Duben
ohodnotit

Hostinec U létavého draka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
80 minut
„Romantický hororový příběh z časů po napoleonských válkách podle Sheridana Le Fanu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hostinec U létavého draka
POZOR, SPOILER

V roce 1815 přijíždí do Francie mladý Angličan Richard Bechrett. V zájezdním hostinci, kam dorazí, jsou již plukovník Gaillarde, ale také mladičká slečna s nějakým mužem, kterou Richard pronásleduje. Když se tedy ubytuje, navštíví jej muž, který se představí jako markýz Drogville. Předá mu dopis, který je však určen jinému muži stejného jména. To však oba muže sblíží. Je to také Drogville, kdo o pronásledované slečně prohlásí, že je to manželka svého o čtyřicet let staršího spolucestujícího, hraběte Santaliniho. V prospěch těch dvou zasáhne Richard, když jsou ohrožováni mečem pana Gaillarda. Šlo o prsten, který měl Santolini na prstu. Ten pak i s manželkou odjíždí a Richard chce za nimi. Jenže není volný kůň, proto jej Drogville zve do svého kočáru. Také mu poradí, kam se ubytovat, aby byl hraběnce nablízku. A také slíbí vstupenku na ples, na kterém bude i ona. Ubytování má být v hostinci U létavého draka. Jenže tam prý straší.

Richard neváhá a chce právě osudný rohový pokoj, odkud mizí lidé. Toho se mu dostane a on jde na ples. Zde se znovu setká s hraběcí manželkou a také jím samotným. Je zde i Gaillard se svým nohsledem, ale o nich Richard neví. Gailard si pak vezme pokoj přímo proti Richardovi a neustále Santaliniho se svým mužem sleduje. Ten se s Richardem na plese jako spřátelí. A Gailard získává ku spolupráci i hostinského. Richard se konečně tajně sejde se svou vyvolenou, a ta se mu svěří, že již hraběte nechce, a začnou spolu mluvit o útěku.

V rámci pomoci Santalinimu koupí Richard i hrob a baronova žena radí Richardovi, jak zmizet, aby po něm nikdo nepátral. Nabízí své šperky ke společnému útěku. Ten se nakonec uskuteční, i když jsou na scéně ještě Gailard a jeho kumpán.

Plánovaný útěk již začal, ale Richard omdlí. Co bude dál? Dokáže jej slabá žena zachránit, nebo je vše úplně jinak?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hostinec U létavého draka
Scénáristka Bohumila Zelenková napsala podle literární předlohy povídky mistra hororu Sheridana Le Fanu - The Room in the Dragon Volant - Hostinec u Létavého draka scénář, ve kterém se míchá dobrodružství, horror, a detektivní prvky.
V roce 1815, začíná dobrodružný příběh, jehož postavy vydávají zajímavé svědectví o době, která po válce následovala.
Bohatý mladý angličan - Richard Bechrett (Jaromír Hanzlík) přijíždí do Francie po bitvě u Waterleo, nyní už osvobozené od Napoleóna, hledat zábavu a vzrušení. Doprovází jej věrný komorník John (František Husák). Ubytuje se v hostinci " u Létavého draka". A zde se seznamuje se záhadným panem Drogvillem (Jiří Adamíra), tajemnou, krásnou hraběnkou Laurance(Jana Brejchová) i jejím starým mužem-hrabětem (František Šmeral), které zachrání před násilným napadením neznámého cizince (Petr Haničinec),kdy hrdinně zasáhne na obranu krásné dámy, a pokouší se násilníka zneškodnit. V tom okamžiku se dostává aniž by zatím tušil, do tolik očekávaného dobrodružství, které ho ovšem může stát i život….


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Hostinec U létavého draka
Napínavý, takřka detektivní příběh se odehrává ve Francii po roce 1815, po Napoleonově porážce. Je to doba, kdy se francouzští šlechtici vydávají za obyčejné občany, a o podvodníky není nouze. V jedné hospodě se setkávají Angličan Drockville (Jiří Adamíra), neurvalý plukovník Gaillarde (Petr Haničinec), tajemná dvojice – krásná hraběnka a její starší manžel (Jana Brejchová a Vladimír Šmeral), a naivní, bohatý mladík Richard (Jaromír Hanzlík). Drockville se pod záminkou odevzdání dopisu seznámí s Richardem. Dychtivý mladý muž by rád prožil nějaké dobrodružství. A příležitost se mu brzy naskytne – zamiluje se do krásné a tajuplné hraběnky, která jeho cit, zdá se, opětuje. Jde jen o to, jak utéci žárlivému manželovi… Televizní film vznikl podle předlohy irského spisovatele Sheridana Le Fanu (1814 – 1873), jednoho ze zakladatelů žánru detektivky a hororu. V režii Evy Sadkové a se skvělými hereckými výkony se příběh podařilo velmi zdařile převést do televizní podoby se stupňujícím napětím i všemi překvapivými zvraty.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10