Jeden svět
ohodnotit

Jarmark marnosti

Vanity Fair

Další název:
Trh márnosti (SK)
Rok:
2004
Délka:
141 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2005
„Láska a válka jsou jako dvě sestry – schopné všeho a přece tak jiné...“

Obsah filmu Jarmark marnosti

 
Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jarmark marnosti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2021
William Makepeace Thackeray psal obsáhlé a   popisné romány plné satirických a někdy až   cynicky vyznívajících šlehů na britskou   vyšší společnost 19. století. To se tvůrcům   tohoto téměř dvouapůlhodinového filmu tak   úplně nepovedlo dostat na filmové plátno, ale   i tak nabídli divákům dost poutavou podívanou   s patřičnou výpravou a také odpovídající   atmosférou. K vidění je spousta kvalitních   herců, kteří vesměs nezůstávají nic   dlužní svému renomé. Není to špička, ale   určitě je to výrazně nadprůměrný film.   Lépe si ho užijí ti, co neznají literární   předlohu, ale já si troufám tvrdit, že těch   bude v dnešní době určité většina.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2018
Musím poznamenat, že celé naše životy jsou   jarmark marností a kdo by si nepřál mít   zajištěnou existenci, ten je lhář. Málokdo   má ovšem náturu porcelánové panenky Becky v   podání Reese Witherspoon a nebo jejího   mužského protějšku z Maupassantova Miláčka.   Ale k samotnému filmu bych ráda dodala, že i   přes veškeré oprávněné výhrady které tu   zazněly, tento, trochu nudný příběh, přece   jen stojí za pozornost.
zeus12xy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2016
Původ je víc, než bohatství, tak to prostě   bylo. Příběh mi nepřipadal nudný z důvodu   neustálého přemýšlení: kdo je kdo, co mají   spolu společného, jak jsou spolu příbuzný,   kdo patří ke komu a čím se vlastně kdo   živí, hlavně ti co byli vyděděni. A co   vlastně všichni na Bek viděli. Mám filmy   tohoto druhu ráda, ale přišlo mi to méně   přehledné.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2012
Drsnější než všechny "austenovky"   dohromady, konečně někdo ukázal, že to tehdy   nebylo jen o procházkách v lese a čajích o   páté. Reese za podpory Purefoe film táhla a   docela to klapalo, co mě pak překvapilo, když   najednou jsme se v půli ocitli o pár let   později a na konci ještě jednou a některé   postavy byly prostě zmizeny jednou větou.   Sevřenější děj a kratší stopáž by   neškodila. Gabriel Byrne byl hnusně slizký, ale   na Meyerse neměl, já ho prostě nemám ráda,   jeho likvidace potěšila, ale Romola Garai se   měla vzpamatovat dřív. Na to, aby zmizely   indické vložky, by musel na režisérské   stoličce sedět někdo jiný.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2011
nakonec to i stálo za ty 2 hodiny utrpení...
velmi světově propagovaný název filmu mne   donutil k jeho shlédnutí... pointu tento film   opravdu neměl, tak jako více filmů z   historična, míchaného hlavně láskou,   nevěrou, dědictvím, honbou za poklady a tituly,   kdy nejde celé dvě hodiny o nic víc, než o   platonismus. Pointa byla snad jen ta láska,   která v tomto filmu není ani tak zřejmá, pak   sňatky pro titul a majetek a úprk z chudoby a   sirotčince. Ty dvě hodiny mimo pár zajímavých   zvratů byly velmi nudné. Přežila jsem to jen v   očekávání, co se vyvrbí z JRM, který nakonec   v půlce sprostě vydechl. A nevěra žádná.   Film by byl daleko lepším, kdyby mimo jiné   obsahoval pravdivější detaily jak co se   prostředí týče, tak oblečení. Postavy byly   barevně přímo přeplácané, dekorace a   nábytek se přely svým datumem vzniku. Taky   nevím, proč tam tahali Indii a proč byla   hlavní hrdinka nakonec rodinně   labilní...některé postavy neměly žáden   prostor pro svůj um, zato hlavní hrdinka tam   byla vidět až moc a nehodila se tam vůbec.   Mimo komedíí není vůbec herečkou.
sirenita
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Moc pěkný film, který ukazuje vyšší   společnost a její nadutost, chamtivost,   pokrytectví...krásu navenek a chlad uvnitř.   Prorazit na vrchol i přes oběti se snaží   mladá Becky a skoro se jí to daří. Slepá   láska, válka, přátelství a vliv vysoce   postavených, to vše ve filmu je. A dotek Indie   :o) Ale přesto něco tomu filmu chybí..
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Ze začátku to je dosti slušná komedie(fakt   jsem se dost pobavil), ale pak se to začíná   táhnout jako kšandy, humor zmizí a místo něj   přichází pokus o drama....čekám a čekám   strhující finále, ale to   nepřichází....čekám a čekám tedy alespoň   konec, ať už jakýkoli, ale ten taky   nepřichází....natahovačka, natahovačka, ke   konci už skoro nesnesitelná....
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2008
Ze začátku jsem byla okouzlena dějem, hereckým   i psychologickým ztvárněním hlavní postavy i   pestrou výpravou. Herecky to vydrželo, po   vizuální stránce rovněž (to považuju asi za   nejsilnější stránku filmu), ale děj začal   evidentně bojovat s dechem až upadl do   hlubokých mdlob úplně.
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Příběh dívky,která se snaží vyšplhat do   vyšších vrstev společnosti a pro dosažení   cíle je ochotná podstoupit poměrně velké   oběti je zajímavým námětem,ale příběh by   mohl trochu víc gradovat.Jde o to,že Rebecca se   i přes svou snahu nedostala zas tak vysoko,ani   úplně neklesla a proto filmu trochu schází   pointa.Nicméně scénář i přesto jakžtakž   drží tempo .i soudružnostJinak je znát,že   režisérka je původem z Indie a to hlavně na   výpravě,která obsahuje mnoho orientálních   prvků a je krásně pestrobarevná.Pro mě   osobně byla na celém filmu nejzajímavější.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2007
... „ Stačí získat postavení a svět vám   leží u nohou“. A přesně to je cílem chudé,   ale ctižádostivé Becky Sharp, mít co   nejvyšší postavení ve společenské   hierarchii. Jenže do běžného handlu, kde se   kupčí před sňatkem ... „ Mám značný   majetek a bídný původ. Mám tedy na výběr   pouze z chudých šlechticů nebo bohatých   měšťáků. Jako ty. Ráda bych měla titul.   Když my dva ty majetky spojíme, titul si potom   můžeme koupit.“, nemá co nabídnout. Má   pouze svoji chytrost (vychytralost) a šarm. A do   té naduté společnosti, kde vládne chamtivost a   hloupost, ale navenek se tak krásně leskne ...   prostě chce. Ironický pohled na snobskou   společnost ve velkolepé kostýmové podívané   se skvělou Reese Witherspoon.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24477minih24477Drevená dedina (1955) 
n
minih16048minih16048Podfuk (1985) 
Podfuk n
minih18344minih18344S nasazením života (1993) 
In the Line of Fire n
minih147027minih147027Westworld (2016) [TV seriál] 
Westworld n
minih133936minih133936Marvel One-Shot: Item 47 (2012) 
Marvel One-Shot: Item 47 n
minih64796minih64796Kriminálka Staré Město (2013) [TV seriál] 
Kriminálka Staré Město n
minih36286minih36286Královská hra (1980) [TV hra] 
Královská hra n
minih53527minih53527Dorian Gray (2009) 
Dorian Gray n
minih44087minih44087Protektor (2009) 
Protektor n
minih132096minih132096Legenda o Tarzanovi (2016) 
The Legend of Tarzan n


Hodnocení:n12345678910
Jarmark marnosti (2004)Jarmark marnosti (2004)Jarmark marnosti (2004)Jarmark marnosti (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10