Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit, aneb, Tak to mi ho teda vyndej

 
Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském fotbalovém svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV.

(oficiální text distributora)

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2019
Tohle se povedlo, to je opravdu slušný nářez.   Na to, že je to přepis odposlechů je to tedy   povedená sranda a chtě nechtě tomu musíme   odpustit tu vulgaritu. Lábus a Čtvrtníček si   to vychutnali.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.7.2019
Aha, takže čím vulgárnější, tím   úspěšnější. Dávám body podle počtu mých   zasmání. Tedy nic. Sedět a číst nablblý text   dokáže i dement. Na to se nemuseli dát mí   oblíbenci. Tady to celé pohnojili.  

20181211 4943/5056 o/1 s.u.   (CT2)
++++++++++++++
Nakonec se mi líbilo   nevíce to hudební těleso se svými vstupy. Za   to dávám dvacet. Ale jinak nic, nic, a třikrát   nic.

20190729 4652/4807 */2 live YT
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2016

tak luxusní opravdové rozhovory fotbalových   "bossů" velmi dobře udělané Č+L.Jen   škoda, že je to tak krátké a bohužel stále   aktuální:-(
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2013
Jako ortodoxní sportovní fanoušek jsem dlouhou   dobu žil v iluzi, že ten fotbal se udělá sám   a výkony hráčů mají nějaký vliv na   konečný výsledek. Děkuji skvělému Ivanovi   Horníkovi za to, že mi svými jablky a kapry,   zakutálenými podle notiček mezi příslušnými   mrdkami, vysvětlil nesmyslnost mého odborného   počínání v sázkových kancelářích a   ušetřil mi tím nemalý finanční obnos. Také   mu děkuji za skvělou předlohu pro scénář, z   něhož vzniklo velice slušné divadelní   povídání doprovázené fantastickými verzemi   sportovních znělek. Takže Sportu Zdar! a   sporným penaltám v devadesátých minutách   zvlášť.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Naprosto souhlasím s Chrustynem. Ač mi je fotbal   fuk a parodie obecně považuji za   "nižší" žánr, občas se na něco   kouknu. A tolik vulgarit jako tady jsem snad nikde   neslyšel. Čtvrtníčkův humor mi až tak neva,   ale zde přestřelil...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Přestože mě fotbal absolutně nezajímá   (maximálně sem-tam mrknu na nějaký výsledky),   tak tuhle věc mám upřímně rád. Díky mému   vztahu k týhle hře šla celá ona korupční   aféra trochu mimo mě, ale jména jako Horník   nebo Pelta mi přeci jenom v hlavě utkvěly. A   tak nějak obecně i to, o co v tý kauze šlo.   Myslím ale, že Petr Čtvrtníček tohle hodně   neobvyklé téma zpracoval tak jednoduše, že   každému dojde, o co vlastně jde, i když mám   dojem, že některé dialogy bych si užil ještě   mnohem více, kdybych fotbal sledoval. Tanhle   záznam divadelní hry je vlastně založen jenom   na několika telefonátech dvou hlavních aktérů   týhle korupční aféry – totiž Milanu   Brabcovi a Ivanu Horníkovi. Docela by mě   zajímaly autentické policejní odposlechy. Jsem   přesvědčen, že se nebudou příliš lišit od   těch zde nám interpretovaných. Takže   vulgární slovník pánů Čtvrtníčka a Lábuse   naprosto chápu. Jsem za něj dokonce upřímně   rád, protože co si budeme povídat, bez toho   ostřejšího výraziva by tahle divadelní hra   asi nikdy nevznikla. Naštěstí ale vznikla a   musím konstatovat, že jsem se skvěle nasmál. I   když pravda – tahle věc se nejlépe sleduje s   partou kamarádů (a ani nějaká ta sklenka není   na škodu), který si tuhle věc, zcela jistě   pochybné umělecké kvality, užívají stejně   dobře jako já. A v tom případě stoupá   hodnocení klidně k na plný počet. Jinak k   obsazení – nemůžu Čtvrtníčkovi vyčítat,   že si zvolil part, který si zvolil. Jeho postava   totiž vypouští neuvěřitelně slovní spojení   a je neporovnatelně ukecanější než postava   Lábusova, takže těch skvělých vtipů má   prostě více. Navíc mě trošku zklamal Jiří   Lábus – nejen že je spíše jenom   přicmrndávač, ale jak si určitě mnozí   všimli, svůj text velmi často čte a jeho   projevu to hodně škodí. Kdežto Čtvrtníček   do svých „notiček“ většinou jenom   nahlédne a působí proto mnohem   autentičtějším dojmem. Velmi povedený je i   hudební doprovod, kdy hlavně zdejší verze   znělky „Branky, body, vteřiny“ je prostě   úžasná. Jinak přítomnost Josefa Poláška by   byla příjemným bonusem, nebýt přílišného   protahování jeho pobytu na jevišti. Ale ono je   to jedno, stejně jde hlavně o ty hlášky typu   „…mi volal Pelta…“ nebo „…jí šáhnu   ve sprše na…“ jsou zkrátka dokonalé.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Fotbal a kapříci
Úžasná parodie na korupci v české nejvyšší   fotbalové lize. Především díky této hře se   problém dostal do podvědomí široké   veřejnosti a bylo by potřeba více takovýchto   "profláknutin", které zvýší nutnost   řešení takovýchto nesportovních prohřešků.   Doporučuji
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Pro mě nadšeného fanouška fotbalu to je   jedinečný počin navíc mých oblíbených   herců. A ta vulgarita? Četl jsem tehdy v tisku   přepis záznamu hovorů pana Horníka, předsedy   rozhodčích Brabce a dalších. Oni tak opravdu   mluvili! Škoda, že aféra tak trochu vyšuměla,   několik lidí odešlo nebo se vyměnilo, ale   korupce je pořád. Začíná už od nižších   soutěží a prorůstá všemi fotbalovými   složkami.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Ivánku skvělé načasování skvělé ale z   fotbalem to ani nehlo pamatuji jak 85 snad se   našla v Maji taška z dokumentem o Bohemce a   řešilose to uplně jinak
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Je nutno podotknout že na divadelní   představení pánů Čtvrtníčka a Lábuse by se   neměli dívat ti, kterým fotbal nic neříká a   nesledovali průběh toho korupčního skandálu a   velké ostudy která naší kopanou postihla a   hodně pošpinila. Protože to prostě nepochopí,   celé ty dialogy, co znamenají ty kapříci,   hrušky a jablka a já nevím čím vším ještě   hlavní aktéři korupce kryli peníze. V deníku   Sport jsem tu kauzu sledoval a většinu všech   odposlechů si přečetl. Veselé čtení to   nebylo. Tolik lidí co do toho bylo zapleteno, u   některých bych to možná ani nečekal.
Ale   teď k samotnému představení. Pánům   Čtvrtníčkovi a Lábusovi se všechny ty   odposlechy tak zalíbili, že se rozhodli udělat   divadelní hru. Všechny rozhovory, které   probíhají mezi několika dvojicemi, podali tak,   jakoby všechny byli z úst pouze Horníka, toho   času šéfa Viktoria Žižkov a Milana Brabce,   šéfa rozhodčích. Ačkoliv se nejedná o   veselou kauzu, u téhle hry jsem se opravdu bavil.   Pravda, postrádá to asi logiku, ale to se   prostě nedalo. Já se u toho smál, že jsem z   toho slzel. To jejich podání a všechny ty   hlášky. Sice každý druhý slovo je vulgarita,   ale vyjde z toho taková věta, že to ani není   možný. Těžko napsat jednu, to se musí   slyšet. Jedna slušnější co mně hodně   pobavila, ale takhle to nevyzní, ovšem   fotbalový fandové budou vědět. "Pane   Němec, já mám stejnej zájem jako vy!" a   takových je tam plno, celý, příjemnou hodinu   trvající divadlo.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih176457minih176457Eden (2020/1) 
Eden n
minih17463minih17463Případ pro začínajícího kata (1969) 
n
minih150189minih150189Nepřátelská zóna (2017) 
Zona hostil n
minih74616minih74616G.I. Joe 2: Odveta (2013) 
G.I.Joe: Retaliation n
minih17989minih17989Romance za korunu (1975) 
n
minih49456minih49456Výchovný tábor (2007) 
Boot Camp n
minih5416minih5416Čas lásky a naděje (1976) 
Čas lásky a naděje n
minih63895minih63895Recept na rozloučenou (1989) [TV film] 
Recept na rozloučenou n
minih40038minih40038Hněv duší (2004) 
Dead Birds n
minih24793minih24793Velká neznámá (1970) 
n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10