Jeden svět
ohodnotit

Imigranti

Crossing Over

Další název:
Crossing Over - Der Traum von Amerika
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
108 minut

Obsah filmu Imigranti

 
Film je otřesný pohled na život ilegálních přistěhovalců a imigračních úředníků. Úřady mají za úkol zajistit, aby americké hranice byly bezpečné, ale den co den zaplavují Los Angeles vlny dalších a dalších přistěhovalců, kteří přicházejí hledat americký sen. A cena za tento sen se každý den zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často více než lze snést. Je pro ně ještě možné se slitovat a zachovat se lidsky?

Zdroj: AMC Networks International

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Wayne KramerWayne Kramer  
hraje:
Harrison FordHarrison Ford.....Max Brogan [66]   
Ray LiottaRay Liotta.....Cole Frankel [53]   
Cliff CurtisCliff Curtis.....Hamid Baraheri [40]   
Ashley JuddAshley Judd.....Denise Frankel [40]   
Alice BragaAlice Braga.....Mireya [25]   
Alice EveAlice Eve.....Claire Shepard [27]   
Justin ChonJustin Chon.....mladý Kim [27]   
Marshall ManeshMarshall Manesh.....Sanjar Baraheri [58]   
Josh GadJosh Gad.....Howie [28]   
Lizzy CaplanLizzy Caplan.....Marla [26]   
Jim SturgessJim Sturgess.....Gavin Kossef [30]   
Mahershala AliMahershala Ali.....detektiv Strickland [35]   
Maree CheathamMaree Cheatham.....soudkyně Freeman [66]   
Lee HorsleyLee Horsley.....Ray Cooper [53]   
Jacqueline ObradorsJacqueline Obradors.....Specialní agent Phadkarová [42]   
Jessica TuckJessica Tuck.....Elaine [46]   
scénář:
Wayne KramerWayne Kramer  
hudba:
Mark IshamMark Isham  
kamera:
Jim WhitakerJim Whitaker  
střih:
Arthur CoburnArthur Coburn  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Imigranti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2022
Tenhle film je určitě dobře natočený a   někteří herci zde odvedli skutečně dobré a   přesvědčivé výkony, ale největší slabinou   se mi tady zdá být příběh sám, nebo spíš   jeho interpretace. Pokud to měl být pokus o   "naked truth" tak to dopadlo opravdu   tragicky a pokud tady bylo cílem zase jenom   představit USA jako tu NEJ zemi, pak je to   naprosto zbytečný film!!!!
Když zůstanu u   přísně kinematografických měřítek, je to   dobrá práce a tak se toho ve svém hodnocení   přidržím a politické a lidské rozměry   nechám raději protentokrát stranou.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2018
PROCESOR!
Analogie s filmem Crash se jistě nabízí, ale   tento mu bohužel nesahá ani po paty. Sledujeme   osudy různých lidí a národností co chtějí   žít svůj sen v nejlepším státě na světě.   Sen je jedna věc a realita druhá. To na vlastní   kůži hodně rychle pocítí. Snímek se snaží   rychle cílit na city a dojmout a tak se mu   nevyhýbá několik přešlapů. Třeba pan Ford   kdyby ke každému svému případu takto   přistupoval jistě by tam tak dlouho nepracoval,   ale už se někde rovnou oběsil. Nebo byl 40. let   svině a hnulo se v něm svědomí až teď, kdy   má jít do důchodu? Nebo australská   hvězdička, co si svoji zelenou kartu musí   vysouložit. Nemusí, je to přeci jenom její   volba. A v USA, kde nemůže točit třeba Kevin   Spacey za to, že se na nějakým divokým mejdanu   někdy před 30. lety nevhodně k někomu   vyjádřil, stačí přeci jenom, aby ho   naprášila pana vedoucího, jinak si to trochu   protiřečí. A úplně mimo mi připadá osud   školačky, co měla vypracovanou slohovou práci   k 11/9, to je cílení na slzy a kapesníček, nic   víc. Abych to jen nehanil, tak třeba Fordův   kolega se mi dost líbil.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2016
Povedené drama o imigrantech v Americe,film je   složen z více příběhů různých lidí které   se prolínají takže se nestačíte nudit,objeví   se jak trochu romantiky,sexu,vražda,mrtvola atd.,   skvělé herecké výkony.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Ano,Imigranti připomíná výborný oscarový   snímek Crash z roku 2004.Zaostává za ním ale   ve všem.Zatímco v Crashi byly postavy lidsky ani   ne špatné nebo dobré (až na klaďase   zámečníka s obličejem masového vraha)a měly   obrovský náboj,zde jsou karty jasně   rozdány.
Postava Maxe v podání Forda je   příšerně tragikomická.Starý citlivka jako   imigrační úředník,který vidí za svoji   kariéru tisícovky pohnutých lidských   osudů,dává ze svého týdenní nájem za   uprchlici,jezdí za jejími rodiči,atd.Za ty roky   s jeho povahou a zaměstnáním,by se musel   přinejmenším zbláznit.Křečovité hraní na   city.Australka,která si musí svou zelenou kartu   vysouložit,je již o něco zajímavější   příběh,ale opět to opovržení v její mysli   připomíná černošku v Crashi a opět se zde   prohrává.Protože v Crashi byl podobný hnus,ale   během pár sekund mixovaný s absolutním   vděkem.
Na druhou stranu,příběh o   školačce,která kvůli svým vyřčeným   provokujícím otázkám ohledně teroristických   útoků na USA musela být deportována,bylo velmi   skvěle citlivě natočeno.Tato část filmu mě   hodně zaujala.Celkově je to však málo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2011
není to lehké na tom světě... nevím proč   jsem tak dlouho odkládala tento film - byl to   báječný, dojemný, realistický snímek se   známými i méně známými herci. Téma rasismu   nerasismu nebudu otevírat, Amerika má tvrdé   zákony a to je velmi dobře, otevřené hranice   žádné zemi nesvědčí, Schengenskou smlouvou   se jen v naší republice navýšil počet únosů   lidí, převážně dětí a žen, vzrostl počet   pašovaných zbraní, zvířat, drog, vzrostl   počet znásilnění, z mé strany také obav z   atentátů častějším hlášením umístěných   bomb jen v hlavním městě a vůbec - není tady   bezpečno už ani trochu díky volnému příchodu   všech ras, které se zde zabydlují, později   přicházejí do náboženského střetu s rasou   druhou, která zde má rovněž volné právo na   pohyb a všichni toho hojně využívají ve svůj   prospěch... k tomu nějaká ta diskriminace... je   otázkou času, kdy se něco stane i tady...
realwoman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Pozoruhodné
Tento film ma normalne zobral. Skutocne dobre   nakruteny film o imigrantoch, uradnikoch ktori sa   nimi zaoberaju, otazka viny a trestu.S tym   prepletanim osob v pribehu sa v poslednom   desatroci stretavame pomerne caso, co je vsak   zaujimave, tu mi to neprekazalo a prirodzene sa to   vyvinulo do prekvapiveho konca. Nebolo to   kliseovite. H.Ford bol standardne dobry.Film si   treba jednoznacne pozriet,mozno nam na tomto malom   Slovensku nebude az tak "tesno"...
BOS3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Film mi pripomína svojím spracovaním   "CRASH". Osudy jednotlivých postav sa   vzájomne preplietajú. Ford nie je ľahostajný   voči tým, ktorí sa snažia dostať do   amerického "raja". Nič moc   optimistického od filmu nečakajte, ukazuje   život najnižších skupín americkej   spoločnosti žijúce tam ilegálne a bez šance   na "green card". Veľmi zaujímavý film   bez príkras.
Radek71
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Hraje tam sice Ford,ale to není hlavní   důvod,proč doporučuji se na film   podívat.Práce imigračních úředníků a   policistů v USA asi nebude chlebíček pro   citlivky.Film se odehrává v několika etnických   skupinách a ukazuje jaké problémy může   provázet jejich život v USA.Jak málo stačí k   tomu,aby imigrační úředníci mohli ze země   vyhostit kohokoliv.Tady nemám námitek,působí   to věrohodně a rozhodně Vám osudy těchto   lidí zalezou pod kůži.Já bych ale doporučil   film prostříhat.Jakoby autorům chybělo   námětu do TIMERU,tak vymysleli story se   zavražděnou sestrou Fordova kolegy no a já být   MAXEM BROGANEM,tak s tím seknu.Pokud dělá to co   dělá,potkává jistě hlavně lidi se smutným a   tvrdým osudem a jeho jediným úkolem je jim ho   ještě ztrpčit.Trochu to zlehčuji,protože je   tady sposta citlivých a dojemných scén,nad   kterými budete přemýšlet.Je dobře,že o sobě   američané uvažují.Dávám 7.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih187290minih187290Neviňátka (2021) 
De uskyldige n
minih49515minih49515Tichá domácnost (1986) [TV inscenace] 
Tichá domácnost n
minih51107minih51107Občanský průkaz (2010) 
Občanský průkaz n
minih106640minih10664013 Eerie (2013) 
13 Eerie n
minih29983minih29983Láska na první pohled (1992) 
Liebe auf den ersten blick n
minih165387minih165387Štěstí je krásná věc (2020) 
Štěstí je krásná věc n
minih49456minih49456Výchovný tábor (2007) 
Boot Camp n
minih24665minih24665Schůzka se stíny (1982) 
n
minih25073minih25073Šmankote, babičko, čaruj! (1998) 
Šmankote, babičko, čaruj! n
minih14236minih14236Nezkrotná Angelika (1967) 
L'indomptable Angélique n


Hodnocení:n12345678910
Imigranti (2009)Imigranti (2009)Imigranti (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10