Duben
ohodnotit

Hvězdná brána: Archa pravdy [Video]

Stargate: The Ark of Truth

Další název:
The Ark of Truth
Rok:
2008
Délka:
102 minut
„SG-1 se vrací, aby se konečně vypořádala s mocným nepřítelem Ori a jejich královnou Adriou.“

Komentáře k filmu Hvězdná brána: Archa pravdy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2009
Jsem rád, že si film ze SG   zachová svoji kvalitu.   Staří známí se konečně   vypořádáají ze záporáky   10. série SG1 a to ve velkém   stylu. Jen tak dál, další   podobné snímky.
p.s.   Doporučuji sledovat v   originále s s českými   titulky, český dubing už   není to, co býval. Bohužel.
kinonaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
viděl jsem...
Měl jsem trochu obavy jestli   to bude zajímavé jako   seriál,ale nakonec mě film   velmi překvapil a   samozřejmě nezklamal.Jsem   fandou SGC i SGA
Už   se těším na STARGATE   NÁVRAT který jsem si teď   objednal.Prostě STARGATE JE   BOMBA!!!
Jan
vozembouch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2014
Dabing je novej. Konečně.   Fanoušci zabrali a ejhle. I   když o novém dabingu se   mluvilo hned od začátku,   dočkali jsme se. Jen doufám,   že to nebude jen v telce   (Nova, Fanda) ale že se to   dostane i na nosiče. K   hodnocení filmu není co   dodat. SG je prostě SG
Morpheus_Anthen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Hodnoceni
Tenhle film se líbil jako   zakončení celá vesmírné   ságy StarGate. Je tu pár   zajímavých zvratů, můžu   ho vřele doporučit všem   fandům.
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Tento film mě opět nezklamal   jako snad ještě žádný   díl stargate. Akorát mohla   být obsažena pořádná   bitva :(, proto jen 9 :)
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2011
HVĚZDNÁ BRÁNA - ARCHA   PRAVDY

Tento   film se mi tak trochu ztratil   v časové posloupnosti.   Problém je, že to vlastně   není samostatný film, ale   navazuje na situace z   televizního seriálu. Pokud   nesledujete právě seriál,   tak je pochopení některých   situací poněkud   obtížnější. Televizní   stanice dávají sice seriál   znova a znova, ale někdy   dávají jen některou   starší řadu, nebo se   nemůžu zrovna dívat na   všechny díly a tak v tom má   člověk přece jen někdy   zmatek. Filmy by se měly   natáčet jako samostatné jen   tehdy, když je minulý děj   vysvětlen, nebo má mít   samostatný námět. Diváky   to pak odradí i od   sledování seriálu, protože   jim bude připadat stejně   zmatený. Pokud někdo není   skalní fanoušek seriálu,   bude mít s pochopením asi   trochu potíže a to je   škoda.
blackjack31
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2014
.
Těm, co sledovali seriál,   nemusím asi určitě nic   říkat, skvělé zakončení   určité etapy boje s Ori.   Konečně dostali, co si   zasloužili. Hodnocení 90%
Manučao
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2019
Až na dobabraný dabing   hodnotím veľmi vysoko.   Napeckovaný film, ktorý   robí seriálu dobré meno a   výborne dokončuje seriálom   započatú líniu s Orijmi.   Napätie, akcia, efekty.
beretap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2010
beretap
Film navazující na poslední   10 sezónu úspěšného   televizního seriálu   Stargate: SG 1. Mimozemská   rasa povznesených bytostí   Ori je připravena podniknout   konečný útok na Zemi.

Válka se silami   Ori pokračuje, ale Země   dosáhla velkého úspěchu:   Tomin, velitel útočících   Oriských armád, přeběhnul.   SG 1 jej dopraví na Zemi, kde   Tomin oznámí, že uctívači   Ori hodlají mezigalaktickou   Superbránou přivést další   vlnu válečných lodí a   bezprostředně hrozí   koordinovaný zdrcující   útok na Zemi.

Tomin je na Zemi   přivítán jako host, ale   I.O.A. ho chce vyslýchat jako   válečného vězně. Mezitím   SG 1 plánuje odvážnou   výpravu do domovské galaxie   Oriů. Pátrají po takzvaném   "Ortus Mallum" -   Místě původu, kde věří   že by mohli najít "Ark   of Truth" - Archu pravdy.   Doufají, že skrze ni budou   schopni válku ukončit.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2008
Tak serie dílů co běží v   tv jsou daleko   zajímavější,   poutavější. Ale je to pouze   že jsme zvyklý na určité   herce, dabing a když tam   chybí, jsme zklamaní. Taky   očekávání na něco, co ani   nejde vymyslet a ono nic.   Takže honem zpátky na   seriály.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2020
Když jsem dokoukal Archu   pravdy, jako bych ukončil   jednu etapu života. A je to   hvězdná brána, takže jsem   prominul i některé faktické   přešlapy. :)
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Jediné co filmu chybí je   slušný CZ dabing.Skoro   všichni hlavní hrdinové   mají jiný hlas,k tomu ješte   hrozne špatný.Záverečná   bitva mezi Zemí a Orii   vyvrcholuje.SG-1 musí najít   archu pravdy a porazit tím   Adriu a její veříci.Na TV   film sou efekty velmi   kvalitní(jako v seriálu),to   je u akčního sci-fi   samozřejmností.Jen me mrzí   to,že se tam nenacházi   skoro žádne bitvy s   křižáckymi vojákmi,no víc   se zameřují na   replikátory.Má to být bitva   s Orii a né s   replikátormi.To je asi vše   co mi na filmu vadilo.Jinak je   velmi příjemný,občas   nejaká hláška od Vally nebo   od Mitchella.Mitchell se   nejvíce předved,hlavne při   konci v dlouhém boji s   replikátorem.Jinak parárdni   sci-fi připomínajíci spíš   dva díly seriálu.
Spasmen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Vydání
Neví prosím někdo kdy vyjde   tento hustej filmek v česku??   chtěl bych ho vidět už i s   dabingem ... dík všem
Samig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Jsem fanynka Hvězdné brány.   Dřív jsem bez ní nemohla   žít.. Ale českou verzi jsem   nedokoukala. Důvod je   prostý, pustila jsem si jí a   hned na začátku, když jsem   slyšela dabing jsem se   zděsila. Daniel je Dr. House   a Sam je Kate ze Ztracených.   O těch chybkách nemluvím.   Česká verze se hold   nepovedla. A jinak jsem od   Archy pravdy čekala daleko   víc..Škoda
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Pro fanoušky Stargate   povinnost vidět, nicméně by   tomuto filmu spíš slušela   rozdvojená epizoda na konci   série a bylo by to víc   užitku než škody. Takhle je   to na samostatný film celkem   nic moc, mě osobně   potěšilo   "prohlédnutí"   Tomina, jinak jak již bylo   napsáno - dvojepizoda   Stargate a nic víc. PS:   Naštěstí jsem viděla   filmek v původním znění z   titulky, takže to pro mě   nebylo tak rušivé jako   neslyšet Prachaře,   Postlerovou a další. Jiný   dabing bych asi nezvládla.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Film abych tak řekl ve   Stargate kvalitě. Zajímavý,   koukatelný, ale zas nic   extra. Bohužel je určen   výhradně pro fanoušky   seriálu, respektive pro ty co   dokoukali jeho nepříliš   podařený závěr. Pro   všechny ostatní bude film   hodně nesrozumitelný.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Film sází na jistotu a   kloubí dohromady řadu   provařených motivů   (replikátoři, Ori,   „superbrána“). Jinak   řečeno, nepřichází s   ničím novým, a to doslova.   Prakticky jsem zde nenarazil   na strhující scénu,   nějaký silnější moment.   Taková trochu rutinní   práce, která neurazí, jako   vyvrcholení dlouhotrvající   války s Ori ale rozhodně ani   nenadchne.
P.S.   Lepším řešením by býval   byl „dvojdíl“   uzavírající poslední   sérii, který by   bezprostředně navazoval na   seriálové události a   „nechvástal“ se nálepkou   Film.
ValaMalDoran
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Jelikož jsem velká fanynka   seriálu o SG-1, tak jsem   čekala na pokračování   bojů s Ori. Celý film,který   mohl být určitě delší,   mě ani nezklamal a ani   nepřekvapil. Čekala jsem   více filmových triků. Bylo   tam hodně nudných   míst,čekala jsem možná   víc akce.Ale zase na druhou   stranu,druhá polovina filmu   byla dobrá,hlavně když se   tam objevili starý dobrý   replikátoři.A asi už lze   předpokládat,co bude v   dalším filmu,jelikož Ori a   Převorové byli poraženi,ale   krásná a nebezpečná Adria   nikoliv.
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Film určený spíše   fanouškům seriálu Stargate   SG1, protože popisuje   konečné vypořádání se s   Orijskou hrozbou v naší   galaxii. Kvalita vyprávění   příběhu je standardní k   tomu co jsem zvyklý ze   seriálu. Tudíž žádné   sklamání. Bohužel, na   kvalitě masek Převorů   (kteří jsou zde, oproti   seriálu, nazýváni   Priorové) je vidět menší   rozpočet. V seriálu byla   práce maskérů mnohem   lepší. Samantha Carterová   se konečně objevuje s   dlouhými vlasy, hurá. Co se   týče dabingu, budu opakovat   to co zde již napsali jiní.   Zklamalo mě, že z původní   dabérů ze seriálu zůstal   zachován hlas pouze Tielcovi.   Škoda. Jinak film dobrý.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Čekala jsem trochu víc.
Jsem nadšená fanynka   Hvězdné brány už od   jejího prvního vysílání v   televizi, za tu dobu co se na   seriál dívám a téměř   jím i žiju jsem si tak   navykla na všechno to, co v   seriálech je tak svělé a   zmlsala se tím vším, že   mne film Archa pravdy opravdu   trochu zklamal. Ale jelikož   jsem zarytá fanynka a tím se   stávám i neobjektivním   hodnotitelem nedokážu dát   filmu hůř než sedmičku.   Přemýšlela jsem o tom,   proč jsem nakonec z filmu   byla zklamaná, protože tu   mám stejné herce, mám tu   všechno na co jsem v seriálu   byla zvyklá, tedy téměř,   jsou tu Oriové, je tu   superbrána, je tu boj mezi   Zemí a vesmírnými   nepřáteli, Antikové, je   toho ve filmu hodně, dokonce   i "zmrtvýchvstalí"   bývalí nepřátelé n   replikátoři, kteří   vymýšlejí stále   důmyslnější plány , jak   nás zabít, tak proč mi to   všechno nějak nesedí?   Přišla jsem hned na několik   důvodů a i když se mnohým   mohou jevit jako banality a   maličkosti, pro mne jsou v   mých oblíbených filmech   právě tyhle věci   důležité. Tak předně je   to "DABING".   Nechápu myšlení těch,   kteří vybírali dabéry pro   tento film, ale nepřijde mi   zrovna moc úspěšný nápad,   po deseti řadách seriálu,   kde doktora Jacksona dabuje   velice úspěšně a velice   profesionálně pan David   Prachař, dabéra najednou   změnit, to stejné platí o   paní Simoně Postlerové,   která dabuje odjakživa   Samanthu Carterovou, je to   opravdu pro nadšené   fanoušky tak trochu šok.   Můžete namítnout, že Archa   pravdy není seriál, ale film   na který se může podívat   kdokoli, není určen jen   skalním fanouškům a tudíž   na dabingu tak nesejde a měli   byste pravdu,ovšem já   pochybuji, že se takových   lidí najde více, než těch   skalních fanoušků. Tento   film, je podle mého spíše   pro ty, co mají zmáknutý   celý seriál a toto jest   vcelku důstojným ovšem ne   příliš vydařeným   zakončením poslední série.   Myslím, že by bylo   šťastnější z něho   udělat opravdu konečný   dvojdíl v sérii, než   celovečerní film, jak tu   píší i další, kteří   film již okomentovali přede   mnou, protože k normálnímu   filmu nepotřebuje nikdo znát   souvislosti, nepotřebuje   vidět předešlé díly   seriálu, znát seriálovou   terminologii, kdežto u Archy   pravdy je ten , kdo neviděl   předešlé seriálové díly   ztracen.Bohužel i ta   terminologie trošku hapruje.   Jinak co se týče efektů a   napětí je to vše   vydařené, a po této   stránce zdařilé, ale   zkrátka , chybí tomu něco,   co provází seriál od   počátku až ke konci,   takový vnitřní duch, bez   kterého se film jeví jako   neúplný. Ale i přesto, se   na tento film ráda podívám   znovu a když jej nebudu   považovat za film, ale za   několik seriálových epizod   spojených v jednu, budu vždy   vděčná , že něco   podobného vzniklo a vzniká a   budu si přát , aby filmů s   tématem Hvězdné brány   vzniklo více.
kamicorp
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Film se mi líbil, ale je zde   ukázka toho, jak může   dabing zničit celkem   povedené dílo. Změněné   hlasy k nikomu nesedí,   skřípal jsme zubama od   začátku do konce.   Doporučuji shlédnout s   titulky v originálním   znění, nebo to přetrpět.
knww
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2012
Jako ohodnocení česky   dabované verze tohoto filmu,   dal bych za 5. Protože jsem   fanoušek seriálu Hvězdná   brána, tak jsem si všiml,   že herce dabují jiní lidé   než je to v seriálu a ve   filmu Hvězdná brána:   Návrat. Jak jsem se tolik   těšil na velké vyvrcholení   s Orii, tak ten dabing velice   zklamal. Nevím proč to   nemohli nadabovat stejní   herci, když ve filmu Návrat   je dabují stejní herci.   Takže dabing a zkazil tím   celý film.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Film je vcelku velmi   poveden je fakt  
že jsem čekal   daleko víc  
  obsazení je slušné snad se   příště polepší
první hvězdná brána   nemá konkurenci
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Sice sem nečekal žádnej   zázrak, ale přece jenom sem   čekal trochu víc. Tvůrci se   toho do děje snažili nacpat   co nejvíc zajímavýho a   známýho, boužel ale není   všechno dotažený do konce..   Děj se ztratí vedle   bežnejch seriálovejch   dvoudílů a vlastně by na   něj stačil i jeden běžnej   díl.
Další věc   kterou sem nepochopil a která   snižuje hodnocení je dabing   - skoro všechny postavy   dabují jiní herci než v   seriálu a i překlad   známých věcí je jiný!
Cash89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Kam se poděli úspěšné   díly, skvělé nápady a   efektivní podívaná?...Na   tuto otázku je jednoduchá   odpověĎ, nezmizeli nikam,   jen producenti Hvězdné   Brány zaspali posledních 10   let...co frčelo včera je   dnes daleko za zenitem...I u   tohoto dílu je to stejné,   nic se nezměnilo a všechno   je to na stejné brdo...Jsme   rád že jsem slyšel výrazy   jako Java, Goaul´di,   Replikátoři, Ori, Zakňaktel   ( nebo jak se to píše :D   )...Tyelkovo slavné "   Vskutku"...a   další...Kdyby producenti   měli schopnosti jako Ori   nepřipadaly by Vám efekty   jako z 80 let...Charismem   naplněného a skvělého   Andersona nahradil Ben   Browder, který se za každou   cenu snaží jít ve stopách   svého úspěšného   předchůdce, sype hlášky z   rukávu jedna radost, ale   nikdy už nebude tím pravým   ořechovým. Anderson jediný   nevydržel, ostatní členové   týmu zůstali. Stará dobrá   SG-1 se rozrůstá a možná   trošku ztrácí svou kvalitu   ale zase sem Vala ( která se   mi tam opravdu vůbec nehodí   ) vnáší určitý nový druh   humoru...Závěrem bych chtěl   říct, že já jako velký   fanoušek prvních řad SG-1   jsem ztrácel náladu a chuť   sledovat novější díly kdy   se po zničení Goaul´dů   objeví nové nebezpečí v   podobě Ori, stejně tak jsem   se dlouho přemlouval ke   shlédnutí tohoto   filmu...Narovinu řeknu že   jsem byl sklamán a horší   zakončení úspěšné ságy   nemohlo dopadnout hůř!
Vilibald
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Nudný dvoudíl
Co víc dodat ? Nudný pokus   zakončit již zkomírající   seriál, který měl skončit   posledním dílem 8mé serie.   SG 1 rulez ale toto byl děs.   3 hvězdy za efekty by měli   stačit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43412minih43412Šok (1982) 
Le Choc n
minih51511minih51511Pravěk útočí (2007) [TV seriál] 
Primeval n
minih39715minih39715Kriminálka New York (2004) [TV seriál] 
CSI: New York n
minih17910minih17910Rocky 2 (1979) 
Rocky II n
minih43606minih43606Sběratelé kostí (2005) [TV seriál] 
Bones n
minih46187minih46187Jak jsem poznal vaši matku (2005) [TV seriál] 
How I met your mother n
minih40526minih40526Ghost Rider (2007) 
Ghost Rider n
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n
minih44826minih44826Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs n
minih44845minih44845Kutil Tim (1992) [TV seriál] 
Home Improvement n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) [TV seriál]

 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) [TV seriál]
Hvězdná brána: Hluboký vesmír n
Stargate Universe
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Andy Mikita, Peter DeLuise, William Waring

(spin-off)

Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009) [TV film]

 Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009) [TV film]
Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Mario Azzopardi

(pokračování)

Hvězdná brána: Návrat (2008) [Video]

 Hvězdná brána: Návrat (2008) [Video]
Hvězdná brána: Návrat n
Stargate: Continuum
Žánr: sci-fi / fantasy / dobrodružný / akční
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Martin Wood

(pokračování)

Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál]

 Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál]
Hvězdná brána: Atlantida n
Stargate: Atlantis
Žánr: akční / sci-fi
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Peter DeLuise, Andy Mikita, Mario Azzopardi

(spin-off)

Hvězdná brána (1997) [TV seriál]

 Hvězdná brána (1997) [TV seriál]
Hvězdná brána n
Stargate SG-1
Žánr: sci-fi / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Mario Azzopardi, Peter DeLuise, Andy Mikita

(pokračování)

Hvězdná brána (1994)

 Hvězdná brána (1994)
Hvězdná brána n
Stargate
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: Roland Emmerich

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

71 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani