Humanoid (1979)

Humanoid (L'umanoide)
60 %
 
 

L'umanoide

Další název: The Humanoid

    Žánr: sci-fi / fantasy
    Země: Itálie
    Délka: 100 min.
Sci-fi velkofim Humanoid je považován za italskou verzi amerického trháku "Hvězdné války". Ze slavného filmu převzal režisér Aldo Lado mnoho typických prvků - od začínajících titulků až po masky a kostýmy nebo vozidla či vesmírná plavidla. Za úspěchem u italských diváků stojí i kvalitní mezinárodní obsazení několika hvězdami sedmdesátých let.

Lord Graal utíká ze satelitního vězení, kam ho nechal vsadit jeho bratr, který moudře vládne planetě Metropolis. Graal hodlá převzít sám moc nad Metropolis a spojí se s pološíleným vědcem Kraspinem a tyranskou královnou Agathou, která doufá, že bude vládnout s Graalem jako jeho manželka. Dr. Kraspin vytvoří z pilota kosmické lodi Goloba pomocí deště záření a zázračného prvku Kapitron nepřemožitelného androida ovládaného mozkovým čipem. Golob se osvědčí při svém prvním úkolu a spiklenci se rozhodnou vytvořit celou armádu podobných androidů k ovládnutí Metropolis. To je pouze začátek příběhu, do kterého zasáhne několik dalších důležitých postav jako tibetský chlapec Tom-Tom, který zneškodní Goloba, či vědkyně dr. Barbara Gibsonová, bývalá spolupracovnice Kraspina.  Autor: curil

režie:
Aldo Lado
 
 
hraje:
Richard Kiel (Golob), Corinne Clery (Barbara Gibson), Leonard Mann (Nick), Barbara Bach (Lady Agatha), Arthur Kennedy (Dr. Kraspin), Ivan Rassimov (Lord Graal), Marco Yeh (Tom Tom), Massimo Serato (Velký bratr), Venantino Venantini, Vito Fornari, José Quaglio, Attilio Duse, Larry Dolgin (hlas vypravěče - neuveden), Ulla Johannsen (dívka)
 
 
scénář:
Adriano Bolzoni, Aldo Lado, Garry Rusoff
 
 
kamera:
Silvano Ippoliti
 
 
hudba:
Ennio Morricone
 
 
kostýmy:
Luca Sabatelli
 
 
střih:
Mario Morra
 
 
zvuk:
Ugo Celani, Armando Janota
 
 
vedoucí produkce:
Cecilia Bigazzi (supervize)
 
 
zvláštní efekty:
Antonio Margheriti (supervize), Armando Valcauda
 
 
masky:
Giannetto de Rossi, Mirella De Rossi (účesy)
 
 
asistent kamery:
Enrico Fontana
 
 
výprava:
Enzo Bulgarelli
 
 
producent:
Giorgio Venturini
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.