Duben
ohodnotit

Jak se krotí krokodýli

Další název:
Ako sa krotia krokodíly (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2006
„Nikdo nechce zůstat sám.“

Komentáře k filmu Jak se krotí krokodýli

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 72
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Jak se krotí krokodýli je   úžasná podívaná, má   švih, nechybí legrace.
Ovšem málokdo ví, že   je to volné pokračování   dvou velmi oblíbených filmů   s Holým - Jak vytrhnout   velrybě stoličku a Jak   dostat tatínka do   polepšovny. Tatínek je   stále horolezcem, maminka   končí svou kariéru baletky   díky pokročilému věku. Na   baletku je již stará.   Tatínek se rozhodne jet s   malou dcerkou na školu v   přírodě jako zdravotník a   spolu tam zažijí mnoho   veselých dobrodružství   včetně kritické situace,   kdy se dívenka ztratí i s   kamarádem ze třídy. Tento   film se dá lehce přiřadit k   oblíbeným dvěma   předchozím dílům. Má   stejný náboj a je laděný   vlastně ve stejném duchu.
Prima podívaná, která   musí zahřát nejednu   dušičku
eso
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tatínek Luboš, který   pracuje v Alpách jako   záchranář, přijíždí   domů do Prahy mnohem dřív,   než původně slíbil. Jeho   osmiletá dcera Amálka je   nadšena, a tak odmítne jet   na školu v přírodě, aby si   užila tatínka. Luboš se   vypraví do školy, aby   Amálku omluvil, ale dopadne   to tak, že nakonec jede do   Vysokých Tater s celou   třídou jako zdravotní   doprovod. Své manželce Anně   (řeší právě odchod do   důchodu a ztrátu milované   práce u baletu) slíbí, že   je to jen na pár dní, ať   tedy odjede na chalupu, kam za   ní určitě přijede   Řetězec náhod a   nedorozumění tomu však   zabrání - hodně tomu   napomůže Amálka, ale také   svérázný děda Pepík a syn   Vašek se svou dobrodružnou   povahou, do hry vstupuje i   atraktivní učitelka Alice,   originální rodina   Koudelkových a jejich syn   Vítek, dědova sousedka   Bobulová, vesnická zrzavá   kráska Julča, profesorka   Kája se svým smyslem pro   matematiku i pro východní   meditaci...
Vojtech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Jak se kroti krokodyli
Jak se kroti krokodyli je   krasna detska komedie...
tatinek Lubos ktery   pracuje jako zachranar v   alpach pojede jako zdravotni   sestra s detma ze skoly a   vilet, ktere jedou do hor.Na   horach se stane spoustu   zajimavych veci a doma   taky...film se me libil a vsem   ho doporucuju;)
3jirka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Jak se krotí krokodýli
Je to volné pokračování   filmů Marie Poledňákové   ,,Jak vytrhnout velrybě   stoličku" a ,,Jak dostat   tatínka do   polepšovny".Film ,,Jak   se krotí krokodýli" s   těmi předchozími vůbec   nezadá,jsou v něm vtipné a   komické situace situace a   podobné filmy já miluji.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2018
No, hezky tu ten film   urážíte ... Ale Karlík,   Holý ...nežijou, Peterka,   Poloczek taky ne ... Němec na   tátu už nevypadá,   Preissová už vůbec ...   přesto tady máme   pokračování. A dobrý ...   sice Bára nic moc, Alois se   taky moc nepředved, ale   jejich vesnický figurky jsou   OK. A o humor tu nouze taky   není ... tak o co jde?
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2009
komedie pro rodinne vecery.   Pobavi a neurazi... Zasmejete   se a prijemne ztravite cas s   kymkoli s kym na tento film   koukate.
iviik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2019
Ika
Výborná oddechová rodinná   komedie a skvělí herci a   film splnil svůj účel od   výchovného aspektu až po   zábavu ;-) Kombinace   Nekonečný-Vojtek a jejich   neustálá show, prostě   paráda ???? Mnozí   "kritici",   nepochopili, že je to opravdu   hodně volné pokračování   původních dvou filmů   (navíc byly díly tehdy   točeny v jiném období,   duchu i s jinými herci aj.) a   jistě, že je a bude T. Holý   jenom jeden včetně jejich   zpracování ;-) Obdobné   verze se už ani v   současnosti, nedají   natočit. A nežijme pořád,   minulostí ;-) Nicméně, bych   vůbec nezatracoval ani výkon   dětských herců a už vůbec   ne ostatních herců. Tenhle   díl jsem si užil a výborně   se bavil od začátku až do   konce ;-)
blondataXena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2012
Napsat o nějakém filmu že   je úplný propadák má   právo jen člověk, který by   sám natočil něco lepšího.   Samozřejmě, že se   každému nemůže vše   líbit, ale kritika by měla   být přiměřená rozhledu   kritizujícího. Spousta   populárních filmů se mi   nelíbila, ale rozhodně jsem   nepsala že to je propadák -   ale například, že to musel   napsat narkoman pod vlivem   drog (Matrix). Dokud se film   někomu líbí tak nemůže   být propadák a navíc si   myslím, že komedie jsou   vděčný žánr a nemusí   být zrovna dokonalé.   Rozhodně se radši podívám   na toto, co někdo z vás   nazval propadák než na tu   nechutnou uřvanou hrůzu   nazvanou Brak, která ani   nemá normální konec   (nicméně propadák to také   nazývat nebudu, narkomanům   se určitě líbil).
tyzik.cejka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2013
skvělé pokračování   velryby a polepšovny   rozhodně se to ale mohlo   vydařit ještě víc a   nemuselo to být tak smutné
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Je mi z toho do breku. Proč   zrovna Jirka Mádl? Zaplať   pánbuh, že se toho Tomáš   Holý nedožil. Asi by brečel   taky. Kdyby to bylo s   původními herci, určitě by   to mělo daleko větší   jiskru!
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2013
Ani M.Poledňáková netočí   jen vynikající filmy aneb   možná vstoupíš dvakrát,   ale ne třikrát do stejné   řeky- Opakovat nejen téma,   ale i hlavní postavy se nemá   ani u Poledňákové a   T.Holý je prostě jenom   jeden,
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2019
Mě osobně film dost   potěšil. Dost mě udivují   některé velmi kritické   komentáře. Pro mě povedený   rodinný film.
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Film je pěkná nuda, žádné   vtipné scény, nudná a   hloupá zápletka. Děsivé   herecké výkony z nichž asi   kladně převažuje výkon   Jiřího Mádla.
brnvl2105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Pěkný rodinný film   navazující na předešlé   díly s Vaškem. Škoda že   nebyl natočen s původním   obsazením,byl by super. Už   to není ono.
sylwikk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Celkem fajn filmík. Líbil se   mi strašně roztomilej   chlapeček Koudelka a hlavně   jeho "rodiče" v   podání Vojtka,   Nekonečnýho, Duchkový a   Laurinový. Ačkoli ani   jednoho z těchhle dvouch   chlapů zrovna nemusim, tady   byli dokonalý - hustá   rodinka :D
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Pro mě koukatelná,pohodová   záležitost pro   zasmátí.Nejlepší mi   přišel Václav Postránecký   jako neposedný dědek i jeho   ,,družka'' Eva Holubová.
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Četl jsem si pár   komentářů svých   komentujících předchůdců   a zjistil jsem, že v   podstatě nemám co napsat   nového. Napsali totiž   téměř to samé, co jsem se   chystal právě napsat i já.   A totiž to, že JAK SE... je   dobře natočený, vtipný,   úsměvný rodinný film,   navazujíc po xxx letech na   své předchůdce. Pravdou   také je, že Jirka Mádl svou   roli zvládl opravdu na   jedničku, těžko však se   dá srovnávat nesrovnatelné.   Tomáš Holý bude jen těžko   kdy překonán dalším   nadějným geniálním mladým   hercem. Ale jak jsem už psal,   čekal jsem zklamání a   zatím... Velmi příjemná   komedie, kterou rozhodně   stálo za to vidět.
Sparta33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Luke
JoJo..celkem povedenej českej   rodinnej film!! já osobně   sem se u něho docela hodně   bavil!! Takovej pohodovej   film!!...Pro malé i velké!   :)
Sygi5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2008
Film je sám o sobě celkem   dobrý,ale rozhodně bych ho   nepřiřazoval jako   pokračování filmů Jak   vytrhnout velrybě stoličku a   Jak dostat tatínka do   polepšovny.Společného mají   jen jména hlavních postav a   jejich povolání.
Petr1984
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Nebylo to tak špatný, jak se   tady píše. Do původní   tvorby Poledňákové to má   daleko. Jenže fakt, že je to   nastavování filmů s T.   Holým, si nesmíme   připouštět. Pak nás to   otráví už při úvodních   titulkách. Když pominu   uřvaného Nekonečného,   praštěného Vojtka a   protivně uhihňanou   Laurinovou, jejichž   přítomnost je naprosto   zbytečná, bylo to celkem   dobrý. Jirka Mádl je   výbornej herec mladé   generace. Bavil mě taky   Václav Postránecký jako   dědeček.
Eisenhammer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Nebylo to špatný, ale když   jsem srovnal ten   nejznámější film "S   tebou mě baví svět"   tak jsem byl poněkud   zklamán. Čekal jsem od něj   více, ale zase na druhou   stranu musímuznat, že i   tento film mne i přes mé   očekávání docela slušně   pobavil. S tebou ... byl však   lepší.
maskovaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Film který v celku zaujme   pobaví rozesměje, jen si   nesmíme v roli Jirky Mádla   představovat Tomáše Holého   jelikož i když to zahrál   dobře na nedostižného   Tomáše nemá
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.11.2009
"Krokodýlové" sami   o sobě nejsou až tak   špatný snímek, svá plus   rozhodně mají. Hodně jim   ale ublížilo násilné   navazování na legendární   filmy s Tomášem Holým.   Vznikali ale v jiné   době,mají jiné   prostředí,jinou   atmosféru... A hlavně jiné   hlavní představitele (i   když netvrdím, že   špatné).
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2006
Když uvážím, že   Krokodýli nemají žádný   ucelený scénář, dopadlo to   ještě dobře. Dal bych i 7,   ale ty dva dějové skoky v   poslední třetině /děti v   řece a návrat k rodině / +   ten konec po návratu z Tater   to nemohl vymyslet nikdo   rozumný,takový zmatek a   zkrácení na úkor všeho.Ale   jinak celkem jsem se   zasmál,pár dobrých   napadů,výběr herců není   dobrý,spíš špatný,mě se   líbil Postránecký ,Mádl i   M.Etzler,překvapení malý   Vítek.Hudba je kapitola sama   pro sebe místy   slušná,místy odpudivá.Ten   kdo nebude moc srovnávat   nebude vyloženě zklamán.
Nasudr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Bohužiaľ, moje obavy sa   naplnili. Vôbec som necítil   nejakú súvislosť alebo   nadväznosť na predošlé   vynikajúce filmy s Tomášom   Hollým. Akoby sa jednalo o   úplne iný film. Nemožno   povedať, že by išlo o zlý   film, ale určitú dávku   sklamania nie je možné   skrývať. Čakal som viac.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2017
Jako jo no...
To asi není nadpis, na který   jsme u filmů Marie   Poledňákové zvyklí.
Ale tentokrát bohužel   platí.
Kdo mě zná,   ví jak začnu. Když chcete   natočit pokračování filmu,   v jehož hlavní roli jsme   milovali Tomáše Holého,   musíte hooodně přemýšlet,   kým ho nahradit. A když ho   pak nahradíte nehezkým   nehercem z charismatem   patníku u silnice, máte   problém ještě dřív, než   klapne první klapka. Další   obsazení už se vcelku   povedlo. Nevadí ani Eva   Holubová, výborná herečka,   u které mi však vadí, že   hraje prakticky ve všech   českých filmech.
Miroslav Etzler výborně   nahradil Františka Němce,   Václav Postránecký je   skvělou alternativou za   Josefa Karlíka, jen Ingrid   Timková, přestože je   krásná a milá na Janu   Preisovou nestačí, ani kdyby   se přetrhla...
Tolik   tedy k obsazení a nyní k   ději. Marie Poledňáková   vsadila na nepříliš   složitý děj, trochu   kopírující snímek Jak   dostat tatínka do   polepšovny. Rozdíl je v tom,   že ve zmíněném filmu se   celá rodina sejde dohromady a   celá komičnost vychází ze   střetu jejich povah, zatímco   v "krokodýlech" se   všichni rozdělí a každý   si ty příhody užívá po   svém a jinde. Do toho byly   implantovány ještě   příběhy jiných lidí,   například malého Koudelky,   který má sice dvě maminky a   dva tatínky a přesto se   cítí sám.
Celé to   pak ale nepůsobí příliš   konstantně, člověk při   sledování pořádně neví   na co se má soustředit a   nechybí ani ta hloupá   polistopadová ztřeštěnost,   kdy i ostřílení režiséři   tlačí na pilu a chtějí   dělat humor, i kdyby měla   krev téci (Babovřesky, Polda   atd.).
Ve finále film   dokoukáte a zjistíte, že   vás to celkem bavilo, ale   vlastně pořádně nevíte o   čem to bylo a že už to   nejspíš nikdy nebudete   chtít vidět.
I tak se   ale jedná o milý film a je   dobře, že se Marii   Poledňákové podařilo   nespadnout na stejné   filmařské dno, jako pánům   Troškovi, Soukupovi, Olmerovi   a dalším...
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Asi jsem nějakej divnej, ale   zdá se mi poslední dobou   tvorba u nás jako   stagnující ne-li horší.   Možná jsem zhýčkaný   dobrůtkama a normální   komedie už mě tak nebere.   Fakt je ten, že když si   vezmu Jak vytrhnou velrybě   stoličku, Jak dostat tatínka   do polepšovny aS tebou mě   baví svět, je toto dílo   nejhorší od Poledňákové a   dovolím si říct minimálně   o třídu horší.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Tak jako zasmát se u tohoto   filmu jde i děj má hlavu i   patu ale střih měl být   míň rázný. Na obsazení   jakej to mělo docela slabý.
michal33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Nastavovaná kaše od Marie   Poledňákové   nezaujala...typické české   reálie a jakoby domácí   pohodička z jejích filmů   ,Jak dostat tatínka do   polepšovny" nebo ,Jak   vytrhnout velrybě   stoličku" a malý herec   Tomáš Holý, se bohužel asi   už nezopakuje...holt jsme už   někde jinde...
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Abych byla upřímná,nechápu   negativní reakce na tenhle   film. Je pravda, že to není   žádná perla české   kinematografie, ale neviděla   bych to ani jako vyložený   propadák. Ale možná to bude   tím, že jsem Jak vytrhnout   velrybě stoličku a Jak   dostat tatínka do polepšovny   viděla až po shlednutí   tohoto filmu, takže jsem byla   ušetřena veškerého   srovnávání.A bylo to jen   pro dobro věci, film jsem si   víc užila.
Ba.tista
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2008
České filmy bývají celkem   v klidu ale tento člověka   moc nezaujme ani obsazením   ani dějem. Ale proti gustu   žádný dyšputát.
Čestmír
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Průměrná česká práce   režisérky Poledňákové mě   vcelku zklamala. Od této   tvůrkyně jsem čekal mnohem   víc. Film příjemně   polaská na srdci, ale   neosloví. Slušná oddechovka   pro celou rodinu, ale pro mě   osobně opravdu zklamání.   Vyzdvihl bych snad jen výkon   Miroslava Etzlera, který se   mi moc zamlouval. Možná to   je jediný důvod, proč se na   film podívat někdy znovu.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Nacpat do filmu roztomilé   dětičky ještě nezaručí   kvalitu a úspěch filmu. Mám   pocít, že se Marie   Poledňáková tímto snímkem   snažila vstoupit podruhé do   stejné řeky a jak je známo,   nejde to.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2021
Skoro
se až nechce věřit, že   tento snímek má "na   svědomí" stejný   člověk, jako předchozí dva   legendární díly.Zbytečně   nepřehledné, nezbytné   sexuální narážky, to jsou   věci, které mi u filmu pro   děti docela vadí...Jako   dospělého mě dostávají   nelogické okamžiky a hlavně   rodina Koudelková. Marně   přemýšlím na její úlohou   a hlavně ztvárněním ve   filmu...Aby člověk jen   nekritizoval, celkem dobře   zahráno a občas se člověk   i zasmál.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Pokus o návrat Marie   Polednákové.Film sám o   sobě není úplně nejhorší   ale v porovnání se   staršími filmy režisérky   jako je např.S tebou mě   baví svět nebo Jak vytrhnout   velrybě stoličku je to   spíš slabší průměr.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Nedá se říct, že je to   rodiná komedie, je to spíš   směska všeho možného ve   slušném podání. Snaha se   cení, ale tady se to   neocení..
Alix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2021
Jako pokračování Jak   vytrhnout velrybě stoličku a   Jak dostat tatínka do   polepšovny - ani náhodou.   Připadalo mi to násilné a   nefungovalo to. S jinými   herci to prostě nejde. Pokud   se na to dívám jako na   samostatný film, tak by to i   ušlo, ale žádná sláva to   není.
Duen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2011
to ne
O čem vlastně je ten   film????Tento film je   zklamání od této   režisérky.Tento film byl pro   mě ztráta času.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.11.2020
Že se NĚKDO pokusí po   létech těžit z popularity   legendárních televizních   filmů konce 70.let   nepřekvapí ale, že to bude   sama Marie Poledňáková a   bude tak vykrádat sama sebe   to jsem opravdu nepobral. Pár   solidních nápadů a pár   slušných hereckých výkonů   tomu sice nelze upřít ale   pořád je to jen odvar   původního a je to sotva   průměrný film ač byl   přenesen z obrazovky na   stříbrné plátno. To   základní a sice poetika a   atmosféra je nenávratně   pryč!
catamount
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.11.2006
Je asi škoda, že se paní   Poledňáková pokusila   tématicky navázat na   skvělé příběhy o malém   Vaškovi. Poslední snímek   totiž kazí dojem z   předchozích dílů,   respektive představa, co z   někdejších hrdinů vyroste.   Hrůza. Úplně nejhorší   dojem mám z dědečka, který   se na stará kolena asi   úplně zbláznil. Film je   chaotický, zmatený, o   ničem. Přítomnost   „hudební“ rodiny jsem   nepochopil vůbec. Filmy o   malém Vaškovi si občas   znova pustím, krokodýly už   vidět nikdy nechci.
filmy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Bohužel se musím připojit k   dosud zvěřejněným   komentářům. Málo napaditý   vcelku nezáživný film,   který neodpovídá svoji   kvalitou předchozím   vynikajícím filmovým   dílům režsérky paní   Poledňákové. Ale co, ne   vždycky se všechno podaří   a berme film takový jaký je.   Každý si na něm najde   něco, co se mu líbí a mě   krásná příroda ve filmu   vždycky potěší.
zuzcaj
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Tento film není špatný, ale   kdo viděl a pochybuju, že   někdo neviděl "S tebou   mě baví svět", tak   musí uznat, že tento film je   ten slabší z dílny   ražisérky Marie   Poledňákové. Přesto   musíme i podotknout, že film   není zcela nudný, ale   zkrátka slabší rodinný.
nadans
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Slabší průměr,čekala jsem   že to bude o moc   lepší,škoda
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Jeden ze zářných   příkladů snad   nákladnější reklamy než   vlastního filmu. Zde mě   zaujal spíš příběh   Vítka, který byl sice   smutný, ale lepší než   osudy ostatních... Vystačil   by na vlastní snímek...
Nic proti, ale vadí mi   obsazování slovenských   hereček, které mají   značný přízvuk. Z těch   mám tak nejradši M.   Badinkovou, u níž bych podle   řeči původ nepoznal.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Tento film se M.Polednakove   vubec nepodaril.Uplne strasny   herecky vykon v podani   Timkove,Vojtka a Nekonecneho   jen tezko nahrazuje supr vykon   T.Etzlera,ktery podle me   teda,zachranil tento   propadak.Nebyt jeho, tak jsem   dal 1.
petrusmev
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.8.2014
Rozvleklé, příliš mnoho   témat, poskakování po   dějových motivech,   pitvoření, mačkání slz z   diváků, nuda. Nepochopil   jsem smysl.
Serpentina
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.10.2006
Tři body za tu slátaninu s   dějem, jestli se to dá tak   nazvat, který nemá hlavu ani   patu, je dost. Škoda   vyhozených peněz za   nekvalitní film.
Akana
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.9.2011
Nic zvláštního jsem si od   toho nesliboval a stejně jsem   byl zklamaný, ba otrávený.   Snaha navázat na úspěch S   tebou mě baví svět čouhá   pomalu z každého záběru,   jenže proti téhle trvalce   postrádají Krokodýli   nejenom hlavu, ale i patu a   především vtip. Děj je   nemotorně poslepovaný z   nesmyslně a kostrbatě   rozvíjených linií,   zápletky a   "humorné" scény   jsou vynucené, celek je   nepřehledný maglajz bez   špetky půvabu, který ve   starších režisérčiných   filmech nechyběl. Co se   stalo? Po těch letech   zkušeností by člověk od   Poledňákové čekal   přinejmenším sebejisté   řemeslo. Tady je pokažené   skoro všechno.
kali.4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.3.2007
"Troškovitý" film,   který se podobá více   Kameňáku než předchozím   dílům Marie Poledňákové.   Navíc je na snímku jasně   vidět, jak tenká je hranice   mezi komedií a fraškou.
Cllementine
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Na tento film jsem musela jít   se školou a rozhodně   nedobrovolně.A po shlédnutí   se mé obavy vskutku   naplnily.Co to jako má   být?Pokračování Jak   vytrhnout verlibě   stoličku?Ehm,tak tenhle film   svým dvěma předchozím   dílům nesahá ani po   kotníky.Slizký Mádl můj   odpor ještě znásobil.
lynn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2008
dalo se to čekat
Už od té doby, co jsem   slyšela, že se budou   "nastavovat" mé dva   nejoblíbenější filmy Jak   vytrhnout velrybě stoličku a   Jak dostat tatínka do   polepšovny, jsem věděla,   že tyto filmy jsou tak   jedinečné, že není možné   na ně navázat po tak dlouhé   době a hlavně bez   původních herců.
Film by na mě možná   působil o něco lepším   dojmem, kdyby v něm   nevystupovaly   "stejné" postavy   jak před dvaceti lety. Kdyby   se nesnažily je napodobit.   Jako samostatný film by na   mě zapůsobil možná víc.   Ale ani v jednom z herců jsem   neviděla postavy mého   oblíbeného Vaška, Anny a   Luboše. Proto jsem jej   nepřijala.

Takže o zklamání se v   mém případě hovořit   nedá, protože jsem od tohoto   filmu čekala to, co jsem   nakonec i dostala.
MetelskuBlesku
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.3.2015
Smůla, tohle se prostě moc   nepovedlo, beru jako   samostatný film, ne jako   třetí díl. Ale jako   oddechový film pro pobavení   určitě ano, pobavila jsem   se.
qerulant
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Uch! TOHLE že má být volné   pokračování   "Velryby" a   "Polepšovny"? Já   mám tvorbu paní   Poledňákové docela rád,   ale "Krokodýli" mě   hodně nemile zaskočili. Sice   jsem byl dopředu varován z   několika stran, že to není   úplně ono, ale do poslední   chvilky jsem přesto doufal...   Poměrně zbytečně. Nevím,   možná jsem natvrdlej   nedovtipa, ale já se   chvilkama vůbec neorientoval   v dějových kotrmelcích a   zápletkách, nějako mi   unikaly souvislosti... Ani pan   Postránecký film nemohl   zachránit. Zkrátka trio   T.Holý + F.Němec +   J.Preissová už NIKDO NIKDY   NEPŘEKONÁ (a nejspíš se   ani nepřiblíží...)
Ondra44
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Někde něco ujelo
Film snad měl být   pokračováním velmi   úspěšné série komedií s   Tomášem Holým apod. Ale   výsledek je bohužel docela   slušným zklamáním pro   všechny, kteří znají   tehdejší tvorbu Marie   Poledňákové. Děj je   poměrně roztrhaný a snadno   rozhodí pozornost a nevíte   co sledovat dřív. Bohužel   toto navázání se paní   Poledňákové vůbec   nepovedlo.
alus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Zatímco předchozí flmy s   malým Vaškem alias Tomášem   Holým patří mezi mé   milované a dají se vidět   mnohokrát , tak tenhle film   byl pro mě ztrátou času. Ne   že by se tvůrci nesnažili,   pár vtipných scének by se   našlo, ale i několik   takových ,jakýchsi   ,ehm...trapně srdcebolně   vlezlých... ne takovéhle   filmy opravdu nemusím...
fadomo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Po shlédnutí tohoto filmu   jsem nabyl dojmu, že Marie   Poledňáková asi přišla o   rozum. Film, kde nechybí   výrazně jen Tomáš Holý   coby Vašek, ale i alespoň   trochu duchaplný scénář.   Vydržel jsem až do konce jen   proto, že jsem čekal kdy se   to konečně obrátí k   lepšímu a bude se tam dít   něco alespoň trochu   duchaplného či veselého.   Nenastalo nic. Jen naprostá   nuda, oproti jejím   dřívějším skvělým   rodinným komediím, které   bývaly v této kategorii na   vrcholu. Škoda, ale raději   nic, než tohle...
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Škoda ,přeškoda. Dvacet   procent pouze za pár dobrých   momentů. Jinak bych nedal ani   to. Tenhle film vůbec neměl   vzniknout, jen udělal ostudu   dvěma předchozím. Navíc to   obsazení, místo milého   klučiny, kterých jistě   máme mezi herci dost   křivohubý Mádl. Naštěstí   se ve filmu moc nevyskytuje.   Prostě hnus.
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Jak se krotí krokodýli
Tenhle film je jedním slovem   slabota. Podívala jsem se na   to z jediného důvodu, že od   Marie Poledňákové mám   ráda Jak vytrhnout velrybě   stoličku a Jak dostat   tatínka do polepšovny. Ale   tenhle film nemá s volným   pokračováním nic   společného. Otřesný Etzler   filmu nijak nepomáhá, ale   upřímně i kdyby tam hrál   Clooney nestálo by to za nic.   Nuda k uzívání!!
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.4.2018
Vašek dospěl v Mádla???
Vašek z "polepšovny a z   "velryby" byl hezký   kluk, v téhle nepovedné   komedii ho hraje jakýs takýs   člověk nehezký s velkou   hubou se tlemící, nechápu   nač a proč byl obsazen do   roje Vaška z předchozích   dvou filmů jakýs Mádl, ten   nezničitelný nehezký   neherec, který se vtírá do   každého polistopadového   českého filmu. Jinak,   režisérka se snad snažila,   aby natočila pokračování   svých dvou veleúspěšných   komedíí, ale tehle film   neměl vzniknout, je nudný,   překombinovaná nuda bez   trošky poezie a pohody.   Prostě tenhle film nesahá   dvěma filmům ze   sedmdesátých let ani po   úpatí skály na kterou se   snažila dosáhnou Máňa.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.4.2018
Když to člověk nebere jako   pokračování...jenže   režisérka chce, abychom to   tak brali...a pak to je slabý   díl. Zpestření   muzikou...ok. Ovšem spousta   scén je nelogických, nebo   podivných. Učitelka jede s   dětmi na školandu a   neustále pere? To jako že   děti mají jedny   punčocháče na celý pobyt?   Ufňukaný Vítek a jeho   sluníčková rodina mi za   chvíli lezli krkem.
thefj
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Nepodařené krocení
Takto nešťastně krotit   scénář je až   zarážející. Jako krátký   klip by se mi film snad mohl   trochu líbit, ale tato   rozpolcená a nepřehledná   podívaná má do   předcházejících počinů   paní Poledňákové velmi   daleko. Občas vybočí z   podprůměru některé   herecké výkony, bohužel   však spíše jako situační   vtípek. Zklamání,....   velké zklamání
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Není mi jasné, co se   Poledňáková snažila tímto   filmem dokázat. Každopádně   se jí to katastrofálně   nepodařilo. Děj   předvídatelný až hanba,   nevtipný, zápletky trapné.
Bape
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Předvídatelné
Především je film strašně   hloupý a "vtipy"   jsou příliš   předvídatelné! Bylo vsazeno   na populární osobnosti. Jak   jinak si vysvětlit   přítomnost Vojtka z Kabátů   a Nekonečného ze Šumu   svistu kteří jsou mimochodem   pro "děj" naprosto   nepotřební. Určitě jeden z   nejhorších filmů vůbec.
ipjp
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Na tento film jsem se vydal do   kina se svými dvěma dcerami   8 a 10 let a byl jsem z filmu   dost zklamán. Rádoby akční   film postrádal vtip, který   byl obsažen v rannějších   filmech paní Poledňákové.   Tentokrát hodnotím velice   nízkou známkou.
teta.Essie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Myslel jsem si že blbě   vidím.Jedna z nejlepších   režisérek Marie   Poledňáková,režisérka   dokonalých filmů jako S   tebou mě baví svět atd.   natočí takovouhle   slabotinu.Já jako divák   absolutně nechápu o čem to   je?Nechápu o co tam jde   především?Kde to má   příběh a kde začíná a   končí?Co se vyřeší na   konci?No prostě já jsem   možná úplně blbej ale   absolutně to nechápu.Tenhle   film bylo obrovské   zklamání.Jediné co má   poutat pozornost je   obsazení,ale já bych chtěl   aby mě nadchnul i to co   hrajou.
Film je v mých   očích naprosto o   ničem!Bohužel
beneva
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Smutný pokus o pokračování   svěžích dvou dílek ze   sedmdsátých let.   Křečovité přehrávání,   trapné nucení do vtipu,   smutná krizůvka mezi Annou a   Lubošem. Možná, že občas   lze dvakrát vstoupit do   téže řeky, ale třikrát   málokdy...
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Tohle je naprostá nechutnost a výsměch!
Paní Poledňáková udělala   osudovou chybu, když chtěla   nastavit legendární   Stoličku a Polepšovnu, tyto   filmy byly a jsou kultovní, i   díky tomu, že zde máme   krásný záznam   vynikajícího dětského   herectví Tomáše Holého.   To, že ho nechala režisérka   o pár let vyrůst a zahrát   Jirkou Mádlem, je trapný a   nechutný počin, který   většina veřejnosti   přirozeně nepřijala. Mám   ráda Jirku Mádla a jeho   herectví mi přijde vtipné,   ale tento film je tragický   omyl paní režisérky -   stejné postavy hrané novými   herci, navíc to ani   neodpovídá reálu. Kdy se   odehrávala Stolička s   Polepšovnou? Tak rok 1978,   tohle je natočeno skoro o 30   let později, Vašek už by   musel být skoro 40ti letý a   rodiče dávno v penzi!   Sestřička Amálka už by   sama mohla být maminkou.   Dívat se navíc na takové   hrůzy naší hudby, jakými   jsou Vojtek a Nekonečný, to   absolutně nechápu, proč je   paní režisérka do filmu   naventilovala. Evě Holubové   by zřejmě bylo líto, že se   v nějakém českém filmu   neobjeví, tudíž jí byla   svěřena role dědečkovy   nápadnice, další trapas!   Pan Postránecký je   vynikající komik, uznávám   ho jako herce, ale ani on   tento brak a odpad současné   kinematografie nemůže   zachránit.
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Tuhle blbost jsem sledovala v   autobuse při cestě do Prahy   a musím říct, že pohled z   okénka byl mnohem   zajímavější. Nedalo se na   to dívat. A co víc, nedalo   se to ani poslouchat – hudba   Dana Nekonečného se k   celému veledílu perfektně   hodí, vše doplňují zoufale   nevtipné situace,   nezajímavé postavy a   vlastně celá zápletka je o   ničem. Své příznivce si to   ale určitě najde.
karlosphonic
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Nechci toto   "veledílo" vůbec   srovnávat s filmy s   T.Holým.Sám o sobě je Jak   se krotí krokodýli naprosto   zbytečný,nudný a trapný   film.Neustálé   pitvoření,násilně   podsouvaný groteskní   humor,předlouhé nudné nebo   trapné pasáže,řešení   rádoby   problémů,prostoduché   vystupování nejen neherců   Vojtka a Nekonečného,ale i   ostatních solidních   herců,atd.atd.V rodinných   komediích jsem vždy cítil   přímý tah na bránici nebo   na srdíčko.Zde to   postrádám.Zoufalý brak!
dreamerCZ
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.4.2019
Těžko uvěřit, že někdo,   kdo dokázal natočit tak   skvělé legendární komedie   jako jsou S tebou mě baví   svět, Jak vytrhnout velrybě   stoličku a Jak dostat   tatínka do polepšovny   spáchá takovýto skoro až   zločin. Taková sračka. Už   jen nápad obsadit do hlavní   role v komedii Etzlera se   příčí všem komediálním   zákonitostem. No a to co tady   předvádí Konvalinková? Ta   asi byla tak moc ráda, že se   může zase po letech objevit   na plátně, že ztratila   veškerou soudnost a chová se   tu jako pomatená kráva, což   jí možná i ukládal   scénář ovšem je to jen   vrchol trapnosti a ubohosti.   Rozhodně nic vtipného.
ICEMAN1979
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Odpad!!!!!!!
Myslím se že tady snaha v   něčem pokračovat vyšla   uplně totalně na   prázdno.Humor asi se to tak   nazvat vubec dá tu vlastně   ani nebyl.Herecké výkony pod   psa a ani snaha těžit z toho   že zrovna frčí mádl se   nepovedla.Takže co k tomu   říct asi řešíte dilema na   co zrovna koukat na tohle   zapomeňte.Tohle je totalně o   ničem a škoda 9 kč za dvd   na které jsem to vypálil.
Anamorph
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Plýtvání polyesterem
Sakra proč? Vždyť v tomhle   hraje Dan Nekonečný! TO   mluví za vše a ještě k   tomu scénář nedává vůbec   žádný smysl a ty herecký   výkony jsou k pláči.   Prosím, už ne.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44880minih44880Říše hraček (2007) 
Mr. Magorium’s Wonder Emporium n
minih43403minih43403Tajnosti (2007) 
Tajnosti n
minih47684minih47684Lenssen & spol. (2003) [TV seriál] 
Lenßen und Partner n
minih28685minih28685Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 
Harry Potter and the Sorcerer's Stone n
minih25895minih25895Život brouka (1998) 
A Bug's Life n
minih36709minih36709Agent Cody Banks (2003) 
Agent Cody Banks n
minih32715minih32715Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 
Harry Potter and The Chamber of Secrets n
minih38765minih38765Fimfárum 2 (2006) 
Fimfárum 2 n
minih24886minih24886Propadlí lásce (1997) 
Addicted to Love n
minih19004minih19004Slasti Otce vlasti (1969) 
Slasti Otce vlasti n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film]

 Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film]
Jak dostat tatínka do polepšovny n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Marie Poledňáková

(pokračování)

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film]

 Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film]
Jak vytrhnout velrybě stoličku n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Marie Poledňáková

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

55 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

5 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Showtime

19:55 - 20:15

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10