Hvězdy nám nepřály (2014)

Hvězdy nám nepřály (The Fault in Our Stars)
84.6 %
 
 
 
 
 
Film na Blu-ray

The Fault in Our Stars

Další název: Na vine sú hviezdy; TFiOS; Das Schicksal ist ein mieser Verräter

    Žánr: romantický / drama / adaptace
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 5.6.2014        
    Délka: 125 min.
„Nejvtipnější smutná lovestory podle světového knižního bestselleru.“
Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou.

Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny.“

Film Hvězdy nám nepřály (2014) je adaptací světového bestselleru Johna Greena, který vypráví o tom, jak zábavné, vzrušující a tragické je žít a být zamilovaný. Román byl vydán v roce 2012 a obsadil první místo žebříčku bestsellerů New York Times. Úspěch slaví kniha i v Česku - v největší knižní anketě českého internetu, kterou každoročně pořádá portál Databáze knih.cz. se umístila na prvním místě v kategorii Kniha roku a vyhrála i kategorii Novinka roku.

zdroj: TZ CinemArt

režie:
Josh Boone
 
 
hraje:
Shailene Woodley (Hazel Grace Lancasterová), Ansel Elgort (Augustus Waters), Nat Wolff ( Isaac ), Laura Dern (Frannie Lancasterová), Sam Trammell (Michael Lancaster), Mike Birbiglia ( Patrick ), Lotte Verbeek (Lidewij Vliegenthartová), Willem Dafoe ( Peter Van Houten), Milica Govich (paní Watersová ), David Whalen (Waters), Emily Peachey (Monica ), Johanna McGinley (Eva), Allegra Carpenter (hosteska), Ana Dela Cruz (doktorka Maria ), Amber Myers (dívka na eskalátoru v obchodě (neuvedena)), Hunter Goligoski (Collins (neuveden)), Donja de Wit (mezinárodní cestovatelka), Sitara Attaie, Tiffany Sander McKenzie (mezinárodní cestující)
 
 
námět:
John Green (stejnojmenný román (2012, česky naposledy Euromedia Group, Praha 2014))
 
 
scénář:
Michael H. Weber, Scott Neustadter
 
 
kamera:
Ben Richardson
 
 
hudba:
Mike Mogis, Nate Walcott, Ed Sheeran (píseň All of the Star), Charli XCX ("Boom Clap")
 
 
kostýmy:
Mary Claire Hannan
 
 
střih:
Robb Sullivan
 
 
zvuk:
Jim Emswiller
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
dabing:
Irena Máchová (Hazel), Vojtěch Hájek (Gus), Ivana Andrlová (Frannie), Ivan Jiřík (Michael), Petr Pospíchal (Van Houten), Petr Neskusil (Isaac, Sid), Vlasta Žehrová (Dr. Maria, Augustova matka), Petra Hobzová (Lidewij), Ivo Hrbáč (Patrick), Roman Hájek (Augustův otec), Kristýna Skružná, Miroslava Součková, Martin Kubačák, Klára Nováková, Petr Gelnar, Bohuslav Kalva
 
 
zvláštní efekty:
Raymond M. Tasillo
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jason Silvis
 
 
vizuální efekty:
Jake Braver
 
 
asistent režie:
Lodewijk van Lelyveld
 
 
výprava:
Molly Hughes
 
 
výkonný producent:
Michele Imperato Stabile, Isaac Klausner
 
 
producent:
Wyck Godfrey, Marty Bowen
 
 
režie českého znění:
Petr Pospíchal (+ úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.