House of Strangers (1949)

House of Strangers
50 %
 
 
    Žánr: krimi / drama / film noir
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 101 min.
Gino Monetti (E. G. Robinson) je italoamerický bankéř v New Yorku, jehož metody jsou na hraně zákona. Tři z jeho čtyř dospělých synů, znechucení z jeho chování k nim, mu odmítají v jeho byznysu pomáhat. Nejstarší, Joe (L. Adler) se ujme kontroly nad bankou, a Tony a Pietro (E. Zimbalist jr. a P. Valentine) stojí při něm. Právník Max (R. Conte) jako jediný zůstane věrný otci.
Spiknutí bratrů dostane Maxe do vězení. Ten se chce pomstít, ale časem mu dojde, že za veškeré napětí v rodině může otec. Bratři se stále bojí jeho pomsty a Joe navede Pietra, aby Maxe zabil...  Autor: SvoKar

režie:
Joseph L. Mankiewicz
 
 
hraje:
Edward G. Robinson (Gino Monetti), Susan Hayward ( Irene Bennettová), Efrem Zimbalist (Tony Monetti), Richard Conte (Max Monetti), Luther Adler (Joe Monetti), Paul Valentine (Pietro Monetti), Debra Paget (Maria Domenicoová), Hope Emerson (Helena Domenicoová), Esther Minciotti (Theresa Monettiová), Diana Douglas ( Elaine Monettiová), Tito Vuolo ( Lucca), Fred Aldrich (stavební dělník), Ralph Brooks (majitel restaurace), Argentina Brunetti (žadatelka)
 
 
námět:
Jerome Weidman (I'll Never Go There Any More (román, 1941))
 
 
scénář:
Joseph L. Mankiewicz, Philip Yordan
 
 
kamera:
Milton R. Krasner
 
 
hudba:
Daniele Amfitheatrof
 
 
střih:
Harmon Jones
 
 
producent:
Sol C. Siegel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.