Howards of Virginia (1940)

Howards of  Virginia
80 %
 
 

Další název: Howardové z Virginie

    Žánr: historický / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 116 min.
Howards of Virginia – Howardové z Virginie, film spol. Columbia, v režii Franka Lloyda, se odehrává v době širší kolonizace Ameriky. Ve filmu se promítají i historické osobnosti, mladík Thomas Jefferson, pozdější jižanský prezident a účastník jiného konfliktu. Film je tak trochu slabší, ale zachránilo ho v podstatě hvězdné obsazení Caryho Granta v roli Matta Howarda, nebo Cederika Hartwicka v roli šlechtice, a vyznávače monarchie Fleetwooda Paytona. Martha Scott si zahrála roli Grantovy filmové manželky Jane Payton-Howardovou.

Cary Grant jako Matt Howard, je přítel Thomase Jeffersona. Matt je zaměstnán jako důlní inženýr u šlechtice, Fleetwooda Peytona. Zamiluje se do Jane Peytonové, a ožení se s ní. Když se stěhují do Mattova domova, začnou vznikat rozdíly mezi demokratickým a konservativním smýšlením v jeho vlastní rodině. Nakonec bojuje Matt proti kolonizaci Anglie v Americe, a oba mladí manželé jsou nuceni vybrat si mezi láskou, a politickými názory a přesvědčením.

MartaH.claraB.  Autor: clara.bow

režie:
Frank Lloyd
 
 
hraje:
Cary Grant (Matt Howard), Martha Scott (Jane Howard-Peyton), Cedric Hardwicke (Fletwood Peyton), Alan Marshal (Roger Peyton), Richard Carlson (Thomas Jefferson), Paul Kelly (kpt. Jabez Allan), Irving Bacon (Tom Norton), Anne Revere (paní Betsy Nortonová), Tom Drake (Peyton Howard), Rita Quigley (Mary Howard), Richard Gaines (Patrick Henry), Peter Cushing (Leslie Stephens), Eddie Dunn, Tom Fadden, John Gallaudet, J. Anthony Hughes, Brandon Hurst, Olaf Hytten, Alan Ladd, Terry Moore, Virginia Sale, Rafael Storm, Emmett Vogan, Eddy Waller, Dick Wessel, James Westerfield, Dan White, Boyd Irwin, Buster Phelps, Pat Somerset, Richard Lyon
 
 
scénář:
Sidney Buchman
 
 
kamera:
Bert Glennon
 
 
hudba:
Richard Hageman
 
 
střih:
Paul Weatherwax
 
 
zvláštní efekty:
Slavko Vorkapić
 
 
asistent režie:
Daniel Keefe, William Tummel
 
 
producent:
Frank Lloyd
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.