   znalci   "béčkového"   řemesla a takové narážky   na Stevena Seagala a jeho   "ohon" patří k   tomu nejvtipnějšímu z   celého snímku. Celkově   vzato to mohl být obyčejný   film o přepadení a   následném vyjednávání ale   práve Van Dammova   přítomnost celý snímek   povyšuje na něco   vyjímečného a   neobyčejného. Teď už jen   čekat jestli se režisér   pokusí vzkřísit i jiné   ikony akčního filmu. Co   takhle snímky SS, CHN nebo   třeba DL.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Van Damme pro mě nikdy nebyl   dobrý akční hrdina natož   dobrý herec…Jeho filmy jsem   nenáviděl, ať už Krvavý   sport nebo Univerzální   voják, všechno to bylo   takové moc jednoduché, a   navíc moji akční hvězdou   dětských let byl   Stalone…Ale v tomto filmu mi   ukázal že dokáže natočit   dobrý film, musel se pro něj   vrátit sice do Belgie ale   myslím si, že se mu asi   otevřely dveře na lepší   projekty, teď je to už jen a   jen na něm…Kočírovaní   tohoto projektu si vzal na   starosti režisér který   nemá téměř žádné   zkušenosti s filmy, a k   tomuto filmu se dostal asi   díky tomu že je fanoušek   JCVD…Překvapilo mě jak si   vzal Van Damme na paškál   své „kolegy“ z 80.let   vedle Segala se tu mluví i o   Stalonem a to né zrovna   vybíravě, jeho J.C.V.D. je   totiž plný rýpanců do   kariéry jeho a také jiných   akčních borců…Zároveň   ale také jeho osobní   výpovědí, o tom že to   také neměl dvakrát   lehký…A překvapivě to   obojí velice funguje, hlavně   díky Van Dammovi, který   dokázal, že za těmi všemi   svaly se přece skrývá   nějaký ten herecký talent a   hlavně ten jeho monolog to   plně dokazuje…Jen by mě   zajímalo jestli to všechno   co říkal myslel upřímně   nebo to byl kvalitní tah na   diváky…Nicméně tah se   podařil!!!
Koimisto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2009
No, slyšel jsem, že pokud   bude JCVD pokračovat v   podobných filmech a rolích,   mohl by se dočkat i cenné   zlaté sošky ... co je na tom   pravdy nevím, ale zdá se mi   to i docela reálné, protože   tato role mu sedla ... :@)
I přesto, že klasického   kluka, jako jsem já   (vyrůstajícího na ŽIVÉM   TERČI, DVOJITÉM ZÁSAHU,   LVÍM SRDCI), který od mala   hltal každý jeho kop, to   musí být zklamání. V   celém filmu nepředvedl nic z   toho, za co jsme ho obdivovali   a obdivovali jeho vysekané   tělo.
Naopak pro ty,   kteří mají raději   hodnotnější podívanou,   kterou tento filmek   (autobiografie) určitě je,   musí být toto vtipné drama   pohlazením po duši.
Příběh je zdě   vyprávěn velmi intenzivně a   zajímavě. Zběsilost   střídají slzy JEANa a   taková ta lítost se   člověku zavrtá do hlavy ...   je to velmi dojemný film,   který navíc skončí   téměř neuvěřitelně ...   :@)
:@) ...ENJOY ...   :@)
Tom_Hardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Vynikající sebereflexe,   filmařsky přitažlivá   (hrátky s úhlem pohledu,   narušování diegeze),   obsahově poutavá (famózní   osobní zpověď). Filmařské   "Vše, co jste chtěli o   JCVD vědět a báli jste se   zeptat...". Je třeba   ocenit již samotnou odvahu   čelit všem svým démonům -   drogám, výsměchu,   béčkovým sračkám, ve   kterých může vyhrát i   Steven Seagal díky tomu, že   si ustřihne svůj cop.) V   podstatě je to vynikající   pohled za kulisy, ve kterém   se Van Damme představuje v   naprosto parádní herecké   formě, která využívá   oblíbených akčních klišé   pouze proto, aby celou tu   hořkou pachuť podtrhla.   Jeden by skoro až brečel   radostí nad tím, jak pěknou   tečku za tím vším Van   Damme dělá a mám velikou   obavu, že to celé totálně   zničí filmem Eagle Path, kde   nejen hraje, ale který i   režíruje. Souboj cti nebyl   nic moc a pokud neprojeví v   případě své režijní   novinky stejnou uvědomělost,   jako v případě JCVD, bude   to akční fanoušky hodně   bolet…

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11228minih11228Leaving Las Vegas (1995) 
Leaving Las Vegas n
minih12544minih12544Mise (1986) 
The Mission n
minih22422minih22422Veselé vánoce přejí chobotnice (1986) 
Veselé vánoce přejí chobotnice n
minih27802minih27802Pláž (2000) 
The Beach n
minih28254minih28254Netopýři (1999) 
Bats n
minih111928minih111928Pompeje (2014) 
Pompeii n
minih131129minih131129Marťan (2015/1) 
The Martian n
minih110779minih110779Barbie - Mariposa a Květinová princezna (2013) 
Barbie – Mariposa & the Fairy Princess n
minih5831minih5831Dáma na kolejích (1966) 
n
minih54264minih54264Zlatíčka (1998) [TV pořad] 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

10:05 - 10:35

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

39 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

59 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178211

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10