Duben
ohodnotit

Hugo a jeho velký objev

Hugo

Další název:
Velký objev Huga Cabreta; The Invention of Hugo Cabret / Hugo a jeho veľký objav (SK)
Rok:
2011
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
2.2.2012
„Sirotek, který žije na vlakovém nádraží, je posedlý odhalením velké záhady.“

Komentáře k filmu Hugo a jeho velký objev

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.12.2020
Vizuálně je to opravdu   dokonalé a ani herecky se   tomu nedá asi nic vytknout.   Příběh je to zajímavý a   svým způsobem i silný ale   to podání je chvílemi   vysloveně nezáživné a to   mě u Scorseseho dost nemile   překvapilo. Kdyby ten film   nebyl tak intenzivně   opěvován jako něco hodně   extra asi bych se na to díval   jinak a shovívavěji ale já   osobně si ve své naivitě   pětioscarový film   představuji úplně jinak!!
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.10.2016
Tak ten vizuál byl naprostá   pecka. Jenomže, nevím jak u   jiných, u mne se časem   překoukal. Asi po čtyřiceti   minutách jsem se začal   nudit, protože příběh   nikam nespěje a stagnuje.   Netuším, kdo měl být   cílovou skupinou, nezdá se   mi, že děti. Já tedy, jako   dítě bych se asi v kině   užral nudou a to ne jen   kvůli naprosto šílené   stopáži. Střední generace?   A ta starší? No, nevím,   nakonec je to jedno. U mne to   nezabralo. Po hodině filmu   jsem to měl puštěné jen   jako zvukovou kulisu a koukal   jen jedním okem. A Když to   skončilo, zajásal jsem. I   když přiznávám, že   závěrečná honička trošku   napravila statický a nudný   děj. Pro mne nepovedený   snímek.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Věřím tomu, že v 3D to   musí být super, vidět   všechny ty kolečka,   součástky atd.Škoda, že   jsem se k tomu nedostal.I   přesto se mi film dost   líbil, musím říct, že mě   přímo překvapil - tohle   jsem nečekal.
Ten   příběh je skutečně   dojemný.Co mě ovšem   překvapilo nejvíc, tak to   byl Sacha Baron Cohen.K tomuto   pánovi jsem měl doteď, co   herectví týká, jisté   výhrady ( když to řeknu   slušně ).Ale po tomto filmu   a jeho roli nádražního   fízla, budu muset poněkud   změnit názor.To bych do toho   chlapa něřekl ani   náhodou.
Každopádně   film doporučuju pro celou   rodinu.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2012
HUGO A JEHO VELKÝ OBJEV

Hugo je popisován   jako rodinný film. Tím, že   hlavními hrdiny jsou děti,   měl by být prioritně určen   pro starší děti. Bohužel,   celé dílo je podle mě pro   děti hodně nevýrazné,   málo akční, někdy   přespříliš vědecké,   plné techniky. Přemíra   těchto prvků činí dílo   sice technicky zajímavým,   ale dějově nevýrazným a   mdlým. Scorseseho milostné   vyznání kinematografii   vyznělo jen jako uzívaný   rodinný film, který dětem   nedává smysl a navozuje   nepříjemně umělou   historickou atmosféru.

Hugo není   obyčejný dětský film.   Podle dostupných informací   je snímek Hugo velmi osobním   filmem Martina Scorseseho,   neboť on sám je vlastně   oním dětským hlavním   hrdinou, on sám se vyznává   ze své životní lásky ke   kinematografii, k filmu coby   osudovému médiu, ke svému   celoživotnímu okouzlení.

Snímek Hugo je   neuvěřitelně komplexní a   funguje v několika vrstvách.   Jednak je to chlapecky   dětský, zvláštně   posmutnělý až melancholicky   dobrodružný film. Hrdina se   příliš brzy vyrovnává s   krutou realitou života,   která jej proti vlastní   vůli donutí předčasně   zestárnout a přijmout   odpovědnost za vlastní   život. Hugovu původní   zálibu povyšuje na zásadní   životní poslání. Smysl   jeho života je předkládán   s důrazem na Verneovské   okouzlení světem mechaniky a   všelikých, nejen   hodinových, strojů a   hejblátek. Zároveň film   věnuje spoustu času   naturalistickému popisu o   vzniku legendárního snímku   z dob rané fantastiky Cesta   na Měsíc. Tato část děje   funguje zčásti rovněž jako   biografický film o   průkopníkovi světové   kinematografie, kterým byl   režisér Georges Méliès.   Martin Scorsese rozehrává   fantaskní hru s divákem. Je   to krásně melancholická   filmová cesta, která nás   dovede na samý úsvit   kinematografie.

Domnívám se však, že   tuto mistrně zvládnutou   atmosféru dnešní dětský   divák neocení. Proto jako   protiklad příběhu je film   plný světel, barev,   techniky, zbytečné spousty   mlhy. Ale ani klukovsky   atraktivní prostředí   vlakového nádraží celkový   dojem nezachrání. Je to sice   pestré, je to barevné,   vizuálně perfektní,   virtuózně rozhýbané,   řemeslně dokonalé, ale na   dnešní dobu je téma pro   děti příliš nezáživné,   příliš staromódní, pro   dnešní kluky je popisované   dobrodružství moc   obyčejné.

Takže očekávání bylo   veliké, ale celkové dojmy z   filmu jsou mdlé a   nevýrazné. Pro celou rodinu   to bylo nečekaně velké   zklamání. Pro fanoušky   počátků kinematografie to   naopak bude perla, která si   po právu zaslouží   pozornost.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Dokonalý film
No, super film, mě se líbil   moc a škoda, že není filmem   roku. Martin Scorsese si opět   zakouzlil a stvořil naprosto   báječný film s pěkným   příběhem, kamerou a efekty.   A navíc snímek ještě   obsadil výbornými herci, jak   těmi ostřílenými, tak i   vycházejícími hvězdami.   Asa a Chloe to hrajou fakt moc   dobře. Je tu krásná   atmosféra, napětí i vtip,   prostě vše, co má výborný   snímek mít. A tenhle   výborný je. Celkově 90%,   opravdu mě nadchl. NO a pět   zlatých sošek je rozhodně   bezvadný úspěch. Naprosto.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Scorsese je velmi dobrý   řemeslník, ale žádný   velký umělec. Až na pár   vyjímek jsem mu nedokázala   přijít na chuť a nechápala   nářky jeho obdivovatel,   když ho zas a znova míjel   Oscar za režii. Včera, po   projekci Huga, jsem učinila   svůj vlastní velký objev,   přišla jsem na důvod, proč   to mezi námi drhne -   Scorseseho filmy prostě   nemají duši, neproniknou na   dřeň, jen sklouznou po   povrchu, aniž by zanechaly   pohlazení nebo aspoň šrám.   Víc, než kdekoli jinde jeho   handicap vyniká v tomto   rodinném snímku   dobrodružného ražení, kde   se líbivým dickensovským   obrazem míhá scorseseovský   pohled na svět, který se   snaží těžkopádně   naznačit, že zvrat v ději i   nějaká ta emoční situace   může ještě pořád   přijít, ale nastane jen   nemilé překvapení v podobě   nanicovaté pointy po dvou   hodinách nudy.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2012
Příjemný příběh v   kouzelném až pohádkovém   prostředí z dětské   perspektivy. Tajuplné,   napínavé, dobrodružné a   zároveň citovka o dětských   snech a osudech. Doporučuji
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Kolosalna nuda...
Neuveritelne nudny film bez   akehokolvek naboja a spadu.Tie   dve hodiny som doslova fyzicky   pretrpel a len z ucty k teme   filmu /drevena doba filmovej   tvorby/ a k legendarnemu   reziserovi /M. Scorsese/   neudelujem nizsie   hodnotenie.
Jednoznacne   nedoporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Celkově bych se ztotožnil s   komentářem pode mnou.Hugo je   především velmi milý   film,který oslavuje   filmařské umění.Scorsese   poctu filmografii podal svým   velmi originálním,nenudným   a přitom velice vkusným   způsobem.Tohle jistě   akademici na udílených   Oscarů ocení.Určitě zde   bude mnoho komentářů o   nudných pasážích a   prodlužování záběrů,ale   mě klidné tempo   vyhovovalo.
A ještě   jedna důležitá věc.Zatím   jsem nikdy neviděl v kině 3D   film,protože příběhově   mě nikdy ještě žádný   nelákal.Jsem rád,že jsem se   na svůj první 3D film   podíval právě na Huga a   nemusel nechávat mozek někde   v šatně.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2012
Zvlastny film - jednotlive   suciastky filmu su skvele ale   ako celok to vobec nefunguje.   Kvoli zbytocnej dlzke filmu   som asi v polke zaspal - a   trvalo mesiac nez som sa   odhodlal pustit to znova.   Vizual pekny, hudba vyborna az   na pasaze s harmonikou [ale co   uz ked sa to odohrava v   Parizi]. A postava Isabelle   bola na zabitie otravna.

/x.6.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska ve studiu Pro-Time v   roce 2011 [fs]
/27.7.12/ -=- [pip]
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2016
Dvě hodiny hutné nudy věru   nepotěší žádného   milovníka dobrodružných   příběhů. Pořád se zdá,   že něco přijde, hudba   neustále naznačuje, že   něco přijde a že to bude   bomba. Přijdou jen   závěrečné titulky a bomba   nevybuchne. Nota bene...o čem   to pořád ty postavy žvaní?
bobo336
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Hugo
Obrovské sklamanie,nudný dej   skoro nič sa tam   nedeje,taktiež príbeh o   ničom,jediné plusy sú   vtipne scény so Sachou   Baronom Cohenom a celkom   slušné herecké obsadenie.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2014
Hugo
Jojo kinematografie a   opravování rozbitých   věcí, to já taky miluju,   proto film hodnotím zaujatě.   Chápu, že když tyhle věci   někoho nezajímají, tak se   mohl nudit. Já mu nemám co   vytknout, možná kromě   příliš infantilních   pokusů o vtípky a rádoby   roztomilých scén. Ale nijak   výrazně to nekazí dojem.
ras84
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Hugo a jeho veľký objav (2011)
scorseseho pocta prvému   režisérovi a filmárovi   vôbec dopadla na výbornú.   film je síce na prvý pohľad   neznesiteľne dlhý s mdlým   dejom, ale o to viac s tichým   holdom všetkým, ktorý   milujú film, lebo film bol,   je a bude o snívaní.
scorsese je skvelý   remeselník a vo filme je to   vidieť a cítiť, výber   hercov dopadol skvelo (dokonca   aj cohen, ktorého inak   nemusím tu zvládol zahrať   na vysokej úrovni), hudba   nádherne dopĺňa obraz (a to   francúzke harmoniky z duše   nemusím), scenáristi   vypiplali dej a aj do zdanlivo   ničotného príbehu dodali   jedinečnú orginalitu, iskru,   tempo a aj štipku napätia...   i keď to je asi jediné, čo   sa dá filmu vytknúť -   dĺžka a miestami značná   rozvláčnosť deja. ak máte   radi film preto, že vám   umožní snívať, stať sa   kúzelníkmi a preniesť sny   do reality, usadte sa a   snívajte, tento film je pre   vás.
P.S.: prvý film,   pri ktorom naozaj ľutujem,   že som ho nevidel v 3D, lebo   toto by naozaj stálo za čas   v kine (narozdiel od rôznych   avatarov, prométeov a   podobných prevarených   čajovín)
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Martin Scorsese nám   poodhrnuje oponu a pouští   nás do kouzelného světa.   Světa, ve kterém se vracíme   na začátek 20. století a   hlavně k počátkům   kinematografie. Film okouzluje   atmosférou Paříže a   životem v jakémsi   časoprostoru na nádraží   tohoto města. Po peroně nás   provází mladík jménem Hugo   - sirotek, pro kterého je   budova a hlavně její   tajemná zákoutí domovem a   seřizování hodin prací. Po   zesnulém otci mu zůstal   automaton, na jehož opravě   strávil Hugův otec poslední   dny života a o jehož opravu   se nyní pokouší on sám.   Chlapec doufá, že mu   opravený železný výtvor   přinese zprávu od otce.   Hugovi ale chybí poslední   součást - klíč ve tvaru   srdce, který objeví díky   náhodě u Isabelle,   kmotřenky jednoho nerudného   obchodníka z nádraží. Po   oživení stroje ve tvaru   človíčka se Hugo dostává   k jinému tajemství, které   mělo být pohřbeno, ale   které si zaslouží být   objeveno.
Film se od   tohoto okamžiku stává   jednoznačnou poctou prvních   filmů a filmovým   průkopníkům (Georges   Méliès), ke kterým   režisér s obdivem   vzhlíží.
Hugo a jeho   velký objev (Proč nenechal   distributor původní a   jednoduchý název - Hugo - a   musel přidat ke jménu   dovětek, je mi záhadou...)   je velmi zdařilou poctou s   takřka   "staromilskou"   atmosférou. Plusem jsou   skvělý herci (Kingsley,   McCrory, Moretz, Butterfield,   Lee, Cohen, v miniroli i Law a   spousta dalších) a   režisérský bard Scorsese,   který dokazuje, že v rámci   disciplíny 3D dokáže   natrhnout frak i podstatně   mladším režisérům.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tohle je až neuvěřitelně   srovnatelné s režisérem   Timem Burtonem. Překvapila   mne až velkolepá preciznost   díla, přičemž jsem stále   totiž myslel, že se jedná o   britsko-francouzský snímek.   BRAVO. Asa Butterfield spolu s   Chloe Grace Moretz mají   velkou budoucnost, jejich   herecký projev jsem si   užíval.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48505minih48505International (2009) 
The International n
minih18830minih18830Signum laudis (1980) 
Signum laudis n
minih2987minih2987Andaluský pes (1929) 
Un chien andalou n
minih138328minih138328Už je tady zas (2015) 
Er ist wieder da n
minih25519minih25519Zorro: Tajemná tvář (1998) 
The Mask of Zorro n
minih42710minih42710Jmenuji se po tátovi (1989) [TV inscenace] 
Jmenuji se po tátovi n
minih108642minih108642Cesta na Borneo (1983) [TV film] 
n
minih39470minih39470Péčko pro začátečníky (2003) 
After School Special n
minih103114minih103114Phantom (2013) 
n
minih47825minih47825Mořské panny (2003) [TV film] 
Mermaids n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10