Duben
ohodnotit

Já, legenda

I Am Legend

Další název:
Ja, legenda; Som Legenda
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2008
„Poslední člověk na Zemi není sám...“

Komentáře k filmu Já, legenda

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 115
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.4.2022
TVL tak to byl děs. První   půl hodiny jeden herec, no   herec, a pak vzpomínka. Pak   chvilková akce, no akce, a   zase nuda až na půdu. Po 45   minutách jsem to chtěl   vzdát, ale nakonec, nevím   proč, jsem to neudělal. Ono   se totiž, světe zboř se,   začalo něco dít. Ne, jen   klid, žádná napínavá akce   nebo něco takového. Ta   přijde později. Jenže to   už jsem byl tak znechucený,   že mi to bylo fuk. Těch pár   CGI tomu moc nepomáhalo.   Takže lze jen poděkovat za   krásného psa. To bylo na co   koukat. Nuže, protože jsem   hodně přejížděl, tak je   to čirá nula, i když za   těch pár okamžiků by se   možná 5 % dalo dát.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Dojemný horor
Will Smith je... boží   herec... fakt. Jeho herecký   výkon v tomhle snímku je   perfektní. Samozřejmě i   výkon fenky Sam. Film je   rozdělený na 2 styly - na   jednu stranu napínavý   post-apokalyptický horor, na   druhou stranu smutné drama.   Musím uznat, že film má   velmi pěkný hudební   doprovod (za mě velké plus   za Boba Marleyho). Zhruba do   půlky filmu se nic extra   záživného neděje, ale   krásně první půlka navodí   atmosféru, jakou mi žádný   jiný post-apokalyptický film   nedal. Efekty jsou dnes už   zastaralé, ale tehdy to   zaručeně vypadalo skvěle   (zastaralé efekty mají i   dnes své kouzlo). I Am Legend   je zkrátka dojemný horor,   což je dost zvláštní   kombinace, ale právě proto   je snímek tak jedinečný.
naineko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2018
Jedinou výhodou filmu je, že   knižní předloha je ještě   slabší. Jinak herecké   výkony ujdou, kulisy super,   počáteční děj-neděj se   dal a pak lup! DEM (v   podstatě doslova) a něco   jako konec. Škoda.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $256,393,010║Tržby   Celosvetovo $585,349,010▐   Tržby za predaj DVD v USA   $128,978,025 //počet   predaných kusov 7,208,166║   Takže plukovník Robert   Neville(Will Smith) ako   záchranca sveta pred zhubnou   epidémiu vzniklou vďaka   prelomovému lieku na   rakovinu, nakoniec kto iný by   teda mal aj objaviť na túto   katastrofu protiliek ... až   sa z neho raz stane legenda? A   nakoniec tých zmutovaných   ľudí obráti na pravú   ľudskú tvár, nuž pred   nedávnom tu niečo podobné   bolo presnejšie prepadák s   názvom Invázia a poviem že   určite oproti tomuto   megalomanskému hitu   nezaslúžený prepadák, mal   určite viac s deja než tento   scenáristický počin od   Akiva Goldsmana, ten akoby od   Oscarovej Čistej duše zaspal   na vavrínoch, jednak pred   nedávnom spackal spolu s   Ronom Howardom Da Vinciho Kód   a teraz si skoro o nič   lepšie neporadil s   katastrofickou témou, kde to   ako tak zachraňuje výkon   Willa Smitha. Lenže ako keby   toho nebolo málo a okrem   scenára, si dali klapky na   oči aj technici od trikov, v   prvom rade ak bol ten pustý   New York robení špeciálnymi   trikmi tak klobúk dole ale to   je tak všetko čo bolo   strhujúco prevedené, také   zvieratká už boli len   priemernou počítačovou   animáciu čo by sa ako tak   dalo prekusnúť ale čím   najviac ublížili filmu boli   zmutovaní ľudia, a tu   nastáva hlavná otázka   prečo ich nehrali skutočný,   veď stačilo im len oholiť   hlavy a mierne zamaskovať.   Jednoducho v tomto smere   zničili to skryté tajomno v   tmavých zákutiach budov a   odhalili nehoráznu   nedokonalosť v dnešných   trikoch, v dobe keď   technológie napredujú   dokážu dôležité veci tak   odfláknuť že neostáva len   krútiť nad tým hlavou a   pýtať sa ako je možne že   na takýto polovičatý počin   chodia ľudia do kina v takom   hojnom počte, že by stačila   len výborná reklama aby sa   stal film megahitom. Trocha my   je ľúto režiséra Francisa   Lawrence, ktorý po vydarenom   comicsovom filme Constantine   musel spolupracovať na   takomto filme kde budovanú   atmosféru šmahom ruky   zničili chlapci od trikov.   "Som legenda Robert   Neville a som proti   všetkým!" - asi takto v   skratke by sa dal zhrnúť   nerovný bol proti zmutovaným   ľudským ozrutám a   upadajúcej mysli, ktorá   nemá už nejaký ten čas si   s kým pokecať, samozrejme   okrem výkladných pantomín a   nejakého Freda, ten to aj   nechtiac schytá. /videl v   kine: 60%/ ...a bol som moc   sklamaný
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2016
Mohl to být perfektní film.   Mohl. Ale není. Šmírácky   odvedená animace zombíků,   spoustu nejasností, naprosto   debilní konec...škoda,   velká škoda.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Sám ve městě
Takové zvláštní, člověk   čeká drahou áčkovou   nářezovou bombu a ono   přijde něco naprosto   jiného. Po většinu času   dost komorního, ze začátku   slušně atmosférického, ale   s přibývajícími minutami   stále více do šedi   průměru zabředávajícího   průměru s triky jak z   nějakého béčka, ale   hlavně, hlavně s naprostým   minimem děje. Není to   úplně špatné, nebýt   velikého hype a Willa Smithe,   který to drží .50%
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2015
Docela
zajímavý námět,velmi   solidní Smith,parádní   filmařina a záběry.Jinak   film jde rozdělit na dvě   části.První je taková   komornější a svým   způsobem   zajímavější,druhá je   akčnější,leč parodoxně   nudnější.O závěru se   raději ani nezmiňuji:-(.Mezi   mínusy patří občasná   nelogičnost,až strašidelná   předvídatelnost.Jinak celkem   slušnej biják:-)
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Katastrofická vize   budoucnosti, přeživší   jeden který zkoumá a snaží   se zacránit před mutantníma   zrůdama... pěkná podívaná
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2014
Ano začátek se skvělým   Willem Smithem a jeho psem je   super, Bob Marley příjemná   vsuvka, stejně tak   vylidněné kulisy New Yorku,   ale co přijde pak to je obrat   o 180 stupňů. Druhá půle   filmu je značně   vyprázdněná a vylepená   monstr obludami co ohnou   pouliční sloup a vůbec   mají sílu suprhrdinů a pak   střih a Will se s nima pere   jako by schopnosti najednou   zmizeli. Těch přehmatů je   tam víc než dost a o   závěru ani nemluvím, to byl   poslední hřebík do rakve co   to poslal do lehkého   komerčního nadprůměru.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2013
Vynikajcí snímek založen na   neuvěřitelném hereckém   výkonu Willa Smitha.   Perfektní prolínání děje,   výborná hudba, strhující   děj. Trochu zbytečné   shock-scény, ale jinak   skvělý divácký zážitek
fadomo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Neuvěřitelná blbost a   naprostá nuda. Film kategorie   "B", nebo spíš   "C". Na druhou   stranu mě to ani moc   nepřekvapilo vzhledem k tomu,   že tam hraje Will Smith,   jehož herecké schopnosti by   neocenili ani v ochotnickém   kroužku v Dolním   vidlákově. Ztráta času.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Takřka v každém podobném   filmu je mnoho nejasností a   děj je tím poznamenán.   Vědec-plukovník, dům   pevnost-laboratoř,   ostražitost a hazard,   nekonečný zdroj pohonný   hmot a potravin. Tisíce   glumů v městě se najednou   rozhodne cíleně dobývat   jakýsi dům, přičemž   jejich důvod k takovému   chování je nejasný. Atd.   Určitý typ filmového   diváka se nebude dívat na   film jako na sled zajímavých   obrazů, situací a lidských   osudů. Při zjištění   první nedotažené části   filmu nebo nelogičnosti,   ztratí o takový film zájem,   pokud není lovcem chyb ve   filmech.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Líbí se mi záběry z   post-apokalyptického světa,   zdevastované dominanty měst.   Film měl i zajímavý   příběh, spíše hororový,   třeba Cesta s Vigo   Mortensonem byla nudnější.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Divím se, že je film takhle   vysoko a ptám se, opravdu si   to zaslouží? Z námětu se   dalo totiž vytřískat daleko   více než spatříme.   Chvílemi úžasné scénky s   ještě lepším Willem   Smithem a jeho psím   kamarádem. Filmem se   jednoduše nic nezkazilo, ale   žádný trhák to taky není.   Každopádně mám film velmi   rád a řadím ho mezi své   oblíbené, ačkoliv by mu   slušelo o 6-7% méně.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2012
Digitální srny ...
Postapokalyptická atmosféra   jako řemen, k zániku   odsouzené velkoměsto, zvolna   pohlcované přírodou a   neúprosně drolené zubem   času – krásně   depresivní, dráždící   nejen můj zrak a sluch, ale   snad i čichové a hlavně   chuťové buňky: hele,   támhle se pase nějaké maso!   Prostě paráda. Fakt paráda!   Takže: co s filmem dál ?
Jasně, teď nastal čas   nějak to celé pořádně   posrat... A tak, ještě před   koňskou dávkou povinných   nelogičností a   slabomyslných banálních   dialogů, jak už to Amíci   umí, je třeba to uvést   honičkou s digi-srnkami,   které kdyby potkal o celých   14 let dříve tyranosaurus z   Juráče, tak se místo   sežrání srn umlátí   smíchy. A uprostřed města v   troskách si lítá Já v   nadupaným fáru jak   Fittipaldi po zametené a   hadrem vytřené dráze v   Monte Carlu a nenajede na   jedinej pitomej hřebík nebo   čouhající drát. Digi-srny   mu laškovně ducají do auta,   cupají po kapotě a furt   sebou snaživě cukají, aby   zamaskovaly, jak byly   levné...
Když mě   svrbí palec na tlačítku FWD   už na začátku filmu, v   průběhu honičky za   potravou, po jejímž   natočení určitě celý   filmový štáb brečel   dojetím, jakou krásnou   akční scénu stvořili, je   asi něco špatně.
Oč působivější by   třeba mohlo být, když   peněz není nazbyt,   vykváknout se na fáro, Will   Smith by chodil pěkně po   svejch, však by ho neubylo,   když sám trochu mohl za   vznik té apokalypsy, nebo   co... A chytat srnku   (živou!) holýma rukama by ho   mohl naučit John Cazale (v   Lovci jelenů mu to docela   šlo...). I ten opelichaný   lev vypůjčený filmaři z   cirkusu (a mnou od boerum ;-)   by mi mezi trosky pasoval   víc, a víc by mě vystrašil   než ti digi-vrrci-čulibrci   a spol. Do komparsu   nakažených se dali levně,   za krabici vína, pořídit   bezďáci, fláknout každýmu   na ksicht pár kusů   tatarskýho bifteku a nechat   je mátožit se po svým a   mohlo být vymalováno.
Přitom potenciál pro mě   ten film měl. Na daleko víc   než sedm hvězd, které   dávám hlavně za to, jak   fantasticky vypadají ruiny   N.Y. nejen na plakátech k   filmu, ale i v 80% záběrů.   Ovšem jen ve chvílích, kdy   si film stopnete...
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Nevšední zážitek z filmu   pokazil až příchod podivné   Anny, blábolící o   nejasných pokynech shůry a   digitálních oblud, jak   lidských, tak těch   zvířecích. Oč lepší by   byl jeden opelichaný lev   vypůjčený z cirkusu, oproti   stádu směšných   digitálních srnek, oč   uvěřitelněji by působili   nakažení pomalejší a   podobnější skutečným   lidem! Pokud na nedigitální   komparz nestačil finanční   rozpočet, raději bych je jen   tušila, než viděla. Nebýt   těchto   "drobností", ani by   mě nenapadlo přemýšlet o   tom, jak to asi bylo s tou   vodou a elektřinou - jen bych   tiše zírala na prázdnotu   ulic, zlověstně ubývající   pruhy slunečního světla a   vynikajícího Willa.
snekousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Film je po filmové i trikové   stránce určitě   zajímavý.Will je kvalitní   herec a role se zhostil na   jedničku.Možná mohlo být   více akčních scén.Zvhledem   k tomu že film má dva   rozdílné konce v laboratoři   já osobně se přikláním k   tomu neamerickému aby   neumřel jak ruský voják s   granátem v ruce.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.9.2012
Po řemeslné stránce skvěle   natočený film, ale v   podstatě mi připomíná   mnohé zombie snímky 60. -   80. let. Ač obecně nemám   rád flashbacky, tady mají   svůj význam a vlastně jim   není co vytknout. Triky   výborné; jen ten lev čišel   "umělinou". Možná   mohli trošku rozvinout   postavu Franka (nebo Freda?).
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.9.2012
Perfektní začátek -   vylidněný New York,jehož se   opět zmocňuje příroda (kde   ale kupodivu stále teče voda   a jde el. proud) a v něm   jediný živý muž (a jeho   pes)... Film mě bavil   přesně do okamžiku   Samantiny smrti, protože po   ní ze proměnil takřka ve   frašku. A konec v typickém   stylu "Made in USA"   to celé zazdil definitivně.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2012
/spoiler/
moja oblubena   tema - vyhynutie ludstva :)

-stupidny   "hrdinsky koniec",   alternativny je lepsi
-velmi biedna mimika tvare   CGI mutantov [Sony Pictures   Imageworks]
+hudba   James Newton Howard

/29.5.12/ pozrete treti   krat /1 en sub,2 cz dub,3 cz   dabing AW Studio Praha 2008/
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2011
Will Smith - sám mezi   nakaženými lidmi co do ulic   města vyrážejí pouze v   noci, ale jen na lov. Will si   musí pořádně zabezpečit   své obydlí, zakrýt stopy   atd., aby se nestal obětí   těhle nestvůr.
Snímek je napůl   hororový a moc se v něm   nemluvý, myslím si, že v   něm ale něco chybí, něco,   co by tomu dodalo lepší   pocit z děje a z celého   filmu.
Efekty jsou   výborné, za což také   dávám nejvíce bodů a   herecké výkony jak též.   Nemusím tenhle film vidět   každý den, ale špatný   rozhodně není. 7/10.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Celkem povedený film s Willem   Smithem. Hlavně ty scény,   kdy se sám prochází po   městě a mluví s   figurínami, jasně   zapůsobily a ukázaly v   jakém stavu se hlavní hrdina   nachází. Pak se zjevily   další dva přeživší a   děj se začal zrychlovat.   Nakažení nabývaly na agresi   a začal boj o holé   přežití. Přesto mě   finále neohromilo tak, jak   jsem očekával. Jistě, k   nečekanému zlomu došlo, ale   nemůžu si pomoct. Mám   pořád takový divný pocit,   že z potenciálu námětu   mohli tvůrci dostat o něco   více. Každopádně tohle je   jeden z filmů, který patří   do té lepší Smithovi   filmografie.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Apokalyptický film s hezkým   vlčákem a jeho pánem Will   Smithem tam sakra nemůže   být nic špatně?!A celkem i   není.Vizuálně   silné,obsahově taktéž   jen"zombíci"nebo ty   potvory co tam jsou se krutě   nepovedly!!
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2011
JÁ, LEGENDA

V   hlavní roli Will Smith jako   lékař, který se snaží   zabránit šířící se   epidemii. Jde vlastně o one   man show a nutno říct, že   Will Smith se jí zhostil na   výbornou. Po jeho spíše   komediálních rolích mně   velmi mile překvapil. Jeho   toulky mrtvým městem, kdy je   sám a sám, jen se svým   psem, jsou tak   přesvědčivé,   melancholické a depresivní.   Poté, co se nakazí i jeho   pes a on jej musí   vlastnoručně uškrtit, mně   ho bylo fakt líto. Závěr   byl sice dost   „hollywoodský“ – oběť   pro záchranu lidstva, ale ono   to tam tak nějak patřilo,   tak jsem to skousla. Po   dlouhé době dobrý film,   který se mi líbil.
Nymeria
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2011
tento film nepatrí vôbec   medzi akčné...koniec je   troška divný, ale ako   večerná filmová jednohubka   je to príjemné pozeranie :)
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Já, legenda
Povedený sci-fi film, který   nás zavádí do New Yorku   nakaženého smrtícím virem,   jenž dělá z lidí   nelítostné stvůry. Ty byly   poměrně vydařeně   zpracované, jenom mi trochu   vadilo, že byli mnohem   silnější a odolnější   než člověk, což mě vedlo   k určité beznaději.   Atmosféra, si myslím, je   tady taky velice věrohodně   vykreslena, ikdyž více   scén, u kterých bych se   polekal, by rozhodně nebylo   na škodu.
m.king
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2011
Naprostá špička, one man   show v podání Smitha, film   oslovuje příznivce různých   žánrů. Určitě stojí za   podívání.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Will skvěle dokázal utáhnou   skoro celý film úplně sám   a je to zajímavá trochu   hororová podívaná...
Líbí se mi, že to neni   typická střílečka se   zombíkama, ale   promyšlenější a   napínavější film...
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2011
i lékaři zabíjejí lidstvo
Naštěstí se to netýká   našeho národa. Všichni   naši lékaři odejdou do   zemí zaslíbených a nám už   nebude mít kdo ublížit. Ale   abych se věnoval filmu. Proti   „Já, robot“ si u mě Will   Smith hodně polepšil. První   hodinu, nepočítám-li fenku   německého ovčáka a pár   retrospektivních scén,   odehraje v podstatě sám a   přesto skvěle. Záběry na   opuštěný a rozpadající se   New York jsou stísněné,   hodně deprimující a silně   mi připomínaly pověstné   „vybydlené“ čtvrti   některých našich měst. Tam   to má ale samozřejmě docela   jinou příčinu, i když je   život v nich poměrně   stejně nebezpečný. Myslím   si, že velmi dobře je   zpracována psychologie   chlapa, kterému už v   podstatě na ničem   nezáleží, protože ztratil   všechny a všechno. Přesto   je odhodlaný dál a dál   bojovat proti problému, i   když je vnitřně   přesvědčen, že už není   komu pomáhat. Já tomu filmu   nemám moc co vytknout.   Profesionální režie,   skvělá kamera a skvělý   střih, který dokáže film v   pravou dobu zrychlit a v   pravou dobu uklidnit a   zpomalit. Je jasné, že to   není film s žádným   hlubokým poselstvím pro   lidstvo, ale jen čistě   komerční snímek pro zisk co   největšího množství   peněz. Ale i přesto ho   hodnotím jako skvělý a rád   doporučuji.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Slušně napínavý film s   výtečně zpracovaným   post-apokalyptickým New   Yorkem, včetně   rozlézající se flóry a   fauny. Líbila se mi   psychologie hlavní postavy,   která, snad aby se   nezbláznila, tráví čas   hraním golfu na letadlové   lodi a obsesí kolem svého   psa. Úžasně schizofrenní   jsou scény s voskovými   figurínami.

Co   mě ale dost zklamalo, je   křesťanský   sentimentální konec.   Větší hollywoodské   rádoby-moudro by člověk   pohledal. S pořádným (i   třeba negativním) bych filmu   dal 8/10, možná i 9/10,   takhle jsem ale opravdu   zklamán.
Jimmysk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Super Film
Tohle je opravdu super film,   díky nadhernému příběhu i   když já na Sci-Fi vůbec   nejsem tohle mě opravdu   chytlo, vůbec sem nevěděl   jak to dopadne a těšil jsem   se na konec a tohle je podle   mě vrcholek filmu !! Dávam   za 10
lucka5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2010
fakt dobrý film ne že bych   ho skoukla milionkrát   rozhodně ale stojí za   podívání. Will Smith!   jakýkoliv film je s ním   dobrý
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Já, legenda
Sladký "Fresh   Prince" je v současnosti   jeden z nejžádanějších   herců v Hollywoodu. Sci-fi   akčňáky v hlavní roli s   ním, jako "Wild Wild   West", "Muži v   černém", nebo kritikami   opěvovaný "Já,   robot" prostě táhnou   diváky do kin a já osobně   se vůbec nedivím. V I Am   Legend dokonce ukázal, že   podobně jako Tom Hanks v   "Trosečníkovi"   nepotřebuje na plátně   nikoho a že všechno zvládne   odehrát úplně sám.
Já, legenda je již   třetí adaptací stejnojmené   knižní předlohy, ale   přiznám se, že ani   "Posledního člověka na   Zemi" ("The Last Man   on Earth"), ani "The   Omega Man" jsem neviděl,   knihu nečetl. Ale nejspíš   to hodlám v budoucnosti   napravit, protže mě   myšlenka docela chytla, a to   jsem si myslel, že tyto typy   snímků znám. Neznám.
Vize opuštěného New   Yorku se zarostlým Time   Squere, polorozpadlým   Brooklynským mostem, to je   prostě paráda. Myslím, že   po úspěchu, který filmaři   zaznamenali nejen u   návštěvníků kin, ale i u   pisatelů kritik, se   nejspíše dočkáme   nějakého pokračování,   tipnul bych to na asi   prequel...
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Tohle že má být obrázek,   jak by to s člověkem   zacloumalo, kdyby zůstal   "sám" na zemi?   Podle mě dost neautentické a   až moc americké. Will Smith   jako velký drsňák, který   se se svým údělem popasoval   nějak moc snadno a nakonec   skončí jako hrdina. No, nic   moc..
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Super film v hlavní roli s   Willem Smithem, který   zůstane v New Yorku sám se   svým psem, jelikož celý   ostrov před lety evakuovali,   protože se na ostrově   objevila epidemie a některé   lidi se již nepodařilo   zachránit a z těch se stali   mutanti, kteří se snaží   Willa dostat, ale ten je   přemůže a nakonec umírá.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2010
Takový neslaný a nemastný   film, který v podstatě jen   zachraňuje Will Smith a jeho   standardní herecký výkon.   Škoda, tenhle film měl   určitě větší potenciál.
beretap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2010
bertetap
Neville je vědec, ale   nedokázal zabránit   šíření nebezpečného   viru. Ten vyrobili lidé a   není na něj protilék.
On sám je vůči viru   imunní a jako jediný   člověk přežil ve   vylidněném New Yorku. Kolem   něj se pohybují   hrůzostrašné oběti   celosvětové pandemie, on je   možná posledním člověkem   na celé cemi. Dává osobě   vědet tím, že se pokouší   vysílaní; hledá tak možné   další osoby, které mohly   přežít jako on. Musí být   stále ve střehu protože   odevšad na něj číhají   nakažení, aby se ho pokusili   dostat.
Jeho   samotného ovládá myšlenka   a naděje, že ze své krve   dokáže vyrobit protilátku,   která bude působit proti   strašlivému viru. Je na to   zcela sám, sám proti   nakaženým a neznámému   osudu. Hodiny, minuty,   vteřiny neúprosně běží a   on má tak málo času ...
salsaverde
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Velmi sa mi pacil opusteny NY,   zaparkovane auta na ulici   obrastene burinou a travou.   Namet bol zaujimavy, len som   sa nestotoznila s ukoncenim   filmu...nemalo to takto   koncit. I ked s riesenim, no   bez hlavneho hrdinu :( Ked   vedel prezit tri roky sam,   malo sa najst nejake riesenie,   ako z toho vyjst bez ujmy.   Americke filmy spravidla   koncia so zijucim hrdinom...)
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Will Smith v pohode a doslova   sám utiahne celý film.   Nakazení pôsobia sú až   priveĺa digitálne, na druhú   stranu vyľudnený NY nemá   chybu. Toľko diskutovaný   záver je u mňa fakt blbý.   Alternatívný koniec mi sedí   viac.
victorio
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Já legenda je jedna z   nejlepších sci-fi poslední   doby. Jednak opuštěný New   York disponuje zvláštní   atmosférou, Smith je jako   herec vážně dobrý (není   mnoho těch, kteří dovedou   utáhnout film prakticky   samotní) a dokonce nutí   diváky k zamyšlení, což u   akčních sci-fi nebývá   pravidlem. Na netu je k   nalezení alternativní konec,   který není tak heroický,   škoda, že nebyly konce   prohozené. Jen je dobré   nejdřív vidět film a až   pak teprve přečíst   knížku-ta je totiž ještě   o to třídu lepší. Ale i   tak to není špatný film.
Laila
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.1.2010
ja nevim tenhla film mi pride   dost divnej,i kdyz na to ze   tam smith hral vlastne sam je   to dobry,ale po filmech jako   stesti na dosah a sedm zivotu   mi t pride ja¨ko by t bylo o   nicem,proste obycejnej   prumernej film
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2010
výborný film!! Will Smith se   teda vytáhl!! naprosto   skvělá atmosféra, hudba i   příběh...na konci jsem si   říkal, co bych asi dělal   já, kdyby se tohle stalo   mě...no těžko   říct...každopádně   rozhodně doporučuji..;-)
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2010
I když já osobně sci-fi moc   nemusím, tohle se mi líbilo.   Bylo to originální. Willa   Smithe mám jako herce ráda,   je to dobrý herec, filmy s   ním nejsou špatné. Námět   byl neobyčejný, akorát to s   těma zombíkama bylo trochu   přehnané, podle mě. Jinak   chválím.
Fína
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Nejlepsi byl pohled na prazdny   New York, to se jen tak   nevidi! Jinak Will je sam o   sobe skvely herec a film, kde   hraje on, nemuze byt spatny.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2009
K dokonalosti daleko, ale   nadprůměrný tenhle film je.   Will Smith, kterého jsem   nikdy moc nemusel u mě svým   výkonem zažil podobnou   emancipaci jako kdysi Jim   Carrey aneb ze zafixovaného   komika charakterním hercem.   Dalším plusem je skvěle   navozená atmosféra   bezvýchodnosti zpustlého,   zarostlého New Yorku a   osamělost i odhodlání   hlavního hrdiny. Naopak   nepřesvědčiví (hlavně v   těch rychlých scénách) pro   mě byli jeho nakažení   protivníci. Méně uřvaných   grimas a glumovské   počítačové akrobacie a   víc lidských rysů by jim   podle mě přidaly na   děsivosti. No a konec, ten je   opravdu zpackaný, ale   naštěstí netrvá dlouho.
scorpiontom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Téma, kdy nějaký virus   zabije většinu lidí na   planetě, mi přijde hodně   zajímavé. Film má skvělou   atmosféru, Will Smith táhne   film povětšinou sám   statečně kupředu a   potěšila působivá hudba   Jamese Newtona Howarda.
jet20
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2009
No musim říct že sem čekal   od toho filmu víc,nelogickej   děj,až moc jednoduší   zombí kterých by se   nezaleklo ani malý   dítě,atd. jediný co se mi   fakt iíbilo byl ten New   york,krásně detailní   prostory města,travou   prorostlý silnice,vypadal   opravdu realně.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2009
po dlouhé době zdařilé   dílko velmi slušné je   obsazení
nápad   je dobrý děj je bez mezer a   skvělé jsou i efekty
Cleary18
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
..
Výborný film, který   určitě hned od začátku   diváka zaujme a tak tomu bude   i po celý film.Scény jsou   krásně zpracované a efekty   jsou úžasné. Určitě tento   film stojí za shlédnutí.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2009
The last man on Earth is not alone
Takhle má vypadat pořádná   sci-fi! Skvělé efekty -   tento film nemá cenu sledovat   na méně kvalitních   přístrojích. Záběry   vylidněného Manhattanu jsou   úchvatné a neuvěřitelně   autentické a opravdu mi braly   dech. Will je zase výbornej,   stejně jako hudební   doprovod. A jsou tady určitě   nejlepší lekačky všech   dob, nemluvě o napětí   (scéna v úlu   temnošlápků...fíha). No,   jdu si to pustit ještě   jednou (s vědomím, že se   budu dívat na jedno z   nejlepších sci-fi světa)...
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Will zahrál jediného   přeživšího v New Yorku ,   který není nakažený virem   opravdu bravurně jediné co   se mi nelíbilo byl konec ,   který je až moc přitažený   za vlasy hold americký   happyend , ale verze   alternativního konce na   bonusovém DVD je daleko   přijatelnější. Rozhodně   doporučuji tento konec vidět   .
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Skvělý herecký výkon a   dobrá práce filmařů. Jsem   ale opravdu nespokojená s   koncem, kdy   "přijde" jakási   boží pomoc. Zajímal by mě   spíš druhý konec filmu,   který byl natočen, jenž   jsem bohužel neviděla.   Přesto myslím, že by byl   zajímavější... Stejně jde   ale o pěkný film, první   polovina je luxusní, plná   dost napínavých scén a   zombie jsou kvalitní:)
luca-luciano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Hodně zajímavý film,   zajímavé téma a dobré   provedení.To je ve skrácení   můj názor na film. Téma je   velmi dobré a také Will   Smith podává skvélé   herecké solo ve střední   části filmu. Líbilo se mi   jak byl provedený   spustošený New York a taky   se mi hodně zamlouval konce.   Takhle povedený film jsem   nečekal. Je to opravdu film   na zamyšlení.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Velmi dobry lek proti   rakovine,ktery trochu   nezabral.Trochu vic.Libi se mi   tady herecky vykon   W.Smithe.Toto kdyby se nekdy   melo stat,tak bych chtel radsi   byt ten nakazeny.Ale to je   jenom nadsazka.Je to zajimave   pojeti novodobych zombies.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Za slzy u filmu se   nestydím.Takže se nestydím   za pláč u scény,kdy   Robertovi umírá Samantha   nebo u scény,kdy se snaží   dostat jediné slovo z němé   figuríny.A to město ?   Páni.Lepší nastínění   neosídleného New Yorku jsem   neviděl (ono ani nikde jinde   tato možnost nebyla).Zkrátka   v kostce shrnuto - nadšení.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Souhlasím, je to skvěle   natočený film a Will Smith   je vynikající herec. Trochu   mi vadil konec, ten filmu dost   ubral body (jakto, že mutanti   vnikly do osvětleného domu,   když světlo nesnesly?) A   tři roky po vymření lidí   stále teče voda a funguje   elektřina.....?! Tak dávám   bodík dolů za nedotažený   scénář.
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2009
výborný film!! Will Smith se   teda vytáhl!! naprosto   skvělá atmosféra, hudba i   příběh...na konci jsem si   říkal, co bych asi dělal   já, kdyby se tohle stalo   mě...no těžko   říct...každopádně   rozhodně doporučuji..;-)
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Will Smith je výborný herec   v jakékoliv roli. Tenhle film   je toho příkladem. Tady se s   ním nezasmějete, ale   pobrečíte. Být sám, z   počátku se psem a pak svým   způsobem úplně, to už   komedie není.Je to spíš   film k zamyšlení. Možná se   to může časem opravdu   stát. A tím je ten příběh   mrazivější. Efekty super,   děj ještě lepší, celkově   je to akční, smutné,   dojemné, a do budoucna   možná hodně pravdivé, i   když si to možná nechce   nikdo přiznat. Skoukněte a   ohodnocujte si to sami, ale   určitě stojí za to, to   vidět
Sparta33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Naprosto geniální film!!!!   W.Smith je naprosto skvělej a   tady to jenom potvrdil!!!   Perfektní film!!! Úžasná   atmosféra....prostě super!!
Pejpr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2009
V žádném případě nebudu   zakrývat, že Willa prostě   žeru a v tomhle filmu mi   jasně dokázal proč je   vlastně můj   nejoblíbenější. Každou   scénu, každý moment,   každou grimasu jsem tam byl a   cítil s ním. Zvlášť ta   scéna s tou figurínu, kterou   rozstřílí ve mně zanechala   tolik pocitů, které   nepřekoná ani 1000 dílu   Ordinace!
demon.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
10/10
Tak na tento film jsem snad   čekal celý život.
Dočkal jsem se a jsem   nadšený.
Konec   hlavního hrdiny mi   nevadí,protože na DVD jsou   dva filmy,jeden je klasika z   kina a druhý je plný   různých scén,které v   základním filmu nejsou a to   včetně konce,který je velmi   odlišný od základního   filmu.
Bonusové DVD   navíc nabízí jakousi   virovou encyklopedii,která mi   popravdě nahnala husí   kůži.
Perfektní   film,perfektní výkon   hlavního představitele.
Ivanqoo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Výborný film, akurát to nie   celkom dopadlo pre hlavného   hrdinu, velmi pekné efekty   pre domáce kino len to   netreba prehanat aby ste   nezkolabovali ak vo filme bude   dlhé ticho a zrazu tam nieco   vyletí zpozarohu a vám   stúpne adrenalín o 150% ako   sa to stalo mne:) Ale je to   velmi pekne spracované a   ukazuje to príklad ako   možeme dopadnút ked to   budeme prehanat s genetickou   modifikaciou.
kllatenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Tedy ... Všichni, se kterými   jsem muluvila o tomhle filmu   ho srovnávali s "28 dní   po té." To jsem   naštěstí neviděla, ale Já   legenda mě nadchl. Úžasná   atmosféra mrtvolně   prázdného New Yorku, slečna   v DVD půjčovně, Sam ... A   když si při posilování   sundá Will Smith tričko   ...
Záčatek mě   opravdu nadchl, jen v   scénách se zombíky mě   mrazilo, nemám ráda horory.   V těch momentech jsem si   myslela že to vypnu, ale   nakonec jsem se přes to   překousala. A stálo to za   to, nakonci jsem i slzu   uronila, když se chudák   obětoval.
Ale to co   mě nadchlo asi nejvíc byl   ten alternativní konec.   Opravdu skvělý, mnohem   lepšíá než původní   ...
Všem doporučuji,   film stojí za schlédnutí.
BiTch_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Opravdu velice zajímavý   filmový počin.Naprosto   skvěle vykreslená atmosféra   velkoměsta bez lidí.Nic víc   se otom nedá psát,každý   musí videt sám.
FDbJakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Docela slušnej film, když   vidíte ty ulici New Yorku jak   jsou prázdný, tak vám   trochu zamrzí. Bohužel   autoři nedotáhli film do   konce. Někdy při 60 minutě   se film jakoby sekne a začne   to bejt prostě nuda, u který   chvilkama budete zvědaví   jestli je ti zombíci   dostanou. Film doplňujou   skvělý dvě písničky od   Boba.
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Hodně dobrý zombie film z   Willem Smithem, doufám že   bude i pokračování o   kterém jsem slyšel, možná   bych vytkl trošku ten   závěr.
mudr.pavlik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Skvělá výprava, ještě   lepší Will Smith.
To   je dle mého názoru,   společně s Tomem Hanksem, v   současnosti   nejvšestranější herec.
Hodnocení trochu snižuje   slabší závěr se zombíky.
iwan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2008
I legend
Po vzhliadnutí tohoto filmu   som mal zmiešané myšlienky.   Až na konci filmu dali   sledovateľovi najavo, že je   to legenda o Dr.Nevillovi,   ktorí sa snažil okrem   prežitia aj nájsť liek na   smrteľný vírus. Osobne som   mal aj trochu problém   udržať svoje city, keďže   som milovník zvierat. Silne   emotívne sa film točí okolo   vzťahu Dr.Nevilla so psom.  
Trochu sa mi aj zdalo,   akoby to bol robený film z   nejakej knihy, lebo určite by   sa tie scény dali rozšíriť   a aj mi to pripomínalo   zostrih len len aby sa   zanechala hlavná   myšlienka.
Ale Will   Smith to opäť neskazil!
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Zajímavý a celkem působivý   film! Will Smith sám o sobě   je docela velkým lákadlem na   film (viděli jste ho někdy   zahrát si v úplném   propadáku....)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Z Willa Smitha uz nie je len   komedialny herec.Vobec   nie-casom dozrel a stal sa z   neho svetovy format.Perfektne   zahral v tomto filme v   podstate komornu rolu s   minimom akcie,ale o to   silnejsou psychologiou a   velkym odkazom.Vzhladom k   tomu,ze som cital pred filmom   knihu bol som dost vyrazne   sklamany-scenar je vyrazne   prepracovany pre potreby   Hollywoodskej produkcie,preto   davam filmu 8 s odretymi   usami.Film doporucujem,ale   fajnsmekri by si mali kniznu   predlohu precitat-ta je o   triedu kvalitnejsia.A   pozor!!!-ak mate moznost   urcite nevynechajte moznost   pozriet si alternativny koniec   filmu,tak ako si ho   predstavoval reziser a nie   blbi producenti.
damianx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Velmi dobrý film
Film se mi hodně líbil.Mám   rád filmy tohoto žánru.Jen   ta velká podoba s filmem 28   dní poté.Rychlí   zombíci,prázdné město.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Will Smith tímto snímkem   všem dokázal , že má   nesporný herecký talent a   zvládnul i tuhle dramaticky a   lehce akčně zaměřenou   "One man show" na   výbornou! Režie Francise   Lawrence je zvláštní , ale   nutno říci , že líbivá a   dokáže diváka držet   napjatého prakticky celý   film. Nesmím opomenout   ještě další důležitou   složku tohoto   postapokalyptického sci-fi a   tou je jeho výtečná   atmosféra , kterou mimo jiné   dotváří lidu prosté ulice   New Yorku vytvořené naprosto   neuvěřitelně realisticky a   spolu s nimi všudypřítomné   nebezpečí číhající v   každém temném zákoutí v   podobě nenasytných   nakažených. Snímek má v   zásadě dvě menší slabiny   a těmi jsou poněkud   průměrnější triky   (hlavně vzhled   světloplachých) a trochu   nedotáhnutý a laciněji   působící scénář , který   filmu škodí hlavně v jeho   závěru. Celkově jsem ovšem   spokojen a moje očekávání   byla , až na dvě již   zmíněmé výtky zcela   naplněna. 81%
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Tak také jsem neodolala a   skoukla snímek Williho Smitha   a podal skvělý výkon, jako   např.Tom Hanks ve filmu   trosečník. Pokud jsou   pánové sami, je vidět že   si poradí ve všech   situacích. Akorát je mi   záhadou, jak to že na něj   ten virus néané   nepůsobil???? Přenášelo se   to vzduchem a on čilý jako   rybička...ale někdo   zachránce ameriky musí být   , že???
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Libilo se mi to, hlavne   dokonale provedeni New Yorku   po trech letech po vymreni. To   ale asi kazdemu. Konec byl bez   napeti.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Atmosférický film   (vylidněný N. Y: je super),   který dokáže docela   zabavit. ale nic víc nic   míň. Na jedno kouknutí a   dost.
m_shadow_m
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Velmi apokalyptický a   strhující film o katastrofě   při genetickém výzkumu.   Will Smith si zahrál na   spasitele lidstva, který   ovšem zcela netradičně pro   svůj výzkum na záchranu   lidstva položí život.   Hororový námět je více   než tradiční, ale způsob   řešení se filmařům   opravdu povedl.
vildak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Katastrofa
Tak tento film je úžasný.   Pokud si mám představit   zkázu lidstva,tak asi to je   jeden z možných scénářů.
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2008
NICE WORK!!! na to že tam   hrajou defakto tři herci a z   toho půl film to koučoval   sám will smith, tak dost   solidní film :o)
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Asi nejlepší film s Will   Smithem co jsem viděl.   Známý nápad- lidstvo   zasažené virem-   propracovaný do nových   dimenzí. Fakt je na co   koukat.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Celkem povedené
Film rozhodně patří k těm   nejkvalitnějším z poslední   doby, ovšem všechno je jen a   jen nafouknutá bublina   komerce a reklamy. Film   způsobil obrovský poprask a   všichni ho chtějí co   nejdříve vidět, ve   videopujčovně skoro není k   sehnání. A proto jsem i já   neodolala a od filmu jsem   čekala hodně, ovšem u toho   čekání to zůstalo. Film   pokračuje v ději a vy   čekáte, že to nejlepší   teprve přijde..a čekáte a   čekáte....a čekáte...co   to?? závěrečné   titulky??......určitě film   doporučuji zkouknout a peněz   rozhodně litovat nebudete,   jenom mám takový pocit, že   filmu ,,něco"   chybí.Rozhodně to něco ale   není herecký výkon Willa   Smitha, který si tohle sólo   střihl opravdu parádně.
Kmotr95
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Celkem dobry sci-fi filmecek   ale nic noveho!!! Tento je jen   novou verzí filmu jako treba   28 dní pote nebo usvit   mrtvých
Ivesan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Velice povedený....
Nervydrásající děj od   začátku až do konce.   Možná právě proto na mě   tento film velice zapůsobil.   Nutno podotknout, že hlavní   role, které se zhostil Will   Smith a to velice obratně,   přesně popisuje duševní   smutek ze samoty a ztráty   svých nejbližších a o to   více je umocněn vylidněným   New Yorkem.
Když jsem   si někde přečetla, že se   jedná o film o viru, který   změní skoro celou populaci v   zombie a zůstane jen jeden   člověk, který s nimi bude   bojovat, polekala jsem se, že   se jedná o jednu z těch   typických amerických   vyvražďovaček. Naštěstí   je však opak pravdou a já   jsem ráda, že Vám můžu   vřele doporučit netradiční   pojetí tématu, který byl   již zpracován v mnoha   jiných filmech a přece je   něčím zcela novým...
gaia253
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2008
ale jo,pěkný..w.smith mi   není sympatický,nemam ho   ráda,ale kupodivu se mitady   líbil:-)ty zombíci byli ale   uděláni celkem   špatně,protože je   vidět,že jsou   počítačoví.naprosto mě   ale dostal New   York,krááásný,nádherný   město..:-) zajímavej,i když   ne realistickej námět.
zruz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Hodně jsem se těšil na   tento film, bohužel mě   totálně zklamal.   Vylidněný New York,   digitální jeleni, zombíci   (dost ubozí, vypadají   všichni stejně), ani někdy   přehrávající Will Smith   (nejlepší poloha je, když   se tváří jako by sežral   citron)nezachrání úplnou   hovadinu. Náhodou jsem   doktor, snad imunolog, nebo   co, náhodou jsem taky   plukovník armády Spojených   Států, s veškerým patosem,   který k tomu náleží, a   náhodou jsem imunní vůči   viru, který skoro všechny   vyhubil. Škoda, že tvůrci   nevěnovali více prostoru   aspoň trochu uvěřitelnému   příběhu. Asi v půlce filmu   jsem si přál, ať ho už   konečně sežerou a... je   pokoj. Ale abych nebyl jenom   kritický: krásný obraz,   skvělý zvuk, výjimečně   dobrý Will Smith (pokud   zrovna něco neskřehotá)a   červený Mustang v úvodu   filmu rozhodně stojí za   vidění. Docela mě zajímá   do čeho se pustí Smith   příště, že by osa Já,   robot, Já, legenda, Já,   vůl!?
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Vedec Robert Neville (Will   Smith) žije v ľudoprázdnom   New Yorku. Mesto vyhubil   neznámy vírus, on je však   zo záhadných príčin proti   nemu imúnny. Tri roky žije v   ruinách mesta a snaží sa   skontaktovať so živým   človekom, zatiaľ čo ho   sledujú neznámi mutanti.   Čas na záchranu sa kráti...
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Najprv som váhal či sa film   oplatí vôbec pozerať, ale   keď som s ním skončil som   zmenil názor o 100%. Film je   dobrý od začiatku až po   koniec. Jediné čo je škoda,   že musel Will na konci   zomrieť. Ale ako som počul,   ževraj je natočený   alternatívny koniec, kde   prežije. Takže naň som   veľmi zvedavý.
janek85
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Ty vé, to by mě ani ve snu   nenapadlo, že to bude tak   dobré. Myslel jsem si, že to   bude zase nějak¨ý hnusný   akční film, ale on to byl   velice kvalitní akční film   :-). Hodně moc mi to   připomíná Silent Hill, tu   samou atmosféru. Ve filmu se   mi líbily efekty. Atmosféra   byla místy dramatická a   misty až dojemná. Opravdu   mě tenhle film překvapil.   80%
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Dobrý sci-fi s   přesvědčivým Willem   Smithem, který pomalu   přichází o rozum uprostřed   zarostlého a vylidněného   New Yorku.Úvodní letecký   pohled na město je opravdu   povedený a takových   povedených scén je ve filmu   dost.Ale moje   nejoblíbenější sekvence   nastává, kdy Willův pes   zaběhne za zvěří do temné   a prázdné budovy.Hrdina   vběhne do baráku za psem a   uvnitř místnosti vnímáme   jeho zrychlený dech a hlavně   strach.I scéna kde není Fred   na svém obvyklém místě je   dobrá.Jenom ti upíři byly   trochu moc animovaný.
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Will Smith je sympaťák.   Svým pěkným výkonem zde   mě přesvědčil, že je i   dobrým hercem. Spolu s   vylidněným New Yorkem,   vykreslením tíživého   pocitu samoty, krásnou   klavírní hudbou a oddanou   psí kamarádkou Sam, mě   velmi potěšili. Naopak, na   můj vkus, nedotažené   digitální příšery a konec   ve stylu hollywoodských   popcorňáků, naprosto se   stylově nehodící ke zbytku   filmu (i když dojemný byl),   mi moc radost neudělaly.   Nezkazilo mi to však náladu,   jako mnohým z vás, natolik,   abych film odsoudil a nedal mu   ty zasloužené čtyři   hvězdy...
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Škoda promarněné velké   šance - mohl vzniknout jeden   z nejlepších filmů   posledních let, bohužel se   tak nestalo. 'Já, legenda'   rozhodně není špatný film,   dokáže zaujmout už samotnou   myšlenkou o vylidněném New   Yorku. Ale .. na jednu stranu   perfektně zvládnutá vize   trosek velkoměsta,   neuvěřitelný herecký   koncert W. Smithe(tenhle chlap   umí tvořit opravdovou   nervy-drásající   atmosféru), po grafické   stránce slušně zvládnuté   a do jisté části filmu i   dějové povedené, jenomže   pak přijde nelogický zlom a   celý kolos se začne pomalu   bortit. Jakoby se divák   koukal na něco   odlišného(možná jsem   sám,komu se závěr opravdu   moc nelíbil)..jakoby závěr   scénáře psal někdo jiný.   Ve finále roztroušené   pocity, ale přeci jsem si z   'Já, legenda' odnesl "to   lepší".
A také   velice doporučuji kouknout na   alternativní konec - má své   kouzlo(působivější).
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Od tohoto filmu jsem moc   neočekával, ale mile   překvapil. Will Smith se   konečně tváří normálně   a ne jako by mu patřil celý   svět (což se mu v tomto   filmu tak trochu povedlo).   Vylidnění New York je   ztvárněn opravdu působivě.   Horší je to už s monstry,   na nich je až moc vidět, že   jsou vytvořeny na   počítači. Doporučuji   najít si na netu   alternativní konec, celý   film po jeho ztvárnění   vyzní více pozitivně.
lipy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Velice zdařilý film s   výborným hercem který   patří v součastnosti k tomu   nejlepšímu na trhu:)) Je   úspěšný téměř všude.   Skoro celý film odehrát sám   pouze se   Samantou:))...kvalitaa....pros   tě se na to podívat...mým   názorem je plný   počet...palec nahoru
cynik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Byl jsem zklamán. Je zjevné,   že většina rozpočtu na   tenhle film padla a   vytvoření liduprázdného   New Yorku, ale díky tomu, že   se všechno soustředilo na   tento cíl, vše ostatní   utrpělo. Upírů si divák   moc neužije, hrdina nijak   neřeší, že z ničeho nic   začali projevovat jakési   známky inteligence, když ho   chytnou do pasti, podle jeho   vzoru a to nemluvím o tom,   proč se na začátku   prohání v červeném   mustangu, který potom za   celý film už neuvidíme.   Rozhodně tvůrci promrhali   potenciál, který film   nabízel. A Will Smith to   nezachrání, to dokázal už   v Já, robot. Megarozpočet   pomohl k vzniku průměrného   filmu.
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Byla jsem mile překvapena.Je   to něco mezi 28 dní poté a   Černočernou tmou-nakažení   lidé a zvířata vylézají z   úkrytů pouze v noci-světlo   je zabíjí.Efekty byly   trošku slabší,ale film je   celkově povedený.
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Výborný herecký výkon   Willa, kterému věřím   téměř vše. Ovšem... téma   už tady bylo, krvelačné   mrtvolky taky. To ale nic   neubírá na celkovém dojmu z   filmu. Atmosféra je tak   ponurá, film tak dobře   propracovaný a zahraný, že   jsem se chvílemi i bála.   Díky bohu za to, že   Američani zase   "nepohnojili" konec   filmu nějakým zázračným   uzdravením nebo koncem   (třeba jako ve Válce   světů) a nechali hlavního   hrdinu realisticky zemřít.   Už od poloviny filmu jsem   vážně čekala, jestli tak   dobře udělaný film   "pohnojí" tímto   zázračným vyřešením   neřešitelné situace. V   Americe ještě asi nepřestal   být in konec ve stylu Deus ex   machina, bohužel.
Cllementine
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Will Smith se opravdu   předvedl a kulisy   vylidněného New Yorku byly   opravdu ohromující. A je   pravda, že se jsem u   žádného jiného filmu víc   nebála. Mutanti byli opravdu   děsiví. Akorát ten konec.   Příchod ženy s dítětem   tam vůbec nemusel být,   stejně jako poslední dobou   pro americké filmy typické a   velmi trapné řešení   problémů pomocí "deux   ex machina". Mohlo to   být lepší, kdyby se   pořádně využilo   potenciálu toho námětu,   rozhodně doporučuji   alternativní konec vydaný na   DVD.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Jak už někteří   předpisatelé napsali. Je to   velice vizuálně povedený   film. Napětí čiší už z   první minuty. Atmosféra   liduprázdného velkoměsta je   ohromující (avšak všechno   to už tady někdy bylo).   Lidstvo učinilo malér, také   už mnohokrát, a tento malér   se jim vymstil. Film byl pro   mne silně pozoruhodný až do   chvíle, kdy se na scéně   objevují další mluvící   postavy. Pak už si člověk   může pronést myšlenku,   škoda, že američtí   scénáristé nestávkují   pořád. Banální žvásty v   konverzacích, to vždy   americkým filmům škodí.   Tvůrci si je neodpouští ani   tady.
Jestli Vám   snímek "Já,   legenda" připomene   náměty ze spousta jiných   snímků, není divu.   Nápaditostí bývá pomálu.  
Nicméně, po dosud   napsaných slovech musím   konstatovat: Jděte na to! A   do kina. To je přesně   snímek na velká plátna kin.   Kukuřící se nezdržujte.
konwas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Film se mi moc libil! Will   Smith zde zahral velmi dobre   jak ve vetsine filmu a   vytvoril zde supr postavu   osameleho muze uprostred   metropole... SUPR! :)
Encoredes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Obecne o filmu:
---------------
Porucime vetru, desti? V   tomto filmu by asi tento   slogan nevysel, protoze jasne   rika - "Nehraj si   clovicku s prirodou, bude te   to mrzet." Nicmene   pripadne mi to opet jako za   starych rambovskych casu,   jeden proti vsem. Virova   nakaza, sice ne v takovem   meritku, uz se ve filmu   objevila a myslim ze ne   jednou, takze ani v tomto bych   nehledal neco extra. Ale! Neni   film jako film a spojeni ramba   s virovou epidemii delaji   tento film celkem koukatelny a   ukazuje jeden ze scenaru nasi   ne priliz vzdalene budoucnosti   pokud si neuvedomime krehkost   teto planety. Koukatelnost   zajistuje i skvely vykon Willa   a proto pred nim klobouk   dolu.
--------------------
Neco malo k pribehu:
--------------------
Ja osobne bych se asi do   situace, ve ktere byl hrdina,   nerad dostal. Urcite by mi ze   samoty siblo tak jak jemu,   bavil bych se i s tim panem co   na me kouka ze zrcadla.   Protoze se puvodni virus   lecitel minul povolanim a   misto aby lecil pridal se na   stranu temne sily a zabijel a   mutoval lidi (jak ohavne)je   hrdinuv cil celkem jasny -   nalezt novy Gral v podobe   vakciny a tim se postarat o   obnoveni civilizace. Sem tam   mu to zneprijemni mistni   priserky (vypadaji podobne jak   moje domaci pri vybirani   najmu), takze si procvici   strelbu od boku. Ke konci mu   zivot zprijemni zena - zadny   sex necekejte, bo bude asi   Jehovistka mirumilovna, ktera   mu zachrani zivot a on ji to   oplati - venuje ji ampulku s   vakcinou. No a jak to byva s   americkymi hrdiny - bud skonci   na ulici a zebraji nebo jako v   tomto pripade je potka....to   by ste chteli vedet co? Tak   sup do kina.
-------------------
Koukat ci nekoukat:
-------------------
Tot otazka. Pokud se   rozhodujete jestli na film jit   nebo jo, pak radim ano. Stoji   to za tych par korun za vlezne   (vzdyt chudi producenti nemaji   na chleba), hodina a kousek   neni tak moc, a pak myslim, ze   to je jeden z dobre natocenych   filmu. Ale kazdy sme jiny,   takze ti z vas podobnych me,   hura do kina....
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2008
No, po všech těch ne zrovna   pozitivních recenzích jsem   se na film vydal do kina a po   dlouhé době musím říct   (napsat), že jsem z filmu   překvapen. Záběry na   zpustošený NY vypadají   výborně, atmosféra je ze   začátku skvěle budovaná,   divák si užije poměrně   dost lekaček (hlavně v kině   s pořádným zvukem) a Will   Smith zde podle mě podává   svůj nejpřesvědčivější   výkon. Je sice pravda, že   později film sklouzne do   škatulky akčního žánru   ale film to rozhodně nekazí   a i když jsem četl různé   poznámky o špatném konci   tak mě vyhovoval a dokonce   musím uznat, že mě   překvapil.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2008
Počkal jsem pár dnů s   komentářem na tento film,   muselo se mě to v hlavě   srovnat :). Jedná se o   výborný film s dokonalou   atmosférou, skvělý Will   Smith. Škoda krátké   stopáže, možná 10min   navíc by neškodilo.
goranchorvat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Skvělý Will Smith
Jednoznačně jeden z   nejlepších filmů tohoto   roku.Fantastický W.Smith   který v některých momentech   doslova exceluje ve své one   men show.Výborná kamera   umocnuje mrazivě působivou   atmosféru prázdného NY.Film   na který se nezapomene   přidává podmanivou hudbu   notnou dávku napětí.Všem   vřele doporučuji!
kvietek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Začátek filmu je naprosto   úžasný po vizuální   stránce, zelený a prázdný   New York, prostě paráda.   Scénárista a režisér se   snažili propracovat i   určitou psychologii-hlavní   postava je z té samoty tak na   hlavu, že si povídá s   figurínama a jednu chce   dokonce sbalit. V dalších   částech...ač uvedeno jako   sci-fi, akce, tak sem se   často leknul víc i než u   horroru, výborná temná   atmosféra. Co se týče   konce...ano je trochu   uspěchaný,ale oceňuju, že   z toho neudělali klisickej   hollywoodskej happy end- když   se objeví na scéně živá   ženská, tak jí hned   nestrčej hrdinovi do   postele,atd.
Podle   mého názoru je tenhle film   dobrý počin :)
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
pokud jsem nebyla spokojená s   "Potomky lidí", tak   prostě toto nemůžu   akceptovat. Proč jen   každému dobře rozjetému   filmu dojde dech? Will Smith   je až překvapivě dobrý,   Samantha mu také sekunduje   více než kvalitně. Jenže!   Pak přijde na scénu ženská   a je konec - od té chvíle to   jde všechno z kopce. čekala   jsem, že se to bude ubírat   úplně jiným směrem - ale   ono ne - najednou z   "realistické" cesty   děj odbočí k   psychoblábolům o boží   cestě, víře a tak. Taková   škoda!!
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Je to skvěle natočený   filmeček s dobrým   příběhem a filmovými   triky. Film je zajímavý až   do samotného konce a Willu   Smithovi tato role skvěle   sekne.
Warden
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Zklamání
-Vynikající začátek s   výbornou atmosférou(pustý   zarostlý NY vypadá fakt   hustě),ovšem v polovině   jsem se začínal kapku nudit   a konec ten měl být zřejmě   do nějakého úplně jiného   filmu
pakacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2008
První polovina docela   nářez, krásně pusté   město a v něm jeden člověk   se svým věrným vlčákem. V   té druhé je už atmosféra   prázdného města vyčerpaná   a na řadu přichází klišé   a patos. Will Smith i Francis   Lawrence se snaží, ale   absenci děje nespasí. Od   nižšího hodnocení je tak   zachraňuje snad jen šikovný   pes.
PS: Scenárista by   zasloužil ránu. Nebo aspoň   kousnutí od nakažené   laboratorní krysy...
Nogard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Liduprázdný New York, po   kterém se dá bez zábran   jezdit ve sporťáku na plný   plyn a lovit při tom vysokou   je ztvárněn na jedničku.   Výborný výkon nezvykle   neakčního Willa Smitha kazí   uspěchaný konec plný   klišé. Škoda.
rstetka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Asi až moc jsem čekal od   tohoto filmu,bohužel   zklamání.Film se   neuvěřitelně vleče s   jedním samomluvícím hercem   a jeho psem.Inteligentní   šéf nakažených mi byl k   smíchu,bohužel.
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Robert Nevill (Will Smith) je   jeden z posledních   žijících lidí na Zemi.   Naneštěstí pro něj   většinu obyvatel naší   planety proměnila neznámá   nákaza v krvežíznivé   bestie. V noci Robert bojuje   se svými “nemocnými”   spoluobčany a přes den, se   věrný svému původnímu   vědeckému povolání snaží   ze své krve vyvinout   protilátku, která by mohla   zachránit zbytky lidstva. Tak   nějak vypadá nepříliš   růžová budoucnost v novém   počinu režiséra Francise   Lawrence (Constantine).   Zajímavý příběh, o který   se v minulosti zajímala i   dvojice Ridley Scott/Arnold   Schwarzenegger, spatří šero   světa v prosinci 2007 a   stávající kombinace obou   jmen je spolu s námětem   příslibem velmi zajímavé   podívané.
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Na tento film jsem se těšil   celý rok a výsledkem je   velké zklamání. Důvody?:   1) film se bere příliš   vážně, málo akčních   sekvencí 2) one man show   nefunguje, will smith je   překvapivě nepřesvědčivý   3) will smith nehláškuje 4)   scénář je slabý, dej se   vlece (defacto není   žádný), atmosféra funguje   možná prvních 30 minut 5)   triky (vzhledem k rozpočtu)   ubohé 6) závěr trošku   nelogický a zbytečný....
wawer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Celý bum kolem I am Legend je   tak trochu nafouknutou   bublinou, ve skutečnosti   není zas až tak moc o co   stát, tím ovšem nechci film   jednorazově degradovat,   protože zas až tak špatny   není, zvláště nástup ten   je famozní bez nějakého   zvlášť vysvětlování a   protahování nám režisér   ukáže že ma velké ambice a   jak později napřiklad ve   sceně se zatoulaným psem   (kterou pokládám za   nejlepší scénu filmu) i   talent, ale to co mu zlomí   vaz je nakonec scenař který   je poněkud mdlý avšak   režiser se z něj snaží   vydojit co se dá a více   meně se to daři po celou   dobu filmu ikdyž ne zrovna   nějak vyrovnaně, konec   (promiňte mi to   přirovnání, ale trochu jako   armagedon) nakonec ještě   vysledný dojem trochu   zpraví. Prostě film který   nenadchne ani neurazí
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Přestože byl scénář tak   jednoduchý, díky zdatně   vykreslené atmosféře   vylidněného New Yorku,   několika napínavým   momentům a Willu Smithovi   jsem se nenudil. Vítanou   změnu představuje příchod   ženy s chlapcem, kteří se   objevují přesně "za   pět minut dvanáct"   (přeberte si to, jak chcete   :-)). Nečekejte revoluci či   hlubokou myšlenku, ale   „jen“ příjemnou (a   trochu plochou) zábavu pro   moderního diváka.
morycze
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Povedený film. Je sice   pravda, že animace lidí   zmutovaných virem nejsou   příliž povedené, tedy   alespoň mně to tak   připadá, ale jinak není co   vytknout. Rozhodně jsem se u   filmu nenudil.
Clockwork
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2007
Scei budu cernou ovci ale ja   musim rict ze sem velice   zklaman. Nic proti Smithoj ale   dle meho nazoru to co   predvedl je jeden z jeho   nejhorsich kousku a to ani   nemluvim o smesne vypadajicich   digitalnich jakoby   "upirech". Dej   celkem nic moc a akce taktez !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40526minih40526Ghost Rider (2007) 
Ghost Rider n
minih50896minih50896Kde bydlí štěstí (1987) [TV inscenace] 
Kde bydlí štěstí n
minih65039minih65039Šefové na zabití (2011) 
Horrible Bosses n
minih39572minih39572Chladna zrána (1982) [TV inscenace] 
Chladna zrána n
minih8834minih8834Hvězda jede na jih (1958) 
n
minih24757minih24757Tři muži ve sněhu (1936) 
n
minih56427minih56427Nepolepšitelný (2009) [TV film] 
Nepolepšitelný n
minih3567minih3567Banovič Strahinja (1981) 
Banović Strahinja n
minih103271minih10327130 dní paranormální aktivity s ďáblem v těle ženy, která nenávidí muže (2013) 
30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo n
minih43703minih43703Dexter (2006) [TV seriál] 
Dexter n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství britské královské ro...

15:50 - 16:40

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

47 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

42 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178205

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10