Duben
ohodnotit

Hudbu složil, slova napsal

Music and Lyrics

Rok:
2007
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2007
„Není comeback jako comeback...“

Komentáře k filmu Hudbu složil, slova napsal

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Jak na romantiku nejsem,   zejména díky sympatickým   představitelům hlavních   rolí a přesvědčivě   zahranému vztahu se na to   docela "dá" dívat.   Ta "šangri-la"   pipka je hezká, ale divná...
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Můj oblíbený Hugh Grant a   neoblíbená Drew   Barrymoreová. Slibný   začátek filmu a o to horší   předpokládaný konec. Navíc   tento druh muziky vůbec   nemusím.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Adept na jednu z   nejnudnějších a   nejprůměrnějších   romantických komedií   letošního roku. I přesto,   že nápad není vůbec   špatný, zpracování   veškeré zábavné (nebo   romantické) momenty zcela   bezpečně umlátí.   Ústřední dvojice mi   nepřijde zcela vhodně   vybraná. Hugha jsem nikdy moc   nežrala, ale tady vypadá   opravdu použitě, staře a   vyžile, takže je docela   těžko uvěřitelné, že by   taková kost jako Drew o něj   jen kolo opřela. Chemie mezi   nimi mi prostě chybí.
Jediné vtipné momenty   přijdou, když na scénu   vystoupí "parodie na   showbyznys" - mladičká   hvězda Cora a její manýry,   příp. bývalé Alexovy   fanynky. Konec je jak jinak   než dojemně sladký, leč   toužebně očekávaný,   neboť znamená konec   filmu.

a oprava   po letech...měním svůj   názor, protože právě ta   vyžilost Hugha zde sedí -   poblblá romantickými   komediemi s naprosto   dokonalými herci jsem si   neuvědomila celý potenciál   právě této dvojice. A   opravdu je to mile vtipné,   žádná velká řachanda, ale   komedie pro   "vyzrálejší"   publikum, které nic nečeká,   jen se chce nechat chvíli   bavit.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2010
První videoklip s vlasatým   Hughem Grantem je super   parodie na zlatá   ....desátá, pak dlouho nic,   do té doby než zpívá   společně složenou píseň   Way back into love.
Co   bylo mezitím si v podstatě   napamatuju, děj je lehce   zaměnitelný s jakoukoliv   jinou romanťárnou s Hughem.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2010
Music and Lyrics
Příjemná romantická   komedie, která rozesměje a   to se zase tak často v tomto   žánru nestává. Jak už   název napovídá užijeme si   poměrně hodně hudby a i   když je taková popová   vůbec to nevadí, protože se   k příběhu hodí a je   vlastně i samotným   příběhem. Ústřední   dvojce Grant&Barrymore je   příjemná, i když místy se   mi k sobě tolik nehodili, ale   i když nejsem velkým   fanouškem Drew tady byla   vtipná a měla šmrnc i když   u mě na celé čáře vede   Grant.
Pokud hledáte   něco u čeho si chcete   odpočinout, vypnout mozek a   neřešit strasti života film   Hudbu složil, slova napsal je   právě pro vás.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Další z mnoha romantických   komedií,která je bohatší o   pár hudebních   songů.Některé z nich   zpívá sám Hugh Grant a né   špatně.Chemie mezi hlavní   dvojcí fungovala,vtípky na   adresu   "padlých"hvězd   80kového popu,byly dobré a   úvodní song+klip-paráda.
beneva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Nejlepší z celého filmu...
... je ta dvojí rána do   hlavy od klavíru. To mě fakt   rozesmálo. Je to taková   blbinka, ale dobře   vygradovaná.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.4.2010
Mám ten pocit,že herecká   hvězda H.Granta už není,co   bývala dřív a pomalu,ale   jistě zapadá.Tento film   podle mě taky moc   nevyšel.Ještě že tu hrála   moje oblíbenkyně   D.Barrymore.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2009
Celkem pohodový romantický   filmeček o členovi bývalé   skupiny PoP, kterého si   střihnul Hugh a dokázal ,   že umí i zpívat partnerka v   podání Drew je také   výborná . Společně složí   hudební hit , který je dá   dohromady .
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Další romantická komedie s   Hughem Grantem? Proč ne když   mu tyhle role tak sedí.   Tentokrát se nám   představuje coby vyhaslá   popová hvězda, která se   opět snaží dostat na   výsluní. Sympaťák Grant se   své role zhostil skvěle a i   když se občas chová jako   jeho bývalé role z   předchozích filmů, vyhaslou   popovou hvězdu mu rádi   uvěříte a navíc nám   ukáže, že umí i velice   dobře zpívat. V jeho usílí   mu pomáhá neméně   sympatická Drew Barrymore a   díky tomu vytvořili dvojici   mezi kterou to sice zas tolik   nejiskří ale alespoň se   skvěle doplňují. Když to   shrnu jedná se tedy hlavně   díky hercům o slušnou   romatickou komedii, která   pobaví.
Serpentina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Oba herci patří mezi mé   oblíbené, ale tento film mi   připadal nemastný,neslaný.   Vše se to pohupovalo na   jedné tónině a žádné   překvapení nepřišlo.   Divák předem věděl, co se   bude dít.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2016
Hugh Grant patří k mým   oblíbencům, tak nevím   jestli mu to trochu nezkazila   filmová partnerka Drew   Barrymore, kterou moc   nemusím...každopádně tento   film beru na milost už kvůli   pěveckým a pohybovým   výkonům Alexe Fletchera - ta   role je snad napsaná přesně   pro HG.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Dokonalé, nic mě tak   nerozesmálo jako ten   videoklip na začátku filmu   kdy tam kroutili pánví jako   blázni, dokonce sem si tu   píseň zpíval 3 dny pořád   do kola :D. A herecký výkony   byli taky perfektní ikdyž   musim říct že Hugh byl   nepřekonatelnej a vtipnej.
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Romantické komedie nejsou   zrovna mým šálkem kávy,ale   musím napsat ,že tato je   opravdu povedená.Základní   zápletka není originální   ,ale oba hlavní   představitelé odvádějí   více jak povedené herecké   výkony. Výborná oddychovka.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Překvapivě milá romantická   komedie s povedenou(a   kvalitní) hereckou dvojicí,   která většinu svého času   sází na působivý humor a v   některých případech i na   pěvecký výkon H. Granta. D.   Barrymore nějak zvlášť   nemusím, ale v tomto   případě, kdy hrála prdlou   holku ze skrytým talentem,   působila zcela přirozeně. A   Grant - "sexy symbol 80.   let?" - vytváří jeden   z hlavních opěrných bodů,   protože hraje velmi osobitě,   vtipně a s nadhledem. I když   je tento film dějově i   herecky povedený, ke konci   bohužel ztrácí dech a už   to není ono. Škoda, i   přesto je 'Hudbu složil,   slova napsal' jedna z těch   lepších komedií podobného   ražení.
sakro
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2011
červená knihovna na filmovém plátně
Další z řady v podstatě   stejných Grantových filmů.   To není myšleno jako   urážka, to je pouhé   konstatování faktu. Je to   opět dost sladké,   zamilované, trochu   moralizující a dost   praštěné. Prostě pohádka,   tentokrát zasazená do   prostředí zákulisí   hudebního průmyslu. S   jakýmkoliv uměním, ani   filmařským, ani hereckým,   se tohle dílko nikdy   nepotkalo, takže psát   nějaké rozvláčné   komentáře považuji za   zbytečné. Film však   dokáže navodit poměrně   příjemnou atmosféru a to je   někdy víc než spousta   umění. Když na vás sedne   splín a potřebujete   rozptýlit, je to jedna z   možností.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Taková normální americká   romantická komedie,která je   přes ohrané klišé a happy   end koukatelná. Jsou i   horší slaďáky,a u tohoto   snímku jsem se bavila od   začátku dokonce.Prostě   pohodový film pro pobavení   na nějaké víkendové   dopoledne. Nejlepší část   filmu je však samozřejmě   už začátek,kde Hugh Grant   využívá své bravůrní   nadání pro taneční kreace   :-))
JanaOss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Krásná a nadaná dívka a   sympatický muzikant- jak to   může jinak dopadnout, než,   že to skončí láskou.
Příjemná podívaná s   prvky červené knihovny -   láska a jako bonus i dobrá   hudba
Skladatel si   přizve k práci krásnou   nadanou textařku, poznávají   se, přibližují až se   zamilují- jak jinak
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Perfektní romantická komedie   nejen pro pamětníky 80-tých   let. Hudební klip je super.   Hugh Grant podává   standartní výkon a Drew   Barrymore mu velmi zdařile   sekunduje. Pohoda.
paramba
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Krásně roztomilý   romantický příběh o   pohaslé hvězdě a holce s   vůbec žádnou sebedůvěrou,   které šťastná shoda náhod   svede dohramy, je zasazena do   zajimavého prostředá   showbusinesu. Neobjeví se zde   nic nového, pouze zavedená   klišé, ale podaná s   obrovskou grácií a nadhledem   a hlavně Grant je naprosto   neodolatelný. Příjemný   film , který mě potěšil a   na který se pěkně kouká.
pakacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Opravdu moc příjemná a   vtipná romantická komedie,   která by si zasloužila   ponechání původního názvu   Music and Lyrics, protože   Hudbu dložil, slova napsal je   sice výstižný, ale dost   krkolomný název. Mám ráda   romantické komedie a oba   hlavní herce, kteří se tu   skvěle doplňují. Navíc   film nabízí příjemnou   hudbu, která opravdu chytí.   Dlouho jsem neviděla film,   který by najednou tak   rozesmál i dojal celé kino!  
Opravdu stojí za to   vidět (už jen proto, že   Hugh Grant je nejen sexy   dobrý herec, ale navíc   prokázal, že umí i celkem   dobře zpívat).
Jekky
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hugh Grant a Drew Barymore   slavné obsazení ale děj   nebyl moc dobrý čekala jsem   tedy něco víc ale co   nadělámé
xerno2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Já se ptám, má mě zaujmout   romantický film o pozlátku w   klišé herci a nejspíš   obdobným námětem a celkově   popkornovým vzhledem? Nemá,   mě takové filmy opravdu   neberou, ale tohle je něco   jiného. Stále to moc   nechápu, zřejmě se mi   líbilo to soužití hlavních   postav, možná melodramatika   koncem děje. Ne. Nemám rád   romantické filmy a už vůbec   ne Hollywoodové filmy, ale   tohle stojí za to vidět,   zcela určitě by si našel   své příznivce a diváky, i   když už to tu bylo. A já se   hrdě přiznávám, LÍBÍ SE   MI TO!!!
Nezajímají   mě naivní tóny vyskakujíc   aniž se na film podívají,   každý by si měl uvědomit   jeho morální hodnotu,   určitě stojí za   shlédnutí, je jen málo   žánrově podobných filmů,   které by mohly být lepší!
freddy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Mám rád Hugh Granta. To je   první důležitý poznatek.   Mám rád romantické komedie.   Druhý důležitý poznatek.   Mám rád hudební   inteligentní vtipné   romantické komedie. Třetí   důležitý poznatek. Tenhle   film všechno tohle splňuje,   nabízí vtipné scény   (roztomilá sestra hlavní   hrdinky, jež za svého   mládí ujížděla na   skupině POP), scény   pozoruhodné (zajímavá   mladá zpěvačka, jež   zpívá své ó, šanti,   šanti) i scény dojímavé a   romantické (závěr celého   filmu). Takové filmy můžu   kdykoliv, a pokud je v nich   Hugh Grant, tak si je   rozhodně nenchám ujít.   Hudbu složil, slova napsal je   vtipným a pozoruhodným   filmem, který rád zhlédnu   kdykoliv a kdekoliv, protože   nemá chybu. A proč osm   hvězdiček, a ne deset, když   se tu nad ním tak hezky   rozplývám? Jak už jsem   někde psal, romantická   komedie je spíše pro   pobavení, a proto není   určena pro nějaké   výtečné hodnocení.   Romantická komedie má za   úkol bavit, proto ji nelze   brát vážně, a to je důvod   pro mých osm hvězdiček...
ajenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2009
...
docela povedenej   snímeček,ale docela bez   děje..
ale tak dalo se   na to dívat hlavně na granta   :D.....
jamie007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Lidičky já vás nechápu   podle mně vcelku   dobrý,legrační film a   určitě by mněl dostat   oscara za hudbu protože ta   byl fascinující,přběch   sice za moc nestál ale i tak   to je jedna z těch lepších   romantických komedií.
xLucky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Standard H.Granta
H.Grant nepřekročil svůj   stín. VELICE příjemná   komedie/romantika. Děj se   nám v jednom místě trochu   "zkroutí", kdy   D.Barymoorová projeví   geniální nadání jen tak   mezi řečí sypat verše a za   pár minut později - blok? -   několik hodin potí čtyři   řádky, ale jinak je děj   nečekaně plný a   souvislý.
..
Příjemně strávený   večer.
Tomandl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Prostě slaďák
Hezký film o vyhasínající   hvězdě popu, která dostane   zakázku na hitový singl.   Bohužel ale dost vyšel ze   cviku, tak mu to moc nejde. Na   pomoc se k němu připojí   nešikovná dívka, kterou má   najatou na zalévání   květin. Je to opravdu hezký   aúsměvný film na který se   dá koukat třeba když venku   prší a není nic k práci...
dundych
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Komentář k filmu
Myslel jsem, že Drew   Barrymore a Hugh Grant v   romantickém filmu Music and   Lyrics (Hudbu složil, slova   napsal)bude nějaká   slaďárna...nee nebylo to tak   hrozný jak to na plakátu   vypadalo..dobrá muzika,   dobří herci i docela dobrý   děj..Doporučuji...Stálo to   za to na to jít do kina..=))

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih89920minih89920Holka k sežrání (2012) 
A Big Love Story n
minih3122minih3122Anna proletářka (1952) 
n
minih20840minih20840Těžko ho zabít (1990) 
Hard to Kill n
minih161161minih161161Král Petr I. (2018) 
Kralj Petar I: U slavu Srbije n
minih67778minih67778Projekt A 2 (1987) 
'A' gai wak juk jap n
minih65700minih65700Hollywoodská rošáda (1987) 
Hollywood Shuffle n
minih15874minih15874Pistolnice (1994) 
Bad Girls n
minih42045minih42045Brouci (2003) [TV film] 
Bugs n
minih164453minih164453Zpráva o stavu manželství (2019) [TV seriál] 
State of the Union n
minih40896minih4089613. okrsek (2004) 
B13 - Banlieue 13 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

1 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Království divočiny (2008) [TV...

05:30 - 05:59

1 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

46 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 05:55

56 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10