ohodnotit

Já to tedy beru, šéfe!

Další název:
Pět karafiátů pro Renatu
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1978
„S čím kdo zachází, tím také schází... Satirická komedie o podivném čarování s lidmi, manželských trampotách a žárlivosti“

Komentáře k filmu Já to tedy beru, šéfe!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Dvojice Sobota, Nárožný   nikdy nezklame, a tento film v   tom není výjimkou. Výborné   herecké výkony a humorné   dialogy zpestřují tento   film.
IvonaK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2017
Marie Rosůlková byla   nejlepší. A Petr Nárožný   a Luděk Sobota, to bylo   ještě lepší. Jedna sranda   za druhou.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Relax komedie
Tahle komedie má dvě roviny   - jedna je o náboru prac sil   v době socialismu, kdy bylo   pracovníků málo, bylo   hodně volných prac míst,   lidi nepadali na ústa   uštvaní uhonění udření   protože je kapitalisti   neždímali co to dá a   nenakopali je pak do zádele   až je opotřebují, druhá   rovina filmu je ženská   žárlivost, kterou chtějí   náboráři Nárožný a   Sobota rozpozutat, aby stoupli   v ceně u svých žen. Jinak   stručně řečeno je film   relax podívaná, pokud si   chcete odpočnout od   současného kapitalsitického   marastu, film vřele   doporučuju ke shlédnutí.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Mám tuto komedii dvojce   Nárožný a Soboty velmi v   oblibě o přetahování   zaměstnanců z jiných   podniků do svého pomocí ne   zrovna poctivým způsobem   dnes je nábor zaměstnanců   minulostí.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2010
Každopádně jedna z těch   lepších starších českých   komedií o náborovém   pddělení Kovomatu, kde   Luděk Sobota s Petrem   Nárožným podnikají   všechno proto, aby získali,   koho chtějí. DOma jsou ale   za beránky...až jednoho dne   způsobí, že jejich   manželky, do té doby   sebejisté, začnou žárlit.   Výborná Janžurová,   Rosůlková, Vránová, ale i   Nárožný se Sobotou. :-))
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2013
Filmová satira, ale už to   není ono. Dvojice Nárožný   a Sobota už není tak   vtipná, i když ve filmu se   to hemží všemožnými   lidskými slabostmi. Pár   momentů se ve filmu dá   najít, kdy se člověk   pobaví a zasměje, ale už to   "tepání zlořádu"   nějak pokulhává a bývá z   toho křeč.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Soudruzi a jejich nedostatek   pracovních kvalifikovaných   sil - náborářská dvojka a   jejich pochybné finty na   které nakonec dojedou.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2006
Průměrná komunální   satirická komedie přelomu   sedmdesátých a osmdesátých   let.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Nábor
Komedie z doby, kdy získat   kvalifikovanou pracovní sílu   bylo velmi těžké a bylo   třeba volit pro získání   netradiční metody, v   současnosti je to úplně   jinak. Ani kvalitní herecké   obsazení to nezachránilo.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2017
Klasická
starší česká komedie s   výborným hereckým   obsazením a tudíž   parádními hereckými výkony   (zejména pánové Sobota a   Nárožný).Ke škodě je   více   "proletářských"   hlášek než je obvyklé a   přehnané téma.Kdo se však   dokáže od těchto   nepříjemností oprostit,   celkem slušně se pobaví:-)
qerulant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Těžko dnes objektivně   hodnotit obsah filmu, bo doby   komunistickýho temna jsou už   naštěstí dávno fuč a   reálie týd doby   na(ne)štěstí pomalu   zapomenuty. Ale myslím si,   že na tu dobu vcelku   odvážná satira, občas sice   trošku krkolomná a   těžkopádná, přesto   koukatelná...
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2012
Ani jeden z mých   nejoblíbenějších herců   Petr Nárožný tenhle film   nezachránil. Sedmdesátá   léta v Československu   plodila jednu parádní   komedii za druhou,ale tohle   mě prostě nebavilo. Určitě   jedna z těch horších   --->50%
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Z dnešního pohledu už   nepochopitelná komedie z   doby, kdy neexistovala   nezaměstnanost, aspoň   oficiálně nikoli, kdy naopak   fungoval nedostatek pracovní   síly. V době, kdy jsem film   viděl poprvé, tedy v   dětství, jsem se při filmu   hodně nasmál, v srdci mi   však nezůstal. Ani z   dněšního pohledu to však   úplně nejhorší zábava   není, kdo chce a má nadbytek   volného času, ať si film   vyhledá. I když dobové   reálie už jsou dnes   zapomenuté a film je více   vzdálen uvěřitelnosti než   sci-fi pojednávající o   ceště kosmonautů do středu   černé díry. Přitom ve své   době to byla nadsázka   poměrně mírná.
diamant
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Z jejich filmů v tom období   ho hodnotím jako jeden z   těch slabších, zejména po   stránce humoru. Na druhé   straně mi tady nevadil projev   Luďka Soboty, který tu   nesklouzl do obvyklého   "humoristického   privitivizmu" obvyklého   u něj ve filmech s trojicí   Sobota-Šimek-Nárožný. Aby   mi bylo dobře rozuměno co   tím myslím. Nelíbí se mi   humor založený jenom na   zakoktávání se bez   jakékoli pointy. Přijde mi   to jako bych se smál někomu   kdo kulhá.
petroniuss
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Úsměvný pohled na   "práci totalitního   recruitmentu" v podniku.   Samozřejmě, že tehdy to   probíhalo zcela jinak ale je   hezké, že se Petr Schulhoff   dovedl krásně tématu   zhostit bez komunistického   kádrování. Dějově to je   mírná slátanina a   šaržírování je ve filmu   až dost. Klidně je možné   vidět film jednou,   maximálně dvakrát.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2014
Na jednu straně je pěkné,   jak si tehdejší režim   dělal legraci sám ze svého   systému, na druhou stranu je   to dost nechutné. Pod   hlavičkou satiry na soudobé   nešvary šlo točit různé   pitominy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18727minih18727Sexmise (1984) 
Seksmisja n
minih66502minih66502Hlupáček a létající koráb (1990) [TV film] 
The Fool of the World and the Flying Ship n
minih103098minih103098V chalúpke a za chalúpkou (1993) [TV seriál] 
n
minih157234minih157234Kauzy Jaromíra Soukupa (2017) [TV pořad] 
Kauzy Jaromíra Soukupa n
minih130564minih130564Vetrom ošľahané, dažďom obmývané... (1991) [TV film] 
Vetrom ošľahané, dažďom obmývané... n
minih49270minih49270Vítejte v KLDR! (2009) [DIGIBETA] 
n
minih7947minih7947Gorily v mlze (1988) 
Gorillas in the Mist n
minih42042minih42042Horákovi (2006) [TV seriál] 
n
minih6199minih6199Děvče za výkladem (1937) 
Děvče za výkladem n
minih22530minih22530Vinnetou - Poslední výstřel (1965) 
Winnetou III n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

71.6 % (304)
3   - argenson
6   - curil
5   - jarda53
5   - Erkul
6   - green-tea
7   - veverka-zr
8   - Angelika28
6   - hvezdyn
4   - Frolíček
7   - pataamat
5   - Edward52
8   - M.A.G.
8   - jmenuji.se
8   - ajaajena
6   - Prasoid
6   - Agostino
7   - Lienocka22
7   - georginaa
8   - LenC2
7   - ignac1

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1994) [TV pořad]

05:59 - 09:00

163 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzelná školka (1999) [TV poř...

08:30 - 09:00

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

08:35 - 08:50

7 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:10 - 08:50

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155967
Osobností: 643946
Fotografií: 596460
Plakátů: 285791
Obsahů a biografií: 143100

Poslední komentáře

Předtucha (1947)

Předtucha
Veliká škoda, že Nataša   Tanská hrála jen pár   filmových rolí. Předtucha   je jejím třetím filmem a   její půvab režisér Vávra   s více >

Autor: topipig | Hodnocení: 7 / 10

Robin Hood (2018)

Robin Hood
Tak tenhle film mě opravdu   zklamal... Těšila jsem se na   nové a lepší zpracování   známé legendy. Ty starší   moc ráda nemám. Čekala jsem   více >

Autor: Izzy8635 | Hodnocení: 4 / 10

Černočerná tma (2000)

Černočerná tma
Nízkorozpočtové béčko,   které má velmi dobré   hodnocení. Pro mě to ale   zase taká pecka nebyla.   Nenaplnilo to moje   očekávání a často více >

Autor: red.mann | Hodnocení: 4 / 10

Triple Frontier (2019)

Triple Frontier
Pět bývalých vojáků   speciálních jednotek se   sejde, aby ukradli bohatství   drogového bosse. Je někdo,   komu námět nepřipomene   snímek z více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Ničitelka (2018)

Ničitelka
Policistka jako šupák,   kterou neustále dohání   minulost a pronásleduje   současnost. Policistka,   která se ve svém vlastním   zájmu nebojí více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.157/0.109