Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Hrabě Monte Christo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2023
První zvuková filmová   adaptace jednoho z dalších   slavných románů Alexandra   Dumase mladšího, který   není třeba představovat, s   anglickým hercem Robertem   Donatem, pro něhož to   zůstává jediný   hollywoodský film v jeho   herecké kariéře. Tvůrci   sice příběh trochu   ozvláštnili, ale   komerčnímu úspěchu to   nezabránilo. Právě naopak,   takže se producenti později   rozhodli natočit ještě   volnější pokračování pod   názvem "Syn Monte   Christa" (1940) a   "Návrat Monte   Christa" (1946), v nichž   se Robert Donat bohužel už   neobjevil. Příběh   filmového převyprávění   románu je zpočátku   působivý svou poutavou   atmosférou a místy i   temnější. Děj se dobře   rozvíjí, ale je možná až   příliš zbytečně   zdlouhavý, neboť   závěrečná sekvence pomsty   je již zrychlená, což při   stopáži necelých dvou hodin   působí poněkud zvláštně.   Přestože se jedná o starou   školu třicet let staré   filmařiny, stejně jako u   jiných kostýmních filmů se   zde nešetřilo a je to vidět   na každé scéně. Dokonce i   bouře na moři na samém   začátku je dechberoucí. U   nás je nejznámější   televizní verze z roku 1975 s   Richardem Chamberlainem, a to   jen proto, že byla ve své   době tak často   reprízována. V rámci   filmové klasiky by vůbec   nebylo na škodu, kdyby se   tento mnohem starší film   představil i českým   divákům, i když je fakt,   že by to ocenili jen   opravdoví filmoví fanoušci.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2023
Umím ocenit kvalitu v   závislosti na době vzniku,   ale za sebe se musím   přiznat, že dávám   přednost pozdějším   zpracováním tohoto slavného   románu se kterým mimochodem   Alexandre Dumas mladší nemá   naprosto nic společného (to   je jen malé upozornění pro   pisatele předcházejícího   komentáře). Bez ohledu na   své preference však musím   uznat, že tohle je povedená   a výrazně nadstandardní   filmová podívaná.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hrabě Monte Christo (1961)

 Hrabě Monte Christo (1961)
Hrabě Monte Christo n
Le Comte De Monte Cristo
Žánr: dobrodružný
Země: Francie
Režie: Claude Autant-Lara

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10