Duben
ohodnotit

Insomnie

Insomnia

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
3.10.2002
„Nezavírej oči.“

Komentáře k filmu Insomnie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
naineko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2020
Tady Nolan beze zbytku   předvedl svou tézi, že na   film se má chodit do kina.   Mimo plátno je to na hranici   koukatelnosti. Je fajn, že se   naverbuji skvělí herci a ti   to i skvěle zahrají... jen   je to všechno zbytečné,   když účelem je vizuální   baroko.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2017
Dobrý krimi thriller. Nolan   skvěle využívá magické   atmosféry Aljašky a díky   hereckému umu Al Pacina nám   předkládá parádní kousek,   kde špatný polda pátrá po   vrahovi mladé dívky a sám   se nešťastnou náhodou   stává vrahem a následně   spolupracovníkem hledaného   zločince.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2017
Prostě skvělá kriminálka,   napínavá od začátku až do   konce. Rukopis Nollana   nehledejte, tohle je z trochu   jiného soudku a je vidět,   že umí zaválet i mimo   virtuální realitu. Herecké   obsazení, scéna i hudba   dokonalé.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Snímek je americkou verzí   norského stejnojmenného   filmu z roku 1997 a jak to už   bývá, američtí tvůrci se   drželi základu, ale jinak si   šli svojí cestou. Al Pacino   a Robin Williams zde byli   postavení proti sobě jako   policajt a zločinec, oba v   démonických charakterech a   oba předvedli naprosto   skvělé herecké výkony.   Příběh je chytrý v žánru   thrilleru, kde je konvence   děje velmi dobře   promyšlena. I zde   samozřejmě platí, že   originál je prostě   originál, ale tady se   tentokrát podařilo laťku   vyzdvihnout hodně vysoko,   což nebývá zase až tak   často.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2016
Insomnie
Výborný thriller s Al   Pacinem a Robinem   Williamsem,který je místy   trochu temný.Al Pacino zde   hraje policajta s poruchou   spánku a Williams zde hraje   precizního zločince.Film se   odehrává přitom na   Aljašce.Na tento temný   thriller nezapomete!Dávám   8/10.
argoll
Hodnocení:
Přidáno: 31.3.2015
Insomnie
Tak moc jsem se těšila na   mrazivý thiller, nekončící   polární den, a jediné co   mně zaujalo, byla honička   dvou hlavních hrdinů, přes   a pod kládami stromů.   Protože, to byl jediný   napjatý dojem. Naprosto   souhlasím s příspěvkem   diskutéra enejčel, přesně   vystihl moje pocity.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.3.2015
Že já hlupák jsem se nechal   zvlákat režisérem Nolanem,   hercema jako Al Pacinem,   Robinem Williamsem či Hilary   Shawnk. Film totiž vypadá.   jako by ho natočil nějaký   začátečník a ne   Christopher Nolan, který už   v té době měl za sebou   Memento. Co mě ale na snímku   zarazilo nejvíc bylo   obsazení Williamse do role   vraha. Chlapík jako Williams   vypadá na pohled, jako   "nevinný", veselý,   sympatický člověk.   Rozhodně bych do něj   něřekl, že by někdy zabil,   jako tady ve filmu. Al Pacino   už hrálv podobných filmech   mnohokrát a přijde mi, že   ty detektivy hraje furt   stejně, ničím mě   nepřekvapil a ani   neuchvátil. Hilary mohla   rozhodně dostat více   prostoru pro svou roli, aby   mohla rozvinout svůj   charakter. Její postava mi   tam přišla zbytečná, v   příběhu bych se bez ní na   pohodu obešel. Film je   špatně natočený, je   nezáživný, atmosféra je   nulová a je vám úplně   jedno, jak dopadne.
uodevr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Bezesporu nejnudnější a   nejkonvečnější Nolan. Jo   je to kvalitní film, jo má   to skvělé herce, ale ať   jsem hledal sebeurputněji,   nikde ani ždibítka Nolanova   génia, který se ve všech   jeho ostatních dílech   projevuje.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Hlavním tahounem filmu je   bezpochyby Al Pacino - pro   mně důvod, proč jsem si to   vůbec pustil.
Každopádně velkým   překvapením pro mně byl   R.Williams jako vrah.To by mě   nikdy nenapadlo a od tvůrců   to byl zajímavý, přesto   odvážný tah, který   překvapil mnohé ...No jisté   je, že překvapil v dobrém   slova smyslu.Takže oko   diváka potěší herecký   koncert dvou velmi rozdíných   herců.
S klidným   svědomím dávám 8 bodíků   a doporučuju.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Al Pacino jako starnouci   detektiv, je videt ze dokaze   zahrat i starnouciho   sklesleho, o svych   dovednostech pochybujiciho   skoro starce. ne jen zbesileho   nekompromisniho detektiva.   Robin Williams jako vrah take   zajimavy napad
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Film má blízko k absolutní   dokonalosti, napínavý od   počátku až do konce, hudba   skvěle přiléhající k   ději, kamera pracuje tak, že   neruší a krajina, která   všem hercům napomáhá   prohloubit záměr   scenáristův. Al Pacino   skvělý a zase jiný, to umí   jen málo herců.
renefer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Podle komentářů jsem   čekala víc. Film mne   nezaujal, obsazení Williamse   do role padoucha mi nesedlo,   pořád jsem čekala, kdy   začne vtipkovat... Al Pacino   v roli unaveného detektiva   nebyl špatný, ale kdyby   zůstalo jen u vyšetřování   vraždy dívky, určitě by   mne to zaujalo víc, než   když se do děje zamotalo   ještě vyšetřování   vnitřních věcí a   nešťastné zabití kolegy...
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.10.2010
R. Williams výjimečně ve   vyloženě záporné vážné   roli, film jako celek na mě   přesto nijak nezapůsobil.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Insomnie
Jediné v čem mi tenhle film   vadil, byla jeho délka.   Přišlo mi to až zbytečně   dlouhé. když se tam v   některých scénách o nic   nejedná ak byli zbytečné.   Výkon Al Pacina není možné   zpochybňovat, protože Al je   postě hvězda, která umí   hrát a dokazuje to v každém   svém filmu. Robin Williams   mě opravdu překvapil, v roli   vraha byl opravdu výborný.   Když si člověk, přečetl   popis o čem je tak aspoň mě   zarazilo, že vrah bude Robin,   který většinu své kariéry   hrál v rodinných   komediíích, o to je celý   jeho výkon překvapením.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Určitě nejlepší role   Robina Williamse. Vynikající   herci a nečekané rozuzlení.   Zlo je klasicky relativní   pojem.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2010
První ředě mě zaskočil   R.Williams v roli vraha.jinak   pěkně zpracované   .Vyšetřovatel nejen ,že   bojuje s vrahem a chybějící   nocí má co dělat i sám se   sebou.Přitom si nevšimne jak   dává školu své méně   slavné kolegyni.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Hodně povedenej film, kde   Pacino opět dokazuje, že je   skutečně Pan herec.Jemu   takovýhle role ne úplně   svatejch týpků dokonale   sednou.Příjemně mě   překvapil i Robin   Williams.Skvjelý bylo též   prostředí - kolik filmů se   vlastně odehrává na   Aljašce, žejo...Jediná   věc, co mě trošku zklamalo   byla asi atmosféra - né že   by tu chyběla, to rozhodně   ne, ale čekal sem to trošku   víc temný.Každopádně ale   super krimi.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Myslím, že bych zkolabovala   z nespavosti daleko dřív   než Al Pacino a skončila   bych někde v polovině   filmu:-)Al Pacino výborný,   R.Williams také, zajímavá   scéna v mlze při honitbě   vraha, Ch. Nolan odvedl   napínavý kousek.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Excelentní krimithriller s   fascinující atmosférou   severského kraje, kde lišky   dávají dobrou noc. Má to   grády, žádné hluché   místo.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Atmosférou a lokací velmi   působivý psychologický   thriller o pátrání po   vrahovi mladé dívky. V této   úloze brilantně exceluje   Robin Williams. Al Pacino i   Hillary Swank jsou úžasní   už takřka standartně. :-)
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Svému žánru dělá tento film jenom čest.
Jestli považuji nějaký   thriller z posledních let za   hodně kvalitní, je to   bezpochyby Insomnie. Viděla   jsem ji zatím čtyřikrát.   Dalo by se říct, že už mne   nemůže ničím překvapit,   protože pointu i pachatele   znám, tak co mi ještě dá   nového? I přesto, že vím,   jak příběh dopadne, ona   mrazivá atmosféra, napětí,   psychologický nátlak na   vyšetřovatele a silný boj   emocí při zabití kolegy -   to všechno jsou natolik   reálně podané momenty, že   film neřadím do kategorie   těch   "okoukatelných",   naopak. Vysoce hodnotím   napětí v ději, líbí se   mi, že zde nejsou žádné   zbytečné a zavádějící   scény, které vytrhují   diváka z hlavního děje.   Výborné herecké výkony Al   Pacina a Hillary Swankové,   která velmi překvapuje i   přes mladý věk vyzrálým   herectvím.
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Jde o kvalitní film, který   ale, jak se mně osobně zdá   stojí pouze na velkém   hereckém výkonu Ala Pacina.   Jinak nás v samotném ději   nepřekvapí nic, co bychom   už neznali nebo neočekávali   - až teda možná na ten   závěr. Insomnie ale   rozhodně za zhlédnutí   stojí.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2007
Výborně našlapaný   thriller. atsmoféra je   přesně taková, jaká by   měla být. Nolan opět   dokazuje, že točit opravdu   umí. Al Pacino je jako snad   všude dokonalý a Swank mu   celkem slušně sekunduje. I   když Pacino na sebe strhává   tolik pozornosti, že všichni   další už jsou druhořadí.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Kriminálka zasazená do   dlouhého polárního dne se   skvělým Al Pacinem v hlavní   roli. Patří mezi mé   nejoblíbenější herce spolu   s Hilary Swank.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Povedený thriller se   skvělým Pacinem a   démonickým Williamsem. Do   toho navíc skvělá   atmosféra dnů bez noci a   nespavosti.
sissi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Všechno, co jsem chtěla   napsat, už napsal(a) kali.4,   takže už jen pro svůj klid   zopakuju, že Al Pacino je   opravdu Pan Herec a i kdyby   měla Hillary Swank třeba 2   hlavy, tak vedle Pacina si   toho nikdo nevšimne.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Christopher Nolan opět   výborně navozuje nevlídnou   a tajemnou atmosféru,   pohrává si s kamerou a   nenechává nás vydechnout a   Al Pacino opět dokazuje, že   pro něho by nebylo Oscarů   nikdy dost. Robinu Williamsovi   s Hilary Swank nelze vytýkat,   že stojí tak trochu v   pozadí, protože vzhledem k   Pacinovu výkonu to ani jinak   nejde. Nebudu ale ještě   tvrdit, že jeho podání   nespavosti je „to   nejlepší“, to se uvidí,   až zhlédnu původní norskou   Insomnii se Stellanem   Skarsgårdem v hlavní roli.   Takže z celkového pohledu   velmi originální, velmi   intenzivní a skvěle   obsazený a zahraný film.
mmaat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Film byl skvělý, ale   nemůžu si pomoct,   Williamsovi jsem to jeho   "záporáctví" moc   nevěřila...
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2006
Vynikající thriller   postavený na propracovaném   scénáři, skvělém Al   Pacinovi a zarámovaný   aljašskou přírodou. Scéna,   kdy Al Pacino při honičce   spadl pod kmeny v řece,   zhmoťnuje mou noční můru.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Velmi napínavý thriller,   který vám nedá spát,   stejně jako hlavnímu   hrdinovi, detektivovi v   podání Al Pacina.   Největším překvapením je   obsazení Robina Williamse do   role vraha.
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Hodně slušná detektivka.   Hodně se mi líbilo   ztvárnění typického   klaďáka Williamse jako vraha   a taky rozporuplnost hlavní   postavy.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2004
Insomnia
Bravurní detektivní   thriller, který přináší   do žánru pár originálních   pojetí a vyniká hlavně   hereckým obsazením v čele s   vynikajícím (jak jinak) Al   Pacinem. Co dodat více? Snad   jen: Koukněte se na to...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih42927minih42927Kletba zlatého květu (2006) 
Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia n
minih41859minih41859Detonator (2006) [Video] 
The Detonator n
minih40872minih40872Poslední křížová výprava II (1970) 
Mihai Viteazul - Unirea n
minih166444minih166444Black and Blue (2019) 
Black and Blue n
minih49074minih49074Posedlá (2009) 
Obsessed n
minih39634minih39634Doom (2005) 
Doom n
minih9351minih9351Dech života (1987) 
The Living Daylights n
minih24272minih24272Železný kříž (1977) 
Cross of Iron n
minih27169minih27169Fantom / Přízraky (1998) 
Phantoms n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

60 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

35 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani