Duben
ohodnotit

Hra osudu

Match Point

Rok:
2005
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
6.4.2006
„Láska nebo touha? Pravda nebo klam? Všechno nebo nic?“

Komentáře k filmu Hra osudu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Hra osudu
Další úžasný snímek od   Woodyho Allena. Tenhle film   byl pro mě opravdovým   překvapením, takovýhle   zvrat byl naprosto nečekaný,   a byl rozhodně dokonalý.   Herecké obsazení je   skvělé, protože   překrásná Scarlett Johanson   a poněkud zvláštní   Jonathan Rhys Meyers   dodávají filmu ještě   lepší kvalitu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Milostný trojúhelník a   souhra osudu. Woody Allen   porušil své zásady a   mimořádně svůj příběh   zasadil do Londýna. Na   kvalitě to však nijak   neubralo a dá se říci že   naopak. Romantické drama s   ukázkově zpracovaným   scénářem rozehrává   příběh hodný k zamyšlení   nad životem sobě vlastním a   tím, co by se mohlo stát   kdyby... Kdo pochopí   myšlenku příběhu, snímek   si náležitě užije.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Typicky ukecanej film Woodyho   Allena, který se vyjímečně   neodehrává v New Yorku, ale   v Londýně a zajímavým   postupným tempem graduje   příběh milostného   vzplanutí dvou lidí, které   už hraničí maličko s   psychopatií. Výborná   Scarlett Johannson a neméně   parádní výkon podává i   Jonathan Rhys-Meyers. Pro mě   ale stačí vidět jednou,   byť je to film kvalitní.
jirry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Pomalý děj vás skoro   ukolébá, nicméně závěr   staví celý film do jiného   světla, konec kdy ten   prstýnek na zábradlí   rozhodne o dalším osudu   tolika lidí mě dostal.   Čekal jsem opak, avšak   právě díky tomu vyzní   celý film opravdu silně.   Dobré dílko mistra Allena.   Výborné herecké výkony,   hlavně Meyers zahrál toho   vypočítavého zmetka velmi   dobře.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Woody na to šel od lesa.   Použil otřepaný námět, v   tomto případě jak chudý Ir   ke štěstí přišel v   rodině anglické smetánky. K   potenciálně zapšklé   romantické nudě však   přimíchal kapku dramatu a   závěr vyhrotil až   kriminálně, čímž se mu   podařilo ukuchtit velmi   zajímavý a díky hercům i   divácky atraktivní snímek.   Kdo by si nechal ujít   Scarlett s Jonathanem, že.   Hra osudu je dílo, které   podle mě dost nadsazeně   ukazuje, jak daleko je v   případě ohrožení svého   životního standardu člověk   schopen dojít, a čeho je   kvůli jeho zachování   schopen.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Match Point
Dokonalý. Dokonalý film s   elektrizujícími herci v   hlavní roli. Dokonalý a   skutečný děj a   "bordel" v mužské   mysli. Dokonalé prostředí a   krása Anglie a silný   anglický smrádek - to miluji   nade všechno. Neumím víc   popsat tento snímek, jak moc   je dokonalý a skutečný.   Jeden z nejlepších (o padlé   lásce a nejlepší Woodyho   film ), jaký jsem kdy   viděla. Netřeba slov,   stačí se poddat vášni...
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2007
V každém zápase rozhoduje   celá hra a jednotlivé její   části jsou jenom nápomocny   k tomu,aby výsledek byl   výborný nejenom pro   hráče,ale i pro diváka.Od   samého začátku jsem tak   trochu nechápal na co se to   dívám, a to ne že bych se   nudil,ale spíš jsem   nechápal o co jde - viděl   jsem jen povídání o   ničem.Avšak pomalu se mi   rozjasjasňovalo a závěr,kdy   uvodní myšlenka s míčkem   nad sítí je přivedana k   dokonalosti a kde divák si   myslí,že už ví kdo je   vítěz a přitom ví prd , je   úžasný a já pochopil vše   jako celek,který se Allenovi   povedl a nemá cenu se   zbytečně zabívat   scénářem,který je   zbytečně utahaný a místy   ubohý.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Film Woodyho Allena, z něhož   nepoznáte typický autorský   rukopis? Donedávna nemožné   se stalo skutkem a je to   opravdu vítaná změna. Snad   jen ten motiv nevěry a   mučivého rozhodování mezi   dvěma ženami (a životy)   zůstává, ale má úplně   jinou, tragičtější   atmosféru a vyústění.   Někde v půlce se mi to   zdálo trochu zdlouhavé, ale   konec vše napravil a finále   bylo excelentní. Šťastná   náhoda, která hlavnímu   hrdinovi slibuje doživotní   muka. A je s podivem, jak   skvěle může fungovat   šumící nahrávka operní   árie jako podkres vypjatých   scén.
Allen   překročil svůj stín. Po   tolika letech a filmech   klobouk dolů.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2006
Woodyho Allena sem neměl   nikdy moc rád, ale tímhle   filmem mě dostal, asi pro to,   že zde upustil od své   typické tragikomedie a   zanechal pouze tragédii a to   špičkovou, příběh z   tradičné poněkud vyšší   vrstvy mě neustále napínal   a nenechával v klidu,   herecké obsazení je také na   úrovni, Scarlet Johanson je   ve filmu neuvěřitelně   "šťavnatá" nikde   jinde její vizáž ještě   tak nevynikla. Tento příběh   musím jenom chválit a   doufám že Allen nepřestane   točit tímto lehce   pozměněným stylem.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Allenovi filmy jsou vždy   zážitkem.I tento příběh z   prostředí bohaté smetánky   je okouzlující.Postupem   času má sice trochu   předpokládaný děj ale   konec mě docela   překvapil.Zajímavý snímek.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Jak vsichni rikate, sice to   neni typicky Allenuv film, ale   je stejne dobry... Zaujal me   svym pribehem, ktery se muze   stat opravdu kazdemu z nas.   Herci podali vice nez dobre   vykony. Pocity, ktere maji   hlavni postavy, jsou tak   skutecne.
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Dobrý film,skvělé herecké   výkony.Skoro se nechce   věřit,že ho natočil   Allen.Vůbec to není jeho   rukopis.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Woody Allena moc nemusím,   protože jeho parketa jsou   psychologická dramata (těch   je v životě až dost), ale   tohle se opravdu povedlo.   Závěr je překvapivý a   potvrzuje moji teorii, že   boží mlejny možná melou,   ale jen někoho a hajzlové   maj neuvěřitelné štěstí.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Je to tak přesný, že to   líp zachytit nešlo. lidi si   bohužel vybírají většinou   nejlehčí možnou cestu. Je   to fajn život, akorát   strašně prázdnej. Woody je   moudrý muž.
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Woody Allen přišel s úplně   jiným filmem, než vždycky   natáčel. Místo Manhattanu   Londýn, místo jazzu opera.   Místo komedie thriller. A v   hlavních rolích skvělou   Johansonn a výborného,   jednoho z nejlepších herců   roku Rhys-Meyerse.
Myshitchka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Tenhle film je celkem   zajímavá záležitost,   zezačátku další z   Allenových filmů z   intelektuálního prostředí,   komplikované vztahy, mezi   Scarlett a Jonathanem to   jiskřilo jak u málokteré   dvojice...nicméně pak nastal   vzrat, který sem teda vůbec   nečekala a konec filmu jsem   dokoukala s otevřenou pusou,   stojí za to vidět.
Pulletka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Celkem ucházející film s   pomalejším dějem. Na jednu   stranu už stokrát viděná   zápletka, na stranu druhou   originální pojetí a dobré   herecké výkony. Scarlett   Johansson zrovna moc nemusím,   ale na tento typ rolí se   dobře hodí a Jonathan   Rhys-Meyers zaujme jak svým   netypickým vzhledem tak   charismatem. Nejvíc se mi   líbila paralela s   Dostojevským, jehož Zločin   a trest čte hlavní hrdina na   začátku filmu a tím   vlastně tak trochu   předjímá jeho konec. To se   vážně povedlo.
charlie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2006
woody v londyne
No, je třeba uznat, že   ačkoliv se film ze začátku   vyvíjí docela nudně (teda   až na to mlhavé napětí), v   závěru vše dokonale   vygraduje a předčí   očekávané. Jen je bohužel   třeba být trpělivý a   překonat úvodní hodinovou   zápletku. Pak to stojí za   to.
PogoJoe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Už dlouho jsem u nějakého   filmu nebyl tak našponovaný.   A moc filmů mě také tolik   nechytilo jako tento.   Znamenitý výběr herců v   čele s překrásnou a opravdu   sexy Scarlett Johanssonovu.   Velké dilema hlavního   hrdiny. Jako hrom! Zpočátku   se mi nápad zdál trošičku   klasický, ale na druhou   stranu zase kvalitně   natočený. Tak trochu jsem   porovnával i s mým vlastním   životem, film mě k tomu   "přinutil". Když   začal nabírat obrátky, a   až do konce nezpomaloval,   zapomněl jsem na vše okolo a   příběh silně prožíval.   Po jeho skončení se mi snad   ještě dvacet minut nehnul z   mysli, kterou plně   zaměstnával, než jsem se   dokázal soustředit na něco   jiného. Mistrovsky napsané,   zrežírované, nasnímané i   zahrané. Skvěle padnoucí   stará   "gramofonová"   operní hudba. Přesné   reálie, propracované   charaktery. Působivé!   Superlativy obvykle   zbůhzdarma neplýtvám,   tudíž bych jejich výčet v   tuto chvíli zastavil. Tento   film na mě jednoduše   zanechal dojem a řadím je   mezi to nejlepší, co jsem   letos (nebo možná i kdykoliv   předtím) viděl. Woody Allen   mě znovu potěšil a   nezklamal pověst mého   nejoblíbenějšího   režiséra, ačkoliv jsem   zatím viděl pouze jeho   povedené filmy a ty podle   ostatních slabší si   "šetřím" na   později...
Vlastovka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Jeden z nejvášnivějších a   nejnapínavějších filmů.   Přesvědčivá Scarlett. A   konec je úplně jiný, než   by se dalo čekat.
korzybski
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Americká tragédie
Woodyho Allena nesnáším a   Scarlett Johansson mi přijde   nadmíru ošklivá. Hodnocení   Match Point je ale znamenité   a zároveň všichni tvrdí,   že to není Allenovský film.   V tom druhém jim dávám za   pravdu. Tohle mohl napsat a   režírovat kdekdo. A on to   už taky kdekdo napsal a   zrežíroval. A podstatně   líp. Dobře, snad až   samotný závěr je...
Po dvou hodinách nudy a   dialogů trapných jak z TV   seriálu totiž naštěstí   následuje odvážné   rozuzlení. Mělo být   nečekané a šokující, ale   vlastně jemu jedinému jsem   dojista uvěřil, že se to   tak mohlo stát. Počkejte si   na něj.
Teď mě   napadlo, že ty dvě hodiny   jsou tak ubíjející proto,   aby divák propadl témuž   zoufalství jako hlavní   hrdina a schválil mu, co a   jak činí. Taková   Stanislavského metoda   aplikovaná na diváky.
Ale přiznávám, že pár   scén už dřív ve druhé   půli bylo zkušených:   kdykoli činíte, co nemáte,   vždycky se Vám někdo   objeví za zadkem a na něco   se blbě ptá. Co jde snadno   rozebrat, jde tím hůř   složit. Nejlíp projde ta   nejpitomější lež. A s   čímkoli, co má kola nebo   prsa, dřív nebo pozdějc   nastanou problémy.
mss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2010
zajímavý film..propletené   osudy..dobří herci..až na   ten konec, mohl být více   impulzivní a zajímavjší
hliskova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Film Match Point mě velice   mile překvapil svým dějem.   Původně jsem si ho půjčila   kvůli herci Jonathanu   Rhys-Meyersovi a bylo mě   fuk, jestli film bude dobrý   nebo ne. Musím uznat, že on   i Scarlet jsou velice dobří   herci a film mě dostal.   Uznávám, že na konci je to   trošku přitažené za vlasy,   ale který film není??   Doporučuji!!! Fakt výborné
tom009
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2006
Match point je lehce   nadprůměrný film Woodyho   Allena.Allen se odklonil od   své dřívější formy a   díky tomu film nenese jeho   tipický rukopis.Postrádá   především spád.Některé   fáze jsou až nudné.Abych   jenom nekritizoval musím   uznat,že myšlenka tenké   hranice mezi štěstím a   smůlou byla ztvárněna   velice elegantně.Zaujala mě   Scarlet Johanson,která byla   velice přitažlivá.Na   závěr je potřeba   poznamenat,že milovníci   starších Allenových filmů   budou nejspíš trochu   sklamaní.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20350minih20350Štír (1973) 
Scorpio n
minih60510minih60510Hraběnka Drákula (1971) 
Countess Dracula n
minih49649minih49649Válka policajtů (1979) 
Guerre des polices, La n
minih47930minih47930Smrt čeká všude (2008) 
The Hurt Locker n
minih14793minih14793Odvaha pod palbou (1996) 
Courage Under Fire n
minih32740minih32740Santa je úchyl! (2003) 
Bad Santa n
minih4405minih4405Bohové musí být šílení II (1988) 
The Gods Must Be Crazy II n
minih24967minih24967Anastázie (1997) 
Anastasia n
minih36831minih36831Cold Creek Manor (2003) 
Cold Creek Manor n
minih21082minih21082The Front Page (1931) 
The Front Page n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10