Jak přicházejí sny (1998)

Jak přicházejí sny (What Dreams May Come)
79.1 %
 
 
 
Film na Blu-ray

What Dreams May Come

Další název: Hinter dem Horizont - Das Ende ist nur der Anfang

    Žánr: fantasy
    Země: Spojené státy americké / Nový Zéland
    Premiéra v ČR: 25.3.1999        
    Délka: 114 min.
„Láska je jediným mostem mezi světem živých a mrtvých.“
Doktor Chris Nielson (Robin Williams) potkává svoji životní lásku Annie (Annabella Sciorra), vezmou se a mají spolu dvě děti. Ty umírají při autonehodě a čtyři roky na to náhle umírá i Chris. Dostává se do nebe, kde se ho na cestě posmrtným životem ujme laskavý anděl strážný Albert (Cuba Gooding Jr.) a kde se také setkává se svými dětmi i psem. Pro duši své zemřelé ženy, která spáchala ze žalu sebevraždu a je v pekle, se snaží Chris najít cestu do nebe.

Ke zfilmování použil režisér z Nového Zélandu Vincent Ward předlohu stejnojmenného románu Richarda Mathesona. Kromě výborných hereckých výkonů budou diváci obdivovat film pro počítačové efekty, které přinášejí obrazy (malované ženou Annie) do trojrozměrného života. Hlavní roli ztvárnil Robin Williams, kterého netřeba představovat. Poslední Oscar za vedlejší roli ve filmu Dobrý Will Hunting dokazuje, že se umí realizovat i v jiných, než komediálních hereckých polohách. První oscarová nominace byla za film "Dobré ráno, Vietname", druhá za "Společnost mrtvých básníků", třetí za film "Král Rybář". Nezapomenutelná dvojrole, za kterou byl oceněn Zlatým glóbem, byla husarským kouskem ve filmu "Mrs. Doubtfire - táta v sukni".
Charismatický Cuba Gooding Jr. (Pár správných chlapů, Jerry Maguire, Smrtící epidemie, Lepší už to nebude) byl nominován na Zlatý Glóbus za vedlejší roli ve filmu Jerry Maguire.
Talentovaná Annabella Sciorra, známá z filmu "Země policajtů" jako manželka policejního důstojníka potrvdila, že je vynikající a mnohostrannou herečku.

režie:
Vincent Ward
 
 
hraje:
Robin Williams (Chris Nielsen), Cuba Gooding (Albert), Annabella Sciorra (Annie Nielsenová), Max von Sydow (Stopař), Jessica Brooks Grant (Marie), Josh Paddock (Ian), Rosalind Chao (Leona), Lucinda Jenney (paní Jacobsová), Maggie McCarthy (Stacey Jacobsová), Wilma Bonet (Angie), Matt Salinger (reverend Hanley), Carin Sprague (Cindy), Werner Herzog (tvář), Vanessa Ross (andělské dítě), Benjamin Brock (malý chlapec u jezera)
 
 
námět:
Richard Matheson (stejnojmenný román (1978, česky 1999))
 
 
scénář:
Ronald Bass
 
 
kamera:
Eduardo Serra
 
 
hudba:
Michael Kamen
 
 
výprava-architekt:
Eugenio Zanetti
 
 
kostýmy:
Yvonne Blake
 
 
střih:
David Brenner, Maysie Hoy
 
 
zvuk:
Nelson Stoll
 
 
vedoucí produkce:
Scott Kroopf, Erica Huggins, Ronald Bass
 
 
produkce:
Stephen Simon, Barnet Bain
 
 
titulky-česká verze:
Anna Kareninová
 
 
výtvarník:
Stephen Hannock (Anniiny obrazy)
 
 
zvláštní efekty:
Kevin Mack (vizuální a počítačová animace - supervize), Ken Jones (digitální), CIS Hollywood (digitální), Roy Howard Arbogast (koordinátor), James Reedy (supervize)
 
 
II. kamera:
Richard Michalak, Josh Bleibtrau
 
 
II. režie:
Charles Croughwell
 
 
koproducent:
Alan C. Blomquist
 
 
koordinátor kaskadérů:
Charles Croughwell
 
 
vizuální efekty:
Ellen M. Somers (produkční supervize), Stuart Robertson (supervize), POP Film, POP Animation, Joel Hynek (malovaný svět), Nicholas Brooks (malovaný svět), Mass Illusion (malovaný svět), Digital Domain (zvláštní a počítačová animace), Scott Ross, Peter G. Travers, Garry Waller, Mark Edwards
 
 
masky:
Cindy Jane Williams, Adam Brandy
 
 
spolupráce:
Robert Elhai (orchestrace)
 
 
výkonný producent:
Ted Field
 
 
kaskadér:
Mike Mitchell, Jeff Habberstad
 
 
casting:
Monika Mikkelsen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.