Já a Ty a všichni ostatní (2005)

Já a Ty a všichni ostatní (Me And You And Everyone We Know)
63.3 %
 
 

Me And You And Everyone We Know

    Žánr: hořká komedie
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 6.4.2006        
    Délka: 90 min.
„Až ti bude zle, zavolej mi a řekni jen jedno slovo: „makaróny“! Nezávislý americký film režisérky Mirandy July je příběhem každého z nás.“
Christine Jesperson (Miranda July) provozuje taxi službu
„Eldercab“ pro důchodce. V tomto příběhu ale zároveň vystupuje i jako osamělá umělkyně, která usiluje o uznání své práce snobským světem umělců a kurátorů umění. Cíle a objekty vlastních tužeb si blíže k sobě snaží přitáhnout pomocí svých neskutečných uměleckých představ. Její metody se sice neustále setkávají s nepochopením, ona však neztrácí odvahu.

Jednou Christine vyjede se svým zákazníkem a starým přítelem Michaelem (Hector Elias) do obchodního domu shánět tenisky. V oddělení obuvi spatří Richarda s ovázanou rukou, který ji okamžitě okouzlí. Přistoupí k němu a v podstatě okamžitě mu nabídne seznámení. On se však chová velmi obezřetně a o Christine nejeví zájem. Ve skutečnosti však zpanikaří.


Richard Swersey (John Hawkes), prodavač obuvi, právě prochází traumatickým rozvodem, zoufale se snaží být dobrým otcem sedmi- a čtrnáctiletému synovi a obává se, že by o ně mohl přijít.

Na Christininu otázku, co se mu přihodilo s rukou, odpoví: „Zkoušel jsem zachránit svůj život.“ Ve skutečnosti, aby potěšil své syny, polil si před nimi ruku benzín do zapalovačů a zapálil ji. Nevěděl však, že benzín může kůži člověka opravdu popálit. Jak sám ale říká: „Nyní jsem připraven na úžasné věci, co přijdou.“

Jeho sedmiletý syn Robby (Brandon Ratcliff) navštěvuje internetový sex chat room, přes který sdílí odvážné fantazie s neznámou ženou ve středním věku, ačkoliv sám ještě o sexu nic neví.


Starší syn Peter (Miles Thompson) je zase pronásledován a obtěžován dvěma spolužačkami ze třídy, Heather (Natasha Slayton) a Rebeccou (Najarra Townsend), které se náruživě zajímají o orální sex, ovšem nemají s ním ještě žádné zkušenosti. Rozhodnou se proto trénovat na Peterovi. Obě jsou zároveň fascinovány mužem ze sousedství, který jim na okně svého domu nechává pravidelně oplzlé vzkazy.

Peter se kromě jiného stává pokusným králíkem sousedovy dcery Sylvie, která tráví svůj čas prohlížením obchodních katalogů, porovnáváním cen domácích spotřebičů a chystáním si svého vlastního věna. Spolu s Peterem se začnou zodpovědně připravovat na jejich budoucí vztah a sňatek.
V příběhu dále vystupuje Nancy, osamělá umělecká kurátorka,
která má však poněkud zvláštní způsob oceňování umění. Sama je plná nenaplněných sexuálních fantazií, se kterými se však vnitřně obzvlášť těžce vyrovnává.

režie:
Miranda July
 
 
hraje:
John Hawkes (Richard Swersey), Miranda July (Christine Jesperson), Miles Thompson (Peter Swersey), Brandon Ratcliff (Robby Swersey), Carlie Westerman (Sylvie), Hector Elias (Michael), Brad William Henke (Andrew), Natasha Slayton (Heather), Najarra Townsend (Rebecca), Tracy Wright (Nancy Herrington), JoNell Kennedy (Pam), Ellen Geer (Ellen), Colette Kilroy (Sylviina matka), James Kayten (Sylviin otec), Amy French (muzejní asistentka), Sven Holmberg (umělec), James Mathers (učitel), Kelsey Chapman (Sylviin přítel), Tiana Marie Nelms (Sylviina přítelkyně), Jordan Potter (detektiv), Cheryl Phillips (zákaznice v obchodě s obuví), Patricia Skeriotis (prodavačka domácích potřeb)
 
 
scénář:
Miranda July
 
 
kamera:
Chuy Chávez
 
 
hudba:
Ryeland Allison (píseň), Michael Andrews, Margaret Yen (supervize), Peter Afterman (poradce)
 
 
kostýmy:
Christie Wittenborn
 
 
střih:
Andrew Dickler, Charles Ireland
 
 
zvuk:
Meg Taylor (supervize), Yehuda Maayan
 
 
produkce:
Gina Kwon
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
zvláštní efekty:
Mitsu Hadeishi
 
 
koordinátor kaskadérů:
Terry Notary
 
 
vizuální efekty:
James D. Tittle (koordinátor), Pacific Title Digital, Videominds, David Sosalla (supervisor: Pacific Title & Art Studio)
 
 
výprava:
Aran Mann
 
 
výkonný producent:
Holly Becker, Peter Carlton, Caroline Kaplan, Jonathan Shering
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.