Duben
ohodnotit

Jak vycvičit draka 2 [2k digital]

How to Train Your Dragon 2

Další název:
Ako vycvičiť draka 2 (SK); Drachenzähmen leicht gemacht 2
Rok:
2014
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
19.6.2014
„Nerozlučná dvojice musí bojovat za záchranu budoucnosti lidí i draků před mocichtivým Dragem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jak vycvičit draka 2
Strhující druhá kapitola epické trilogie Jak vycvičit draka nás přivádí zpět do fantastického světa Škyťáka a Bezzubky. Od doby, kdy se hrdinný mladý Viking Škyťák spřátelil se zraněným drakem Bezzubkou a navždy změnil způsob soužití obyvatel Berku s bojovnými chrliči ohně, uplynulo pět let. Nyní spolu žijí Vikingové a draci v míru na fantastickém ostrově, který se proměnil v dračí ráj.

Když je Škyťák postaven před povinnosti dospělého, musí společně s věrným drakem Bezzubkou vzlétnout vysoko k nebi, aby tam hledal odpovědi. K jejich překvapení objeví více než čekali - Škyťák zjistí, že tajemný dračí jezdec je ve skutečnosti jeho dlouho ztracená matka Valka, a že mír mezi draky a Vikingy je ohrožen mocichtivým Dragem a jeho pomocníkem, lovcem draků Eretem.

Tihle dva představují nebezpečí, se kterým Škyťák s Bezzubkou sami nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se mocnému nepříteli postaví i Škyťákova matka Valka a jeho otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán. A zatímco se všichni učí táhnout za jeden provaz, aby ochránili draky, které se naučili mít rádi, Škyťák nachází odpovědi, jež hledal, způsobem, o němž se mu ani nesnilo.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 14.06.2015 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak vycvičit draka 2
Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Ještě důležitější bylo, že film Jak vycvičit draka se stal jedním z nejlepších a nejúspěšnějších počinů studia DreamWorks Animation, které se proto rozhodlo, že nejen Shrek, Kung Fu Panda či Madagaskar si zaslouží pokračování, a natočilo „dračí“ dvojku.

Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky.

Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem“, kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret.

Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci.

zdroj: TZ CinemArt


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak vycvičit draka 2
V animovaném dobrodružství Jak vycvičit draka (2010, How to Train Your Dragon; r. Chris Sanders, Dean DeBlois) se patnáctiletý Škyťák seznámil s drakem Bezzubkou, skamarádil se s ním a vycvičil ho. Tak se mu podařilo přesvědčit otce, náčelníka Kliďase, a ostatní Vikingy na ostrově Blp, že draci jsou přátelské bytosti. Úspěšný snímek vydělal na celém 495 milionů dolarů. Pokračování Jak vycvičit draka 2 natočil jako scenárista a režisér Dean DeBlois, spolutvůrce jedničky. - Uplynulo pět let. Oblíbeným sportem na Blpu jsou dračí závody, v nichž exceluje Škyťákova přítelkyně Astrid. Dvacetiletý mladík raději s Bezzubkou mapuje neznámá území. Jednou narazí na lovce draků Ereta a zjistí, že dávný nepřítel draků, mocichtivý Drago chystá válku. Při hledání jeho tábora se setká se svou pohřešovanou matkou Valkou, tajemnou Dračí jezdkyní, která ho vezme do obří jeskyně se spoustou draků. Vypukne konflikt s Dragem, který má na své straně obřího alfa draka, schovávajícího se v hlubinách. Kliďas zahyne, Škyťákovi a jeho přátelům se podaří zvítězit, raněný alfa drak zmizí v moři a Škyťák se stane náčelníkem. - Napínavý, výtvarně nápaditý snímek stejně jako předchozí díl těží nejen z technické a vizuální dokonalosti, ale zejména z dobrého příběhu, podaného nápaditě, hravě a vtipně.
–kat-, Filmový přehled 2014/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jak vycvičit draka 3 (2019)

 Jak vycvičit draka 3 (2019)
Jak vycvičit draka 3 n
How to Train Your Dragon 3
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Dean DeBlois

(pokračování)

Jak vycvičit draky (2012) [TV seriál]

 Jak vycvičit draky (2012) [TV seriál]
Jak vycvičit draky n
Dragons: Riders of Berk
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Bell, John Sanford, John Eng

(pokračování)

Jak vycvičit draka (2010)

 Jak vycvičit draka (2010)
Jak vycvičit draka n
How to Train Your Dragon
Žánr: animovaný / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Dean DeBlois, Chris Sanders

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

13 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

23 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani