Inkoustové srdce (2008)

Inkoustové srdce (Inkheart)
72.5 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Inkheart

Další název: Tintenherz / Atramentové srdce (SK)

    Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 2009        
    Délka: 93 min.
„Existují lidé, kteří když čtou nahlas, dokáží dostat postavy z knih do našeho světa. To však může být někdy velmi nebezpečné.“
Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků, své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátě. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině. Když mu Mortimer odmítne pomoci a uprchne před ním, udělá zoufalý kejklíř chybu a obrátí se na Kozoroha. Ten se bezohledně zmocní Mortimera, Meggie i její tety Elinor a uvězní je v podzemí svého hradu. Chce, aby mu přičetl z knih pohádkové poklady, a současně se zbaví jeho výtisku Inkoustového srdce, aby zabránil možnosti, že ho pošle zpět do jeho světa. Zoufalý Pražprst, kterého Kozoroh podvedl, pomůže Mortimerovi a jeho rodině uprchnout. Jejich jedinou nadějí je najít spisovatele Fenoglia, který Inkoustové srdce napsal. On jediný by ještě mohl mít výtisk vzácné knihy.

Zdroj: Nova

režie:
Ian Softley
 
 
hraje:
Brendan Fraser (Mo 'Silvertongue' Folchart), Andy Serkis (Capricorn), Eliza Bennett (Meggie Folchartová), Paul Bettany (Dustfinger), Helen Mirren (Elinor Loredan), Jim Broadbent (Fenoglio), Sienna Guillory (Resa), Rafi Gavron (Farid), Jamie Foreman (Basta), Tereza Srbová (Rapunzel), Marnix Van Den Broeke (Stín), Steve Speirs (Flatnose), Helen Soraya (tanečnice), Jennifer Connelly (Roxanne), Alex Argenti (policistova žena), Jessie Cave (vodní nymfa), Richard Strange (majitel knihkupectví), Matthew Yang King (Cockerell), Lesley Sharp (Mortola)
 
 
námět:
Cornelia Funke (román "Tintenherz", 2003 (první díl trilogie))
 
 
scénář:
David Lindsay-Abaire
 
 
kamera:
Roger Pratt
 
 
hudba:
Javier Navarrete
 
 
kostýmy:
Verity Hawkes
 
 
střih:
Martin Walsh
 
 
zvuk:
Mark Appleby, Philip Rogers, Nick Adams
 
 
produkce:
Cornelia Funke, Ian Softley, Ileen Maisel, Barry Mendel
 
 
zvláštní efekty:
David Watkins
 
 
koordinátor kaskadérů:
Greg Powell
 
 
vizuální efekty:
Angus Bickerton (supervize), Ryan Cook (supervize), John Paul Docherty (supervize), Adam Gascoyne (supervize)
 
 
asistent režie:
Dan John
 
 
výprava:
John Beard
 
 
výkonný producent:
Mark Ordesky, Diana Pokorny
 
 
kaskadér:
Sarah Franzl, Kim McGarrity, Paul Kulik
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.