Jeden svět
ohodnotit

Jánošík. Pravdivá historie

Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi

Další název:
Jánošík - pravdivý příběh; Jánošík. Pravdivá história; Janosik, prawdziwa historia; Jánošík. The True Story
Rok:
2009
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
10.9.2009
„Příběh o lásce, přátelství, o hledání štěstí a o osudu, nad kterým se jen těžko dá vyhrát.“

Komentáře k filmu Jánošík. Pravdivá historie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 43
jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.2.2011
K velkofilmu to mělo daleko   až na scénu na začátku, a   přepadené tři kočáry.   Čekali jsme na Jánošíka   hodně let, vybrání   hereckého představitele bylo   jediné plus filmu. Že děj   se odehrával za doby tvrdé   roboty a povinného chození   do kostela, scény poddanstva   tomu neukazovalo a ty   vášnivé erotické scény se   snad na tu dobu ani nehodily.   Když to režírují dvě   baby, jsme ani nic jinného   očekávat nemohli. Budu se   zase těšit na další   zpracování ale toho se už   ani nemusím dožít...
cicis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Napriek tomu čo sa okolo toho   filmu udialo kým ho konečne   dokončili, ma veľmi sklamal.   Sú tu síce pekné prírodné   scenérie, ale inak nič moc.   Viacej sa venujú zbojníci   sexu ako svojmu remeslu.   Bielikov film asi zostane   tým jediným pravým   Jánošíkom.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Achilovou patou tohoto filmu,   ukazujícího slavného   slovenského   (?maďarského,polského?)   zbojníka ve značně   odlehčené a aureoly zbavené   verzi, je jeho délka - kdyby   byl tak o 1/3 kratší a měl   tím pádem sevřenější   děj, vyznělo by to určitě   daleko líp. Takhle mu chybí   tempo a spád. Jinak to zase   taková katastrofa není:   pěkná příroda, pohlední   kluci...Ani troška toho   sexíku tam není na závadu.   Však co měli "horní   chlapci" tenkrát dělat,   čím se bavit - kino neměli,   televizi taky ne...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2009
Další historický film,   který v našich končinách   doplňuje nedostatkový   žánr. Film Jánošík též   dlouho a strastiplně   přicházel na svět.   Výskedek je rozpačitý. Je   to asi šesté zpracování   osudů známého slovenského   zbojníka. V porovnání s   předešlými se už nejedná   a jakousi oslavnou a heroickou   pózu. Zdejší   jánošíkovský hrdina   vypadá spíše jako nemasný   a neslaný teenager   vypadnuvší ze střední   školy. O proti předešlým   filmům tento přináší i   naturalistické scény. Zde   Jánošík na hák neskáče,   ale pomalinku je jím   probodáván. Podtitulek filmu   zní "Pravdivý   příběh", což sám   nedokážu posoudit. Pravda je   ta, že ta dřívější   zpracování (možná méně   odpovídající pravdě ale   více odpovídající   pověstem) se mi přeci jenom   líbí více.
Už samo   prostředí, ve kterém se   Jánošík pohybuje nabízí   kameře skvělé   příležitosti, které jsou   využity. Nádherné záběry   hor, vod a strání se linou   celými více než dvěma   hodinami délky filmu.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Jánošík. Pravdivá historie
Spíše nudná, ne? Hlavního   hrdinu nejspíše vybírali   podle vzhledu, než hereckého   umění, protože to byl děs.   A koukat přes dvě hodiny na   něco, co nemělo s   Jánošíkem téměř nic   společného, ukrutná nuda -   nevím, jestli mohou být   Slováci na svého hrdinu po   tomto snímku pyšní. Celou   dobu jsem čekal, až Juru   chytnou (ještě že ten   příběh znám). Co mi   chybělo, tak je jednoznačně   slovenština (proč jen   mluvili česky?) a lepší   kamera, protože tato rádoby   umělecká ruční rozmazaná   snenérie nám dělala z těch   několika málo bojů úplný   maglajz...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.12.2017
Opravdu je to pravdivé jak   nám dvě režisérky tvrdí??   Těžko dnes na 100% posoudit,   ale k filmu. Jánošík není   vůbec špatný po herecké a   technické stránce. Ale dle   mého selhává ve struktuře   vyprávění. Je   roztříštěný, roztahaný,   nezajímavý, zmatečný a   nudný. prostě těch cca 140   min. je hrozně moc a přitom   nakročeno nebylo úplně   špatně.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2009
lezenie sukničiek
A pozeranie janošíka ma   nesklamalo. väčšie nervy mi   urobil film o Adamovi   Sangalovi. dal sa pozrieť.

Veľmi vtipné mi   pripáda, na youtube sú   niekoľko ukážok z tohto   filmu. Tento spot sa volá   Lezenie sukničie - v   polštine. je mi smiešne ako   uteká tá ako sa volá -   Terézka a Janosík ako   Casanova za nou v hlbokom   snehu.

V   recenzii sa píše, že je to   film plný krvi a sexu. nič   proti tým dvom prvkom, ale   musia byť ako by som to   povedala, byť akou si   prirodzenou súčasťou, a nie   akoby na silu. ten film som   nevidela ešte, ale z ukážok   mi dosť prípomína i   jakubiskov film Bathory.
podľa rečí znamých,   ktorí ten film videli,   najreálnejšia sa mi vidí   verzia tá janošík z 1963.  

a nakoniec to   boli 7 ročné trampoty s   natačaním tohto filmu. a   viem, že súčasne sa s   janošíkom mal natáčať aj   film Svätopluk.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Pořád uvažuju, co to jako   mělo být? Ani akční, ani   erotický, ani drama, ani   komedie, ani romantický, ani   horor, snad kapku   etnografický film - ovšem s   děsivým českým dabingem.   Prostě z legendy se   odstranilo všechno zajímavé   a zůstala "pravdivá   historie" o ničem.   Hlavní postava bez jakékoli   životní motivace, jen tak z   nudy si zbojničí, až se   jeho parta navzájem požere a   zrádci vyhrají. Hm.
Kromě záběrů přírody   a copánků mužských   představitelů vidím jako   jediný klad filmu, že mi   umožnil strávit klidné dvě   hodiny vedle milé osoby.
Čtyři hvězdičky   dávám proto, že tři už   jsem dal Rafťákům a   Jánošík mě na rozdíl od   nich neznechutil. Slovenský   film z roku 1963 jsem zatím   neviděl, takže nejlepším   zpracováním jánošíkovské   legendy pro mě i nadále   zůstává píseň Dáši   Andrtové-Voňkové Chlapci na   tom horním konci.
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Priznám sa, že som sa   nevedel dočkať kedy tento   film prvý krát uvidím, ale   v skutočnosti sa stal pravý   opak, že tento film má dosť   sklamal. Na to, že koľko sa   všade písalo a hovorilo o   jeho nakrúcaní, nehovoriac o   reklame že tento film už   bude mať slávnostnú   premiéru v našich kinách   bolo to poriadne nadhodené.   Skôr prostredníctvom reklamy   sa snažili z tohto filmu   spraviť filmový trhák.   Dosť veľa scén je tu   nakrútených podľa akčných   filmov, čo sa do   historických filmov vôbec   nehodí. Herecké obsadenie je   tu na celkom slušnej úrovni,   ale čo sa týka výkonu   dosahuje to sotva nejaký ten   priemer. Film Jánošík z   roku 1963 sa by zdal byť   oveľa lepším a   reálnejším než tento.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Skutočne pravdivá?
A po Bathory ďalší (v   krátkej dobe, čo je u nás   nezvyčajné)   "slovenský"   "historický"   "veľkofilm".   Všetci hovorili, aké to je   špatné, no a myslím, že to   je ešte horšie ako som si   predstavoval, že bude.   Dokonca som asi krivdil aj   Alžbete Bátoriovej, keďže   keď porovnáte sfilmovanie   týchto dvoch hrdinov, grófka   na prekvapenie vychádza z   toho lepšie. Asi   najväčším problémom je to   "Pravdivá   história". Janošík je   oprádený toľkými   legendami, že je nemožné o   ňom natočiť niečo ako   "Pravdivá   história". Nik nevie,   čo je pravdou a čo mýtom. I   keď je pravdou, že lepšie   by bolo keby film natočili   podľa toho, že odloží   opasok a spadne a rozsypanom   hrachu. Filmu by to pomohlo   viac. V čom je problém. Film   je úplne prázdny, niet sa   čoho zachytiť. Chýba   akýkoľvek príbeh. Sú to   vlastne čriepky zo života   Jánošíka. A potom mnoho   vecí, ktoré som nejak   nepochopil. Všetko je akési   romantické a veselé. Tie   oslavy sú akési bujaré.   Ženy nejaké priľahké. Keď   má naháňajú drábi, prvé   čo ma určite nenapadne,   nebudem sa pýtať, či   môžem mať tú a tú   ženskú. Skôr mi ide o krk.   Decko umrie, tak zastrelím   farára. Hlavný zbojník sa   žení a hlučnú svadbu nik   nevidí. Keď vyjdete na   vrchol Fatry, všetko máte   ako na dlani, tak nechápem   prečo drábi mali problém   ich vyhľadať. Zjavil sa mu   fakt Ježiš i Panna Mária?   Prečo ženy na neho leteli,   iný koniec po jeho boku mať   nemohli. A korunku tomu dal   asi aj ten český dabing,   zohnal som film len s ním,   chýba mi nejaké to rýdze   "ciboha". Tá   čeština akosi lámala uši.   A taktiež hlavný   predstaviteľ mi ale vôbec do   úlohy nášho najväčšieho   zbojníka vôbec nesadol. Ale   nemožno len kritizovať. Bod   pridávam za prekrásne   scenérie a potom za pekné   zábery vlkov, i keď je   otázne či tento majestátny   tvor by sa len tak priblížil   k ľudskému obydliu
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Hodně dobrý film asi to tak   opravdu bylo je to skvěle  
natočeno a herecké   výkony sou na velmi dobré   úrovni.
Kuvik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Ani neviem čo by som dodal k   nižšie uvedenému   komentáru, keďže veľmi   dobre vystihuje aj môj názor   na tento filmový nepodarok o   Jánošíkovi. Snáď len   ešte tie nechutné erotické   scénky, ktoré sa podľa mňa   vôbec nehodia do deja tohto   filmu a ešte jedna vec,   pokiaľ viem cez zimné   obdobie pandúri neútočili   na zbojníkov v horách,   neviem odkiaľ na to tvorcovia   prišli.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Nečekal jsem moc, ale tohle   byla i tak ještě větší   krávovina než Bathory,   která je proti Jánošíkovi   ještě i veledílo.   Netradiční a divné pojetí   Jánošíka. Prostě divnej   film.
Barney94
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.12.2017
Dobová atmosféra byla   vystižena dobře, ale asi tak   všechno. Film je docela   historicky nepřesný a   nudný. Aspoň ta poprava to   trochu zachránila.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2019
Jánošík zbavený   superschopností a v podobě,   jak se příběh   pravděpodobně mohl odehrát.   Film o nelehkém zbojnickém   životě staví na krásné   slovenské přírodě a na   vykreslení milostných   vztahů zbojnické chásky.   Chybí mu více akce, která   by dodala větší spád a   nakonec i větší napětí.   55%.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Zbojník
Dobová atmosféra je   povedená a herci se snaží,   vyčnívá především   sympatický Ivan Martinka a   Michal Zebrowski v roli   zrádného Turjaga. Filmu ale   chybí šťáva a většina   scén je podivně   sestříhaná, jakoby na sebe   ani nenavazovaly, což je při   tak dlouhé stopáži téměř   smrtící kombinace. Těžko   říci zda je to vina   špatného scénáře, dlouho   se táhnoucího natáčení   nebo nepovedeného obsazení   hlavní role, každopádně   Jánošík zůstal kdesi v   půli cesty a jediné (a   nejvíce profláknuté) co si   divák zapamatuje je   závěrečné zavěšení za   žebra.
Papaja73
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Opravdu podivný film.Málo   nápaditý a až k uzoufání   nudný.Dlouhé roky   natáčení byly v tomto   případě jednoznačně více   ke škodě než k   užitku.Celku nepřidají ani   toporné herecké výkony   herců a to především   představitele hlavní postavy   Jánošíka.Promarněné více   jak dvě a půl hodiny   času,které by se daly   strávit určitě   smysluplněji,než   sledováním tohoto filmu.
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2010
INZERÁT
Hledá se děj k filmu   Jánošík - Pravdivá   historie, kdo ho najde, ať   neprodleně navštíví Polski   instytut sztuki filmowej nebo   Ministerstvo kultúry   Slovenskej republiky a tam ho   odevzdá. Odměnu sice   nedostanete, ale aspoň budete   zcela jistě vědět, že   filmu skutečně něco   chybělo.
hlavsa5
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Dlouho očekávaný a také   dlouho dělaný film, který   nepřinesl do historie o   Jánošíkovi nic nového. Jen   krása slovenské přírody a   poprava Jánošíka - to prvé   filmaři neovlivní a to   druhé... ??? Snad si své   diváky najde..
m.king
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Dvě hodiny zpěvu, tance,   chlastání, sexu a kocoviny.   Pro mě jednoznačně   zklamání. Totálně   nepovedený film.
tomka2000
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Z toho filmu jsem byla   zklamaná. Nemám ráda filmy,   u kterých musím uhýbat   očima od obrazovky a to u   tohoto filmu bylo vicekrát   jak jednou. Nejhorčí z nich   byla poprava Jánošíka.
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Tento film mi svojím obsahom   a prevedením pripomínal   skôr kadečo iné len nie   Jánošíka. Všetko tu bolo   vyobrazené len v modernej   podobe, čo sa môže   uplatniť akurát tak u   komerčného diváka.   Súhlasím s komentárom   člena Cicisa, že zbojníci   sa viac venovali sexu, ako   svojmu skutočnému remeslu.   Dej bol od predošlých filmov   úplné odlišný, dokonca   neviem či mal s nimi nejaké   tie súvislosti. Jednú vec   viem isto posúdiť, že na   Jánošíka z roku 1963 sa   tento film nechytá ani po   členky. Po každej stránke   je to oveľa lepší film. Na   miesto   "Jánošík,pravdivá   história" by sa mal   tento film pomenovať na   "JUROŠÍK".
misoft
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Sklamanie
Tento "pravdivý   príbeh" - to je   jednoducho sklamanie z   výtvoru filmoveho priemyslu.   Veď ten film k historickéhu   vyobrazeniu má na kilometre   ďaleko - skôr by patril   niekde medzi krváky a diela   xxx (domyslite si!)
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Na tento film jsem byla velmi   zvědavá, jak dokáží   Jánošíka zfilmovat.   Nezklamali, ale myslím že   nakonci nemuseli být tak   krvavý, ale opravdu se jim to   mocc povedlo !!
luca-luciano
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Tak do kina jsem šel s tou   myšlenkou, že to třeba   nebude tak strašné. A ani to   nebylo tak strašné. Prvních   dvacet minut vypadal film dost   slibně, sice nemůžu   hodnotit kameru protože ta   byla takřka   "zmatená" ale což   to se přežilo. Bohužel ale   jak se film začal vyvíjet   šlo to s ním od desíti k   pěti. Obrovské skoky v ději   zbytečné scény. Herci byli   takoví.... no.... nevím co   říct. Hudba sice solidní,   ale jinak nic moc. Zatčení   Jánošíka bylo dost levné a   jeho poprava ještě   horší... Ale za snahu těch   5 bodů stojí.
innael
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Asi tak do tří čtvrtin   filmu jsem se nemohla   zorientovat v ději. Hezký   hlavní hrdina, ale to je tak   všechno.
bondzorno
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Pravdivá história
Tak ako tu už niekto   spomenúl. Aj mne tu chýbá   pár vecí keďže je to   "Pravdivá   história". Napríklad   hrach a hláška "Keď   ste si ma upiekli, tak si ma   aj ziecte!" Na to som sa   asy najviac tešil, a tu to   chýbá. Namiesto toho z filmu   niekto spravil skoro erotický   film. :-(
Alukim
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Najväčší omy.
Hneď ako sa mi dostal do rúk   tento film, s nedočkavosťou   som ho pustil. Čuduj sa svet?   Mal som problém dopozerať.   Nechápal som deju a nechápem   tvorcov, čo chceli dokázať   týmto akože   "filmom"? Mám jednu   otázku na tvorcov - Urobili   si z ľudí srandu? V celom   svojom živote (mám 39 rokov)   som nevidel väčší   nezmysel. Tvorcovia, náhodou   nie sú retardovaný?
RATM666
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Jánošík
Po zhliadnutí filmu som bol   dosť sklamaný. Prakticky   nič tu nefungovalo. Slabý   scénar, herecké výkony až   na pár výnimiek boli   podpriemerné. Body dávam len   za nádherné scenérie   slovenskej prírody.
Kapesnick
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Jánošík. Pravdivé zklamání
Na film Jánošík jsem se já   i moje přítelkyně těšili   od doby, kdy jsme poprvé   viděli trailer tohoto filmu v   kině. Vyrazili jsme na něj   dnes večer s velkým   očekáváním. Přes dvě   hodiny trvající film,   historický základ, legenda.   Ten film přece musí být   skvělý. Během čekání na   otevření sálu jsem si   (bohužel) přečetl recenzi v   jednom z těch gratis   časopisů, kterými si   člověk v kině krátí   čekání.
Takřka   výhradně záporně napsaná   kritika ve mě vzbudila první   pochybnosti, ale stále jsem   si říkal, že konečný   dojem si chci udělat sám.
První minuty filmu mě   naplňovalo velké   očekávání a doufání v   rozjezd snímku v pekelném   tempu. Toto se ale bohužel   nedostavilo, místo toho jsem   si již po hodině filmu   začal přát, aby byl konec a   stále častěji jsem sledoval   čas na mobilním telefonu. Z   negativ stojí za zmínku   jednoznačně až příliš   rozklepaná kamera, díky   které si neužijete ani málo   z těch několika bojových   scén, nulová dějová linie,   naprostá utahanost a   zbytečný surrealismus   (setkání s Bohem,   létající Jánošík) a   korunu všemu nasadí sám   hlavní představitel   Jánošíka. Ten rozhodně   svým chováním   nepřipomíná vůdce   zbojníků a v českém   dabingu, který je ke   slyšení v našich kinech se   dočkáte nepříjemné   skoro-fistule.
Jedna z   mála scén, která je   povedená je finální   Jánošíkovo mučení a   pověšení na hák, které v   člověku probudí alespoň   nějaké emoce. Zbytek filmu   tak bohužel neučiní.
kontext
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Zcela zbytečný film. Kdybych   chtěl obdivovat krásy   slovenské přírody, tak si   raději pustím dobrý   dokument. Tolik let trvalo   natáčení a výsledkem je   film zcela bez pořádného   děje. Kamera je příšerná   a místy vyloženě otravná.   Herecké výkony velmi   podprůměrné. Jánošík   zcela postrádá charizma. Je   to jen takový klučina,   který vlastně ani neví co   chce. A proč je zde ten   ostraváček, co si o sobě   asi myslí, že umí zpívat?   Mizerný zpěvák a ubohý   herec. Naštěstí jeho xicht   není moc vidět a skoro nic   neřekne. Ale je fakt, že do   té bandy kokotů velmi dobře   zapadá. Více se rozepisovat   o dalších postavách nemá   cenu, protože ve filmu   prostě jen jsou a nějaký   vztah jsem si k nim   nevytvořil. Ani to nejde,   když je film natočený tak   zmateně. Možná, že to jako   má být umění. Pokud je   pravda, že Agnieszka Holland   točí Válku s mloky, tak už   dopředu se mi dělá nevolno   a je mi už teď líto   výborného literárního   díla. Jestli to bude stejná   hovadina jako Jánošík, tak   by ji měli pověsit na hák.
HonzaS11
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2010
V historickém ztvárnění   pravdivého životopisu   Jánošíka převažuje   napětí v erotických   scénách jeho i zbojníků   nad činy, které by měly   spíše zdůraznit jeho   mýtickou legendu. Tato část   na tak časově obsáhlý film   je obsahově slabší.
Whiskyman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2018
Tak jsem to celé shlédl a   udělal si obrázek.   Jánošík v podstatě nic   jiného nedělal, než páchal   loupežná přepadení po dobu   dvou let. Pak byl polapen a   popraven nepěknou bolestivou   smrtí. Nic víc jsem v tom   nenašel. Žádné vyšší   idealy tam nenajdete. Prostě   obyčejný loupežník té   doby, potrestán jako ostatní   polapení loupežníci té   doby. Popravdě jsem ani z   filmu nepochopil, za co je   vlastně Jánošík tak   glorifikován.
LACHTANA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Wau...
Na film jsem se velmi   těšila. Při upoutávkách v   televizi jsem ani nedutala,   jak jsem z nich byla paf.   Včera večer jsem film   konečně viděla a .... jsem   nadšena!!! Ještě ted' na   film myslím. Úplně mě   dostal, naplnil moje   očekávání. Dobře   natočeno, dobré herecké   výkony, pěkná hudba a   nádherná příroda. Konec je   velmi dojemný a ukáplo mi   hodně slz. Řadím mezi své   oblíbené filmy a   milovníkům historie a   krásných, silných,   oduševnělých příběhů   doporučuji!
mironov
Hodnocení:
Přidáno: 11.9.2009
snape
V prvej rade by si sa mal   pozerať na film a nie na   historiu národa ako takého   ,,tiež tam máte vela bielych   miest a na americké filmy   hladíš ako blázon a akú   maju oni historiu to ťa   nezaujíma,,váš Jan KOzina   bol podla kníh raubír   hrubeho zrna a tiež ste z   neho urobili hrdinu,,,tak   nechaj prosim ťa historiu   národov na pokoji
Vilko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.9.2009
Jánošík. Pravdivá historie (2009)
Je to historia naroda,aj ked   obsadenie bolo slabe ,hlavny   hrdina bol nejaky prazdny ,ale   na druhej strane sa kvituje to   ze sa film po dlhych rokoch   dokoncil .Strsie vydanie bolo   ovela lepsie,spracovane herci   hrali zanietenejsie.Zase je to   slaby odvar.
Ivana1701
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Film se mi moc líbil, ale   přesto mám výtky. Byl   strašně dlouhý a byly tam   drsné scény. Na druhou   stranu super hudba, děj,   herci a překrásná krajina,   kde se příběh točil.   Určitě návštěvy kina   nelituji
jps
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Velké zklamání, obří   detaily s ruční kamerou   (fakt skvělá moda) skousnu   ještě u béčkového hororu,   ale tady jsem přecejenom   očekával trochu víc. Po   řemeslné stránce se to k   Bathory ani nepřiblíží.   Obsahově se mi to zdá slabé   na tak dlouhý film.
Magyar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Slováci mají kromě   neskutečného nacionalismu   problém i s tím, že nikdy   nedokázali natočit solidní   film. Tohle sice dělala   Polka, ale nestojí to za moc.   Ještě štěstí, že to   nevzal do ruky někdo z   Horních Uher.
petko54
Hodnocení:
Přidáno: 29.1.2010
Jánošík?
Film mě velmi zklamal.   Slabé, nepřesvědčivé   výkony herců, děj bez   napětí.Rádoby moderně   pojatý Jánošík nemůže   nikomu nic říct ani   historicky, ani filmově.   Natočit něco jinak, než   již bylo natočeno, se asi   jen tak někomu nepovede. Palo   Bielik asi zůstane nadále   jediným Jánošíkem.
LATANY
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.2.2010
Jánošík mě zklamal.Nic   jsem nečekala ale to co jsem   viděla bylo snad jen   horší.Herec Jánošíka   hraje velice   podprůměrně.Dialogy se   nedají poslouchat.V jeho   podání byl pro mě otravnou   postavou.Až směšnou.Ne tím   hrdinou.
Na historickou   adaptaci mi to připomínalo   Béčkový horor a   pornofilm.
Utahané   tempo,zmatené scény,nic   neříkající děj.Moc toho   chybí a naopak přebývá.
Jediné co mě mohlo   potěšit bylo těšení se na   konec jak uvidím popravu.A   ono fiasko podruhé.
Film se nepovedl,nenaplnil   to co slibuje trailer a už   vůbec ne historii.Z mě ne.
steve999
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2009
aj keď som čakal trochu   viac,
je tento film sa   prehľadom radí medzi   "to   najsolídnejšie"
čo sa priestore   višegrádu za posledné roky   nakrútilo
a som si   temer istý že magyar film   ani nevidel.
Lucia28
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Jánošík je fajn
Dlho som s nádejou   očakávala nový film o   Jánošíkovi a musím   povedať, že ma milo   prekvapil. Krásne zábery,   hudba, zobrazenie života   ľudí v 18- tom storočí a   hlavne výkony hercov -   skvelé! Film predstavil   jánošíka v inom svetle,   než staršie snímky - ako   obyčajného chalana ( veď   mal len 25, keď ho vešali),   ktorý si niečo odkrútil na   vojne a potom sa nejako   snažil vrátiť do   normálneho života, no a osud   ho zavial na zbojnícky   chodník. Jiráček do tejto   postavy vložil neskutočnú   charizmu, inteligenciu ale aj   vášeň. Pre mňa najkrajšia   scéna z filmu - milovanie v   snehu je zahraná s takou   ľahkosťou, že sa tají   dych, a vobec, erotické   scény z filmu nie sú vobec   vulgárne ale príjemne   elektrizujúce.Inak, áno,   táto scéna je na youtube aj   na jánošík vofilme a   nechcem tu nikoho menovať,   len poopravím, že sa volá v   polštine liscenie sukienek,   čo priemerne inteligentný   človek preloží ako   počítanie sukní,pretože   ten, kto film videl a pozná   tú scénu vie, že Jánošík   počítal svojej milej   spodničky, ako aj to, že to   bola Anička a nie Terezka ako   tu jeden nemenovaný kritik   píše. A kto hľadá vo filme   super akčné scény plné   výbuchov a ohńa, prípadne   nejaké nadľudské činy   štýlu supermana, tak bude   asi sklamaný. Toto nie je   žiadny americký akčný   film, podáva len   najčistejšie ako sa dá,   život človeka - zbojníka na   začiatku 18 stor. A za to   všetko - vďaka.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6809minih6809Dovolená s Andělem (1952) 
Dovolená s Andělem n
minih22467minih22467Vězeňské blues (1977) 
Outlaw Blues n
minih6471minih6471Dlouhé horké léto (1958) 
The Long, Hot Summer n
minih43077minih43077Sejmi je všechny (2007) 
Shoot 'Em Up n
minih18165minih18165Rudý orel (1994) 
Lie Down with Lions n
minih42907minih42907Jill Rips (2000) 
Jill Rips n
minih23840minih23840Zkouška orchestru (1978) [TV film] 
Prova d'orchestra n
minih56863minih56863Láska rohatá (2009) [TV film] 
Láska rohatá n
minih47241minih47241Mandrin (1962) 
Mandrin n
minih18231minih18231Bojovník (1983) 
Le battant n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10